Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ανάλυση του νερού της βρύσης από ότι έχω καταλάβει, μπορούμε να πάμε στο χημείο του κράτους, σωστά;

Με δεδομένο ότι δεν έχω κάτι να ξεκινήσω (δεν έχω ιδέα γενικότερα), και δε ξέρω τι να ρωτήσω, τι πρέπει να τους πω εκεί;

π.χ. αν θέλω να δω και για άλατα, το ζητάω συγκεκριμένα ή είναι κάποια μέθοδος εξέτασης που τους ζητάω και με αυτήν κοιτάνε/βγάζουν και διάφορα άλλα πράγματα;

Και για τι κόστος περίπου μιλάμε;

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Για ανάλυση του νερού της βρύσης από ότι έχω καταλάβει, μπορούμε να πάμε στο χημείο του κράτους, σωστά;

Με δεδομένο ότι δεν έχω κάτι να ξεκινήσω (δεν έχω ιδέα γενικότερα), και δε ξέρω τι να ρωτήσω, τι πρέπει να τους πω εκεί;

π.χ. αν θέλω να δω και για άλατα, το ζητάω συγκεκριμένα ή είναι κάποια μέθοδος εξέτασης που τους ζητάω και με αυτήν κοιτάνε/βγάζουν και διάφορα άλλα πράγματα;

Και για τι κόστος περίπου μιλάμε;

Ή σε ιδιωτικά κέντρα, αρκεί να υπάρχει κάποια αξιοπιστία...

Γύρω στα 40-50 ευρώ νομίζω, περίπου.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Joe22 είπε

Με βάση το γεγονός ότι η ανάλυση στο νερό μου είναι ικανοποιητική, κατέληξα στην επιλογή του παρακάτω 2 σε 1:

https://www.thermocity.gr/p.Filtro-neroy-Doulton-Ultracarb-Imperial-OBE-0-5mm.1211522

Το έχει ήδη κάποιος;

εγω το εχω απο τον Αυγουστο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.καθε 2 μηνες καλο ειναι να το ανοιγεις και να το καθαριζεις εξωτερικα με ενα βρεγμενο "καθαρο" σφουγγαρι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, saltofx_v είπε

εγω το εχω απο τον Αυγουστο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.καθε 2 μηνες καλο ειναι να το ανοιγεις και να το καθαριζεις εξωτερικα με ενα βρεγμενο "καθαρο" σφουγγαρι.

Για τον υπολογισμό των λίτρων κατανάλωσης, έχεις κάποιο μετρητή ροής;

Βρήκα αυτόν

https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=4979

Επεξ/σία από Joe22
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα και εγώ να αγοράσω ένα φίλτρο νερού επηρεασμένος από ένα φιλαράκι που έχει ήδη σπίτι του. Θα μπορούσατε να μου στείλετε κάποιο λίνκ από εδώ ή απο κάποια άλλη ιστοσελίδα; Για να ξέρω πάνω κάτω, τι πρέπει να λάβω υπόψιν πριν προβώ στην αγορά του. Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Μετά από μελέτη τελικά πήγα από την water ways στην Ραφήνα. Πήρα ένα σύστημα αντιστροφής όσμωσης https://www.waterwaves.gr/filtra-oikiakis-khriseos/filtra-antistrofis-osmosis/oikiaki-monada-antistrofis-osmosis-me-antlia-ecosoft-pump.html, παρήγγειλα μια βρύση από το εξωτερικό για να μην τρυπησω τον πάγκο. Με το που έρθει η βρύση θα σας πω εντυπώσεις. Πολύ ευγενέστατη στο μαγαζί, επαγγελματίες και με βοήθησαν πάρα πολύ 

Δημοσ.
Στις 10/12/2019 στις 5:42 ΜΜ, saltofx_v είπε

Καλησπέρα.

Ακολουθείς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για τον καθαρισμό του;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joe22 είπε

Καλησπέρα.

Ακολουθείς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για τον καθαρισμό του;

αυτο που δειχνει και η εταιρια στα βιντεακια....το ανοιγεις και με ενα καθαρο σφουγγαρι, κατω απο τη βρυση το ξεπλενεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Πριν από 2 χρόνια διαβάζοντας και αυτό εδώ το συγκεκριμένο θέμα αγόρασα φίλτρο για το σπίτι συγκεκριμένα το άνω πάγκου της multipure. Τώρα ήρθε η στιγμή να μπει φίλτρο και στο χωριό οπότε θα χρειαστώ ανανεωμένες πληροφορίες. Μιλάμε για χωριό στο Πήλιο όπου το νερό έρχεται από πηγές όχι από την ΕΥΔΑΠ. Παλιότερα οι σωληνώσεις ήταν από αμίαντο και γενικότερα είχαν ακουστεί διάφορα για την ποιότητα του νερού. Τώρα δεν ξέρω αν έχει κάτι αλλά θέλω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένος. Ενδιαφέρομαι προς το παρόν για άνω πάγκου. Προς τα πού λέτε να κινηθώ;

Δημοσ.

επειτα απο προσωρινη διακοπη λογω βλαβης απο ευδαπ, το νερο εχει γινει θολο ασπρο που φαινεται ξεκαθαρα στο ποτηρι. μετα απο λιγο το ασπρο εξαφανιζεται και εμφανιζονται μικροσκοπικες φυσαλιδες σαν ενα ποτηρι με ανθρακικο (πιο μικροσκοπικες φυσαλιδες), οι οποιες δεν φευγουν. Εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος παρομοια κατασταση; δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω, να  παρω την ευδαπ ή θα με γραψουν κανονικα; να το παω για αναλυση και να προχωρησω συμφωνα με τα αποτελεσματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αέρας είναι λόγω της διακοπής νερού, μην το φοβάσαι.

Στην αρχή είναι σαν το χρώμα του ούζου αλλά αν το αφήσεις καθαρίζει από κάτω προς τα πάνω.

Επεξ/σία από AgMa
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλημέρα, καλές γιορτές, χρόνια πολλά!

έχω το φίλτρο της camelot και θέλω να το αλλάξω με ένα άλλο άνω πάγκου, κατά το δυνατόν αξιόπιστο αυτή τη φορά. Αν λέει made in USA,  να μην κυκλοφορεί μόνο Ελλάδα και Κύπρο. Να μην πληρώνω τις καθημερινές επί χρόνια διαφημίσεις του, να μην πληρώνω, εκτός των διαφημίσεων, κυρίως τους πλασιέδες του.

Αρχικά κοίταζα το aquacera, είναι Ο,2μ, δείχνει πρωτοποριακό ως προς τον ζεόλιθο που χρησιμοποιεί. Αλλά, ούτε καλές διεθνείς κριτικές διάβασα και από την άλλη, είμαι επιφυλακτικός ως προς τα συνδετικά πολυμερή που χρησιμοποιεί. Θέλω κάτι πιο συντηρητικό, ας απομακρύνει αυτά που δεν πρέπει να υπάρχουν στο νερό κατά "μόνο" 95% , αντί για 99,99% που μπορεί να λέει, αλλά να ξέρω ότι αυτό που λέει ισχύει, να είναι ευρέως δοκιμασμένο και με πιστοποιήσεις αξιόπιστες και όχι ό,τι να΄ ναι. Και να ΜΗΝ μπορεί να προσθέτει άλλα που δεν πρέπει να υπάρχουν στο νερό. Γιατί τότε, αντί για επιλογή φίλτρου, καλύτερα να διαλέξουμε το καθόλου φίλτρο.

To aquasana είναι αναγνωρισμένο και ευρείας κυκλοφορίας διεθνώς, αλλά κατασκευαστικά ξεφεύγει από αυτά που ξέρουμε.

Όσο για το ασήμι, για το οποίο διάβασα επιφυλάξεις πιο πάνω, είναι το μόνο βακτηριοστατικό σε όλα τα φίλτρα, δεν το αποφεύγεις, νομίζω αν το φίλτρο έχει πραγματική πιστοποίηση NSF, δεν το πολυψάχνεις άλλο.

Από το inox που κοίταζα πιο παλιά, νομίζω ένα πλαστικό BPAfree ίσως είναι πιο αξιόπιστο. Με αντικατάστασή του κάθε 5-6 χρόνια, ακόμα καλύτερα.  Έτσι κι αλλιώς, το PP υπάρχει παντού.

Προς το παρόν, με τα παραπάνω κριτήρια, καταλήγω στο doulton 0,5μ ονομαστική. Γνώμες ψάχνω....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...