sptheoh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, Nikosmile είπε Δύο ερωτησούλες παιδιά. Τοποθέτησα διπλή φιλτροθήκη με pb1 0.5 ως πρώτο και μεμβράνη UF 0.01 ως δεύτερο φίλτρο. Μετά από μια εβδομάδα χρήσης το νερό έχει ακόμα έντονη γεύση (λόγω των φίλτρων, κανονικά δεν έχει γεύση), είναι φυσιολογικό; Επίσης όταν ανοίγω τη βρύση το νερό αργεί να τρέξει καθώς γεμίζει πρώτα το πρώτο φίλτρο, μετά το δεύτερο και μετά ξεκινά να τρέχει. Επίσης αντίστοιχα αργεί και να σταματήσει να τρέχει. Έτσι υποτίθεται ότι θα πρέπει να δουλεύει; Ευχαριστώ
dimitrisdim14 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, sptheoh είπε Δύο ερωτησούλες παιδιά. Τοποθέτησα διπλή φιλτροθήκη με pb1 0.5 ως πρώτο και μεμβράνη UF 0.01 ως δεύτερο φίλτρο. Μετά από μια εβδομάδα χρήσης το νερό έχει ακόμα έντονη γεύση (λόγω των φίλτρων, κανονικά δεν έχει γεύση), είναι φυσιολογικό; Επίσης όταν ανοίγω τη βρύση το νερό αργεί να τρέξει καθώς γεμίζει πρώτα το πρώτο φίλτρο, μετά το δεύτερο και μετά ξεκινά να τρέχει. Επίσης αντίστοιχα αργεί και να σταματήσει να τρέχει. Έτσι υποτίθεται ότι θα πρέπει να δουλεύει; Ευχαριστώ Τα αφήνεις να τρέχουν κάνα 20 λεπτό πριν την χρήση τα φίλτρα . Κανονικά η καμπάνα είναι μόνιμα γεμάτη με νερό και μόλις ανοίγεις βρύση τρέχει απευθείας. Αν είναι άνω πάγκου γύρισε το ανάποδα και γέμισε το νερό και βιδωσε το ανάποδα γεμάτο νερό να μην κρατάει αέρα. 1
Conan2046 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, iolachni είπε Καλησπέρα κι από εμένα. Κατοικώ στο Ρέθυμνο και το σημαντικότερο πρόβλημα σε εμάς εδώ είναι η σκληρότητα του νερού. Η αγωγιμότητα στην περιοχή μου, σύμφωνα με μετρήσεις της ΔΕΥΑΡ είναι 1000-1200 μs/cm και υπάρχουν επίσης κάποια νιτρικά καθώς και μπόλικη σκουριά και παλαιότητα δικτύου. Μετά από ενδελεχή μελέτη στο φόρουμ καταλήγω στο σύστημα αντίστροφης όσμωσης της multipure. Ακριβό βέβαια , αλλά θέλω το κεφάλι μου σχετικά ήσυχο. Το έχει ήδη κάποιος; Μήπως υπάρχει κάτι εναλλακτικό για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ. Νομίζω ότι διάλεξες ένα που αποδεδειγμένα έχει μετρήσεις για την καλή του απόδοση. Δεν λέω ότι άλλα δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλά αλλά δεν το ξέρουμε σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις. Αν μπορούν να μπουν πάνω του και φίλτρα άλλων εταιρειών θα μπορούσες για να μειώσεις το κόστος να βάλεις τα 2 πρώτα φίλτρα και το post φίλτρο από κάποια άλλη εταιρεία για να σου βγει φθηνότερα και να κρατήσεις το τρίτο φίλτρο καθώς και την μεμβράνη από την Multipure. Στις 23/11/2019 στις 7:12 ΜΜ, nikosn1982 είπε Καλησπερα παιδια. Ζω στο Βολο και πριν λιγο καιρο αγορασα ενα συστημα φιλτρανσης ενεργου ανθρακα της Pentair. στο πρωτο φιλτρο που αλλαζω (carbon block filter cartridge CBR2-10) βλέπω πως εχει στις οδηγίες ενα warning και συγκεκριμενα λεει "California proposition warning 65: this product contains chemicals known to the state of california to cause cancer or birth defects or other reprocuctive harm." Ξερει καποιος περι ποιου πραγματος προκειται? Δεν ξέρω συγκεκριμένα για τα φίλτρα αλλά ξέρω ότι γενικότερα στην Καλιφόρνια η νομοθεσία είναι αυστηρότερη και βλέπεις παρόμοιες προειδοποιήσεις σε προϊόντα που δεν τις βλέπεις κάπου αλλού, (π.χ. συμπληρώματα διατροφής, πρωτεΪνες κλπ).
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, Nikosmile είπε Για να μη βουλώσει γρήγορα το φίλτρο άνθρακα που είναι για το χλώριο, βάλε και ένα φθηνό προ-φίλτρο ιζημάτων 5nm. Το φίλτρο άνθρακα δεν βουλώνει, ο άνθρακας σχεδόν σε όλα τα φίλτρα βρίσκεται εσώκλειστος εντός των τοιχωμάτων δύο κεραμικών φίλτρων που κατακρατούν στερεά μικροσωματίδια, οπότε αυτό που θα γίνει είναι να μπουκώσει το φίλτρο επειδή θα έχουν επικαθήσει πολλά σωματίδια στις επιφάνειες αυτές. Η λύση δίνεται με τον καθαρισμό του φίλτρου με βούρτσα ή σύρμα.
thodoris1985 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, επειδή χάθηκα λίγο με τα τόσα ποστ και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Από τι τεστ μπορώ να ξεκινήσω (ίσως μόνοσ μου με κάτι φτηνό αρχικά) για το νερο σε νησί; Δε με ενδιαφέρει για πόσιμο τόσο πολύ όσο για το κεντρικό δίκτυο του σπιτιού (πλύσιμο κτλ).
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, iolachni είπε Καλησπέρα κι από εμένα. Κατοικώ στο Ρέθυμνο και το σημαντικότερο πρόβλημα σε εμάς εδώ είναι η σκληρότητα του νερού. Η αγωγιμότητα στην περιοχή μου, σύμφωνα με μετρήσεις της ΔΕΥΑΡ είναι 1000-1200 μs/cm και υπάρχουν επίσης κάποια νιτρικά καθώς και μπόλικη σκουριά και παλαιότητα δικτύου. Μετά από ενδελεχή μελέτη στο φόρουμ καταλήγω στο σύστημα αντίστροφης όσμωσης της multipure. Ακριβό βέβαια , αλλά θέλω το κεφάλι μου σχετικά ήσυχο. Το έχει ήδη κάποιος; Μήπως υπάρχει κάτι εναλλακτικό για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ. Θα έλεγα να κοιτάξεις τα απλά φίλτρα της multipure χωρίς την αντίστροφη όσμωση. Πιστεύω οτι αυτά που εμπεριέχονται στο νερό που αναφέρεις απορροφούνται ικανοποιητικά από ένα τέτοιο φίλτρο, μπορείς να κοιτάξεις και τις εργαστηριακές μετρήσεις ή πιστοποιήσεις του φίλτρου. Η αντίστροφη όσμωση καλύτερα να επιλεγεί για θέματα όπως η ύπαρξη βαρέων μετάλλων. 2 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Καλησπέρα σε όλους, επειδή χάθηκα λίγο με τα τόσα ποστ και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Από τι τεστ μπορώ να ξεκινήσω (ίσως μόνοσ μου με κάτι φτηνό αρχικά) για το νερο σε νησί; Δε με ενδιαφέρει για πόσιμο τόσο πολύ όσο για το κεντρικό δίκτυο του σπιτιού (πλύσιμο κτλ). Μόνος σου μην μπλέξεις με εργαλεία μετρητές κτλ. Απευθύνσου σε κάποιο εργαστήριο, το οποίο φυσικά θα το πληρώσεις ένα σεβαστό ποσόν.
thodoris1985 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Βασίλης_29 said: Μόνος σου μην μπλέξεις με εργαλεία μετρητές κτλ. Απευθύνσου σε κάποιο εργαστήριο, το οποίο φυσικά θα το πληρώσεις ένα σεβαστό ποσόν. Δεν έλεγα για εργαλεία κτλ. Αναφερόμουν σε κάτι σαν το παρακάτω για αρχή (ή δεν έχει νόημα και να πάω κατευθείαν σε χημ ανάλυση;): https://www.insomnia.gr/forums/topic/207601-φίλτρα-νερού/?do=findComment&comment=54392991 Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από thodoris1985
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, thodoris1985 είπε Δεν έλεγα για εργαλεία κτλ. Αναφερόμουν σε κάτι σαν το παρακάτω για αρχή (ή δεν έχει νόημα και να πάω κατευθείαν σε χημ ανάλυση;): https://www.insomnia.gr/forums/topic/207601-φίλτρα-νερού/?do=findComment&comment=54392991 Η γνώμη μου είναι να κάνεις χημική ανάλυση εφόσον υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει με το νερό που έχεις, π.χ βλέπεις θολούρα ή άσχημη γεύση για μεγάλο διάστημα ή περιοδικά. Τώρα για τα κλασσικά, χώμα, σκουριά, χλώριο, άλλα στερεά, προτίμησε ένα οποιοδήποτε φίλτρο της αγοράς από 0.5μm και με πιστοποίηση του NSF είσαι κομπλέ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το φίλτρο άνθρακα δεν βουλώνει, ο άνθρακας σχεδόν σε όλα τα φίλτρα βρίσκεται εσώκλειστος εντός των τοιχωμάτων δύο κεραμικών φίλτρων που κατακρατούν στερεά μικροσωματίδια, οπότε αυτό που θα γίνει είναι να μπουκώσει το φίλτρο επειδή θα έχουν επικαθήσει πολλά σωματίδια στις επιφάνειες αυτές. Η λύση δίνεται με τον καθαρισμό του φίλτρου με βούρτσα ή σύρμα. Αυτό ισχύει σε φίλτρα 2 σε 1, που γενικά δεν τα επιλέγω. Προτιμώ να είναι ξεχωριστά το κεραμικό (φθηνό) από του άνθρακα (ακριβό) γιατί έτσι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δυναμικότητα. Το κεραμικό πλένεται με καθαρό σφουγγάρι κάτω από την βρύση. Το σύρμα στον άνθρακα καταστρέφει το πορώδες του. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
kostakiss Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 συγνωμη για την ερωτηση ,αλλα εχω πληρη αγνοια. δεν υπαρχει και φιλτρο στη κεντρικη (βανα) στο υπογειο απο καθε πολυκατοικια? δεν θα επρεπε να ξεκινησουμε απο εκει?
cliobaccarra Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, παρέλαβα και εγώ το σύστημα αντίστροφης όσμωσης 6σταδιων της finerfilters. Πολυ στιβαρή κατασκευή και έχει και αντλία ώστε να ανεβάζει την πίεση. Αλλαγή των φίλτρων περίπου ανά εξάμηνο και της μεμβράνης περίπου ανά χρόνο. Σύνολο κόστους γύρω στα 80 ευρώ τον χρόνο βγαίνει. Δεν το έκανα εγκατάσταση ακόμα γιατί αναμένω βρύση 3 παροχών ώστε να μην τρυπήσω γρανίτη. Μιας και είδα αρκετά άτομα με συστήματα αντίστροφης όσμωσης, προσοχή στο να έχουν remineralizing filter. Επίσης κάποιος που έχει δοκιμάσει, η γεύση του νερού πως είναι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Nikosmile είπε Αυτό ισχύει σε φίλτρα 2 σε 1, που γενικά δεν τα επιλέγω. Προτιμώ να είναι ξεχωριστά το κεραμικό (φθηνό) από του άνθρακα (ακριβό) γιατί έτσι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δυναμικότητα. Το κεραμικό πλένεται με καθαρό σφουγγάρι κάτω από την βρύση. Το σύρμα στον άνθρακα καταστρέφει το πορώδες του. Το τρίψιμο με το σύρμα το κάνω στην εξωτερική επιφάνεια του κεραμικού υλικού, ο ενεργός άνθρακας βρίσκεται στο εσωτερικό και δεν μπορώ να τον πειράξω ούτε τον βλέπω κάπου εκτός αν πάρω ένα πριόνι και κόψω στα δύο το ανταλλακτικό.
isspro98 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 γεια, θελω να παρω ενα φιλτρο ανω παγκου μεχρι 150Ευρω, ας μου πει καποιος μερικα προιοντα. ευχαριστω.
giorgoskouro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, isspro98 είπε γεια, θελω να παρω ενα φιλτρο ανω παγκου μεχρι 150Ευρω, ας μου πει καποιος μερικα προιοντα. ευχαριστω. Doulton, matrikx, pentek, multipure, insta pure, Olympus, rainbow.
Joe22 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Με βάση το γεγονός ότι η ανάλυση στο νερό μου είναι ικανοποιητική, κατέληξα στην επιλογή του παρακάτω 2 σε 1: https://www.thermocity.gr/p.Filtro-neroy-Doulton-Ultracarb-Imperial-OBE-0-5mm.1211522 Το έχει ήδη κάποιος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα