Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Όποιος θεωρεί ότι τα άλατα είναι πρόβλημα στο πόσιμο νερό, το οποίο δεν ισχύει συνήθως πρέπει να πάει σε αντίστροφη όσμωση.

Τα φίλτρα χαλαζία, ρητίνης κλπ δεν τα αφαιρούν.

Είτε τα διασπούν για να μην επικάθονται είτε τα ανταλλάσσουν με άλλα που δεν επικάθονται.

Σε κάθε περίπτωση προσοχή το φίλτρο να είναι για πόσιμο νερό και όχι για κεντρική παροχή ή οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον να μην κάνει κακό αντί για καλό. 

Ωραίος !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα απο 2 μηνες χρησης το doulton ultracarb.......περιοχη Θεσσαλονικη! το φιλτρο βγηκε και καθαριστηκε με καθαρο σφουγγαρακι.

IMG-3fa37ac8ff28456bb5ad0fa5ac7f8a90-V.jpg

Επεξ/σία από saltofx_v
  • Like 1

Σε εμένα έχει σταματήσει να τρέχει νερό το φίλτρο μου, ίσως διορθωθεί με καθάρισμα αλλά δεν το βλέπω μιας και δεν έχει ιδιαίτερα σκούρο χρώμα.

8 ώρες πριν, slk200gr είπε

παντως εγω που αλαξα στους 6 μηνες το πρωτο φιλτρο (απο 2 που εχω ) και εβαλα MATRIKX Pb1 μετα απο 1 μηνα περιπου αρχισε να βρωμαει βοθρο το νερο ,απο την αηδια ουτε καν τα ανοιξα να δω απο που προερχεται και πινω παλι απο την βρυση

Το pb1 από made in USA έγινε made in Vietnam Με κατακόρυφη πτώση ποιότητας (και τιμής).  Η περιγραφή της μυρωδιάς μου θυμίζει στάσιμο νερό. 

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Σε εμένα έχει σταματήσει να τρέχει νερό το φίλτρο μου, ίσως διορθωθεί με καθάρισμα αλλά δεν το βλέπω μιας και δεν έχει ιδιαίτερα σκούρο χρώμα.

Αν αρχικά είχες καλή ΡΟΗ ...Με καθάρισμα θα δεις μεγάλη διαφορά στην ΡΟΗ ! Αν παλι έχεις θέμα και έχεις πολύ χαμηλή πίεση τότε δύσκολα !

2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Το pb1 από made in USA έγινε made in Vietnam Με κατακόρυφη πτώση ποιότητας (και τιμής).  Η περιγραφή της μυρωδιάς μου θυμίζει στάσιμο νερό. 

Όχι κάθε μέρα το χρησιμοποιώ και κάθε φορά το αφήνω να τρέχει προτού γεμίσω  το μπουκάλι,θα βγάλω άκρη απλα τωρα το σιχάθηκα και δεν εχω όρεξη να το ακουμπησω

1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε

Αν αρχικά είχες καλή ΡΟΗ ...Με καθάρισμα θα δεις μεγάλη διαφορά στην ΡΟΗ ! Αν παλι έχεις θέμα και έχεις πολύ χαμηλή πίεση τότε δύσκολα !

Το καθάρισα και διορθώθηκε το πρόβλημα. Το φίλτρο είχε λιγότερη σκουριά από αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία του saltofx_v, το έτριψα με σύρμα σε μια λεκάνη, και όπως και την προηγούμενη φορά, το νερό της λεκάνης απέκτησε ένα λαδί-γκρίζο χρώμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Εμένα το δικό μου pb1 έγραφε πάνω made in India.Πολύ πιο παλιά που είχα πάρει έγραφε made in USA.Όταν πήρα τηλ εκεί που τα αγόρασα μου το επιβεβαιώσανε οτι τα τελευταία 2 χρόνια κατασκευάζονται Ινδία και κάπου αλλού.Δεν συγκράτησα.

Επεξ/σία από tarantules

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωστόσο από το made in India/Vietnam/Burkina Faso, μέχρι το φίλτρο να μυρίζει νερά βόθρου υπάρχει τεράστια διαφορά. Πολύς κόσμος έχει το συγκεκριμένο μοντέλο μιας και είναι από τα πλέον δημοφιλή φίλτρα σε αυτή την κατηγορία των 15-20 ευρώ για "εύκολα" νερά όπως της Αθήνας. Κι εγώ PB1 έχω εδώ και λίγους μήνες, αλλά δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα με οσμές ή κάτι σχετικό. Άρα ίσως είναι συνδυασμός πραγμάτων που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Επεξ/σία από nzeppos

12 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Ωστόσο από το made in India/Vietnam/Burkina Faso, μέχρι το φίλτρο να μυρίζει νερά βόθρου υπάρχει τεράστια διαφορά. Πολύς κόσμος έχει το συγκεκριμένο μοντέλο μιας και είναι από τα πλέον δημοφιλή φίλτρα σε αυτή την κατηγορία των 15-20 ευρώ για "εύκολα" νερά όπως της Αθήνας. Κι εγώ PB1 έχω εδώ και λίγους μήνες, αλλά δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα με οσμές ή κάτι σχετικό. Άρα ίσως είναι συνδυασμός πραγμάτων που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Το δεύτερο φιλτρο το εχω πανω απο 6 μηνες καθότι η αλλαγή γίνεται κάθε έτος ειναι το Matrikx HC+CTO Made in USA,το νερό από την βρύση χωρις φιλτρο δεν μυριζει

30 λεπτά πριν, tarantules είπε

Εμένα το δικό μου pb1 έγραφε πάνω made in India.Πολύ πιο παλιά που είχα πάρει έγραφε made in USA.Όταν πήρα τηλ εκεί που τα αγόρασα μου το επιβεβαιώσανε οτι τα τελευταία 2 χρόνια κατασκευάζονται Ινδία και κάπου αλλού.Δεν συγκράτησα.

3 εγκαταστάσεις έχει απ' ότι φαίνεται:

http://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=MATRIKX&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd

11 ώρες πριν, nzeppos είπε

Τα made in USA ήταν καλά τα υπόλοιπα είναι για τα σκουπίδια. Δεν κάνουν δουλειά και μετά απο 2-3 μήνες μειώνουν την ροή. Τσάμπα τα 20 ευρώ που δίνεται για αυτα.

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν παιρνετε ενα πιο ποιοτικο φιλτρο......συνεχεια διαβαζω παραπονα φγια  το matrix αλλα οι περισσοτεοι αυτο εχετε βαλει....η αγορα ευτυχως  εχει εκατονταδες φιλτρα...δωστε κανενα φραγκο παραπανω.

17 λεπτά πριν, saltofx_v είπε

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν παιρνετε ενα πιο ποιοτικο φιλτρο......συνεχεια διαβαζω παραπονα φγια  το matrix αλλα οι περισσοτεοι αυτο εχετε βαλει....η αγορα ευτυχως  εχει εκατονταδες φιλτρα...δωστε κανενα φραγκο παραπανω.

επειδη ειναι το προφιλτρο γιαυτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Τα made in USA ήταν καλά τα υπόλοιπα είναι για τα σκουπίδια. Δεν κάνουν δουλειά και μετά απο 2-3 μήνες μειώνουν την ροή. Τσάμπα τα 20 ευρώ που δίνεται για αυτα.

Το "δεν κάνουν δουλειά" είναι σχετικό, αφού αν δεν έχουν βγάλουν κάποιο χτυπητό πρόβλημα μια χαρά αξίζουν τα 15 ευρώ τους. Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι από τα πλέον δημοφιλή (όχι μόνο σαν προφίλτρα), αν και με όσα γράφονται σιγά σιγά φαίνεται ότι αντιστρέφεται το κλίμα. 

Το δικό μου δεν το διάλεξα, το έβαλε μόνος του ο φίλος υδραυλικός πού έκανε την εγκατάσταση, γιατί δεν είχα ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ασχοληθώ εκείνες τις μέρες. Και μέχρι στιγμής μου φαίνεται ότι λειτουργεί όπως πρέπει. Αργότερα που το έψαξα περισσότερο, διαπίστωσα ότι με λίγα παραπάνω λεφτά μπορώ να πάρω κάτι σαφώς ανώτερο, οπότε παρήγγειλα ένα Atlas cb-af pb να υπάρχει. Λέω να το τοποθετήσω αρκετά πριν τη λήξη του Matrikx και στη συνέχεια να κοιτάξω προς Doulton μεριά. Στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...