Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα παιδιά,

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φίλτρου για τη βρύση της κουζίνας δεδομένου ότι πλέον η κατάσταση στην περιοχή (Καλλιθέα, Αθήνα) έχει ξεφύγει. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι πρόσφατα ή αν εσείς έχετε πρόβλημα σε άλλες περιοχές εντός Λεκανοπεδίου αλλά τον τελευταίο χρόνο, στην Καλλιθέα, σε 3 διαφορετικά διαμερίσματα και στο Παλαιό Φάληρο, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την οσμή μούχλας που έχει το νερό. Πλέον δεν είναι μόνο το χλώριο αλλά αυτή η απαίσια οσμή και γεύση μούχλας δεν παλεύεται με τίποτα. 

Σαν άσχετος λοιπόν και εγώ με τα φίλτρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για μάρκες και ποιότητες. Δεν θέλω να δίνω ένα σωρό λεφτά και ψάχνοντας είδα ότι υπάρχουν φίλτρα από 20 μέχρι 200 ευρώ. Πιστεύω ότι μια συσκευή φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι κοντά στα 60- 80 ευρώ και μετά να δίνω κανένα 60άρι ετησίως για αλλαγή φίλτρου; Νομίζω είναι λογικά αυτά τα χρήματα. Τι λέτε και τι υπάρχει σε αυτές τις τιμές; Κυρίως με ενδιαφέρει φίλτρο άνω πάγκου με βρυσάκι και δευτερευόντως πάνω στη βρύση γιατί θα ενοχλεί, για κάτω πάγκου δεν κοιτάζω γιατί θα χρειαστούν υδραυλικές εργασίες. 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Επεξ/σία από kaktos77
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2019 στις 6:15 ΜΜ, vasilis77 είπε

Παιδια αν πάρω ένα απλό άνω παγκου μόνη καμπάνα από την waterfresh.gr  με 22 ευρώ.. τι 10ρι φίλτρο να ζητήσω για να είμαι οκ για Αθήνα (Αιγαλεω)

Ενεργού άνθρακα 0.5 microns 

Στις 28/7/2019 στις 3:14 ΜΜ, kaktos77 είπε

Καλησπέρα και από μένα παιδιά,

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φίλτρου για τη βρύση της κουζίνας δεδομένου ότι πλέον η κατάσταση στην περιοχή (Καλλιθέα, Αθήνα) έχει ξεφύγει. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι πρόσφατα ή αν εσείς έχετε πρόβλημα σε άλλες περιοχές εντός Λεκανοπεδίου αλλά τον τελευταίο χρόνο, στην Καλλιθέα, σε 3 διαφορετικά διαμερίσματα και στο Παλαιό Φάληρο, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την οσμή μούχλας που έχει το νερό. Πλέον δεν είναι μόνο το χλώριο αλλά αυτή η απαίσια οσμή και γεύση μούχλας δεν παλεύεται με τίποτα. 

Σαν άσχετος λοιπόν και εγώ με τα φίλτρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για μάρκες και ποιότητες. Δεν θέλω να δίνω ένα σωρό λεφτά και ψάχνοντας είδα ότι υπάρχουν φίλτρα από 20 μέχρι 200 ευρώ. Πιστεύω ότι μια συσκευή φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι κοντά στα 60- 80 ευρώ και μετά να δίνω κανένα 60άρι ετησίως για αλλαγή φίλτρου; Νομίζω είναι λογικά αυτά τα χρήματα. Τι λέτε και τι υπάρχει σε αυτές τις τιμές; Κυρίως με ενδιαφέρει φίλτρο άνω πάγκου με βρυσάκι και δευτερευόντως πάνω στη βρύση γιατί θα ενοχλεί, για κάτω πάγκου δεν κοιτάζω γιατί θα χρειαστούν υδραυλικές εργασίες. 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

https://www.skroutz.gr/c/2458/Filtra-Neroy-Ano-Pagkou.html?o=φιλτρο+ανω+παγκου&page=2

Με μια τέτοια συσκευή είσαι καλυμμένος . Και μετά μέσα μπορείς να ψάξεις ότι φίλτρο θες 10 ιντσων να βάλεις μέσα . Είτε κεραμικό είτε ενεργού άνθρακα . Κυμαίνονται από 8€ μέχρι 60. Ανάλογα τι θες . 

B2BDABCF-89CF-41F2-B8F6-D36A34C30C16.jpeg

Στο κάτω πάγου έχω μια θήκη με ένα matrikx cto plus . Κόστος 12€ και φιλτράρει 75.000 λίτρα νερού για χλώριο οσμές  σωματίδια κλπ . Και είναι στα 1 microns με όλες τις πιστοποιήσεις από nfs wqa της Αμερικής . Και έτσι η  βρύση μου βγάζει νερό φιλτραρισμένο για πλύσιμο πιάτων ... μαγείρεμα ... πλύσιμο φρούτων ...κλπ

B2A65712-12CA-4328-B60C-B3C84B60D71A.jpeg

Πανω στον πάγκο έχω μια θήκη της atlas filtri με ένα matrikx pb1 (φιλτράρει 10.000 λίτρα) μέσα που είναι στα 0.5 microns και κραταει ότι και το προηγούμενο συν κάποια ακόμα σωματίδια μικρότερα που περνάνε από το cto plus  .Καθαρά και μόνο για να πίνω ... Και υπάρχει ο διαχωρίστης ροής στην βρύση που το γυρνάς και αλλάζεις ανάμεσα σε φίλτρο κλπ .

3A4AEB26-3190-414E-A5B5-186116F0F0AA.jpeg

Σκοπευα να βάλω κάτω πάγκου με Βρυσακί αλλά μιας και είμαι με ενοίκιο και δεν μπορώ να τρυπάω πάγκους κλπ εβαλα συσκευή άνω πάγκου αναγκαστικά . Και ένα συνέχεια μπήκα στο τρυπακι να πλένω και πιάτα φρούτα κλπ με καθαρό νερό ... όποτε εΚ τον υστέρων εβαλα και το κάτω πάγκου για την βρύση . 

60AB6507-8292-4EEF-ADE2-BC6FC8CE70B6.jpeg

4D9D225E-EB8A-41EB-9256-F13D93FDB02D.jpeg

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 4
Δημοσ.

Δεν μπορώ να βάλω φίλτρο κάτω πάγκου ή αντίστροφης όσμωσης λόγω απαρχαιωμένων σωληνώσεων στο σπίτι που είναι κτισμένες μέσα στον τοίχο.

Υπάρχει κάποιο οικονομικότερο (<200ευρώ) και εξίσου καλό φίλτρο άνω πάγκου στερεοποιημένου άνθρακα (ή μη εφόσον είναι εξίσου καλό) με πιστοποίηση nsf από τα multipure ή aquasana?

Το πρώτο θέλει 240 για τη συσκευή συν 70 το χρόνο στα ανταλλακτικά. Το δεύτερο θέλει 85 η συσκευή και 120 στα ανταλλακτικά. Ουσιαστικά το ίδιο κόστος μακροπρόθεσμα.

Καλύτερο value for money δεν υπάρχει;

Η αγορά μπορεί να γίνει και από Ευρωπαϊκό κατάστημα εφόσον στέλνουν με ταχυδρομείο.

Δημοσ.

Καλησπερα! Επειδη και εγω ειμαι αυτον τον καιρο στο ψαξιμο και εχω καταληξει και εγω στις δυο αυτες επιλογες μεταξυ των Multipure και Aquasana, οι τιμες που αναφερεις ειναι επειτα απο επικοινωνια μαζι τους, καθως στα site τους αναφερονται μεγαλυτερες!

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, rockonskin είπε

Καλησπερα! Επειδη και εγω ειμαι αυτον τον καιρο στο ψαξιμο και εχω καταληξει και εγω στις δυο αυτες επιλογες μεταξυ των Multipure και Aquasana, οι τιμες που αναφερεις ειναι επειτα απο επικοινωνια μαζι τους, καθως στα site τους αναφερονται μεγαλυτερες!

Η τιμές aquasana είναι από το κυπριακό site. H multipure είναι από το ευρωπαϊκό. Με έξοδα αποστολής στο περίπου. Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι ποιο Value for money. Τόσοι άνθρωποι γράφουμε 110 σελίδες τώρα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν άλλες σοβαρές πιστοποιημένες λύσεις;

Δημοσ.

Μηπως καποιος γνωριζει για τα φιλτρα Ολυμπους?Δεν ειμαι ειδικος ουτε εχω γνωσεις για τη συσταση του νερου...Τι θα μπορουσα να κανω?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Εβακι είπε

Μηπως καποιος γνωριζει για τα φιλτρα Ολυμπους?Δεν ειμαι ειδικος ουτε εχω γνωσεις για τη συσταση του νερου...Τι θα μπορουσα να κανω?

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πινεις Ολυμπιο νερο.Το λεει και στη διαφημιση..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Εβακι είπε

Το Olympus είναι φίλτρο κεραμικό με ενεργό άνθρακα μέσα... στην ουσία δλδ 2 σταδίων ας πούμε . Περνάει πρώτα το νερό από το κεραμικό σώμα φιλτράρεται και κραταει Σκουριές χώματα και άλλους ρύπους μετά περνάει από τον ενεργο άνθρακα όπου ο άνθρακας διώχνει χλώριο οσμές  κύστες και αλλά  . Και είναι για 4100 λίτρα νερού αν θυμάμαι καλά . Μετά αν τα καταναλώσεις κανείς αλλαγή φυσιγγα στα 40 ευρώ . Αν δεν τα καταναλώσεις τότε κανείς αλλαγή κάθε χρόνο 1 φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζοντας τις τελευταίες 30 σελίδες, για οικιακή χρήση στο κέντρο της Αθήνας και σαν οικονομική μακροπρόθεσμη επιλογή κατέληξα σε 2 πιθανές επιλογές:

• Αν πάρω κάτω από πάγκο, θα πάρω 4 σταδίων  Excito-ST της Aquafilter. Αυτό έχει κόστος 60€/έτος για 4 φίλτρα και είναι μια καλή ολοκληρωμένη λύση για να μην ψάχνει κάποιος. Σαν αρνητικά όμως βλέπω:
    • Πρέπει να τρυπήσεις τον πάγκο (οκ, υποκειμενικό πρόβλημα)
    • Το φιλτραρισμένο νερό πρέπει να διανύσει μια διαδρομή σε πλαστική σωλήνα όπου λόγω έλλειψης χλωρίου μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια
  • Αν πάρω πάνω στον πάγκο θα πάρω κανάτα που βάζω ότι φίλτρο θέλω. Έχω βρει μια σχετικά όμορφη που μετράει και λίτρα. Τα αρνητικά είναι:
    • Θέλει χώρο στον πάγκο μου (οκ, και αυτό υποκειμενικό πρόβλημα)
    • Χρησιμοποιεί 1 φίλτρο αντί για 4 (βέβαια κρατάει κοντά 1 χρόνο οπότε πέφτει το κόστος συντήρησης 20€ vs 60€)

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1. Με 1 φίλτρο κάνω δουλειά / είμαι καλυμμένος για κέντρο Αθηνών ή χρειάζομαι τα 4 μικρά της πρώτης επιλογής?
  2. Αν επέλεγα 1 φίλτρο, ποιο θα ήταν αυτό? Οι δυνατές επιλογές είναι 5!!! http://www.interwater.gr/brands/kxtechnologies
    1. MATRIKX® CR1

2. MATRIKX® CTO®

3. MATRIKX® CTO® PLUS™

4. MATRIKX® CTO®+3

5. MATRIKX® Pb1®

3. Έχετε γενικά κάποιο σχόλιο που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή μου?

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Διαβάζοντας τις τελευταίες 30 σελίδες, για οικιακή χρήση στο κέντρο της Αθήνας και σαν οικονομική μακροπρόθεσμη επιλογή κατέληξα σε 2 πιθανές επιλογές:

• Αν πάρω κάτω από πάγκο, θα πάρω 4 σταδίων  Excito-ST της Aquafilter. Αυτό έχει κόστος 60€/έτος για 4 φίλτρα και είναι μια καλή ολοκληρωμένη λύση για να μην ψάχνει κάποιος. Σαν αρνητικά όμως βλέπω:
    • Πρέπει να τρυπήσεις τον πάγκο (οκ, υποκειμενικό πρόβλημα)
    • Το φιλτραρισμένο νερό πρέπει να διανύσει μια διαδρομή σε πλαστική σωλήνα όπου λόγω έλλειψης χλωρίου μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια
  • Αν πάρω πάνω στον πάγκο θα πάρω κανάτα που βάζω ότι φίλτρο θέλω. Έχω βρει μια σχετικά όμορφη που μετράει και λίτρα. Τα αρνητικά είναι:
    • Θέλει χώρο στον πάγκο μου (οκ, και αυτό υποκειμενικό πρόβλημα)
    • Χρησιμοποιεί 1 φίλτρο αντί για 4 (βέβαια κρατάει κοντά 1 χρόνο οπότε πέφτει το κόστος συντήρησης 20€ vs 60€)

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1. Με 1 φίλτρο κάνω δουλειά / είμαι καλυμμένος για κέντρο Αθηνών ή χρειάζομαι τα 4 μικρά της πρώτης επιλογής?
  2. Αν επέλεγα 1 φίλτρο, ποιο θα ήταν αυτό? Οι δυνατές επιλογές είναι 5!!! http://www.interwater.gr/brands/kxtechnologies
    1. MATRIKX® CR1

2. MATRIKX® CTO®

3. MATRIKX® CTO® PLUS™

4. MATRIKX® CTO®+3

5. MATRIKX® Pb1®

3. Έχετε γενικά κάποιο σχόλιο που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή μου?

Τα matrixk είναι τελείως άχρηστα δεν σταματάνε τίποτα καλύτερα να πίνεις κατευθείαν από τη βρύση να γλιτώσεις και τα έξοδα. Ορίστε και η πιστοποίηση απο nsf μόνο για ποιότητα υλικού έχουν: http://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=MATRIKX&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd

Τα φίλτρα Excito-ST δεν έχουν καν πιστοποίηση άρα είναι χειρότερα και από τη  μούφα το MATRIKX.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, infested είπε

Τα matrixk είναι τελείως άχρηστα δεν σταματάνε τίποτα καλύτερα να πίνεις κατευθείαν από τη βρύση να γλιτώσεις και τα έξοδα. Ορίστε και η πιστοποίηση απο nsf μόνο για ποιότητα υλικού έχουν: http://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=MATRIKX&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd

Τα φίλτρα Excito-ST δεν έχουν καν πιστοποίηση άρα είναι χειρότερα και από τη  μούφα το MATRIKX.

Υπάρχουν άλλα φίλτρα ίδιου μεγέθους / τιμής, πιστοποιημένα?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχουν άλλα φίλτρα ίδιου μεγέθους / τιμής, πιστοποιημένα?

Δυστυχώς στην τιμή που λες υπάρχουν μόνο άθλια φίλτρα. Το καλύτερο από αυτά είναι το OMNIPURE Q5515. Πιστοποίηση nsf (ποιάνει μόνο χλώριο/μυρωδιές/Lead/Cyst)

Μιλάμε πάντα για άνω πάγκου για τα οποία εγώ προσωπικά έχω ψάξει αμέτρητες ώρες. Μπορεί να βρεις φτηνότερα κάτω πάγκου ψάχνοντας τη λίστα ποιοτικών εταιριών εδώ:

http://info.nsf.org/Certified/DWTU/

• Aquasana
  • Everpure
  • Aquafilter
  • Multipure
  • Espring
  • Eclipse
  • culligan
  • Doulton
  • omnipure
  • optipure
  • pentair
  • Ecowater
  • espring

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mynam3 είπε

Έχει κάποιος ιδέα αν το νερό στη Ναύπακτο είναι οκ ή να πάρω φίλτρο; Αν ναι, ποιο;

Στην περιοχή μας μετά από αναλύσεις που έκαναν διάφοροι ανθρωποι βρέθηκε ότι το νερό ήταν πάρα πολύ καλό παρά ταύτα έβαλα φίλτρο γιατί και χλώριο όσο και λίγο να είναι έχει και σκουπιδάκια περνάνε, οπότε η άποψή μου είναι ένα φίλτρο δεν κάνει κακό μόνο καλό

Δημοσ.
Στις 4/8/2019 στις 9:36 ΜΜ, Εβακι είπε

Εαν έχεις πρόβλημα με το νερό στην περιοχή σου, κάνεις ανάλυση σε ένα εργαστήριο, ανάλογα τι θα ζητήσεις μπορεί να κοστίσει πολλά λεφτά, με βάση τα ευρήματα της ανάλυσης κοιτάς και τι λύσεις θα ακολουθήσεις.

;Έχω εδώ και 2 χρόνια το olympus, για χλώριο, σκουριά, χώματα, οσμές και διάφορα μικροσωματίδια είναι μια χαρά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...