Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, kataramenos32 είπε

Φιλικη συζητηση κανουμε εννοειται. Το φιλτρο δεν το εβαλα απο την τηλεοραση απο γνωστους κτλ επηρεαστηκα. Οσον αφορα την αναλυση συντομα πιστευω θα εχω αποτελεσματα

Μόνο έτσι, εγώ ήμουν τυχερός και το είχε ο γείτονας οπότε κάναμε τα τεστ μας, τώρα γελάω με τη διαφήμιση ειδικά εκεί που λέει χειρουργικό ατσάλι ή φαρμακευτικό φίλτρο μου φαίνεται πολύ αστείο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 ώρες πριν, slk200gr είπε

To  ενα ειναι αυτο,https://www.qwaterfilters.com/product/matrikx-hccto/,το αλλο δεν το θυμαμαι τωρα

σου βγαζει περιεργη γευση; η τουλαχιστον σου εβγαζε στην αρχη;

6 ώρες πριν, john_shadow είπε

σου βγαζει περιεργη γευση; η τουλαχιστον σου εβγαζε στην αρχη;

καθολου ,οταν το εβαλα στην αρχη το αφησα να τρεξει κανενα 15 λεπτο 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλα υπαρχουν ακομα ατομα που αγοραζουν ολυμπους η καμελοτ? ρε παιδια τα εχουμε αναλυσει πριν 3 χρονια....ειναι απλα οι χειροτερες εταιριες-μουφα...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω διαβάσει σχεδόν όλα όσα έχετε αναφέρει για τα φίλτρα αλλά μάλλον μπερδεύομαι περισσότερο. Είμαι σε μια περιοχή της Κηφισιάς που το νερό είναι από πηγάδι και όσους εχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι από το Χημείο του Κράτους είναι οκ. Το θέμα είναι ότι έχει πολλά άλατα και πρόσφατα ο γείτονας έβγαλε ένα νταμάρι από τα νεφρά!! Τι να βάλω; Τα ΑΟ φίλτρα κάπου διάβασα εδώ ότι βγάζουν απεσταγμένο νερό που δεν κάνει καλό..!! Ένας άλλος γείτονας έβαλε καμελοτ και αποτι λέει δεν κάνει τίποτα!! Εγώ βρήκα ένα πανακρίβου https://www.waterwaves.gr/filtra-oikiakis-khriseos/filtra-antistrofis-osmosis/antistrofi-osmosi-direct-800-boost-apeytheias-rois.html

αλλά θα κάνει για την περιπτωσή μου;;

μηπως και κάτι πιο φτηνό είναι καλό;;;;

είδα και αυτές τις καράφες...https://tensawater.gr/ δεν ξερω!!!

ευχαριστω

Χάρης

Επεξ/σία από harris@@

Ρε παιδιά αναλύσεις επι αναλύσεων. ... Έχει κανείς ιδία εμπειρία απο τα Aquacera της primato? Είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο αντίστοιχο doulton HCS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι εδω και 10 χρονια με κανατες brita. Mένω Τρίπολη που το νερο θεωρειται αρκετα καλο.

Επειδη τα φιλτρα εφτασαν 7 ευρω το ενα και πανε μεχρι 100 λιτρα αρχισα να ψαχνομαι για φιλτρο μεγαλο.

Διαβασα για τα camelot οτι είναι ακριβα και πως δεν παιρνουν τα κοινων διαστασεων φιλτρα και σε συνδιασμο με τα NFS CERTIFICATES εχω την εξης ερωτηση.

Ποιο φιλτρο αυτη την στιγμη εχει τις στανταρ διαστασεις και NFS 42 KAI 53 και είναι φτηνοτερο απο του camelot? (119 ευρω)?

Βρηκα μονο φιλτρα multipure τα οποια κυμαινονται στα 100  ευρω με αυτες τις πιστοποιησεις αλλα δεν ξερω αν εχουν τις στανταρ διαστασεις, και οι φιλτροθηκες πανακριβες.

Επεξ/σία από johnniek13

38 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Ποιο φιλτρο αυτη την στιγμη εχει τις στανταρ διαστασεις και NFS 42 KAI 53 και είναι φτηνοτερο απο του camelot? (119 ευρω)?

doulton supercarb ή Ultracarb 35€

1J7QvTc.png

Στις 8/5/2019 στις 10:53 ΠΜ, slk200gr είπε

επειδη το ετησιο κοστος ειναι μεγαλο,το εχει ο γειτονας μου ,εγω εβαλα 2 φιλτρα καλα και πιστεψε με δεν εχει καμια διαφορα το ενα με το αλλο οχι μονο στην γευση αλλα και στην αναλυση που καναμε ,η διαφορα ειναι οτι τα δικα μου φιλτρα κανουν  45 ε ενω το δικο του 190 (μαλιστα το παραπονο του γειτονα ειναι οτι δεν τον δινουν και αποδειξη ενω την εχει χιλιοζητησει.)

Επειδη το φιλτρο που μας λες οτι εβαλες (matrikx) εχει πιστοποιηση μονο NSF 42 και λες οτι δινει την ιδια αναλυση με το CAMELOT που εχει και NSF 53, καλο θα ηταν να μας ποσταρεις την αναλυση για να δουμε τα  στοιχεια που σου ανελυσαν και εδειξαν οτι το δικο σου φιλτρο δινει τα ιδια βαρέα μέταλλα, ανόργανες ενώσεις, κρυπτοσπορίδια, μόλυβδο, οργανικές πτητικές ενώσεις και αμίαντο σε σχεση με πριν και μετα το φιλτρο. Γιατι αν το νερο είναι ειδη καθαρο δεν υπαρχει μετρο συγκρισης μονο με το χλωριο και τα χώματα. 

Γιατι αυτοι που βγαζουν το matrikx θα πρεπει να είναι τελειως χαζοι να εχουν ενα φιλτρο που καλυπτει την NSF 53 και να μην το πιστοποιουν για να πουλησουν.

22 λεπτά πριν, villasg είπε

doulton supercarb ή Ultracarb 35€

1J7QvTc.png

Ωραια, αυτα δεν τα ειχα βρει. Βγαζει και μοντελα universal ή μονο σε Doulton συσκευες? 

Βεβαια με τα multipure που το συγκρινα εχει ελειψεις σε μειωσεις διαφορων στοιχειων αλλα αυτο είναι σημαντικο μονο αν οντως υπαρχουν αυτα τα στοιχεια στο νερο.

Απο οτι καταλαβα το NSF ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ οτι η εταιρια λεει αληθεια στα στοιχεια που δινει και αυτο δεν σημαινει οτι ενα φιλτρο εχει ιδιες δυνατοτητες με ένα αλλο.

Λογικα αποφασιζεις τι φιλτρο χρειαζεσαι και μετα βρισκεις ενα φιλτρο που να σου δινει αυτο που θελεις με πιστοποιηση.

36 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Επειδη το φιλτρο που μας λες οτι εβαλες (matrikx) εχει πιστοποιηση μονο NSF 42 και λες οτι δινει την ιδια αναλυση με το CAMELOT που εχει και NSF 53, καλο θα ηταν να μας ποσταρεις την αναλυση για να δουμε τα  στοιχεια που σου ανελυσαν και εδειξαν οτι το δικο σου φιλτρο δινει τα ιδια βαρέα μέταλλα, ανόργανες ενώσεις, κρυπτοσπορίδια, μόλυβδο, οργανικές πτητικές ενώσεις και αμίαντο σε σχεση με πριν και μετα το φιλτρο. Γιατι αν το νερο είναι ειδη καθαρο δεν υπαρχει μετρο συγκρισης μονο με το χλωριο και τα χώματα. 

Γιατι αυτοι που βγαζουν το matrikx θα πρεπει να είναι τελειως χαζοι να εχουν ενα φιλτρο που καλυπτει την NSF 53 και να μην το πιστοποιουν για να πουλησουν.

είχα αναφέρει ότι το νερό στην περιοχή μου είναι πάρα πολύ καθαρό απλά ήθελα το κάτι παραπάνω και φοβούμενος ίσως και κάποιο ατύχημα στο νερό όσο για τις αναλύσεις θα ψάξω να βρω και τη δικιά μου αλλά και του γείτονα για να τις ποστάρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 2 χρόνια αγόρασα το εικονιζόμενο φίλτρο (Atlas depural top) και κάθε 6 μήνες του βάζω ανταλλακτικό matrikx pb1 0.5 micron.

Κάθε 6 μήνες με την αλλαγή καθαρίζω και απολυμαινω ολα τα εξαρτήματα του μέσα σε ξύδι με αμμωνία και τα αφήνω εκει για κάποιες ωρες.

1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν προβλέπεται κάτι άλλο για την απολύμανσή του κατά την διάρκεια της χρήσης εσωτερικά ή εξωτερικά;

2. Παρατήρησα οτι εσωτερικά το βρυσακι εχει ενα κοκκινωπό χρώμα σαν σκουριά, αλλά μπορεί να είναι και το υλικό έτσι. Δεν είχα προσέξει αν υπήρχε απο την αρχή ή έγινε με τον καιρό. 

Μήπως πρέπει να αντικαταστήσω το βρυσακι με ενα καινούριο μιας και από κει περναει το φιλτραρισμένο νερό;

spacer.png

Επεξ/σία από thant

Στις 18/5/2019 στις 9:22 ΜΜ, markoliaz είπε

καλα υπαρχουν ακομα ατομα που αγοραζουν ολυμπους η καμελοτ? ρε παιδια τα εχουμε αναλυσει πριν 3 χρονια....ειναι απλα οι χειροτερες εταιριες-μουφα...

Μια χαρά είναι το olympus το έχω εγώ και ένας φίλος μου, δεύτερο έτος φέτος, τουλάχιστον για κάποιον που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό και θέλει να κρατάει το χλώριο και την σκουριά τότε είναι μια χαρά αυτό το φίλτρο. Για οτιδήποτε άλλο πρόβλημα, ας απευθυνθεί σε εργαστήριο για χημική ανάλυση και να ψάξει λύσεις ανάλογα το πρόβλημα.

3 ώρες πριν, thant είπε

Πριν 2 χρόνια αγόρασα το εικονιζόμενο φίλτρο (Atlas depural top) και κάθε 6 μήνες του βάζω ανταλλακτικό matrikx pb1 0.5 micron.

Κάθε 6 μήνες με την αλλαγή καθαρίζω και απολυμαινω ολα τα εξαρτήματα του μέσα σε ξύδι με αμμωνία και τα αφήνω εκει για κάποιες ωρες.

1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν προβλέπεται κάτι άλλο για την απολύμανσή του κατά την διάρκεια της χρήσης εσωτερικά ή εξωτερικά;

2. Παρατήρησα οτι εσωτερικά το βρυσακι εχει ενα κοκκινωπό χρώμα σαν σκουριά, αλλά μπορεί να είναι και το υλικό έτσι. Δεν είχα προσέξει αν υπήρχε απο την αρχή ή έγινε με τον καιρό. 

Μήπως πρέπει να αντικαταστήσω το βρυσακι με ενα καινούριο μιας και από κει περναει το φιλτραρισμένο νερό;

spacer.png

Υπερβολές αυτά, μην βάζεις αμμωνία η οποία εμπεριέχεται στο azax, χρειάζεται εξαιρετικά καλό καθάρισμα μην τυχόν και περάσουν υπολλείματα των ουσιών αυτών στο νερό. Το καλύτερο και απλούστερο που μπορείς να κάνεις είναι να γεμίσεις μια λεκάνη με νερό της βρύσης (χλωριομένο) και να αφήσεις μέσα εκεί όλα τα εξαρτήματα για κάποιο μικρό διάστημα π.χ 1 ώρα, μετά επανασυνδέεις το ανταλλακτικό και συνεχίζεις την λειτουργία κανονικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...