Προς το περιεχόμενο

Intel P35 vs. Intel X38 ? Tί mobo να αγοράσω ?

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κακό με όλα αυτά είναι, πως αν το αναβάλεις συνέχεια δεν θα πάρεις ποτέ κάτι !!! :D:D:D

Βέβαια πιστεύω πως είμαστε ΚΟΝΤΑ σε μεταβατικό στάδιο οπότε αξίζει να περιμένω λιγάκι.... σωστά ?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ase ola ta ypolypa mhlame gia ta korifaia...giati den perimeneis ligw gia thn anavathmish sou xoris na anavaleis tpt apla perimene mexri na vgoun k oi epexergastes twn 45nm k perisoteres k pio symvates me ta xrimata mnhmes DDR3 k tha exei vgei k to x48 mexri tote amalaxei de tha argisoun ola ayta apla kane ligw ypomonh k mazepse kapia xrimata parapanw gia na ftiaxeis kati korifaio

Δημοσ.

P35 δαγκωτό. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται το Χ38. Αν φυσικά έχεις όρεξη για ψάξιμο και διάθεση να τα σκάσεις χοντρά, αγοράζεις Χ38. Δεν νομίζω πάντως ότι το P35 θα σε κόψει κάπου, ίσα ίσα....

Δημοσ.

ti matavatiko stadio lete?i texnologia dn perimenei apla proxwra kai an tin akolou8iseis kata gramma kaeikes :) panta 8a eimaste se metavatiko stadio.pare to p35 pros to paron kai vlepoume.otidipote neo vgenei se ekswpragmatikes times g emena einai anoisia pantos na to pareis.dn paw na plirwsw 320 evro gia mobo me neo chipset pou akomi dn dokimasteike k xwris na kserw ti sta8erotita tou k eidika g to x38 pou dn prosferei k kati to idiaitero gia nextgen.ta piramata tous na ta kanoun allou..

Δημοσ.

ela re ti syzhtame twra, neo chipset mobo styl p35

kai apo asus parakalw pk5 se sth timh twn 110-120e

symvainei MIA sto ekatomyrio lol , tosa xronia pou

asxoloumai , trelh efkairia, kai genika k afth h periodos , octomber-december einai kalh gia agores.

perneis kai 800ares low latency H akoma kai xiliares

mnhmes ean vreis kalh timh, kai meta sou menei h cpu , pou doksa to theo oi times tous peftoun synexia.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα έχω διαβάσει πάρα πολλά reviews και μετρήσεις που συγκρίνουν το p35 με το x38.

Σχεδόν σε όλα αυτά τα τεστ τα μηχανήματα φορούσαν γρήγορες DDR3 και δεν υπήρχε η παραμικρή διαφορά από απόψεως ταχύτητας.

Το μόνο καλό με το X38 είναι ότι είναι ελαφρώς καλύτερα σχεδιασμένο για υψηλότερες ταχύτητες γενικώς.

Το ότι θα διαθέτει και το δεύτερο χ16, αυτό θα φανεί χρήσιμο μόνο σε όσους θα χρειαστούν δύο κάρτες στο χ16, δηλαδή π.χ. δύο κάρτες γραφικών ή μια κάρτα γραφικών και ένα RAID controler, κοκ.

Αν κάποιος δεν σκοπεύει να βάλει ποτέ τη δεύτερη κάρτα μάλον τον καλύπτει το p35.

Αφήστε που οι DDR3 είναι ακόμα πολύ ακριβές.

Επίσης ακόμα ούτε λόγος για DDR3 ECC μνήμες που θα χρειάζονταν κάποιος που πάει για να φτιάξει ένα φθηνό workstation.

Δημοσ.

Περιμένω το συγκεκριμένο Mobo πάρα πολύ καιρο και πιστεύω μέχρι τέλος του μηνός να έχει φτάσει στα καταστήματα. Η τιμή του λογικά θα είναι 180-220 ευρώ απ'ότι βλέπω σε διαφορα καταστήματα του εξωτερικού σε pre-order που το έχουν. Προσωπικά ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το ιχ38-μαχ αλλα επειδή δεν βλέπω οι ddr3 να πεφτουν και χρειάζομαι πάνω απο 2gb ram πηγαίνω καρφωτός στο συγκεκριμένο mobo.

Δημοσ.

1) Το X38 δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό σε επιδόσεις και o/c σε σχέση με το p35

2) Το Χ38 αν δεν το βάλεις με DDR3 είναι πεταμένα λεφτά

3) Οι DDR3 που υπάρχουν τώρα είναι πανάκριβες και πιο αργές από τις DDR2 με τεσσάρια timings

4) Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να εκμεταλλευθούν οι νέες κάρτες γραφικών το extra bandwidth του PCIE 2.0 + οι νέες κάρτες θα είναι συμβατές με το PCIE 1.0

5) Γιατί να σκάσεις τόσα λεφτά για X38 ή X48 όταν το 1H08 η Intel θα παρουσιάσει Nehalem, που σημαίνει ότι θα πετάξεις το mobo σου για να βάλεις nehalem

6) Το P35 υπάρχει εδώ και τώρα, είναι πάμφθηνο (από 100ευρώ) , ανεβάζει στο θεό και έχει όλα τα features που θα χρειαστείς.

7) Συγκλονίζομαι από το πόσο εύκολα πετάνε γνώμες εδώ μέσα, αστήρικτες. Learn to google. Έχετε διαβάσει κανά review για X38?

Δημοσ.

Συμφωνω μαζί σου gdp77 όσον αφορα το γεγονός ότι το χ38 δεν προσφέρει τπτ ουσιαστικό σε επιδόσεις και o/c σε σχέση με το p35, αν και σε preview της anandtech (όχι και ότι πιο αξιόπιστο βέβαια αλλα το αναφέρω πληροφοριακα) για τα χ38 αναφέρει ότι το μόνο mobo που προσφέρει κατι παραπάνω σε σχέση με p35 είναι το abit ix38 quadgt με beta bios. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι καλό καλύτερα όλοι να περιμένουμε και μετά να κρίνουμε.

Την άποψή σου ότι το χ38 χωρίς ddr3 είναι πεταμένα λεφτά δεν τη συμμερίζομαι. Θεωρώ ότι είναι πεταμένα λεφτά ddr3 στα 1066 και 1333 με μεγάλα timings οπως αναφέρεις και συ, χώρια ότι ειναι πανάκριβες. Θεωρώ λοιπον ότι χ38 με ddr2 στα 1066 είναι μια χαρά.

Το χ48 δεν με ενδιαφέρει καθώς όταν θα κυκλοφορήσει (μετά τα χριστουγεννα ) θα είναι πανακριβο και δεν θα προσφέρει κάτι το τρομερο σε σχέση με το χ38 σε αναλογία πάντα με τα παραπανω χρήματα που θα κοστίζει (υπολογίζω γύρω στο 300αρι και βάλε). Μη μου πεις το official 1600fsb γιατί όλοι το πιάνουν. Ετσι κι αλλιώς πάντως όπως είπα και πιο πάνω δεν με ενδιαφέρει το ddr3 και το χ48 θα βγει μόνο με ddr3.

Και ερχόμαστε τώρα στο διαταύτα. Γιατί να προτιμήσω το χ38 απο το p35 το οποίο είναι πιο φτηνό. Ο λόγος μου προφανώς είναι ότι θέλω να κάνω crossfire με δύο κορυφαίες κάρτες της ati (2950χτ). Θεωρώ ότι το αυξημένο bandwith των pcie 2.0 δεν θα αξιοποιηθεί σύντομα απο μία μόνο κάρτα όπως αναφέρεις και συ. Θεωρώ όμως ότι θα αξιοποιηθεί σύντομα απο αυτή την γενια καρτών της ati 2950 series ή το πολύ απο την επόμενη ως προς τη λειτουργία crossfire, και εξηγούμαι. Μιλάω φυσικά για το software crossfire της ατι όπου οι κάρτες δεν θα χρειάζονται bridge μεταξύ τους για να δουλεύουν σε crossfire. Το bandwith της pcie1.1 δεν αρκεί γι'αυτό για της κορυφαίες κάρτες αλλά μονο για τα μικρότερα μοντέλα 2400 και 2600 series και το software crossfire ειναι πραγματικότητα πλέον για αυτά τα μοντέλα με τους catalyst 7.10 (διάβασε τα release notes). Για να γίνει αυτό και στις μεγαλυτερες κάρτες χρειάζεται μεγάλύτερο bandwith που θα το προσφέρει φυσικά το pcie2.0 κα φυσικά γινεται πιο εύκολο και το triple crossfire και ούτο καθεξής. Οπως και να χει πάντως όταν παίρνεις κάτι καινούριο και θα το κρατήσεις μια τριετία όπως εγώ (την mobo εννοω όχι την κάρτα γραφικών) παίρνεις κάτι που θα έχει κάποια καινουρια χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν (pcie2.0)

Ελπιζω να σε κάλυψα σε ό,τι ρώτησες και σίγουρα μετά απο αυτά εσύ μπορεις να έχεις τη γνώμη σου και γω τη δική μου και η κάθεμια είναι σεβαστή. Θα προτιμούσα πάντως το ύφος σου ήταν λιγο πιο ήρεμο , αν και έχεις δίκιο ότι δεν δικαιολόγησα το γιατί εξεφρασα τη γνώμη μου παραπάνω.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Δεν απαντούσα σε σένα (ίσως έπρεπε να quote-άρω), αλλά στα posts της πρώτης σελίδας, όπου πρότειναν X38 με κλειστά μάτια κτλ. , όταν ο αρχικός poster λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για crossfire κτλ.

Τώρα, όσον αφορά τη θέση σου, συμφωνώ για το crossfire, αλλά τι νόημα θα έχει, αφού όταν θα μπορέσεις να κάνεις αυτά που λες με το software crossfire, θα είμαστε προ των πυλών για nehalem. Εξάλλου, μην είσαι σίγουρος για τις νέες κάρτες γραφικών της AΜD... Θεωρώ ότι η AMD έχει ζωή μέχρι το Q208, οπότε είναι μάλλον αμφίβολο το αν ποτέ μπορέσεις να αποκτήσεις τις κάρτες στις οποίες αναφέρεσαι.

Δημοσ.

το Χ38 δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το P35, εκτός και αν βάλεις DDR 3 μνήμες(που είναι πανάκριβες) και μερικές DDR 2 είναι γρηγορότερες από τις DDR 3....

Δημοσ.
Γειά σας guys,

Είμαι στην φάση αυτό το καιρό να κάνω αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, οπότε θα σας ζαλίσω αρκετά... :D:D:D

Τί motherboard προτείνετε ?? Βασισμένο στο Intel P35 chipset ? ή στο Intel X38 chipset ? Ναι, ok, το Χ38 είναι πιό καινούργιο, αλλά αξίζει να δώσω τόσα λεφτά ? Υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο ?

Το μόνο που έχω στο μυαλό μου, είναι πως το Χ38 θα υποστηρίζει τις επερχόμενες PCI Xpress 2.0 κάρτες γραφικών, απο εκεί και πέρα δεν βλέπω να υπάρχουν τρελές διαφορές απο όσο ξέρω. Επίσης keep in mind οτι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αγοράσω δεύτερη κάρτα γραφικών για να κάνω SLI ή Crossfire... Το motherboard που θα αγοράσω, κατά 99% θα υποδεχθεί πάνω του μία XFX nVidia 8800GTX.

Tί λέτε εσείς ?

ama theleis koita to GIGABYTE GA-P35-DQ6 kai ASUS-P5K :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...