ultraxmode Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Γειά σας guys, Είμαι στην φάση αυτό το καιρό να κάνω αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, οπότε θα σας ζαλίσω αρκετά... :D:D Τί motherboard προτείνετε ?? Βασισμένο στο Intel P35 chipset ? ή στο Intel X38 chipset ? Ναι, ok, το Χ38 είναι πιό καινούργιο, αλλά αξίζει να δώσω τόσα λεφτά ? Υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο ? Το μόνο που έχω στο μυαλό μου, είναι πως το Χ38 θα υποστηρίζει τις επερχόμενες PCI Xpress 2.0 κάρτες γραφικών, απο εκεί και πέρα δεν βλέπω να υπάρχουν τρελές διαφορές απο όσο ξέρω. Επίσης keep in mind οτι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αγοράσω δεύτερη κάρτα γραφικών για να κάνω SLI ή Crossfire... Το motherboard που θα αγοράσω, κατά 99% θα υποδεχθεί πάνω του μία XFX nVidia 8800GTX. Tί λέτε εσείς ?
neovdr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Κοίτα πρώτον είναι θέμα χρημάτων. Θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα για ένα mobo? Αν ναι ΟΚ πάρτο καθώς είναι η high end πρόταση. Δευτερον τι ανάγκες έχεις? Αν σκοπέυεις να το χρησιμοποιήσεις για gaming τότε και πάλι πάρτο. Τώρα άν θέλεις μόνο υποστήριξη μελλοντικών επεξεργαστών(45nm) και DDR-3 τότε πάρε το P35. Εγώ αυτό έχω και φοράει Core2 Quad Q6600 και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος!
ultraxmode Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 'Οπως είπα, με προκαλεί ΜΟΝΟ το PCI Xpress 2.0 βλέποντας μελλοντικά. Απο την άλλη τα mobos με P35 μου φαίνονται παραπάνω απο "full" με πάρα πολλά features.... Συν του ότι τα mobos βασισμένα σε Χ38 είναι ακόμα πολύ ακριβά.... Bρίσκομαι σε δίλλημα...
Vatos_locos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 PCI Xpress V2.0 με αυτές που έχουμε τώρα αν δεν κάνω λάθος θα είναι ασύμβατα οποτε ξεχνάς και την 8800 σου P35 το X38 ακόμα δεν πρόλαβε να βγει δεν θα γίνουμε εμείς οι beta testers
frou-frou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 X38 με κλειστά μάτια. Αλλά του χρόνου γιατι είναι πολύ νωρίς και γιαυτο τον λόγο είναι πανάκριβα.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 εγώ πάντως ( προσωπική μου άποψη ) επειδή μαθαίνω από έγκυρες πηγες ότι το X38 θα είναι πατάτα δεν αλλάζω ακόμα η αν αλλάξω θα πάω σε p35 η σε X48
ultraxmode Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 PCI Xpress V2.0 με αυτές που έχουμε τώρα αν δεν κάνω λάθος θα είναι ασύμβατα οποτε ξεχνάς και την 8800 σου P35 το X38 ακόμα δεν πρόλαβε να βγει δεν θα γίνουμε εμείς οι beta testers Εδώ σε έπιασα να κάνεις λάθος.. Το Χ38 υποστηρίζει άψογα PCI Xpress 1.1 + PCI Xpress 2.0
frou-frou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Το Χ48 ακόμα δεν κυκλοφόρησε ρε παιδιά. Αλλά και όταν κυκλοφορήσει θα είναι 1 πολύ special έκδοση του X38 με πολλά πλούσια χαρακτηριστικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως θα είναι αρκετά ακριβό. Πιο προσιτές λύσεις τελικά το x38 στην αρχή του νέου έτους που θα πέσουν οι τιμές, η ακόμα και κάποια high end p35 που θα έχει πέσει ακόμα περισσότερο.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 το Χ48 θα έχει πολλά παραπάνω από το X38 και δεν θα είναι μονο bling bling μέχρι τότε όμως θα αργήσουμε γιατί η intel έχει ήδη πολλά P35 και θέλει να τα σπρώξει όλα και μετά θα αρχίσουν και τα X38 μεγάλες παραγωγές οποτε λόγος για X48 και το ποτε δεν παίζει οποιος πάει για board τώρα για μένα καλά θα κάνει να περιμένει λίγο να πέσουν οι τιμές στα P35 και να πάρει κάποιο καλο board με p35
ultraxmode Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 το Χ48 θα έχει πολλά παραπάνω από το X38 και δεν θα είναι μονο bling bling μέχρι τότε όμως θα αργήσουμε γιατί η intel έχει ήδη πολλά P35 και θέλει να τα σπρώξει όλα και μετά θα αρχίσουν και τα X38 μεγάλες παραγωγές οποτε λόγος για X48 και το ποτε δεν παίζει Εδώ έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο... πρώτα πρέπει να "σπρώξουν" τα P35, μετά τα Χ38 και μεταααααααα θα αρχίσουν να δίνουν Χ48... σημ. : Το Χ48 θα υποστηρίζει 1600 FSB και Μemory speed για DDR3... (αυτό όντως δέν είναι bling bling... Εγώ θέλω να αγοράσω αυτούς τους μήνες κάποιο board οπότε με βλέπω να περιμένω μέχρι Ιανουάριο (με σφιγμένα δόντια το λέω ) και να πάω και να αγοράσω ένα motherboard Χ38-based, λόγω του PCI Xpress 2.0.... Aλλα ας συνεχιστεί η κουβέντα.. έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις όλων...
Diskimpex Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Το P35 τα περισότερα review το ανάφεραν σαν μεταβατικό τσιπσετ για το Χ38 και στοην ουσία είχε καλύτερη υποστήριξη οc για τους quad σε σχέση με το πολύ καλό 965 που έκανε από τις πιό τρελες πωλήσεις για ιντελ mobo. Για να βγούν οι Πενρυν και το Χ38 σχεδον ταυτόχρονα και νωρίτερα στην παραγωγή από ότι αναμένετο ,πολύ σύντομα από την εμφάνιση του P35,αυτό σημαινει ότι αυτό προορίζεται για τις μαζικές πωλησεις τα Χριστούγεννα που είναι η καλύτερη αγορά για προιόντα πληροφορικής ,οπότε οι τιμές λογικά θα είναι πολύ καλές για ότι προσφέρουν από τεχνολογία.Καλύτερα να περιμένει κάποιος κατά την γνώμη μου
ultraxmode Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Εννοείς μέχρι τα Χριστούγεννα ? η πιό μετά? Ιανουάριο? Ακόμα δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά.. είναι καλύτερο να κάνεις αγορές πρίν ή μετά τα Χριστούγεννα? ή μέσα στις γιορτές ?
Diskimpex Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Την περίοδο των γιορτών ξακαθαρίζει το τοπίο σε τεχνολογία και τιμές που θα μέινει μέχρι το καλοκαίρι.Δεν μιλάμε για μοντέλα προιόντων και προσφορών που πάντα θα υπάρχουν.
21century Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Καλα τις γιορτες θα υπαρχουν πολλες προσφορες, ωστοσο φιλε μου θυμιζω οτι μεχρι το Νοεμβριο θα εμφαινστουν αρκετα μοντελα με το P35 αλλα και νεωτερα τσιπσετ, το σιγουρο ειναι οτι καλυτερα να ωριμασει πρωτα η τεχνολογια των DDR3 και να πεσουν οι τιμες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.