Προς το περιεχόμενο

O δεκάλογος του καλού άθεου..

mdarkman18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα αυτο λεω Λιοπυρ. Εγω ειμαι ανοιχτος στο να μου πεις οτι θελεις αν πιστευεις ή δεν πιστευεις σε κατι αλλα μην ακουω επιχειρημα της @@ οτι "δεν υπαρχει γιατι το λεω εγω και γιατι δεν μου φενεται λογικο" και παει λεγοντας. Επισης δεν εκανα λογο για χριστιανισμο ή βουδισμο ή δεν ξερω και εγω τι αλλο, ειπα για γεροντες οι οποιοι θελεις η δεν θελεις να το πιστεψεις εχουν απιστευτη διοραση και μονο λιγη ωρα κουβεντα με αυτους καταλαβαινεις οτι κατι "παιζει". Μετεφρασε αυτο το "κατι παιζει" οπως εσυ γουσταρεις και θελεις να πιστευεις. Στην Ελλαδα εχουμε τους γεροντες του Αγιου Ορους και καποιους γεροντες διασπαρτους σε διαφορα μερη της χωρας ακομα και στην Αθηνα. Το αν ειναι βουδιστες, χριστιανοι, πεντικοστιανοι κτλ δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα.

Ξερεις τι ειναι να πηγαινεις σε αυτον και πριν καν σε δει να σε φωναζει με το ονομα σου? Ξερεις τι ειναι να λεει πραγματα για σενα που δεν τα ξερει κανενας και εχεις μονο σκεφτει εσυ ο ιδιος και δεν τα ειπες και σε κανεναν ποτε? Τι να σου λεω τωρα δηλαδη? Οποιος θελει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα μετα απο μια τετοια συζητηση/ εμπειρια ειναι ελευθερος να το κανει.

• Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ikaruga, επειδή αυτή (η παπάτζα κατά την γνώμη μου) τυχαίνει να αναπαράγεται σε εκνευριστικά ύποπτο βαθμό, απάντησέ μου με ένα ναι ή ένα όχι.

Πήγες σε κάποιον γέροντα, και σε φώναξε με το όνομά σου χωρίς να σε γνωρίζει;

Δημοσ.
Παιδια αν μιλησετε πραγματικα σε γεροντα ή αν πατε στο Αγιο Ορος και μιλησετε με ορισμενους απο τους πραγματικα φωτισμενους ανθρωπους θα δειτε με τα ματια σας οτι κατι "παιζει". Και μη βγει κανενας και πει οτι και αυτοι (οι γεροντες δηλαδη που τους διασυρουν ολοι σχεδον στον εκκλησιαστικο κυκλο) εχουν ως στοχο τον ελεγχο των μαζων ή τελος παντων στοχευουν στα να μας τα παρουν.

Ο καθενας μπορει να δινει τη δικη του εξηγηση στο γιατι συμβαινει κατι που δεν μπορει να εξηγησει η επιστημη. Δεν μπορω ομως να δεχτω οτι βγαινει καποιος και να λεει "δεν υπαρχει Θεος". Πες "δεν πιστευω οτι υπαρχει Θεος" και ειμαστε ΟΚ αλλιως δωσε μας τα σοβαρα επιστημονικα στοιχεια σου οτι πραγματι δεν υπαρχει Θεος για να τα δουμε και εμεις ρε αδερφε.

Δεν μπορείς να αποδείξεις μια άρνηση γαμώ το Θεό σου. Δυο σελίδες σου το λένε, δεν το αντιλαμβάνεσαι;

Κι όταν κάποιος λέει "δεν υπάρχει" προφανώς εννοεί "απ' ό,τι γνωρίζουμε/δεν πιστεύω ότι... υπάρχει".

Επίσης τα μεμονωμένα περιστατικά "είπα δώσε μου σημάδι και μου δωσε" τα ξεχωρίζουμε και τα θυμόμαστε. Πάμε μια στατιστική, πόσοι ζητησάνε σημάδι και δεν κουνήθηκε μύγα;

Και η πνευματικότητα κάποιον ανθρώπων αρχίζω να πιστεύω ότι είναι ανεξάρτητη πίστης/θρησκείας. Ρεαλιστής/άθεος μπορεί να είναι κάποιος, και να διαλογίζεται και να είναι σοφός και ένα με την φύση.

Και το χα ξαναπει σε άλλη κουβέντα, όλα αυτά τα παραδείγματα που φέρνεις "ο τάδε έκανε αυτό" "υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι" κτλ υπάρχουν και στις δικές μας ζωές ξέρεις. Δεν είμαστε μποτάκια που μεγαλώσαν σε άθεο, κυνικό περιβάλλον, το αντίθετο.

Και για να τα πούμε άλλη μια φορά, στα αρχίδια μου κι αν πιστεύεις στον άσπρο δράκο με τα μπλε μάτια και το ένοχο παρελθόν, στους νόμους και τους θεσμούς της κοινωνίας όπου ζω, συμμετέχω και από τους οποίους δεσμεύομαι δεν θέλω να χώνονται θρησκόληπτα πιστεύω και μεσαιωνικές δοξασίες. Κάνε μια εκκλησία και πήγαινε. Όχι κάθε πλατεία και εκκλησία, να μη μένει δημόσιος χώρος και να αντιστοιχεί σε 14 πιστούς. Μια σύνοψη της επικρατούσας θρησκείας του τόπου, καντην λίγο στο δημοτικό, όχι σε όλες τις τάξεις και προσευχή κάθε πρωί.

Δημοσ.
Απαντησε μου ομως, το υποπτο που το ειδες?

Στο γεγονός πως σε κάθε κουβέντα που περιέχει την λέξη "γέροντας" αναφέρεται το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Το οποίο εξακολουθώ να θεωρώ γελοίο έτσι;

Δε λέω πως δεν σε πιστεύω.

Απλά αν συνέβαινε σε εμένα, θα φρόντιζα να μάθω και πως γίνεται.

(τρομερή γκομενοπαγίδα)!

:P

Δημοσ.
Στο γεγονός πως σε κάθε κουβέντα που περιέχει την λέξη "γέροντας" αναφέρεται το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Το οποίο εξακολουθώ να θεωρώ γελοίο έτσι;

Δε λέω πως δεν σε πιστεύω.

Απλά αν συνέβαινε σε εμένα, θα φρόντιζα να μάθω και πως γίνεται.

(τρομερή γκομενοπαγίδα)!

:P

Ε αφου ετσι τους λενε πω αλλιως να τους πω δηλαδης? Περα απο την πλακα παντως οι ανθρωποι αυτοι ειναι λιγοι αλλα δεν κρυβονται και αυτα που σου λενε ειναι πολυ ποιο eye-openers (για τον εαυτο σου) απο κατι zeitgeist και αλλες φανφαρες. Το πως το κανουν και πως γινεται ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει απλα πριν πεις οτιδηποτε καλο ειναι να κανεις μια επισκεψη σε εναν απο αυτους. Ετσι για το γαμωτο, ετσι για την περιεργεια, που ξερεις τι μπορει να μαθεις. Οι φιλοι που εχω που τυχαινει να ειναι αθεοι φοβουνται να πανε. Τι ακριβως φοβουνται δεν εχω καταλαβει ακομα.

• Moderators
Δημοσ.

Σόρυ για την επέμβαση, αλλά με ενδιαφέρει το θέμα με τους γέροντες και είναι η πρώτη φορά που ακούω από κάποιον ότι ο ΙΔΙΟΣ έχει συναντηθεί με κάποιον.

ikaruga24, μπορείς να γίνεις λίγο πιο διευκρινιστικός; Όταν λες ότι σε φώναξε με το όνομά σου, εννοείς μόνο το μικρό ή και το επίθετο; Επίσης, μήπως το όνομά σου είναι πολύ συνηθισμένο; Τι άλλα πράγματα ήξερε που δεν είχες πει σε κανέναν; Γενικά, κάνε μια περιγραφή εάν δεν σου είναι κόπος (οκ, μην μου αναφέρεις τίποτα "ομιλίες με ζώα" γιατί σου λέω a priori ότι δεν θα τις πιστέψω :Ρ).

Δημοσ.

Αυτό με τα ονόματα είναι πολύ συνηθισμένο. Εγώ που τράβηξα ένα φύλλο απο μια τράπουλα δεν μου το βρήκε.

Δημοσ.

Προσωπικά, και τον αριθμό του κινητού μου ή το ΑΦΜ μου να μου 'λεγε με το που θα με βλεπε, πρώτα θα σκεφτόμουνα ότι κάτι άλλο παίζει παρά του ότι του τον είπε ο Θεός.

Θα θεωρούσα πιο πιθανό να ήρθε και να έψαξε τα πράγματα μου την ώρα που κοιμόμουνα το προηγούμενο βράδυ παρά το ότι είναι...mentalist.

Επίσης αν πας με την σκέψη στο μυαλό ότι ο καλός γέροντας έχει χάρισμα, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει απογοητευμένος, όλο και κάποια ιστορία θα έχεις να διηγείσαι, είτε έγινε, είτε όχι. (όχι δηλαδή γιατί χλωμό το να έγινε όντως.)

Τον άνεμο και τα πουλιά μπορεί να άκουσες στην πραγματικότητα, αλλά στο μυαλό σου μέσα να έπλασες την ιστορία ότι σε φώναξε με το μικρό.

Ο άνθρωπος θέλει να τις πιστέψει αυτές τις ιστορίες, το έχει ανάγκη.

Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά και ελπιδοφόρο να πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσα μας.

Τράβα πες εσύ τώρα στον χαροκαμμένο πατέρα που έχασε το παιδάκι του ότι κάνει λάθος και ότι ο γέροντας δεν του ΄πε "είναι στον Παράδεισο ο γιος σου ευτυχισμένος Κώστα". Ό,τι θες να ακούσεις, το ακούς.

Ζώα είμαστε. Αδύναμα όντα χωρίς ιδιαίτερο μυαλό οι περισσότεροι.

Λογικό είναι να έχουμε ανάγκη τέτοιες ιστορίες, να έχουμε ανάγκη την ύπαρξη ενός προστάτη Θεού και κυρίως να είμαστε ικανοί να πιστεύουμε τέτοιες ιστορίες και άλλες ακόμα χειρότερες και να τις δικαιολογούμε στο μυαλό μας ως πιθανές/αληθινές.

Δημοσ.

Επειδή έχω γνωρίσει μπόλικους "γέροντες" στο Άγιο Όρος. Και λόγω γειτνίασης αλλά και επειδή ο πατέρας μου δούλευε στο Άγιο Όρος.

Επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα μοναστήρια και έμεινα και σε αρκετά από αυτά.

Γέροντα με χάρισμα δεν γνώρισα.

Γέροντες με βίδα που έχει λασκάρει, είναι γεμάτα τα "κελιά" του Άθωνα. Με απατεώνες επίσης.

Υπάρχει πάντως και ένα ποσοστό (εγώ έναν γνώρισα αλλά άκουσα και για άλλους) που είναι πραγματικά αυτό που λέμε άγιοι. Δεν κάνουν θαύματα φυσικά και δεν μαντεύουν αριθμούς και ονόματα. Απλά έχουν διώξει από το μυαλό τους οτιδήποτε αφορά την σάρκα και την ύλη. Φαντάζομαι ότι αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για αγιότητα και όχι για τσαρλατανισμούς. Επίσης φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συναντήσει και κάποιος που θα πάει στο Θιβέτ. Θιβέτ και Άγιο Όρος έχουν πολλά κοινά. Το πράγμα δεν έχει φυσικά να κάνει με συγκεκριμένη θρησκεία αλλά με τον τρόπο ζωής των μοναχών, οποιασδήποτε θρησκείας.

Δημοσ.
Απλά έχουν διώξει από το μυαλό τους οτιδήποτε αφορά την σάρκα και την ύλη. Φαντάζομαι ότι αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για αγιότητα και όχι για τσαρλατανισμούς.

Έτσι, την... αμαρτωλή σάρκα και ύλη, να τα λέμε αυτά. :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...