Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα. Δεν ακουσες ποτέ προβληματα όπως να μη σε κηδευουν ή να μη σε βαφτιζουν επειδη εκανες πολιτικο γαμο? Διάβασε καλύτερα τι γράφω: "Το τι κάνει η εκκλησία δεν με απασχολεί. " Όπερ σημαίνει ότι δεν με απασχολεί τι σκέφτεται η εκκλησία για τον πολιτικό γάμο ή τι θα κάνει η εκκλησία για τη βάπτιση. Όποιος έχει τα κότσια να ακολουθήσει τα πιστεύω του, τα ακολουθεί μέχρι τέλους: Πολιτικός γάμος, ονοματοδοσία, πολιτική κηδεία. Καυση νεκρων στο Ελαντα δεν υφισταται. Οποιος θελει πρεπει να παει εξω(σου θυμιζω τη περιπτωση του Μπουτάρη). Αν δεν εχουμε λεφτα για εξω πρεπει οπωσδηποτε να μας φανε τα σκουληκια... 1. http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,127431,00.html 2. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=31904 Οσο για το βαπτισμα ειναι πολλα τα προβληματα που δημιουργουνται, θα το καταλαβεις αν τυχον δεν βαφτισεις το παιδι σου.Ειναι εντελως αστοχο να θεωρεις οτι ολα ειναι ok επειδη ενδεχομενως υπαρχει η τυπικη νομικη καλυψη: Ο μαθητης που θα αρνηθει να παει εκκλησια ή να συμμετασχει στην πρωινη προσευχη θα αποβληθει, ο αξιωματικος που δεν θα δηλωσει πιστη στο σταυρό εχει χασει, ενα σωρο πιστοποιητικα σου τα βγαζει η μητροπολη κλπ. Τι σχέση έχει το τελετουργικό και το τυπικό της βάπτισης με την άρνηση του μαθητή να συμμετάσχει στην προσευχή ή με τον αξιωματικό δεν ξέρω. Πάντως σε περίπτωση αποβολής του μαθητή, υπάρχουν και τα δικαστήρια. Ή υποστηρίζουμε τα πιστεύω μας ή κάνουμε τις πάπιες... Όσο για τα πιστοποιητικά, δεν γνωρίζω ούτε ένα που να εκδίδεται αποκλειστικά στην τοπική εκκλησία. Μπορείς να με διαφωτίσεις;
erzetgkouv Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 εγώ βρέθηκα σε αυτή την θέση προ δεκαετίας και δεν αποβληθικα, αν και υπήρξαν άλλα επόμενα. Εσυ πότε τοπαθες αυτο? Ισως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα από τότε? Επίσης δεν ήταν προ μερικών χρόνων αυτό το ζήτημα με κάποια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα που πέθανε και κατάφεραν την καύση του, έτσι ανοίγοντας τον δρόμο και για οποιωνδήποτε άλλο το θελήσει, θεσμικά? Δεν ακουσες οτι ο Μπουταρης, υποψηφιος Δημαρχος Θεσσαλονικης πριν λιγους μηνες πηγε στο εξωτερικο για να την μακαριτισσα συντροφο του που του το ειχε ζητησει? Δεν ειπα οτι εγω επαθα αποβολη. Ήμουν καλος μαθητης και αλιμονο αν οι καλοι μαθητες εδιναν το κακο παραδειγμα αρνουμενοι να πανε εκκλησια... Αλλωστε μικρος δεν καταλαβαινεις και πολλα, αργοτερα ξυπνας και απαλασσεσαι απ τις εβραικες μπουρδες των θρησκευτικων.
erzetgkouv Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Διάβασε καλύτερα τι γράφω: "Το τι κάνει η εκκλησία δεν με απασχολεί. "Όπερ σημαίνει ότι δεν με απασχολεί τι σκέφτεται η εκκλησία για τον πολιτικό γάμο ή τι θα κάνει η εκκλησία για τη βάπτιση. Όποιος έχει τα κότσια να ακολουθήσει τα πιστεύω του, τα ακολουθεί μέχρι τέλους: Πολιτικός γάμος, ονοματοδοσία, πολιτική κηδεία. Διαβαζω πολυ καλα τι γραφεις, μην ανησυχεις. Μου αποδιδεις πραγμα το οποιο συνηθως παρατηρω να γινεται σε βαρος μου απο αλλα μελη.Δεν μιλαμε τι απασχολει εσενα ή εμενα. Τι απασχολει τον κοσμο εχει σημασια. Ο θειος σου μπορει να θελει να βαφτισει την κορη του στην εκκλησια αλλα να κανει και πολιτικο γαμο. Γιατι θα πρεπει να ταλαιπωρειται απο ενα αναπηρο κρατος και μια παρασιτικα δεμενη σε αυτο εκκλησια? 1. http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,127431,00.html 2. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=31904 ....υπάρχουν και τα δικαστήρια. Σημασια εχει οι νομοι να εφαρμοζονται κανονικα και οχι να μενον στα χαρτια. Γνωριζεις φυσικα οτι στα ελληνικα δικαστηρια ορκιζεσαι στο... Ευαγγελιο! Τι σχέση έχει το τελετουργικό και το τυπικό της βάπτισης με την άρνηση του μαθητή να συμμετάσχει στην προσευχή ή με τον αξιωματικό δεν ξέρω.... H σχεση που εχει η υποχρεωτικη σχολικη προσευχη ή η υποχρεωτικη βαφτιση οπως και πολλα αλλα παρομοια μεταξυ τους ειναι οτι καταδεικνυουν την ΠΟΛΥ στενη σχεση που εχει η εκκλησια με το κρατος. Οτι στην ουσια δηλαδη δεν επιτρεπεται να μην εισαι χριστισνος ορθοδοξος, δεν θα εχεις τα ιδια δικαιωματα και την ιδια μεταχειριση. Το παραδειγμα που σου εφερα με τον ελληνα αξιωματικο νομιζω θα πρεπει να σε καλυψει Όσο για τα πιστοποιητικά, δεν γνωρίζω ούτε ένα που να εκδίδεται αποκλειστικά στην τοπική εκκλησία. Μπορείς να με διαφωτίσεις; Πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια. Ρωτησε τους γονεις σου Όποιος έχει τα κότσια να ακολουθήσει τα πιστεύω του, τα ακολουθεί μέχρι τέλους: Πολιτικός γάμος, ονοματοδοσία, πολιτική κηδεία. H αξιοπρεπεια και ο σεβασμος στον πολιτη πρεπει να ειναι δεδομενα και οχι αποτελεσμα... κοτσιών. Γιατι δηλ. θα πρεπει καποιος να κανει τον "ηρωα"??
Lighter122 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Σημασια εχει οι νομοι να εφαρμοζονται κανονικα και οχι να μενον στα χαρτια. Γνωριζεις φυσικα οτι στα ελληνικα δικαστηρια ορκιζεσαι στο... Ευαγγελιο! Αν δεν κανω λαθος μπορεις να ορκιστεις και αλλου... Πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια. Ρωτησε τους γονεις σου LoL Γιατι δηλ. θα πρεπει καποιος να κανει τον "ηρωα"?? Γιατι οχι? Με την ιδια λογικη θα ανεχομασταν πολλα αλλα που δεν θα επρεπε...
Houston Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Ακριβώς εδώ είναι το θέμα! Για να απορρίψεις τον Θεό σημαίνει ότι προηγουμένως τον είχες αποδεχτεί και κάποια στιγμή τα κριτήρια που θέτεις για την αποδοχή του ή μη παύουν να υφίστανται. Αυτός ήταν ο αθεϊσμός του Νίτσε που μιλούσε για "θάνατο του Θεού"... Όχι απαραίτητα. Απλώς πρέπει πρώτα να τον εξετάσεις σαν εκδοχή. Αμφιβάλλω αν όλοι οι άθεοι τον έχουν εξετάσει ως εκδοχή και δεν έχουν μείνει στα γνωστά κλισέ περί θρησκειών. Παρόλο τις ερωτήσεις μου σαφή απάντηση περί αυτού δεν έχω πάρει….
Lucifer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Όχι απαραίτητα. Απλώς πρέπει πρώτα να τον εξετάσεις σαν εκδοχή. Αμφιβάλλω αν όλοι οι άθεοι τον έχουν εξετάσει ως εκδοχή και δεν έχουν μείνει στα γνωστά κλισέ περί θρησκειών.Παρόλο τις ερωτήσεις μου σαφή απάντηση περί αυτού δεν έχω πάρει…. http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1838971&postcount=260
Houston Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Η πνευματική διεργασία περιλαμβάνει πορίσματα του τύπου "ο θεός είναι μια αναπόδεικτη θεωρία, βασισμένη σε δεισιδαιμονίες 2000+ χρόνων, η σύλληψη της οποίας αποτελεί πνευματικό δεκανίκι των νοητικά αδύναμων και αιτία αιματηρών συγκρούσεων ανά τις χιλιετίες -είναι δε απείρως αντιεξελικτικό καθώς ποτέ δν υπήρξε "θεός" χωρίς ένα περιοριστικό σύστημα λατρείας"; Σύμφωνοι, το έχουμε απαντήσει άλλωστε ότι ο θεός δεν αποδεικνύεται. Απλώς ήθελα να ρωτήσω πως είστε τόσο σίγουροι ότι ΔΕΝ υπάρχει (καλοπροαίρετα ρωτώ, δεν θέλω να αποδείξω κάτι) Και όσο τα δικαστήρια, τα σχόλια και γενικά όλες τι κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητες που έχουμε σύμπραξη εκκλησίας κράτους, είναι πιστεύω κατάλοιπο συγκεντρωτικής εξουσίας. Αυτή η προσβολή της ελευθερίας του ατόμου είναι θέμα δημοκρατικών αξιών και ευθύνεται μόνο το σύστημα εξουσίας, και όχι οι θρησκείες και τα δόγματα. Δε δίνω συγχωροχάρτι στην εκκλησία αλλά σκεφτείτε ότι πριν 25-30 χρόνια ήταν υποχρεωτική η ποδιά στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σήμερα στα δικαστήρια πρέπει να φοράς κουστούμι και γραβάτα για να αγορεύσεις, στη βουλή τα ίδια. Πρέπει ίσως να περάσουν πολλά χρόνια ακόμη για να αποδεσμευτούμε από τέτοιου είδους ταμπού. Η Ελληνική κοινωνία με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ανασφαλής.
Lucifer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Σύμφωνοι, το έχουμε απαντήσει άλλωστε ότι ο θεός δεν αποδεικνύεται. Απλώς ήθελα να ρωτήσω πως είστε τόσο σίγουροι ότι ΔΕΝ υπάρχει (καλοπροαίρετα ρωτώ, δεν θέλω να αποδείξω κάτι) Εσύ κρατάς πισινές αν σου πω πως υπάρχει μέσα στο στομάχι σου ένα ροζ καλαμάρι που δεν εντοπίζεται με καμία γνωστή μέθοδο και είναι η αιτία που ο κόσμος παθαίνει καρκίνο;
capitan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Το υπαρξιακό θες να εξετάσουμε τώρα ή τον θεό? Το γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται τον θεό δεν έχει καμία σχέση με το αν ο θεός υπάρχει. Ξέμπλεξε τα. Η απάντηση μου στο ερώτημα σου γιατί ο άνθρωπος υπάρχει, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει, αναζητά νόημα στην ζωή του είναι: δεν ξέρω. Τα δύο αυτά ερωτήματα εγώ πάλι τα βλέπω ως αλληλένδετα. Όλα τα μεγάλα ερωτήματα συνδέονται στη βάση τους. Μπα, ζωάκια είμαστε. Η αφηρημένη σκέψη βγάζει εξελικτικό νόημα, αν θες, αφού εδώ είμαστε και είμαστε το κυρίαρχο είδος. It worked out fine! Μηχανές ενστίκτου είμαστε, υποσυνείδητες και οδηγούμενες από υπόγειες ανάγκες. Η συνείδηση είναι ένα πολύ μικρό τμήμα του τι μας κάνει αυτό που είμαστε, αλλά αφού είναι το μόνο που αντιλαμβανόμαστε διαδραστικά, τείνουμε να το μεγαλοποιούμε. Δεν θέλω να υποτιμήσω όλα τα υπόλοιπα ζωάκια αλλά το ζωάκι που λέγεται άνθρωπος είναι εξελικτικά πολύ μπροστά από τ'άλλα. Και αυτό γιατί το συνειδητό του μέρος είναι πολύ μεγαλύτερο απ'αυτό των άλλων ειδών. όταν εσύ βλέπεις στο όνειρο σου τον θεό σημαίνει ότι υπάρχει αυτός? Ή ότι συναντάς την νεύρωση σου στον ύπνο σου? Ίσως είναι κάτι παράλληλο. Μέχρι να σβήσει το ηλεκτρικό σύστημα το εγκεφαλικό βλέπεις και κανένα όνειρο/εφιάλτη. Θα συμφωνούσα μαζί σου αλλά δυστυχώς δεν περιγράφουν μόνο φανταστικά γεγονότα. Περιγράφουν και την κατάσταση γύρω τους ενώ αυτοί ήταν αναίσθητοι. Μερικοί περιγράφουν και γεγονότα που και τις αισθήσεις τους να είχαν δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν. Όλα αυτά σε συνδιασμό με ότι σε πολλούς τα λεγόμενα μεταθανάτεια "όνειρά" τους εμφανίζουν πολλά κοινά σημεία για μένα αποτελούν ισχυρή ένδειξη. Να αναφέρω ότι αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις από αυτές που αντιλαμβανόμαστε τότε τα πράγματα αλλάζουν δραμάτικα στα πάντα. Όχι μόνο πνεύματα και φαντάσματα με αλυσίδες ούτε ιπτάμενα ροζ ελεφαντάκια δε θα μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν. Γιατί ακόμα και το κριτήριο της λογικής θα καταρριφθεί. Της 4διάστατης τουλάχιστον. off topic: Μα τι γίνεται με τον μετρητή μυνημάτων? Έχω γράψει καμιά 20αριά μυνήματα και έχει κολλήσει στο 146-147.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 [...]Δεν μιλαμε τι απασχολει εσενα ή εμενα. Τι απασχολει τον κοσμο εχει σημασια. Ο θειος σου μπορει να θελει να βαφτισει την κορη του στην εκκλησια αλλα να κανει και πολιτικο γαμο. Γιατι θα πρεπει να ταλαιπωρειται απο ενα αναπηρο κρατος και μια παρασιτικα δεμενη σε αυτο εκκλησια? Σημασια εχει οι νομοι να εφαρμοζονται κανονικα και οχι να μενον στα χαρτια. Σε διαβεβαιώ ότι οι νόμοι εφαρμόζονται μια χαρά αν το κυνηγήσεις. Αν περιμένεις να σου'ρθουν όλα έτοιμα, στο πιάτο, μάλλον ατύχησες. Μην ξεχνάς, "εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε". Γνωριζεις φυσικα οτι στα ελληνικα δικαστηρια ορκιζεσαι στο... Ευαγγελιο! Αναρωτιέμαι μήπως ήλθε η σειρά μου να σε παραπέμψω στους γονείς σου - αλλά μην ανησυχείς, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το "φτηνό" ψευδοεπιχείρημα της ηλικίας, δεν θα το κάνω ούτε τώρα... Πάντως στα δικαστήρια ορκίζεσαι (εδώ και χρόνια) όπου γουστάρεις. [...]H σχεση που εχει η υποχρεωτικη σχολικη προσευχη ή η υποχρεωτικη βαφτιση οπως και πολλα αλλα παρομοια μεταξυ τους ειναι οτι καταδεικνυουν την ΠΟΛΥ στενη σχεση που εχει η εκκλησια με το κρατος. Οτι στην ουσια δηλαδη δεν επιτρεπεται να μην εισαι χριστισνος ορθοδοξος, δεν θα εχεις τα ιδια δικαιωματα και την ιδια μεταχειριση. Το παραδειγμα που σου εφερα με τον ελληνα αξιωματικο νομιζω θα πρεπει να σε καλυψει Πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά το 'στενό μαρκάρισμα' της "επικρατούσας θρησκείας" με το κράτος. Δεν περίμενα, ασφαλώς, από εσένα να με... διδάξεις. Αλλά στο ερώτημά μου συνεχίζεις να μην απαντάς και έχουμε ξεφύγει. Υποστήριξες ότι εάν δεν βαπτιστεί ένα παιδί σύμφωνα με τα θρησκευτικά πρότυπα έχει νομικά προβλήματα: [....]Επισης θεμα υπαρχει και με το βαπτισμα. Γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να βαφτισω το παιδι μου στην εκκλησια αλλιως θα υπαρχουν νομικα προβληματα?? [...] Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά θα είναι αυτά; Ναι ή όχι; [...]Πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια. Ρωτησε τους γονεις σου Άσε καλύτερα τέτοιες (και παρόμοιες) υποθέσεις, δεν είναι επιχειρήματα για διάλογο και κινδυνεύεις να εκτεθείς. Κι άσε τους γονείς μου στην ησυχία τους. Ρωτάω εσένα. Ξέρεις να μου πεις ή όχι; H αξιοπρεπεια και ο σεβασμος στον πολιτη πρεπει να ειναι δεδομενα και οχι αποτελεσμα... κοτσιών. Γιατι δηλ. θα πρεπει καποιος να κανει τον "ηρωα"?? Σωστά, ας κάνουν άλλοι τον μάγκα. Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα. Γιατί έχω αράξει, βλέπω τηλεόραση και πίνω μπύρες. [...] Αμφιβάλλω αν όλοι οι άθεοι τον έχουν εξετάσει ως εκδοχή και δεν έχουν μείνει στα γνωστά κλισέ περί θρησκειών.[...] Είναι λυπηρό να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και να γενικεύεις. Και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι περισσότεροι άθεοι που έχω γνωρίσει γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα του θείου από τους θρήσκους και το έχουν ψάξει πολύ περισσότερο από αυτούς που επαναλαμβάνουν άκριτα ό,τι τους είπαν οι γονείς τους, ο ιερέας τους και οι θεολόγοι τους.
Houston Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Να αναφέρω ότι αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις από αυτές που αντιλαμβανόμαστε τότε τα πράγματα αλλάζουν δραμάτικα στα πάντα. Όχι μόνο πνεύματα και φαντάσματα με αλυσίδες ούτε ιπτάμενα ροζ ελεφαντάκια δε θα μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν. Γιατί ακόμα και το κριτήριο της λογικής θα καταρριφθεί. Της 4διάστατης τουλάχιστον. Μα αν τρέχεις με την ταχύτητα του φωτός , χρόνος σταματά να υπάρχει, με την έννοια που τον αντιλαμβανόμαστε. Όλα είναι ένα, παρόν παρελθόν, μέλλον. Γι αυτό λέω γω είμαστε βαθιά νυχτωμένοι.
Houston Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Εσύ κρατάς πισινές αν σου πω πως υπάρχει μέσα στο στομάχι σου ένα ροζ καλαμάρι που δεν εντοπίζεται με καμία γνωστή μέθοδο και είναι η αιτία που ο κόσμος παθαίνει καρκίνο; Ε δε νομίζω ότι η κατανόηση κοσμικών εννοιών είναι τόσο απλή υπόθεση όσο το πχ που περιγράφεις. Είναι λυπηρό να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και να γενικεύεις. Και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι περισσότεροι άθεοι που έχω γνωρίσει γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα του θείου από τους θρήσκους και το έχουν ψάξει πολύ περισσότερο από αυτούς που επαναλαμβάνουν άκριτα ό,τι τους είπαν οι γονείς τους, ο ιερέας τους και οι θεολόγοι τους. Δε γενικεύω Αμφιβάλλω αν όλοι οι άθεοι τον έχουν εξετάσει ως εκδοχή και δεν έχουν μείνει στα γνωστά κλισέ περί θρησκειών.
republican Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Όχι απαραίτητα. Απλώς πρέπει πρώτα να τον εξετάσεις σαν εκδοχή. Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις... Δεν μπορείς να εξετάσεις τον ίδιο τον θεό ως εκδοχή γιατί αυτό προυποθέτει ότι υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ύπαρξή του, με κριτήρια μη αμφισβητίσιμα. Το ίδιο ισχύει και για την αποδοχή της μη ύπαρξής του, η οποία επίσης δεν μπορεί να αποδειχθεί. Αυτό που σε τελική ανάλυση εξετάζουμε σαν εκδοχή όλοι μας (ή τουλάχιστον όλοι όσοι συνειδητοποιημένα κάνουμε τις επιλογές μας) είναι η αποδοχή ή όχι της πίστης μας στο υπερφυσικό.. Και αυτό είναι μια εσωτερική διαδικασία η οποία δεν υπόκειται σε εξωτερικούς περιορισμούς. Και δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα και σε κανέναν. Αμφιβάλλω αν όλοι οι άθεοι τον έχουν εξετάσει ως εκδοχή και δεν έχουν μείνει στα γνωστά κλισέ περί θρησκειών. Όπως και όλοι οι θρήσκοι δεν έχουν εξετάσει την μη ύπαρξη θεού ως εκδοχή και μένουν επίσης προσκολλημένοι σε κλισέ. Και από τις δύο πλευρές θα δεις ακραίες απόψεις, αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζουν το σύνολο. Και σε τελική ανάλυση δεν νομίζω ότι είναι κανείς υποχρεωμένος να απολογηθεί για το τι πιστεύει ή να πείσει τον άλλο ότι μόνο αυτός έχει δίκιο. Ο καθένας μας έχει το δίκιο που είναι αρκετό για τον εαυτό του. Τις απαντήσεις που συνεχίζεις να αναζητάς δεν θα στις δώσει κανείς σ'αυτό το forum, θα τις βρεις μόνος σου...
erzetgkouv Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Σε διαβεβαιώ ότι οι νόμοι εφαρμόζονται μια χαρά αν το κυνηγήσεις. Αν περιμένεις να σου'ρθουν όλα έτοιμα, στο πιάτο, μάλλον ατύχησες. Μην ξεχνάς, "εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε". Αναρωτιέμαι μήπως ήλθε η σειρά μου να σε παραπέμψω στους γονείς σου - αλλά μην ανησυχείς, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το "φτηνό" ψευδοεπιχείρημα της ηλικίας, δεν θα το κάνω ούτε τώρα... Πάντως στα δικαστήρια ορκίζεσαι (εδώ και χρόνια) όπου γουστάρεις. Πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά το 'στενό μαρκάρισμα' της "επικρατούσας θρησκείας" με το κράτος. Δεν περίμενα, ασφαλώς, από εσένα να με... διδάξεις. Αλλά στο ερώτημά μου συνεχίζεις να μην απαντάς και έχουμε ξεφύγει. Υποστήριξες ότι εάν δεν βαπτιστεί ένα παιδί σύμφωνα με τα θρησκευτικά πρότυπα έχει νομικά προβλήματα: Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά θα είναι αυτά; Ναι ή όχι; Άσε καλύτερα τέτοιες (και παρόμοιες) υποθέσεις, δεν είναι επιχειρήματα για διάλογο και κινδυνεύεις να εκτεθείς. Κι άσε τους γονείς μου στην ησυχία τους. Ρωτάω εσένα. Ξέρεις να μου πεις ή όχι; Σωστά, ας κάνουν άλλοι τον μάγκα. Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα. Γιατί έχω αράξει, βλέπω τηλεόραση και πίνω μπύρες. Φιλε paredwse, αντιλαμβανομαι οτι εχεις τη νοοτροπια του ξερολα moderator που εκμεταλλευομενος τη θεση του στο forum θεωρει οτι μπορει να επιβληθει ετσιθελικα. Με αλαζονικο υφος και χωρις επιχειρηματα προσποιησε οτι ζεις σε αλλη χωρα. Το νεαρο της ηλικια σου δεν ειναι αναγκαστικα αρνητικη συνθηκη. Δεν εχοχλησα του γονεις σου. Μαλιστα δοκιμασες να με παραπεμψεις στους δικους μου για αντιπερισπασμο... Το να ζητας απαιτητικα απαντησεις, αγνοωντας ολα τα υπολοιπα που σου υποδειχτηκαν, φανερωνει ατομο τουλαχιστον επιπολαιο. Στα δικαστηρια, οπως και στο στρατο ορκιζεσαι στον... Ιησου Χριστο. Αν οχι θα θεωρηθεις αντιχριστος, ιεχωβας κλπ. με οτι αυτο συνεπαγεται στη κριση των δικαστων. Δεν διδασκω κανεναν, ειδικα οχι καποιον σα κι εσενα που προσβαλει οποιον εχει αντιθετη γνωμη απ τη δικη του. Για να μπορει καποιος να διδαχτει πρεπει να ειναι σε θεση γιαυτο. Ειναι φανερο οτι πασχεις απο ελλειψη σεβασμου προς τον συνομιλητη σου. Δεν αμφιβαλω οτι στο τελος δεν θα διστασεις να μπαναρεις τον "ενοχλητικο" συνομομιλητη σου. Οποτε δεν εχει νοημα η συνεχιση μια τοσο σοβαρης συζητησης μαζι σου. Οι υπολοιποι αναγνωστες εβγαλαν τα συμπερασματα τους. Και καλες... μπυρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.