capitan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε αυτούς που απορρίπτουν κάθε τι "υπερφυσικό", ενημερωτικά για να δω πως σκέφτονται: -Τα συναισθήματα είναι όλα μια ψευδαίσθηση? Η αγάπη ας πούμε. Τίποτ'άλλο από σερετονίνη+ντοπαμίνη? -Πως ορίζετε την ευτυχία? Τι είναι ευτυχία για εσάς? -Τι είναι η συνείδηση σε ένα πιθανοκρατικό σύμπαν? Άλλη μία πιθανότητα? -Γιατί μερικές φορές έχουμε προαίσθημα για κάτι? -Είναι το σύμπαν ντετερμινιστικό? -Νόημα σε όλα αυτά? Απλά η αέναη αναπαραγωγή ενός είδους δυσανάλογα ανεπτυγμένου απ'όλα τ'άλλα και εν τέλει η καταστροφή του? Γιατί είμαστε το μόνο είδος που συστηματικά καταστρέφει το περιβάλλον του? Δεν θα έπρεπε η εξέλιξη μας να προβλέψει για κάτι τέτοιο? Και εν τέλει γιατί να ζητάμε νόημα? -Γιατί ο τόσο ανεπτυγμένος εγκέφαλος? Αν ο σκοπός μας είναι η επιβίωση και η αναπαραγωγή όπως και κάθε άλλου είδους, γιατί έχουμε αναπτύξει αφηρημένη σκέψη? -Τι λέτε για τους θανατοναύτες? Θα επανέλθω και με άλλες.
erzetgkouv Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Η βάπτιση κατά το χριστιανικό δόγμα δεν είναι υποχρεωτική. Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν στο ληξιαρχείο το όνομα του παιδιού (ονοματοδοσία) και να μην πατήσουν στην εκκλησία. Δε νομιζω φιλε μου... Αν δεν ακολουθησεις το εθιμικο θα αντιμετωπισεις προβληματα με το κρατος. Ασε το ρατσισμο και τη προκαταλειψη του περιγυρου, απ τον τελευταιο γειτονα μεχρι τον υπαλληλο του κρατους. Θυμιζω οτι ο πολιτικος γαμος ερισκεται υπο διωγμο ενω απαγορευεται η καυση των νεκρων...Ζιμπαμπουε ειμαστε, αναρωτιεμαι σε τι υπερεχουμε της Τουρκιας.... ποιος ειναι ο μποστ?? και δε σε καταλαβα? πολα ορθογραφικα δλδ? οκ ναι ειμαι λιγο ανορθογραφος. πρεπει να το φωναξεις στη πλατεια του χωριου?? Φιλε Toli, το φανταστηκα οτι δεν θα γνωριζες τον Μποστ γιαυτο και προσθεσα τη δευτερη φραση. Αυτο που θελω να σου πω -φιλικα παντα- ειναι οτι καλο ειναι να χρησιμοποιεις καποιο Word ή greeklish. Εκπεμπεις κακη εικονα με τοσα πολλα ορθογραφικα λαθη. Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε αυτούς που απορρίπτουν κάθε τι "υπερφυσικό", ενημερωτικά για να δω πως σκέφτονται:-Τα συναισθήματα είναι όλα μια ψευδαίσθηση? Η αγάπη ας πούμε. Τίποτ'άλλο από σερετονίνη+ντοπαμίνη? -Πως ορίζετε την ευτυχία? Τι είναι ευτυχία για εσάς? -Τι είναι η συνείδηση σε ένα πιθανοκρατικό σύμπαν? Άλλη μία πιθανότητα? -Γιατί μερικές φορές έχουμε προαίσθημα για κάτι? -Είναι το σύμπαν ντετερμινιστικό? -Νόημα σε όλα αυτά? Απλά η αέναη αναπαραγωγή ενός είδους δυσανάλογα ανεπτυγμένου απ'όλα τ'άλλα και εν τέλει η καταστροφή του? Γιατί είμαστε το μόνο είδος που συστηματικά καταστρέφει το περιβάλλον του? Δεν θα έπρεπε η εξέλιξη μας να προβλέψει για κάτι τέτοιο? Και εν τέλει γιατί να ζητάμε νόημα? -Γιατί ο τόσο ανεπτυγμένος εγκέφαλος? Αν ο σκοπός μας είναι η επιβίωση και η αναπαραγωγή όπως και κάθε άλλου είδους, γιατί έχουμε αναπτύξει αφηρημένη σκέψη? -Τι λέτε για τους θανατοναύτες? Θα επανέλθω και με άλλες. Tι πυροτεχνημα ειναι αυτο?? Αυτες τις ερωτησεις θα μπορουσες να τις απευθυνεις και στους θρησκευομενους. Αλλα τι περιμενεις να λαβεις ως απαντησεις κανοντας τες στους αθεους? Κατι ιδιαιτερο? Νομιζεις οτι θα εχουν να σου πουν ιδιαιτερες ή περιεργες απαντησεις? Εσυ το υπερφυσικο δεν το απορριπτεις? Αν σου πω οτι ο ξαδελφος μου κυκλοφορει αορατος θα το πιστεψεις? -Τα συναισθήματα είναι όλα μια ψευδαίσθηση? Η αγάπη ας πούμε. Τίποτ'άλλο από σερετονίνη+ντοπαμίνη? Για να λεμε την αληθεια, αγαπη & χριστιανισμος εχουν τσακωθει.... Τοσα δισεκατομμυρια εχει μαζεψει και τοκιζει η Εκκλησια της Ελλαδος, γιατι δεν τα μοιραζει στους φτωχους μας? Δεν τους αγαπαει?
capitan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Εννοείται πως θα το απορρίψω. Γιατί είναι προφανές ότι είναι ψέμα. Αλλά δεν είναι όλα προφανή. Σ'αυτές τις ερωτήσεις δεν νομίζω να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο ένας θρησκευόμενος και ένας άθεος. Δε χρειάζεται ν'απαντήσεις σ'όλες, δεν κάνω και ανάκριση. Εξάλλου αν κάποιος έχει μια κοσμοθεωρία πρέπει να είναι σε θέση ν'απαντήσει σε κάποιες από αυτές.
erzetgkouv Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Με τον ιδιο τροπο θα απαντησουν και οι δυο. Το τι ειναι προφανες ή οχι πολλες φορες ειναι υποκειμενικο, παντως οπως εσυ απορριπτεις κατι υπερφυσικο οπως τον αορατο ξαδελφο μου, ετσι κι εγω απορριπτω την ανασταση καποιου, η οποια και ουδέποτε αποδειχτηκε. Αν ειχε οντως αναστηθει θα εμφανιζοταν δημοσια να τον δουν ολοι, και οχι μονο στον στενο κυκλο των μαθητων του.
Helm21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 capitan -Τα συναισθήματα είναι όλα μια ψευδαίσθηση? Η αγάπη ας πούμε. Οι λέξεις που αποδίδουμε στα συναισθήματά μας είναι άστοχες και ανακριβείς και δεν ακολουθεί ότι δυο άνθρωποι εννοούν το ίδιο πράγμα όταν χρησιμοποιούν την ίδια λέξη. Ούτε καν ο ίδιος ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί μια λέξη ξέρει τι σημαίνει αυτή ακριβώς, οπότε η γλώσσα είναι ένα αναξιόπιστο εργαλείο για να εξεταζουμε τα πάντα, όχι μόνο τα συναισθήματά μας. -Πως ορίζετε την ευτυχία? Τι είναι ευτυχία για εσάς? Εγω προσωπικά δεν την ορίζω. Προσπαθώ να την ζω. -Τι είναι η συνείδηση σε ένα πιθανοκρατικό σύμπαν? Άλλη μία πιθανότητα? Τίποτα και όλα. Δεν υπάρχει συνείδηση. Είναι μόνο μια λέξη. -Γιατί μερικές φορές έχουμε προαίσθημα για κάτι? Δεν ξέρω. -Είναι το σύμπαν ντετερμινιστικό? μάλλον. -Νόημα σε όλα αυτά? Οτιδήποτε will do. Απλά η αέναη αναπαραγωγή ενός είδους δυσανάλογα ανεπτυγμένου απ'όλα τ'άλλα και εν τέλει η καταστροφή του? ίσως Γιατί είμαστε το μόνο είδος που συστηματικά καταστρέφει το περιβάλλον του? Δεν θα έπρεπε η εξέλιξη μας να προβλέψει για κάτι τέτοιο? Και εν τέλει γιατί να ζητάμε νόημα? Δεν είναι σίγουρο ότι θα αυτοκαταστραφούμε. Τα αιτήματα σου στέκονται πάνω σε αυτό. Αν ζήσουμε και εξαπλωθούμε και μετεξελιχθούμε? Και στην περίπτωση που όντως καταστραφουμε, εδώ κάνεις ένα αίτημα για νόημα. Λες δηλαδή, "δεν μπορώ να δεχτώ ότι απλά αυτό είναι η ύπαρξη! σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς μας ορίζει, και ξέρει τις απαντήσεις!" Αυτό δεν είναι απόδειξη θεού, είναι απλά ένα αίτημα, που ο καθένας το παίρνει όσο σοβαρά θελήσει (εγώ καθόλου, δηλαδή) και επεξηγεί γιατί έχουμε θρησκείες, όχι γιατί υπάρχει θεός. -Γιατί ο τόσο ανεπτυγμένος εγκέφαλος? Αν ο σκοπός μας είναι η επιβίωση και η αναπαραγωγή όπως και κάθε άλλου είδους, γιατί έχουμε αναπτύξει αφηρημένη σκέψη? Jury's still out. Η αφηρημένη σκέψη μας έκανε το κυρίαρχο ον πάνω στον πλανήτη πάντως, αν αυτό σε βοηθάει. -Τι λέτε για τους θανατοναύτες? Τίποτα. capitan, σε βλέπω και το ψάχνεις, πίεσε και άλλο τον εαυτό σου, κανε του σκληρές ερωτήσεις και μην φοβάσαι να απαντήσεις 'δεν ξέρω', είναι το σωστότερο συχνά. Σκότωσε τον θεό μέσα σου, είναι ένα άχρηστο ψέμα για εσένα μάλλον το οποίο αυτή την περίοδο κάνεις outgrow σαν ένα παλιό πουλόβερ δεύτερο χέρι που σου χάρισε ο αδερφός σου και δεν σου άρεσε ποτέ, αλλά το φόραγες από υποχρέωση. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να πιστεύεις σε ψέματα, ούτε να τα αναπαραγεις, σε κάνουν λιγότερο υγιή και σε αποσπούν από αυτά που όντως έχουν σημασία στην ζωή.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε αυτούς που απορρίπτουν κάθε τι "υπερφυσικό", ενημερωτικά για να δω πως σκέφτονται: Να κάνεις. -Τα συναισθήματα είναι όλα μια ψευδαίσθηση? Η αγάπη ας πούμε. Τίποτ'άλλο από σερετονίνη+ντοπαμίνη? Η σερετονίνη και η ντοπαμίνη δεν είναι ψευδαίσθηση. Το πώς μας κάνουν να νιώθουμε το ονομάζουμε αγάπη / έλξη / έρωτας / οτιδήποτε. -Πως ορίζετε την ευτυχία? Τι είναι ευτυχία για εσάς? Η ευτυχία δεν ορίζεται. Ευτυχία για μένα είναι πολλά πράγματα - μερικά μόνα τους, μερικά σε συνδυασμό με άλλα. -Τι είναι η συνείδηση σε ένα πιθανοκρατικό σύμπαν? Άλλη μία πιθανότητα? Δεν υφίσταται συνείδηση. -Γιατί μερικές φορές έχουμε προαίσθημα για κάτι? Γιατί όχι; Προβολή των επιθυμιών μας ή των φόβων μας. Νομίζουμε ότι είναι εξωγενές αλλά δεν είναι. Ψευδαίσθηση. Κάτι σαν το deja vu. -Είναι το σύμπαν ντετερμινιστικό? Δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω. Κι αν είναι; -Νόημα σε όλα αυτά? Απλά η αέναη αναπαραγωγή ενός είδους δυσανάλογα ανεπτυγμένου απ'όλα τ'άλλα και εν τέλει η καταστροφή του? Γιατί είμαστε το μόνο είδος που συστηματικά καταστρέφει το περιβάλλον του? Δεν θα έπρεπε η εξέλιξη μας να προβλέψει για κάτι τέτοιο? Και εν τέλει γιατί να ζητάμε νόημα? Προσωπικά δεν ζητάω νόημα. Εσύ το ζητάς. Γιατί δεν απαντάς εσύ στην ερώτησή σου; -Γιατί ο τόσο ανεπτυγμένος εγκέφαλος? Αν ο σκοπός μας είναι η επιβίωση και η αναπαραγωγή όπως και κάθε άλλου είδους, γιατί έχουμε αναπτύξει αφηρημένη σκέψη? Γιατί δεν ζούμε εντός πλαισίων που μας καθόρισε κάποιος ανώτερος (κανάς θεός πχ). Οπότε μπορούμε να αναπτύξουμε ό,τι γουστάρουμε. -Τι λέτε για τους θανατοναύτες? Τι είναι αυτοί; Δε νομιζω φιλε μου... Αν δεν ακολουθησεις το εθιμικο θα αντιμετωπισεις προβληματα με το κρατος. [...] Επίτρεψέ μου να σε διαψεύσω. Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται νομικά. Έναντι του Κράτους είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Το τι κάνει η εκκλησία δεν με απασχολεί. Θυμιζω οτι ο πολιτικος γαμος βρισκεται υπο διωγμο ενω απαγορευεται η καυση των νεκρων... Ο πολιτικός γάμος είναι μια χαρά και η καύση των νεκρών έχει νομιμοποιηθεί πλέον.
capitan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 capitanΟι λέξεις που αποδίδουμε στα συναισθήματά μας είναι άστοχες και ανακριβείς και δεν ακολουθεί ότι δυο άνθρωποι εννοούν το ίδιο πράγμα όταν χρησιμοποιούν την ίδια λέξη. Ούτε καν ο ίδιος ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί μια λέξη ξέρει τι σημαίνει αυτή ακριβώς, οπότε η γλώσσα είναι ένα αναξιόπιστο εργαλείο για να εξεταζουμε τα πάντα, όχι μόνο τα συναισθήματά μας. Συμφωνώ. Τίποτα και όλα. Δεν υπάρχει συνείδηση. Είναι μόνο μια λέξη. Το γεγονός ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος ξέρει ότι υπάρχει και έχει αίσθηση του εγώ δηλώνει ότι έχει συνείδηση. Συνείδηση υπάρχει. Κάθε δευτερόλεπτο την νιώθουμε. Τι εννοείτε λέγοντας δεν υπάρχει? Εάν δεν υπάρχει συνείδηση ούτε εμείς υπάρχουμε. μάλλον. Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και κινήσεων από ανθρώπους, ποιος θα συνεχίσει να θέλει να ζει? Ο κόσμος θα είναι μια κασσέτα σε repeat. Θα είναι το τέλος της εξέλιξης μας. Η φαντασία δεν θα υφίσταται ούτε σαν λέξη. Δεν είναι σίγουρο ότι θα αυτοκαταστραφούμε. Τα αιτήματα σου στέκονται πάνω σε αυτό. Αν ζήσουμε και εξαπλωθούμε και μετεξελιχθούμε? Και στην περίπτωση που όντως καταστραφουμε, εδώ κάνεις ένα αίτημα για νόημα. Λες δηλαδή, "δεν μπορώ να δεχτώ ότι απλά αυτό είναι η ύπαρξη! σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς μας ορίζει, και ξέρει τις απαντήσεις!" Αυτό δεν είναι απόδειξη θεού, είναι απλά ένα αίτημα, που ο καθένας το παίρνει όσο σοβαρά θελήσει (εγώ καθόλου, δηλαδή) και επεξηγεί γιατί έχουμε θρησκείες, όχι γιατί υπάρχει θεός. Κάνω αίτημα για νόημα και χωρίς να προυποθέτω την αυτοκαταστροφή μας. Γενικά η συντριπτική πλειοψηφεία του πλυθησμού της γης κάνει αίτημα για νόημα. Αυτή η ανάγκη για νόημα in the first place γιατί να υπάρχει? Είμαστε τόσο μαζόχες που εκ φύσεως χρειαζόμαστε κάποιον να μας δουλεύει? Jury's still out. Η αφηρημένη σκέψη μας έκανε το κυρίαρχο ον πάνω στον πλανήτη πάντως, αν αυτό σε βοηθάει. Όπως το βλέπω, ο άνθρωπος είναι εντελώς διαφορετικός από όλα τα άλλα είδη. Είμαστε εντελώς ξέμπαρκοι. Μια τεράστια ασσυμετρία. Πάλι γιατί αφού η αφηρημένη σκέψη δεν χρειάζεται σε ένα είδος, γιατί να την αναπτύξει? Τι είναι αυτοί; Άτομα που για μερικά λεπτά θεωρήθηκαν νεκρά αλλά μετά από λίγο επανήλθαν και περιέγραφαν γεγονότα που έγιναν μετά το θάνατό τους.
republican Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Πιάσατε σύνθετο θέμα παιδιά... Θα καταθέσω απλά τη γνώμη μου. Η πίστη σε μια ανώτερη οντότητα (όπως και αν την ονομάζει ο καθένας) δεν αποσκοπεί στο να απαντήσει σε ερωτήματα, αλλά στο να καλύψει συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες. Ο φόβος του θανάτου, η αναζήτηση νοήματος, η "μοναξιά" σε ένα σύμπαν φαινομενικά άπειρο... Τα ερωτήματα απλά γεννούν άλλα ερωτήματα, μέχρις ότου ο καθένας μας να πάρει "απαντήσεις" που να καθησυχάζουν επαρκώς τις εσωτερικές του συγκρούσεις. Το ζητούμενο επομένως δεν είναι να αποδείξουμε ότι η επιστήμη "σκότωσε" ή όχι το Θεό, γιατί η ίδια η "γέννηση" του υπόκειται σε καθαρά υποκειμενικά και εσωτερικά κριτήρια. Και σε τελευταία ανάλυση ο καθένας μας είναι ελεύθερος και υπόλογος μόνο απέναντι στον εαυτό του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το θέμα της πίστης...
theglassicon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 -Είναι το σύμπαν ντετερμινιστικό? Ναι. Οι φυσικοί νόμοι ισχύουν παντού και πάντα στα πλαίσια ισχύος τους. Παρ.. η ταχύτητα της ευθύγραμμης ομαλής κίνησης δίνεται από συγκεκριμένη σχέση και δίνει το ίδιο αποτέλεσμα για δεδομένο σώμα και στην Γη και παντού αρκεί να είναι ευθύγραμμη ομαλή κίνηση. Υπάρχει όμως και η απροσδιοριστία που δίνει την αβεβαιότητα, ή αν θες την τυχαιότητα στον κόσμο. Σχέσεις απροσδιοριστίας όμως δεν σε επειρεάζουν στην καθημερινή ζωή. Το ποτήρι είναι πάντα ποτήρη και αν σου πέσει θα πάει πάντα προς τα κάτω και πιθανώς να σπάσει.
slygeo87 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Υπαρχούν ''τρελές'' θεωρίες που υποστηρίζουν ο,τι εμείς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουμε καν... Τι λέτε γι' αυτό?
theglassicon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Για ποιο δλδ? Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο νου ή κάνεις fun?
slygeo87 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Όχι δε κάνω πλάκα και δε ξέρω να σου πω συγκεκριμένα. Εγώ δε πιστεύω ο,τι το σύμπαν είναι ντετερμινιστικο γιατι α)δεν έχει όρια (τουλάχιστον μέχρι στιγμής δε μπορούμε να το ορίσουμε) β)δε νομίζω ο,τι αρκούν οι γνωστοί νόμοι της φυσικής για να εξηγήσουμε τα πεπραγμένα του. Επομένως μόνο με τρέλα, θεωρίες και λίγες καλές γνώσεις φυσικής θα μπορούσες να καταλλήξεις σε κάποια ανούσια και άστοχα συμπεράσματα. Μια λοιπόν απο αυτές τις ηλίθιες θεωρίες ''υποστηρίζει'' ο,τι αυτή τη στιγμη εμείς δεν υπάρχουμε καν...
theglassicon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Όχι δε κάνω πλάκα και δε ξέρω να σου πω συγκεκριμένα.Εγώ δε πιστεύω ο,τι το σύμπαν είναι ντετερμινιστικο γιατι α)δεν έχει όρια (τουλάχιστον μέχρι στιγμής δε μπορούμε να το ορίσουμε) β)δε νομίζω ο,τι αρκούν οι γνωστοί νόμοι της φυσικής για να εξηγήσουμε τα πεπραγμένα του. Επομένως μόνο με τρέλα, θεωρίες και λίγες καλές γνώσεις φυσικής θα μπορούσες να καταλλήξεις σε κάποια ανούσια και άστοχα συμπεράσματα. Μια λοιπόν απο αυτές τις ηλίθιες θεωρίες ''υποστηρίζει'' ο,τι αυτή τη στιγμη εμείς δεν υπάρχουμε καν... Λοιπάμε που θα σε απογοητεύσω αλλά η φυσική δεν παίζει έτσι. Από τα α,β καταλαβαίνω ότι δεν κατέχεις από φυσική. Γιαυτό θα σου πω ένα ωραίο παράδοξο σε σχέση με το α. Αν το σύμπαν ήταν άπειρο και ο αριθμός των αστέρων επίσης, ο νυχτερινός ουρανός θα είχε ένα ομοιόμορφο χρωματισμό και όχι διάσπαρτα φωτεινά σημεία. Η ένοια του απείρου είναι κάτι που επιστημονικά αντιλαμβάνεσε ή όχι--δεν διδάσκεται. Παρ....Οι ακαίρεοι αριθμοί είναι άπειροι, σωστά; Οι φυσικοί αριθμοί είναι άπειροι επίσης και μάλιστα υπερσύνολο των ακαιρέων. Με πρώτη ματιά κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το 'άπειρο' των φυσικών είναι μεγαλύτερο των ακαιραίων. Πλάνη. Όσο κιαν ακούγεται περίεργο και τα δύο σύνολα είναι το ίδιο άπειρα.
slygeo87 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Συγννώμη...έχει αποδειχθεί ο,τι το συμπαν έχει όρια????ή ο,τι είναι το μοναδικό σύμπαν το όποιο υπάρχει μέσα στα άλλα άπειρα σύμπαντα που πάλι πιθανολογείται να υπάρχουν? Αν είπες αυτο...πρώτη φορά τ'ακούω και ναι δε ξέρω απο φυσική ήμουν της θεωρητικής, αν θες εξήγησε μου λίγο καλλίτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.