horsepower Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Φιλε horsepower, στο σχολειο μαθαινουν τα παιδια τους πιθανους λογους της δημιουργιας του κοσμου, κατα τα αλλα καταλληλη απαντηση σου εδωσε και ο tolis86.Το μονο σιγουρο ειναι οτι οποιος διαβαζει... θρησκευτικά αποβλακωνεται φίλε erzetgkouv διαφώνησα στο σημείο που έγραψες ότι "το άλλοτε μυστήριο για την δημιουργία αποκαλύπτεται πλέον από την επιστήμη χωρίς καμιά απολύτως επιφύλαξη"..εσύ μόνος σου στο παραπάνω ποστ αναφέρεσαι σε πιθανούς λόγους δημιουργίας του κόσμου...αρά έχω δίκιο έτσι??
capitan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Τα κείμενα που λένε ότι ο Θεος έπλασε το κόσμο σε 7 μέρες και τον άνθρωπο από πηλό και τα συναφή πιστεύω ότι είναι κατά βάση συμβολικά. Όπως και τα περισσότερα που κάνουν λόγω για τέρατα, τεράστιες καταστροφές κ.α. Δηλάδη αν είσασταν την εποχή που βγήκαν όλα αυτά τι θα λέγατε ακριβώς? "Ξέρετε πριν από αρκετά δισσεκατομύρια χρόνια το σύμπαν είχε άπειρη πυκνότητα και μάζα σε μέγεθος μικρότερο ενός ατόμου και με μία μεγάλη έκρηξη oνόματι Big Bang άρχισε να διαστέλλεται με τεράστιες ταχύτητες ενώ παράλληλα ψύχονταν και σχηματίζοταν η δομή της ύλης, άτομα, μόρια, άστρα, γαλαξίες"? "Ότι ο άνθρωπος σταδιακά εξελίχθηκε από οργανικές ενώσεις σε αμινοξέα σε πρωτείνες, σε κύτταρα και πάει λέγοντας..." Μετρήστε άγνωστες λέξεις... Και να σας ρωτήσω μια απλή ερώτηση: Τι υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη? Τίποτα. Βγάλτε επιτέλους απ'το μυαλό σας την έννοια του πιστού ως κάποιου που τρέχει στις εκκλησίες, ανάβει κεριά, κάνει μετάνοιες και θεωρεί τους παπάδες τους σοφότερους όλων. Ότι είναι το μεγαλύτερο θύμα του κόσμου. Επίσης τα θαύματα δεν είναι ανάγκη να είναι ανεξήγητα υπερφυσικά φαινόμενα. Μπορεί να είναι ακόμα και απλά φαινόμενα τα οποία όμως συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Η θρησκεία είναι κάτι που υπερβαίνει τις ονοματολογίες, τα όρια και τις προκαταλήψεις. Δεν προσφέρει όπως είπα και πριν επιστημονική ερμηνεία του κόσμου (όπως πιστεύουν αυτοί που λένε ότι η θεωρία του Δαρβίνου ή η θεωρία της μεγάλης έκρηξης συγκρούεται με την περιγραφή της δημιουργίας και ουτε καθεξής) άλλα νόημα σε αυτόν. Παρόλ'αυτά κάποιοι επιμένουν στα περί συνωμωσιών και ότι όλα γίνονται για χάρη της κονόμας των παπάδων. Δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο διεφθαρμένος παπάς και άλλο θρησκεία. Το ότι πολλοί ιερείς είναι διεφθαρμένοι και χρησιμοποιούν τη θέση τους για να ετεροκατευθύνουν και να πλουτήσουν δεν καταδικάζει την θρησκεία. Παρεπιμπτόντως και εγώ συμφωνώ σχετικά με τα θρησκευτικά στα σχολεία.
liopyr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 πάντως πολύ άκυρος ο δεκάλογος... και για εμένα ας πούμε που δεν τον ακολουθώ και είμαι κακός άθεος ποια θα είναι η τιμωρία μου στην αιωνιώτητα???
erzetgkouv Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 φίλε erzetgkouv διαφώνησα στο σημείο που έγραψες ότι "το άλλοτε μυστήριο για την δημιουργία αποκαλύπτεται πλέον από την επιστήμη χωρίς καμιά απολύτως επιφύλαξη"..εσύ μόνος σου στο παραπάνω ποστ αναφέρεσαι σε πιθανούς λόγους δημιουργίας του κόσμου...αρά έχω δίκιο έτσι?? Φιλε horsepower, (μου αρεσει που μαυριζουμε το ονομα) αυτο που ειναι 101% σιγουρο ειναι οτι ο κοσμος δε δημιουργηθηκε με τον κωμικο τροπο που περιγραφει η εβραϊκη Βίβλος. Παρεπιμπτόντως και εγώ συμφωνώ σχετικά με τα θρησκευτικά στα σχολεία. Aσαφες... συμφωνεις να υπαρχουν ή να καταργηθουν? Επισης θεμα υπαρχει και με το βαπτισμα. Γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να βαφτισω το παιδι μου στην εκκλησια αλλιως θα υπαρχουν νομικα προβληματα?? Μονη λυση ο διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας. Δυσκολο βεβαια γιατι η εκκλησια ειναι στενα προσκολλημενη παρασιτικα πανω στο κρατος το οποιο και ρουφαει σα βδελλα... Τα κείμενα που λένε ότι ο Θεος έπλασε το κόσμο σε 7 μέρες και τον άνθρωπο από πηλό και τα συναφή πιστεύω ότι είναι κατά βάση συμβολικά. Όπως και τα περισσότερα που κάνουν λόγω για τέρατα, τεράστιες καταστροφές κ.α. .... Kαι το 666 που αναφερεται ρητα στο κειμενο ειναι και αυτο συμβολικο?
Fidelio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Big bang χιλιες φορες προτιμοτερο απο τις 7 μερες της Δημιουργιας, οπως και να εχει... Αναρωτιεμαι τελικά ποιο είναι πιο περιεργο απο τα δύο παραπάνω . Να σου πω πιο ευκολο είναι τελικά να καταλάβουμε οτι η γη βρίσκεται στην πλάτη μιας χελώνας .... (...) αλλά ότι δεν έχει και καμία καλλίτερη δουλειά να κάνει από το να είναι η κοσμική νταντά του σε έναν μικρο πλανητάκο μέσα στο άπειρο του σύμπαντος. ..ναι ο π...ς και έχει αφήσει τις πιο δύσκολες δουλειές για μας , όλες τις υποχρεώσεις της ανθρωπότητας μας τις ρίχνει στις δικές μας πλατες και αυτός ταξιδεύει σε γαλαξίες να σμηλεύει υπερκαινοφανείς , ακους εκει; Ε οχι και αλλαζόνες , κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα να μου πεις να το καταλάβω . . . Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί.... ξεκινάς πολύ καλά, μην βιαστείς να καταλήξεις κάπου, δεν υπάρχει λόγος , ούτε βιασύνες !
tolis86 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Τα κείμενα που λένε ότι ο Θεος έπλασε το κόσμο σε 7 μέρες και τον άνθρωπο από πηλό και τα συναφή πιστεύω ότι είναι κατά βάση συμβολικά. αο τα τελη του 20 αιωνα...τι να κανουν οι παπαδες ετσι μας τα λενε τωρα. παλαιωτερα αν δε το πιστεβες ακριβως ετσι κυριολεκτικα δλδ μπορει και να σε καιγανε σα μαγο(μαγησες αγγλια...χαμος εκαιγαν αθοες γυναικες) Και να σας ρωτήσω μια απλή ερώτηση: Τι υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη? ερευναται...νομιζω πως στους αστροφυσικους ειναι γνωστο το τι εγινε εκατομυριοστα του δευτερολεπτου και μετα τη μεγαλη εκρηξη και μετα ειχα δει δε ενα ντοκιμαντερ και μιλουσε για τη θεωρια των χορδων. την ανεπτηξε ο ομολογουμενως εξιπνωτερος φυσικος εν ζωη σημερα και λεει, αποσα θυμαμαι και καταλαβα, οτι ολα τα σωματιδια αποτελουντε απο χορδες κυκλικου σχηματος οπου το μεγεθος και η ταλαντωση των οποιων καθοριζει το ειδος του. ακομα και η βαρητιτα. το σωματιδιο αυτης βαρυτονιο. τα (παραλληλα συμπαντα) βρησκοντε το καθε ενα σε μια τεραστια λοριδα καιη μεγαλη εκριξη λεει ισως να προκληθηκε απο την επαφη δυο τετοιων λοριδων...α και στο ιδιο ντοκυμαντερ ελεγε οτι οιδταστασεις οι πραγματικες ειναι 12. ο ανθρωπος αισθανεται πολυ λιγοτερες... φοβερη σειρα ελληνικων ντοκιματερ για το διαστημα εχει στο ετ3 απο δυο ελληνες καθηγητες αστροφυσικης πανεπιστημιου. Βγάλτε επιτέλους απ'το μυαλό σας την έννοια του πιστού ως κάποιου που τρέχει στις εκκλησίες, ανάβει κεριά, κάνει μετάνοιες και θεωρεί τους παπάδες τους σοφότερους όλων. οχι σε μενα(μας) στις γριες να το πεις τα θαύματα είναι ακόμα και απλά φαινόμενα τα οποία όμως συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. αυτο εγω το λεω τυχαιο γεγονος που με ευνοει. αν δε με ευνοουσε δε θα τουδινα καν σημασια. ειναι ολα στο μυαλο μας. Παρόλ'αυτά κάποιοι επιμένουν στα περί συνωμωσιών και ότι όλα γίνονται για χάρη της κονόμας των παπάδων. Δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο διεφθαρμένος παπάς και άλλο θρησκεία. Το ότι πολλοί ιερείς είναι διεφθαρμένοι και χρησιμοποιούν τη θέση τους για να ετεροκατευθύνουν και να πλουτήσουν δεν καταδικάζει την θρησκεία. ποιος επιμενει?
erzetgkouv Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Φιλε Tolis, τον Mποστ μιμησε ή ειναι το normal σου? Αν ισχυει το πρωτο μπραβο, κανεις καλη δουλεια. Αν ισχυει το δευτερo σου συνιστω να χρησιμοπoιεις greeklish.
Helm21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δε ξέρω ρε παιδιά ψάχνομαι.Ο Χριστός είναι ιστορικά υπαρκτό πρόσωπο?Είναι. Ο 'χριστός' θεωρείται μέρος του χριστιανικού folklore και όχι υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα από το μεγαλύτερο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιστορικών. Χριστοκαυλοι υπάρχουν φυσικά και το παλεύουν οσο μπορουν, αλλά καθαρά σε στοιχειολογικο επίπεδο, ο χριστός συναντιέται μόνο στην καινή διαθήκη, ένα κείμενο γραμμένο και μονταρισμένο μέσα σε δεκαετίες, από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, εκατονταετίες μετά από το πέρασμα του 'ιστορικού χρηστού' από την γη, οπότε δεν μιλάμε και για ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή. Είναι σαν να λέει κανείς 'υπάρχει ο θεός, επειδή μας το λέει ο ίδιος στην βίβλο'. oh, wait ... Σε κάθε περίπτωση ίσως ένας ιστορικός χρηστός να υπήρχε, δεν είναι λες και η Ιουδαία δεν έβγαζε κάθε εβδομάδα και έναν καινούριο προφητη. Σκορπιούς και προφήτες, που λέει και στο Ben Hur. Τα ρωμαϊκά αρχεία της εποχής πάντως δεν τον αναφέρουν. Η ιδιότητα του ως 'γιος του θεού' ιστορικά δεν συζητιέται καν, ελπίζω να μην θρέφει κανείς αυτή την αυταπάτη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 [....]Επισης θεμα υπαρχει και με το βαπτισμα. Γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να βαφτισω το παιδι μου στην εκκλησια αλλιως θα υπαρχουν νομικα προβληματα?? [...] Δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Η βάπτιση κατά το χριστιανικό δόγμα δεν είναι υποχρεωτική. Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν στο ληξιαρχείο το όνομα του παιδιού (ονοματοδοσία) και να μην πατήσουν στην εκκλησία. Αναρωτιεμαι τελικά ποιο είναι πιο περιεργο απο τα δύο παραπάνω . Να σου πω πιο ευκολο είναι τελικά να καταλάβουμε οτι η γη βρίσκεται στην πλάτη μιας χελώνας [...] Discworld; Ο 'χριστός' θεωρείται μέρος του χριστιανικού folklore και όχι υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα από το μεγαλύτερο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιστορικών. [...] Κάνεις ένα μικρό γλωσσικό λάθος: το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου ήταν Ιησούς, το οποίο είναι η εξελληνισμένη εκδοχή του εβραϊκού Joshua ή Jeshua. Επικράτησε δε να καλείται (σύμφωνα με την παράδοση της εποχής) Ιησούς από τη Ναζαρέθ - ενώ, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, είχε γεννηθεί στη Βηθλεέμ (υπάρχει λόγος γι'αυτή την μικρή, κατά τα φαινόμενα, πλαστογραφία). Το όνομα Χριστός δεν είναι επίσημο όνομα (αν διαβάσεις την Καινή Διαθήκη θα δεις ότι ο Ματθαίος τον αναφέρει εξ αρχής Ιησού) αλλά χαρακτηρισμός που του απέδωσαν οι ακόλουθοί του. Βγαίνει από το ελληνικό "χρίσμα" (στα λατινινά "Christus") και ουσιαστικά σημαίνει "αυτός που έχει το χρίσμα", δηλαδή... ο Μεσσίας. Άλλο ένα δείγμα "γλωσσικής πολιτικής" εν δράσει. Η εκκλησία έπαιζε τέτοια κόλπα στα δάχτυλα πολύ πριν εμφανιστούν οι σύγχρονοι spin doctors.
Helm21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Τα γνωρίζω αυτά τα πράγματα, κάποιον λόγο θα έχω που τον λέω χριστό και όχι Ιησου : ότι ο χριστός είναι ο μεσσίας, ενώ ο Ιησούς μια ιστορική προσωπικότητα που δεν έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε/ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πιστών, ίσως σημαίνει ότι όταν μιλάμε για το concept θεάνθρωπο (που είναι το μόνο για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε εν ελλείψει στοιχειών) ας αφήσουμε το ιδικό βάρος του ανέπαφο. Mικρο εναντι του κεφαλαιου επειδή εγώ δεν του αναγνωρίζω την ιδιότητα και δεν φέρω το βάρος της, αλλά αναγνώριζω επίσης ότι μιλάμε για τον θεάνθρωπο τους. Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι συχνά οι πιστοί-ιστορικοί μελετητές τον αποκαλούν Ιησού, γιο του Παντέρα κλπ για να αποσπάσουν τον αναγνώστη λες και συζητάμε για ιστορία, ενώ αυτό που κάνουμε και πρέπει να θυμόμαστε, είναι να αντέχουμε τις απεγνωσμένες μοιρολατρίες πιστών που προσπαθούν με κάθε σοφιστικό μέσο να μας πείσουν ότι η ψυχασθενής πίστη τους στον αόρατο ροζ μονόκερο είναι σωβαρη, ιστορικά-βασισμένη και καλή, επειδή υπήρξε λένε ένα άλογο με ένα κέρατο κολλημένο στο μέτωπο του πριν 4,000 χρόνια, που αν το κοίταγες το βράδυ και με ομίχλη δεν φαινόταν και πολυ. χριστούλης λοιπόν. έχω διαβάσει την βίβλο, μου φάνηκε διασκεδαστική και ιδιαίτερα βαρετή ισόποσα (ανάλογα με το τμήμα). Προτιμώ την παλαιά διαθήκη, όπου ο θεός τους φέρεται απροκάλυπτα σαν σαδιστικό μωρό με σύνδρομο εγκαταλείψεως ) και γενικά δυστυχώς η χριστιανική μου παιδεία είναι ανώτερη του 99% των χριστόκαυλων που έχω γνωρίσει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Τα γνωρίζω αυτά τα πράγματα, κάποιον λόγο θα έχω που τον λέω χριστό και όχι Ιησου : ότι ο χριστός είναι ο μεσσίας, ενώ ο Ιησούς μια ιστορική προσωπικότητα που δεν έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε/ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πιστών, ίσως σημαίνει ότι όταν μιλάμε για το concept θεάνθρωπο (που είναι το μόνο για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε εν ελλείψει στοιχειών) ας αφήσουμε το ιδικό βάρος του ανέπαφο. Mικρο εναντι του κεφαλαιου επειδή εγώ δεν του αναγνωρίζω την ιδιότητα και δεν φέρω το βάρος της, αλλά αναγνώριζω επίσης ότι μιλάμε για τον θεάνθρωπο τους. Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι συχνά οι πιστοί-ιστορικοί μελετητές τον αποκαλούν Ιησού, γιο του Παντέρα κλπ για να αποσπάσουν τον αναγνώστη λες και συζητάμε για ιστορία, ενώ αυτό που κάνουμε και πρέπει να θυμόμαστε, είναι να αντέχουμε τις απεγνωσμένες μοιρολατρίες πιστών που προσπαθούν με κάθε σοφιστικό μέσο να μας πείσουν ότι η ψυχασθενής πίστη τους στον αόρατο ροζ μονόκερο είναι σωβαρη, ιστορικά-βασισμένη και καλή, επειδή υπήρξε λένε ένα άλογο με ένα κέρατο κολλημένο στο μέτωπο του πριν 4,000 χρόνια, που αν το κοίταγες το βράδυ και με ομίχλη δεν φαινόταν και πολυ. χριστούλης λοιπόν. OK, θα διαφωνήσω καθώς η ονοματοδοσία "Χριστός" είναι το προσωνύμιο που έχουν δώσει οι χριστιανοί στο συγκεκριμένο πρόσωπο, δηλαδή στον Ιησού της Ναζαρέθ. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η ιστορική ύπαρξή του ή όχι, προσωπικά πιστεύω ότι υπήρξε (άλλος ένας "προφήτης" ανάμεσα στους δεκάδες "προφήτες" που έβγαζε ετησίως η Γαλλιλέα), όχι βέβαια με την ιδιότητα του θεανθρώπου αλλά ως ιστορικό πρόσωπο είναι πιθανό να υπήρξε. Η θρησκεία που βασίστηκε στο όνομά του δεν είναι φυσικά δημιούργημά του, η "πνευματική" της πατρότητα ανήκει κατ'αρχήν στον Παύλο εκ Ταρσού και στους πρώτους ιερείς της.
capitan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Aσαφες... συμφωνεις να υπαρχουν ή να καταργηθουν? Kαι το 666 που αναφερεται ρητα στο κειμενο ειναι και αυτο συμβολικο? -Να καταργηθούν. Δεν υπάρχει νόημα στο να πρήζεις ένα παιδί με κάτι δεν είναι σε θέση να καταλάβει και να κρίνει μόνο του. Τα θρησκευτικά τόσο νωρίς είναι σκέτη προπαγάνδα. -Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Αλλού είναι το νόημα. ερευναται...νομιζω πως στους αστροφυσικους ειναι γνωστο το τι εγινε εκατομυριοστα του δευτερολεπτου και μετα τη μεγαλη εκρηξη και μεταειχα δει δε ενα ντοκιμαντερ και μιλουσε για τη θεωρια των χορδων. την ανεπτηξε ο ομολογουμενως εξιπνωτερος φυσικος εν ζωη σημερα και λεει, αποσα θυμαμαι και καταλαβα, οτι ολα τα σωματιδια αποτελουντε απο χορδες κυκλικου σχηματος οπου το μεγεθος και η ταλαντωση των οποιων καθοριζει το ειδος του. ακομα και η βαρητιτα. το σωματιδιο αυτης βαρυτονιο. τα (παραλληλα συμπαντα) βρησκοντε το καθε ενα σε μια τεραστια λοριδα καιη μεγαλη εκριξη λεει ισως να προκληθηκε απο την επαφη δυο τετοιων λοριδων...α και στο ιδιο ντοκυμαντερ ελεγε οτι οιδταστασεις οι πραγματικες ειναι 12. ο ανθρωπος αισθανεται πολυ λιγοτερες... φοβερη σειρα ελληνικων ντοκιματερ για το διαστημα εχει στο ετ3 απο δυο ελληνες καθηγητες αστροφυσικης πανεπιστημιου. Έχω διαβάσει αρκετά για τη θεωρία των χορδών και έχω δει αρκετά από τα ντοκιμαντέρ του Δανέζη στην ΕΤ3. Το ότι μπορεί στην πραγματικότητα να υπάρχουν 11 (αν θυμάμαι καλά) διαστάσεις και όχι 4, ανοίγει τεράστιους ορίζοντες. Γιατί η πραγματικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που ανταλαμβανόμαστε. Και κανείς δε θα είναι σε θέση να απορρίψει τίποτα. Μάλιστα σε ένα σημείο λένε στην εκπομπή ότι σε πολλές θρησκείες ίσως επιτυγχάνεται μια στιγμή διαύγειας όπου ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται και τις άλλες διαστάσεις, μεσω διαδικασιών όπως η προσευχή και ο διαλογισμός.
insomniaK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δεν είχα να συμπληρώσω κάτι μέχρι το τελευταίο ποστ. Δεν έχω διαβάσει τη θεωρία των χορδών, αλλά αυτό με τις 11 διαστάσεις ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, μαζί με το θεάνθρωπο, τη Λερναία Ύδρα και την κόκα κόλα, που καθαρίζει την τουαλέτα. Όσο μου επιτρέπουν οι ταπεινές μου γνώσεις, εδώ δεν μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη 5 διαστάσεων και υπο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες δημιουργούμε (αλγεβρικούς) χώρους με συγκεκριμένο αριθμό διαστάσεων. Τη συντριπτική πλειοψηφία των προσπαθειών, θεωρείται χώρος Ν-διαστάσεων ως ενδεικτικός χώρος περισσότερων από 4, "πολύ σκληρά" ορισμένος. Πραγματικά, αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να καταλάβει 5D, θα ήθελα να του ζητήσω να καταγράψει τις διαφορές με το 11 D, και γω του εγγυόμαι ότι βραβείο μπορεί να φανταστεί.
slygeo87 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Ερώτηση: Πιστεύετε και αναφέρομαι κυρίως στους άπιστους-άθεους και στους βαθειά θρησκευόμενους...ο,τι είναι σωστό να είμαστε απόλυτοι στην ύπαρξη και στη ΜΗ ύπαρξη ενός πνεύματος που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας?Νομίζω πως και απ' τις δυο πλευρές το αποτέλεσμα είναι ''welcome to the world of my imagination''.
Lucifer Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2007 "Σωστό"... Απλώς όταν μιλάμε για θρησκείες, εμπεριέχεται και ένα σύστημα κανόνων. Οπότε ένας απόλυτος Χριστιανός είναι λογικό να δρομολογεί τις πράξεις και αντιδράσεις του βάσει των κανόνων αυτών, με αποτέλεσμα η απόλυτη στάση του επί του θέματος να έχει άμεσα και πρακτικά να κάνει με τη συμπεριφορά και την αλληλεπίδρασή του. Ένας απόλυτος άθεος απ'την άλλη δεν έχει κάποιο αντίστοιχο σύστημα "πρέπει" ή "δεν πρέπει" και έτσι με το να είναι απόλυτος δεν επηρεάζει το περιβάλλον του σε πρακτικό επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.