yannis27gr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Τα σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας προκαλούν καταρράκτη σε άτομα με προδιάθεση.
GiorgosI Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Λοιπόν παιδιά η λύση είναι η εξής: Εαν μένεις σε διαμέρισμα (σόμπα υγραερίου, σόμπα ηλεκτρική με χαμηλή κατανάλωση, κλιματιστικό με χαμηλή κατανάλωση,σομπα πελλετ) Εαν εχεις μονοκατοικια ειτε επαρχια ειτε σε πολη: Σομπα Ξυλου,Σομπα πελλετ,Σομπα Υγραεριου. Εγω εκοψα περι τα 4,5 τονακια ξυλα και ειμαι κομπλε για το χωριο φετος. Αν μπορούσαν όλοι να κόψουν και να αποθηκεύσουν τόσα ξύλα καλά θα ήταν. Αλλά αφού τα καταφέρνεις, είσαι άρχοντας! Δύσκολο να στηρίξεις τη θέρμανση στο ξύλο αν ζεις σε πόλη όμως. Βοηθητικά ίσως δουλέψει. Πχ με καμμία φτηνή σόμπα. Όποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει παραπάνω, άκουσα ότι η βιομάζα είναι πολύ καλή περίπτωση από άποψη και οικονομικών και απόδοσης. Δεν είναι τυχαίο πως τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Αλλά νομίζω ότι σε πολλές χώρες επιδοτείται. Εκεί δεν έχουν τζάμπα πετρέλαιο...
Str Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 καλησπέρα (καλημέρα πλέον) θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να συνοψίσει εμπειρίες από σόμπες υγραερίου (μίγματος προπανίου-βουτανίου, αυτές των 10 κιλών) πληροφορίες όπως κόστος φιάλης, διάρκεια καύσης ανά φιάλη, μειονεκτήματα όπως μυρωδιές ή υγρασίες, προμηθευτές και κρυφά κόστη... ευχαριστώ
Chrisxxx Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα σε όλους..είμαστε λίγο καιρό πριν το χειμώνα και αναρωτιόμαστε οικογενειακώς τι θέρμανση θα χρησιμοποιήσουμε μιας και ζούμε σε πολυκατοικία και φέτος αποφασίσαμε όλοι να μη κάψουν τα καλοριφέρ, λόγω του ότι οι ένοικοι δεν πλήρωναν.Τι κάνουμε τώρα???Περνούν πολλά από το μυαλό μας,όπως πέλετ ή κλιματιστικά αλλά δεν καταλήγουμε κάπου. Τα κλιματιστικά έχουν το κακό πως μόλις τα σβήσεις αυτόματα η ζέστη χάνεται..αλλά είναι μία οικονομική λύση.Σε αντίθεση τα πέλετ σε 85τμ σπίτι,θα ζεστάνουν κυρίως το σαλόνι και τα δωμάτια θα είναι κρύα.Άρα θα χρειαστεί σύνδεση με τα καλοριφέρ που αυτόματα μας πάει στα 3000 ευρώ.Καμιά ιδέα κανείς?? Iσως υπάρχει τρόπος με ενα ενεργειακο τζάκι και αεραγωγους να ζεσταίνεται καλά όλο το σπίτι. Κλιματιστικά ειναι καλά για μικρό χώρο αλλά όχι για μεγάλο σπίτι γιατι θα ξεφυγει απιστευτα στην κατανάλωση ρευματος και θα παθετε σοκ μολις ερθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ασε που μολις τα κλείσεις κρυώνεις. Ατομικη θερμανση, με δικό σας καυστηρα είτε ξύλο είτε πετρελαιο ειναι μια καλή λυση αλλά κάπως πιο ακριβη, επίσης μια εξαιρετικη επενδυση είναι η μονωση του χώρου που πραγματικά σε βάθος χρόνου σε γλύτωνει απειρα χρηματα.
greekparot Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Έχω ξαναρωτησει αλλα δεν πήρα απάντηση. Έχει κανείς σας εμπειρία / εντυπώσεις απο θερμοπομπο; Σκέφτομαι για το σαλόνι έναν στα 2000w της NOBO ή ADAX. Κόστος περίπου 200-220€. Sent from my iPhone using Insomnia
Str Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 και εγώ μαζί να ξαναρωτήσω για τις σόμπες υγραερίου... ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ!!! 1
yannis27gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Έχω ξαναρωτησει αλλα δεν πήρα απάντηση. Έχει κανείς σας εμπειρία / εντυπώσεις απο θερμοπομπο; Σκέφτομαι για το σαλόνι έναν στα 2000w της NOBO ή ADAX. Κόστος περίπου 200-220€. Sent from my iPhone using Insomnia Μιλάς για κονβέκτορες, σωστά; Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω διαβάσει πολλές εμπειρίες άλλων και μου έχουν δημιουργήσει θετική εικόνα. Όχι τόσο για να ζεστάνεις όλο το σπίτι, αν και κάποιος το έκανε κι αυτό με θετικά αποτελέσματα, όσο για να ζεστάνεις δωμάτια. Προσωπικά θα αγοράσω 2 καλά μηχανήματα για τα 2 υπνοδωμάτια καθώς τον υπόλοιπο χώρο τον θερμαίνω με ξυλόσομπα. Σχετικά με την τιμή, πας για σχετικά ακριβά μηχανήματα. Υπάρχουν και πιο φθηνά και πολύ πιο φθηνά -όπως υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά, βεβαίως βεβαίως. Από ποιον θα τα αγοράσεις, αν επιτρέπεται;
HERTHAN Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Έχω ξαναρωτησει αλλα δεν πήρα απάντηση. Έχει κανείς σας εμπειρία / εντυπώσεις απο θερμοπομπο; Σκέφτομαι για το σαλόνι έναν στα 2000w της NOBO ή ADAX. Κόστος περίπου 200-220€. Sent from my iPhone using Insomnia Ακριβως την ιδια ερωτηση ηθελα να κανω κι εγω τωρα για NOBO - ADAX αλλα και ATLANTIC. Eγω αναμεσα σ'αυτους τους 3 ειμαι και θελω να παρω εναν στα 2000w. Μακαρι να μας πει καποιος περισσοτερες πληροφοριες. Για NOBO και ADAX που βρηκες αν επιτρεπεται και σε ποιες τιμες?
greekparot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Σε τοπικό κατάστημα εδω στην Πόλη μου δεν βρήκα πουθενα. Μέσω σκρουτζ βρήκα μόνο ένα κατάστημα δυστυχώς. Για το υπνοδωμάτιο το θέλω ή και για το σαλόνι γιαυτο και κοιταω στα 2000w. Όσο για την τιμη που ανάφερε ο φίλος πιο πάνω θέλω κάτι καλο και αξιόπιστο. Sent from my iPhone using Insomnia 1
Haldol Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Για τους NOBO έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία (απ'τη συγκεκριμένη μάρκα). Αλλά γενικά οι θερμοπομποί είναι λύση αντίστοιχη του καλοριφέρ σε απόδοση, αλλά με αρκετά χαμηλότερο κόστος. Αξίζουν δηλαδή. Φέτος θα τη βγάλω με καλοριφέρ λαδιού και θερμάστρα για το σαλόνι- αερόθερμο για το δωμάτιο. Τέλος το πετρέλαιο.
tehAllantin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Οι θερμοπομποί δεν καίνε τα κέρατα τους; Ατάκα φίλης της μάνας μου "Βάλαμε ενεργειακό τζάκι και χορτάσαμε ζέστη" και με πολύ μικρότερο κόστος (καύσιμης ύλης, δεν έχω ιδέα πόσο πάνε τα ενεργειακά τζάκια)
HERTHAN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Οι θερμοπομποί δεν καίνε τα κέρατα τους; Σε σχεση με το πετρελαιο σιγουρα πολυ λιγοτερο.
greekparot Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Εχουν και θερμοστατη, αν το βαλεις στους 22C κλεινει αυτοματα. Το θεμα ειναι να δωσεις κατι παραπανω και γι'αυτο επελεξα τις παραπανω μαρκες που αναφερω ετσι ωστε με το που τον ανοιξεις να πιασει αμεσως την θερμοκρασια. Υπαρχουν πολυ φθηνοτερα μοντελα που θελουν τον 2πλο ή και τον 3πλο χρονο με αποτελεσμα εκει να τον πληρωσες φθηνο στην αγορα του αλλα την διαφορα να την δωσεις και με το παραπανω στην ΔΕΗ.
Haldol Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εάν πάρεις θερμοπομπό στα 2 kW αυτός θα αποδίδει θερμότητα 2 kW είτε είναι NOBO ή είναι «ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ». Διαφορές θα δεις σε άλλα πράγματα. Αντοχή στο χρόνο, επιπλέον δυνατότητες (π.χ. χρονοπρογραμματισμός), ασφάλεια (να μη ζεσταίνονται εξωτερικά, να έχουν κύκλωμα προστασίας από υπερθέρμανση, κλπ) και άλλα τέτοια. Πάντως στην απόδοση δε θα δεις, την ίδια ζέστη θα βγάζουν και οι δύο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα