Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι θερμοπομποί με υπέρυθρη ακτινοβολία που λένε ότι θερμαίνουν πρώτα τα αντικείμενα και μετά τον αέρα, όπως είναι π.χ. αυτοί

http://eshop.kokotas.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=231&category_id=56&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=118

http://www.shopon.gr/atlantic-solius-2000w.html

αξίζουν τα παραπάνω χρήματα; Θεωρητικά θα τους έχεις για λιγότερη ώρα ανοιχτούς, αφού θα κρατάνε και τη θερμοκρασία και μετά...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ενα πετρινο αγροτοσπιτο, μεσα στη φυση και μακρια απο πόλεις, τι θα προτεινατε?
Με μετριες αναγκες θερμανσης, δηλαδη πχ θερμανση ενος δωματιου.
Η δικη μου η σκεψη πηγε στην κλασικη ξυλοσομπα, καθως η ευρεση 'δωρεαν' ξυλείας ειναι ευκολη υποθεση, και ουτε θα χει καποιος εγνοια να μεταφερει απο την πολη, οποιοδηποτε αλλο καυσιμο υλικο, που απαιτει κοστος, προγραμματισμο για ανεφοδιασμο κλπ
Αλλα...ομως, δεν ειναι ευκολο να γκρεμιστει τοιχος για 'μπουρί' και αυτο με προβληματιζει.
Τι λυση προτεινετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βάλεις ξηλόσομπα καλό θα ήταν να μην έχεις σχεδόν τίποτα ξύλινο σπίτι σου. Και πρέπει να έχεις πολύ ξύλο για να καταναλώσεις και όρεξη για φόρτωμα ξεφόρτωμα ξύλων, καθάρισμα της σόμπας, και ένα μπουρί να βγαίνει έξω. Είναι μόνο για αυτούς που έχουν έντονο οικονομικό πρόβλημα ή πολύ ξύλο να καταναλώσουν(ή για παραδοσιακές ταβέρνες, μαγαζιά ανοιχτού χώρου). Δεν το θεωρώ ασφαλής και καθαρή λύση (κάπνα, στάχτη,ξύλα με έντομα μέσα). Πρόσεξε εκτός απο το σπίτι σου μην βάλεις και καμια φωτιά στο δάσος ξέρω γω. 

Το μόνο θετικό είναι η οικονομία που θα κάνεις + η γλυκιά θέρμανση που κάνει

Inverter κλιματιστικό πάρε για καλή οικονομία. Υπάρχουν και φτηνές μάρκες π.χ.  midea.  Τα πέτρινα σπίτια τρυπάνε έστω και δύσκολα. 

Τώρα αν δες θες κλιματιστικό, πάρε θερμαντικό panel  τοίχου (adax, atlantic, nobo κτλ) Να ξέρεις όμως οτι θα πληρώσεις πολλά σαν να είχες πετρέλαιο αναλογικά αν το πολλαπλασιάσεις με όλα τα δωμάτια.

Επεξ/σία από pascalia
  • Like 1
Δημοσ.

Για να βάλεις ξηλόσομπα καλό θα ήταν να μην έχεις σχεδόν τίποτα ξύλινο σπίτι σου. Και πρέπει να έχεις πολύ ξύλο για να καταναλώσεις και όρεξη για φόρτωμα ξεφόρτωμα ξύλων, καθάρισμα της σόμπας, και ένα μπουρί να βγαίνει έξω. Είναι μόνο για αυτούς που έχουν έντονο οικονομικό πρόβλημα ή πολύ ξύλο να καταναλώσουν(ή για παραδοσιακές ταβέρνες, μαγαζιά ανοιχτού χώρου). Δεν το θεωρώ ασφαλής και καθαρή λύση (κάπνα, στάχτη,ξύλα με έντομα μέσα). Πρόσεξε εκτός απο το σπίτι σου μην βάλεις και καμια φωτιά στο δάσος ξέρω γω. 

Το μόνο θετικό είναι η οικονομία που θα κάνεις + η γλυκιά θέρμανση που κάνει

Inverter κλιματιστικό πάρε για καλή οικονομία. Υπάρχουν και φτηνές μάρκες π.χ.  midea.  Τα πέτρινα σπίτια τρυπάνε έστω και δύσκολα. 

Τώρα αν δες θες κλιματιστικό, πάρε θερμαντικό panel  τοίχου (adax, atlantic, nobo κτλ) Να ξέρεις όμως οτι θα πληρώσεις πολλά σαν να είχες πετρέλαιο αναλογικά αν το πολλαπλασιάσεις με όλα τα δωμάτια.

Εγω παντος αγόρασα ένα πάνελ υπέρυθρης 400kw για το δωμάτιό μου που είναι 14 τετραγωνικά (με έναν μονο εξωτερικό τοίχο).. Μέχρι τώρα καλά πάει,δεν ξερω ομως ακόμα πόσο θα μου έρθει η ΔΕΗ!!
αυτο εδώ είναι και το κατάστημα που το αγόρασα για όποιον ενδιαφέρεται
Link.png Site: http://www.ServeLucifer.gr">www.ServeLucifer.gr

Δημοσ.

Να πω και γω την εμπειρια μου για το πανελ υπερυθρης θερμανσης που εχω εδω και μερικες μερες.

Ειναι 1,20x0,60 950w και ζεσταινω ενα δωματιο 12τμ.Εχω παρει και εναν εξτρα θερμοστατη στην πριζα για περισσοτερη οικονομια (νομιζω ο ενσωματωμενος που εχει ειναι στους 22 βαθμους).Το περιεργο με αυτα τα πανελ ειναι οτι ζεσταινουν τον αερα μονο 10% και επιδρουν στα αντικειμενα-σωματα μεσα στο δωματιο.Αυτο το καταλαβαινεις παρα πολυ καλα οταν μπαινεις στο δωματιο και εχεις πχ κρυα χερια ή ποδια.Μεσα σε 5' εχουν ζεσταθει σε σημειο που λες: ''Ειναι δυνατον;".Επισης νιωθεις την ζεστη στο προσωπο στο μετωπο και ειναι σα να σε βαραει ζεστος ανοιξιατικος ηλιος.Τελειως αθορυβα και σιγουρα πιο οικονομικα απο κλιματιστικα και αεροθερμα.Το βραδυ με μια κουβερτουλα εισαι χαλαρος και ανετος.

Δημοσ.

Εγω παντος αγόρασα ένα πάνελ υπέρυθρης 400kw για το δωμάτιό μου που είναι 14 τετραγωνικά (με έναν μονο εξωτερικό τοίχο).. Μέχρι τώρα καλά πάει,δεν ξερω ομως ακόμα πόσο θα μου έρθει η ΔΕΗ!! [...]

Γύρω στα 2.000.000€. Σε λίγο θα λιώσει κι ο τελευταίος τοίχος.

Να πω και γω την εμπειρια μου για το πανελ υπερυθρης θερμανσης που εχω εδω και μερικες μερες.

Ειναι 1,20x0,60 950w και ζεσταινω ενα δωματιο 12τμ.Εχω παρει και εναν εξτρα θερμοστατη στην πριζα για περισσοτερη οικονομια (νομιζω ο ενσωματωμενος που εχει ειναι στους 22 βαθμους).Το περιεργο με αυτα τα πανελ ειναι οτι ζεσταινουν τον αερα μονο 10% και επιδρουν στα αντικειμενα-σωματα μεσα στο δωματιο.Αυτο το καταλαβαινεις παρα πολυ καλα οταν μπαινεις στο δωματιο και εχεις πχ κρυα χερια ή ποδια.Μεσα σε 5' εχουν ζεσταθει σε σημειο που λες: ''Ειναι δυνατον;".Επισης νιωθεις την ζεστη στο προσωπο στο μετωπο και ειναι σα να σε βαραει ζεστος ανοιξιατικος ηλιος.Τελειως αθορυβα και σιγουρα πιο οικονομικα απο κλιματιστικα και αεροθερμα.Το βραδυ με μια κουβερτουλα εισαι χαλαρος και ανετος.

ΟΚ αλλά «σίγουρα πιο οικονομικά απ τα a/c»; Πώς το συμπεραίνουμε αυτό; Ένα a/c 9000btu (που είναι υπεραρκετό για τον χώρο που λες) καταναλώνει 800-1000W νομίζω. Και πιθανότατα το αρχικό του κόστος μπορεί να ναι πιο χαμηλό απ ένα πάνελ 950W.

Δημοσ.

Μα γιαυτο πηρα εξωτερικο θερμοστατη για μεγαλυτερη οικονομια.Με αυτο δεν εχεις ουτε τρυπηματα σε τοιχους ουτε την αναγκη να υπαρχει διεξοδος εξω για την εξωτερικη μοναδα.Κοστος 400€.ΕΓΩ ομως επειδη εχω και κλιματιστικο και πανελ μπορω να κρινω σε διαστημα χρονου ποιο ειναι πιο οικονομικο επειδη τα δουλευω στην πραξη και οχι επειδη ακουσα απο καποιον ή διαβασα τα χαρακτηριστικα κλπ.

Δημοσ.

χχχχχμμμμμμμ................

έλα βρε μόνο σε 10 site έκανε εγγραφή ταυτόχρονα για να ποστάρει το ίδιο μήνυμα

Δημοσ.

έλα βρε μόνο σε 10 site έκανε εγγραφή ταυτόχρονα για να ποστάρει το ίδιο μήνυμα

χχχχχμμμμμμμ................γι'αυτο το ειπα.......

Το χχχχχμμμμμμμ................ ηταν δικο μου ομως.

Το αναφερω γιατι φαινεται πως το ειπε ο s.pyros

Δημοσ.

είχα κάνει παράθεση και των δυο post αλλά τελικά έσβησα του s.pyros ως περιττή διαφήμιση οπότε φάνηκε το δικό σου ως του s.pyros

Δημοσ.

Μα γιαυτο πηρα εξωτερικο θερμοστατη για μεγαλυτερη οικονομια.Με αυτο δεν εχεις ουτε τρυπηματα σε τοιχους ουτε την αναγκη να υπαρχει διεξοδος εξω για την εξωτερικη μοναδα.Κοστος 400€.ΕΓΩ ομως επειδη εχω και κλιματιστικο και πανελ μπορω να κρινω σε διαστημα χρονου ποιο ειναι πιο οικονομικο επειδη τα δουλευω στην πραξη και οχι επειδη ακουσα απο καποιον ή διαβασα τα χαρακτηριστικα κλπ.

...διευθυντής επαρχιακής ΔΕΗ πάντως (τον ξέρω κι είναι και σοβαρός άνθρωπος/επιστήμονας και Άνθρωπος) πρόσφατα σε ρεπορτάζ τοπικού καναλιού, τόνιζε τα εξής : το ρεύμα ΔΕΝ είναι φθηνή λύση, όσο κι αν πλέον (κι ακόμα) είναι κατά τί φθηνότερη από το πετρέλαιο και ο κόσμος να ξέρει πως ΑΝ κάποιος θέλει να ζεσταίνεται μέσω χρήσης ρεύματος, τουλάχιστον να ξέρει ότι ο φθηνότερος συγκριτικά τρόπος είναι με inverter κλιματιστικό. Έτσι επειδή αναφέρθηκες σε ακούσματα.

Δημοσ.

...διευθυντής επαρχιακής ΔΕΗ πάντως (τον ξέρω κι είναι και σοβαρός άνθρωπος/επιστήμονας και Άνθρωπος) πρόσφατα σε ρεπορτάζ τοπικού καναλιού, τόνιζε τα εξής : το ρεύμα ΔΕΝ είναι φθηνή λύση, όσο κι αν πλέον (κι ακόμα) είναι κατά τί φθηνότερη από το πετρέλαιο και ο κόσμος να ξέρει πως ΑΝ κάποιος θέλει να ζεσταίνεται μέσω χρήσης ρεύματος, τουλάχιστον να ξέρει ότι ο φθηνότερος συγκριτικά τρόπος είναι με inverter κλιματιστικό. Έτσι επειδή αναφέρθηκες σε ακούσματα.

Ή αλλιώς το ρεύμα δεν είναι η φθηνότερη λύση αν θέλεις να ζεστάνεις ολόκληρο σπίτι.

Δημοσ.

Χθες ηρθαν τα κοινοχρηστα στην πολυκατοικια.Διαμερισμα ιδιο με το δικο μας για ενα μηνα εχει 600 ευρω πετρελαιο.Αν καιω εγω 3-4 ωρες την ημερα το κλιματιστικο και 8 ωρες το πανελ στους 19 βαθμους αμφιβαλλω αν θα πληρωσω ολο το χρονο τοσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...