Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα ο υπολογισμός γίνεται αλλιώς:

2 χρόνια πριν, τιμή πετρελαίου 70 λεπτά χ 2 τόνους = 1400 ευρώ για θέρμανση/ζεστό νερό.

Ό,τι άλλο κι αν αποφασίσω στη θέση του πετρελαίου δεν πρέπει να ξεπεράσει αυτό το π οσό.

Πέρισυ έκαψα 6 τόνους ξύλα χ 140 = 840 + 310 η σόμπα = 1150 αλλά τα δωμάτια δεν ζεστάθηκαν.

Φέτος υπολογίζω τόσα ξύλα αλλά με 90 ευρώ ο τόνος (540) + 2 κονβέκτορες (300 αγορά) + 300-400 ΔΕΗ για να ζεστάνω τα δωμάτια = 1140-1240 με ΟΛΟ το σπίτι ζεστό. Καλό ακούγεται.

Θα ενημερώνω κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Υ.Γ. Να θυμάστε ότι ΔΕΝ πρέπει η σύγκριση να γίνεται με τη τιμή του πετρελαίου στα 1,40-1,50 που έχει φτάσει πια γιατί αυτό είναι εξωφρενικό και παράλογο.

Υ.Γ. Έχω ασχοληθεί με σχεδόν κάθε δυνατό εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Σαν την ευκολία του πετρελαίου δεν υπάρχει άλλος αλλά το κόστος πλέον είναι εξωφρενικό (ναι, επαναλαμβάνομαι)

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ποιόν λόγο δεν πρέπει να γίνεται στο 1.40? Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με την τιμή που θα πληρώσουμε φέτος. Θές να πείς οτι μπορεί να υπάρχουν περιοχές που οι διανομείς να το δίνουν φθηνότερα 1.25 π.χ ?

Όσο για την ευκολία του πετρελαίου, υπάρχει καλύτερος του φυσικού αερίου.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το φυσικό αέριο, δεν το δοκίμασα ποτέ ωστόσο και δεν έχω προσωπική άποψη.

Όσο για την τιμή του πετρελαίου, το ξαναλέω ότι είναι εξωφρενικά υψηλή κι όλο αυτό εξαιτίας του φόρου. Δεν πρέπει να γίνεται η σύγκριση έτσι γιατί αύριο μπορεί να παρθεί η πολιτική απόφαση να αφαιρεθεί αυτός ο φόρος κι η τιμή να ορισθεί με βάση τις διεθνής προδιαγραφές οπότε θα επιστρέψει στα 0,70.

Δημοσ.

Καλά αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, όπως μπορεί να αυξηθούν και τα τιμολόγια του ηλεκτρικού αλλά τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια δεν παίζει να πάρουν πίσω το μέτρο. Εννοείται πως κάθε χρόνο όλα στις τιμές μπορεί να αλλάξουν.

Δημοσ.

εγω τη βγαζω με a/c καθως αποκοπηκαμε απο την κεντρικη θερμανση βαση ομορφωνης αποφασης.

δε πηγε κ ασχημα ο χειμωνας οικονομικα αν σκεφτεις οτι λειτουργουσε περιπου 4 μηνες χωρις σταματημο στους 20-21 βαθμους.

οχι οτι καλυτερο απο ζεστη,αφου στα δωματια πηγαινε περιπου στους 18-19 βαθμους βια

αλλα οκ..

για φετος σκεφτομαι το ιδιο παλι,αλλα ελεγα μηπως αγορασω εναν θερμοπομπο απο βουλγαρια,περιπου 100 ευρω ο μεγαλος.τον θελω για βοηθεια στα δωματια..

πηρε γειτονας μερικους για ολα τα δωματια κ ειπε σε μικρο χρονικο διαστημα,γινοταν φουρνος το δωματιο...δεν τον ρωτησα με τη δεη τι παιχτηκε...

Δημοσ.

Αφού χρησιμοποιείς ρεύμα για θέρμανση, καλό είναι να κάνεις αίτηση για νυχτερινό ρεύμα. Τους χειμωνιάτικους μήνες είναι 6 ώρες το βράδυ (1-7) και 2 το μεσημέρι (3.30-5.30) οπότε κάτι κερδίζεις από κει, ειδικά αν φροντίζεις εκείνες τις 2 ώρες να κάνεις τις ζόρικες (ενεργοβόρα) δουλειές -πλυντήριο,σιδέρωμα,μαγείρεμα.

Τα 100€ μου φαίνονται πολλά για βουλγάρικο κονβέκτορα, 139€ κάνει ο γαλλικός στα 2KW (για δωμάτια μέχρι 20μ2 αν έχεις καλή μόνωση).

Δημοσ.

Καπου διαβασα οτι οι θερμοπομποι θελουν ξεχωριστη γραμμη από τον πίνακα.Ισχυει αυτο?

139€ κάνει ο γαλλικός στα 2KW (για δωμάτια μέχρι 20μ2 αν έχεις καλή μόνωση).

Ειμαι αναμεσα στους Γαλλικους και τους Νορβηγικους.

Λιγο πιο φθηνοι οι Γαλλικοι αλλα εξισου και οι δυο με 5 χρονια εγγυηση.

Εχεις καμια ιδεα ποιοι ειναι καλυτεροι?

Πιστυεω αυτην την στιγμη οι Γαλλικοι ειναι vfm.

Κοιταω συγκεκριμενα αυτους που ειναι στα 2500w.

Δεν εχει τοσο καλη μονωση το σπιτι γι'αυτο θελω να ειναι στα 2000w-2500w περιπου μπας και κανει δουλεια.

Δυο θελω να παρω και θα μου βγουν περιπου στα 300 ευρω μαζι με τα ποδαρακια στηριξης.

Δημοσ.

Κι εγώ θα πάρω ποδαράκια στήριξης. 151€ βγαίνουν με αυτά -χώρια τα έξοδα αποστολής.

Αν δεν έχεις καλή μόνωση, να υπολογίζεις γύρω στα 130βατ ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για 15μ2 δωμάτιο θες 15χ130=19,5KW οπότε με το 20άρι καλύπτεσαι.

Άφησα στο τέλος το πιο σημαντικό. Τις απαιτήσεις σε ισχύ. Ναι, θέλουν μια 10άρα ασφάλεια ο καθένας τους. Είναι το μεγάλο μειονέκτημα τους -ειδικά για παλιά σπίτια που με μια δυο ασφάλειες καλύπταν όλο το χώρο.

Δημοσ.

Αφού χρησιμοποιείς ρεύμα για θέρμανση, καλό είναι να κάνεις αίτηση για νυχτερινό ρεύμα. Τους χειμωνιάτικους μήνες είναι 6 ώρες το βράδυ (1-7) και 2 το μεσημέρι (3.30-5.30) οπότε κάτι κερδίζεις από κει, ειδικά αν φροντίζεις εκείνες τις 2 ώρες να κάνεις τις ζόρικες (ενεργοβόρα) δουλειές -πλυντήριο,σιδέρωμα,μαγείρεμα.

Τα 100€ μου φαίνονται πολλά για βουλγάρικο κονβέκτορα, 139€ κάνει ο γαλλικός στα 2KW (για δωμάτια μέχρι 20μ2 αν έχεις καλή μόνωση).

τη στιγμη που μιλαμε τοποθετω πετροβαμβακα στην πυλωτη δλδ απο κατω μου.λινκ γι αυτο που λες?

Δημοσ.

http://www.sanihellas.gr/technical_info/heating/

Καλά κάνεις και μονώνεις όποιο τοίχο είναι αμόνωτος, να ξέρεις ομως οτι η θέρμανση φεύγει από το ταβάνι. Αν δεν έχεις βάλει μόνωση εκεί, σε συστήνω να το κάνεις. Κι όχι πετροβάμβακα αλλά εξηλασμένη πολυστερίνη (fibran) τουλάχιστον 5 πόντους πάχος (και 7 άμα το αντέχεις οικονομικά).

Δημοσ.
Κι εγώ θα πάρω ποδαράκια στήριξης. 151€ βγαίνουν με αυτά -χώρια τα έξοδα αποστολής.

Αν δεν έχεις καλή μόνωση' date=' να υπολογίζεις γύρω στα 130βατ ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για 15μ2 δωμάτιο θες 15χ130=19,5KW οπότε με το 20άρι καλύπτεσαι.

Άφησα στο τέλος το πιο σημαντικό. Τις απαιτήσεις σε ισχύ. Ναι, θέλουν μια 10άρα ασφάλεια ο καθένας τους. Είναι το μεγάλο μειονέκτημα τους -ειδικά για παλιά σπίτια που με μια δυο ασφάλειες καλύπταν όλο το χώρο.[/quote']

Τέλος της εβδομάδας θα πάω να πάρω έναν nobo στα 2000w στα 200€ + 20€ τα ποδαρακια. Ο αντίστοιχος Atlantic ποσο κοστίζει;

Κάτι τελευταίο επειδη δεν κατέχω. Θα τον βάλω σε μια πρίζα σουκου, χρειάζεται να αλλάξω ασφάλεια στο πίνακα δηλαδη;

Ο πίνακας είναι καινούριος της ABB και έχει μια ασφάλεια των 35Α. Θα έχω πρόβλημα λες;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τέλος της εβδομάδας θα πάω να πάρω έναν nobo στα 2000w στα 200€ + 20€ τα ποδαρακια. Ο αντίστοιχος Atlantic ποσο κοστίζει;

Κάτι τελευταίο επειδη δεν κατέχω. Θα τον βάλω σε μια πρίζα σουκου, χρειάζεται να αλλάξω ασφάλεια στο πίνακα δηλαδη;

Ο πίνακας είναι καινούριος της ABB και έχει μια ασφάλεια των 35Α. Θα έχω πρόβλημα λες;

Sent from my iPhone using Insomnia

http://www.skroutz.gr/s/314208/Atlantic-F117-2000W.html

Βγαινει πολυ φθηνοτερα απο τον nobo.

Και μονο για την τοσο μεγαλη διαφορα λεω να προτιμησω τον atlantic.

Πως μπορω να δω τι σφαλεια εχω?

Δημοσ.

Μάλιστα, βάλε Γάλαν που έχει ένα μπλογκοειδές μεταφρασμένο απ' το γκούγκλ σάιτ.

Απορώ αν υπάρχει άνθρωπος που έπεσε στην παγίδα τους, άκους εκεί λέβητας ηλεκτροδίου! Παθέτικ λέμε.

Ποσο πισω εισαι αδερφε. Επειδη δεν μπορει κανεις να το μεταφρασει σωστα, απο εκει κρινεις το προιον? Ψαξου λιγο αγορινα μου, ρωτα μαθε. Στρατιωτικο προιον της Ρωσιας και λες παθετικ?
Δημοσ.

@greekparot η 35άρα που λές είναι η κεντρική. Για τις schuko έχεις 16άρα που αντέχει ~3.5kW.

@herthan πάνε στον πίνακα και κοίτα τι γράφουν οι μικροαυτόματοι γνωστοί ως ασφάλειες στην πλέμπα, θα λέει κάτι σε φάση C16, ε αυτή αντέχει μέχρι 16A χοντρικά.

@rhomiο απλά n/c. Συνέχιζε να βάζεις γκάλαν/γάλαν εσυ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...