Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω νέα οθόνη, τί προτείνετε;

s2t2s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει τεράστια διαφορά ΤΝ με PVA. Προτίμησε το PVA. Αφού θα δώσεις λεφτά και θα είναι και η πρώτη σου οθόνη TFT, μην το σκέφτεσαι καθόλου.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Καλά το παραμύθι με τις γωνίες θέασης παραμένει ακόμα? Εγώ την εποχή αυτή δεν έχω δει ποτέ να χάνει μια οθόνη. Και έτσι και αλλιώς η οθόνη είναι να για να τη κοιτάς από μπροστά ή ακόμα να βάλεις κάνα δύο άτομα δίπλα σου να δούνε.

Όσο για τα TN panel και χρώματα και διάφορα τέτοια, όταν μιλάμε για 22" μιλάμε για 22", απλά άλλο πράγμα!

apopsh sou :)

epetrepse mou na mhn symfwnhsw...exw dei arketa TN Panels (kai 22aria) kai mou kakofanhkan

8a protimhsw 21ara h 24ara me non TN Panel para 22ara me TN efoson exw thn oikonomikh dynatothta, alliws anagkastika TN :)

Δημοσ.

@ThReSh

Ε καλά ναι, έτσι και αλλιώς το θέμα οθόνη είναι τελείως υποκειμενικό. Σε άλλον αρέσει να είναι πολύ φωτεινή σε άλλον λιγότερο, σε άλλον του αρέσουν τα έντονα χρώματα, σε άλλον τα flat χρώματα, ο καθένας με τα γούστα του. Δεν είναι κάρτα γραφικών να πεις ότι είναι πιο γρήγορη.

Δημοσ.
@ThReSh

Ε καλά ναι, έτσι και αλλιώς το θέμα οθόνη είναι τελείως υποκειμενικό. Σε άλλον αρέσει να είναι πολύ φωτεινή σε άλλον λιγότερο, σε άλλον του αρέσουν τα έντονα χρώματα, σε άλλον τα flat χρώματα, ο καθένας με τα γούστα του. Δεν είναι κάρτα γραφικών να πεις ότι είναι πιο γρήγορη.

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ένα καλό panel δεν παύει να είναι καλό όποια κι αν είναι τα γούστα του χρήστη. Δηλαδή δεν παίζει να δει κάποιος PVA panel και να μην του αρέσει επειδή ΔΕΝ έχει ξεβαμμένα χρώματα!

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,λέω απο Δευτέρα να αρχίσω να ψάχνω για οθόνη, εχω ψιλοκαταλήξει σε δυο,την Samsung 20'' Wide SM206BW ή την LG 22'' L226WTQ-SF ,αυτο που με ενδιαφέρει βασικά είναι ταινίες και αρκετή ώρα στο PC για web,αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη,

υπ'οψιν την LG εχω συμφωνησεί σε περίπτωση που την πάρω απο multirama στα 250Ευρώ.

Thanks!

p.s Τo budget είναι μέχρι 260~270...

Δημοσ.

παντως πολυ καλη απικονιση εχουν οι οθονες των laptop.. ειναι καπως γυαλιστερες και εχουν φανταστικη απικονιση.. ποτε θα βγουν κανονικες οθονες με τετοιο πανελ<<<<

Δημοσ.

Οι οθονες των λαπτοπ ειναι σχεδον ολες με tn panel και γενικοτερα ειναι υποδεεστερες απο τις κανονικες οθονες.(με χειροτερες γωνιες θεασης,χειροτερο μαυρο,πολυ μικροτερο contrast,οχι το καλα χρωματα κλπ)

Συνηθως ειναι γυαλιστερες για να καλυψουν τα μειονεκτηματα τους (πχ. το χαμηλο contrast που εχουν).

Υπαρχουν και οθονες κανονικες που ειναι γυαλιστερες,απλα ειναι λιγες γιατι ο κοσμος δεν τις προτιμα και δειχνουν τα χρωματα πιο ψευτικα (αν και φαινονται πιο ζωντανα-εντονα,αλλα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα).

Δημοσ.
δώσε άλλα 70 ε και πάρε την 226 bw μην πας σε 20 από την στιγμή που οι τιμές είναι τόσο κοντά

Το τόσο κοντά είναι λίγο σχετικό,αν καλοσκεφτεί κανείς οτι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεχωρίζει κάποιος το panel της 226BW και εφόσον σε επιδόσεις έχει ελάχιστες διαφορές απο την LG,γιατι να μην διαθέσω τα 70ευρα σε μια μνήμη ή ένα σκληρό?;)

Απλά με ενδιαφέρει αντικειμενικά και οχι με θέμα ποιος είναι fan της καθε εταίριας να δω εαν τελικά υπάρχει μια διαφορα που να αξίζει τα έξτρα χρήματα...

Δημοσ.
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ένα καλό panel δεν παύει να είναι καλό όποια κι αν είναι τα γούστα του χρήστη. Δηλαδή δεν παίζει να δει κάποιος PVA panel και να μην του αρέσει επειδή ΔΕΝ έχει ξεβαμμένα χρώματα!

Έτσι είναι όπως τα λέει ο Thresh. Εγώ δηλαδή κάνω συμβιβασμό με την οθόνη μου? :-D

Ίσα ίσα που θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχω στο PC μου...

Μιλάμε για τρομερό πράγμα και άλλη αίσθηση. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα λες νομίζω.

Δημοσ.

Πίστεψέ με ότι ο καθένας εδώ θα σου πει τη δική του άποψη και κανείς δεν θα συμφωνήσει. Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις τιμές/ίντσες να δεις τι παίζει γενικά και να αγοράσεις. Όλες οι οθόνες καλές είναι πλέον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...