Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω νέα οθόνη, τί προτείνετε;

s2t2s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Η παλία μου οθόνη καταλαμβάνει πολύ χώρο στο γραφείο μου και θέλω να πάρω μια καινουρια flat απο 20-24 ίντσες και λέω να διαθέσω από 300-400 ευρώ.

Τώρα έχω μια 17αρα syncmaster 755dfx, και έλεγα να πάω η σε samsung πάλι η σε viewsonic, αλλά όποιον γνωστό μου και να ρωτήσω μου προτέινει άλλη μάρκα.

Οπότε είπα να διευρίνω το πεδίο λίγο μπας και βγάλω άκρη, και να δω τι προτείνετε και εσείς.

Μια λεπτομέρια.Στο μέλλον λέω να πάρω ps3 και θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται να συνδέσω τη νέα οθόνη με αυτό.

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To 3000:1 fysika kai den einai pragmatiko. Einai o dynamikos logos antithesis pou petygxanetai meso software kai den leei tipota. To pragmatiko contrast einai konta sta 1000:1 sta kalytera monitors (me panels IPS, MVA) kai 700-800:1 sta monitors tis seiras me panel TN. Kai fysika den exei na kanei me maskes ilektrokollisis klp (mallon mperdevesai me tin foteinotita). Oso megalytero to contrast toso kalytera alla min pisteveis to marketing ton etaireion. O kalyteros kritis einai o katanalotis pou vlepei me ta matia tou tis diafores kai ta periodika me ta metropgorammata tous.

Δημοσ.

Μα ακριβώς αυτό λέω. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν να λένε τίποτα. Εγώ πάντως που έχω δουλέψει και σε 2000:1 και στη δική μου, και τέρμα να ρίξω τη φωτεινότητα στη 2000:1 με στραβώνει. Μπορεί να λέγεται αντίθεση, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στη φωτεινότητα.

• Super Moderators
Δημοσ.

kai sthn dikia sou h anti8esh den einai "real" alla dynamic...ta TN Panel panw mexri 800:1 contrast :)

mono ta PVA/MVA/IPS pane 1000:1 :)

Δημοσ.

Τέλος πάντως καλό είναι να μην κοιτάμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οθονών γιατί πέφτουμε σε παγίδες. Το μάτι μας είσαι ο καλύτερος κριτής.

Δημοσ.

Καλά ναι. Αν και δεν υπάρχουν καλά και κακά panels, το κάθε ένα είναι για συγκεκριμένη χρήση. Άλλο το TN panel της LG και άλλο της EIZO βέβαια.

Αν βάλεις τώρα κάθε ένα monitor δίπλα δίπλα θα δεις διαφορές, αλλά στο σπίτι έχεις μόνο το δικό σου. Και γενικά δεν είναι οι διαφορές και τόσο τραγικές ώστε κάποιος να λέει "έχω χάλια απεικόνιση".

Δημοσ.
Άλλο το TN panel της LG και άλλο της EIZO βέβαια.

Συνηθως οι οθονες Eizo που εχουν tn panel ,τα panel τους ειναι κατασκευασμενα ή απο την lg ή απο τη samsung και ιδια με αυτα που φορανε και οι lg ή οι samsung οθονες με tn panel.

Δημοσ.

Παιδιά σας έχω χάσει λίγο.(για να μην πω πως δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τα panel)

Απλά θα ήθελα μια πρόταση για μάρκα οθόνης και αν έχετε να προτείνετε και μοντέλο ακόμη καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αυτο που επισημαινουμε οτι δεν μετραει τοσο η μαρκα ,οσο ποιο ειναι το συγκεκριμενο μοντελο και τι πανελ φοραει..

Δηλαδη μην περιμενεις μια Eizo ή μια Samsung με tn panel να ειναι καλυτερη απο μια philips ή lg με pva panel.

Π.χ. διαφορρες tn με pva panels:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1820423#post1820423

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλά ναι. Αν και δεν υπάρχουν καλά και κακά panels, το κάθε ένα είναι για συγκεκριμένη χρήση. Άλλο το TN panel της LG και άλλο της EIZO βέβαια.

Αν βάλεις τώρα κάθε ένα monitor δίπλα δίπλα θα δεις διαφορές, αλλά στο σπίτι έχεις μόνο το δικό σου. Και γενικά δεν είναι οι διαφορές και τόσο τραγικές ώστε κάποιος να λέει "έχω χάλια απεικόνιση".

nai mono pou to na dwsei kapoios xrhmata gia Eizo me TN Panel einai kapws vlkia...giati thn plhrwnei les kai einai pva/mva/ips allhs markas...ara kai pali xanei...

s2t2s gia na deis diafores sta Panels diavase

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5286

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...