Harkon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 καλησπέρα σας, τελευταία έχω κολλήσει προσπαθώντας να θυμιθώ τον τίτλο ενός παιχνιδιού που έπαιζα στην Amiga (ελπίζω, αλλιώς θα είναι σε pc του 1995). πάντως παλιά αρκετά. το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως RPG αλλά όχι με ιππότες, σπαθιά κ τέτοια. το όλο σκηνικό ήταν decay, μίζερο, τα χρώματα ήταν πορτοκαλί απόχρωση του παλιού, ασημί και μαύρο η εισαγωγή τελείωνε με ένα δάκτυλο να πατάει ένα κουμπί και την στιγμή εκείνη να "ξυπνάει" κάποιος/κάτι (έδειξε να ανοίγει τα μάτια του). Από αυτό νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως το παιχνίδι ήταν <κάτι> - The Awakening. Μια αρκετά εκ βαθέων αναζήτηση στο νετ, δεν έδωσε λύση και είπα να ρωτήσω μήπως θυμίζει σε κάποιον κάτι. η πρώτη "αποστολή" ήταν σε μια πόλη στην οποία προχωρούσες και το 99% της οποίας ήταν το ίδιο πράγμα. Τα δωμάτια στα οποία μπορούσες να μπεις ήταν ελάχιστα και έκανες συγκεκριμένα πράγματα. Στο πρώτο που είχα μπει θυμάμαι πως είχε ένα τερματικό και με εντολές σε command line κατέβαζα κάποια αρχεία τα οποία χρειαζόμουν. μετά από λίγο στον δρόμο μου την έπεφταν κάποιοι και γινόταν μάχη. η μάχη γινόταν σε τεραίν ερημικό με σκόνη και βράχια, οι χαρακτήρες που ήταν άνθρωποι ή/και cyborgs, psionists δεν είχαν φυσική κίνηση αλλά μετακινιώντουσαν σαν πιόνια. οι μάχες ήταν δύσκολες θυμάμαι και περιλάμβαναν διάφορους τύπους όπλων (παράξενα ήταν) και mental attacks. μήηηηηηηηηηπως θυμάται κανείς πως λέγεται; ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Χεχε. Το είχα δει σε κολλητό μου που πηγαίναμε μετά το μάθημα (2α Γυμνασίου τότε) σπίτι του για κάνα Zool! Ούτε εγώ θυμόμουν όνομα, λίγο Google χρειάστηκε τελικά...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Νέα αναζήτηση Για να μην ανοίγω νέο τόπικ και αφού αυτό απαντήθηκε, ας μου επιτραπεί να το χρησιμοποιήσω. Είχα διαβάσει κάποτε για ένα παιχνίδι action - strategy, που θα παιζόταν online ως εξής: Οι παίχτες θα χωρίζονταν σε δύο ομάδες και ένας παίχτης από την κάθε ομάδα θα αναλάμβανε το στρατηγικό μέρος, δηλαδή αυτό που είσαι από πάνω και βλέπεις το χάρτη σαν θεός. Οι υπόλοιποι θα έπαιζαν τις μονάδες που πολεμούσαν. Δηλαδή θα επρόκειτο για ένα strategy όπου οι μονάδες που ελέγχεις είναι κανονικοί άνθρωποι που παίζουν ένα first person shooter (περίπου) και θα είχαν την ελεύθερη βούληση ακόμα και ν' αγνοήσουν τις εντολές σου, τις οποίες (αυτό δε θυμάμαι αν το διάβασα ή αν το φαντάστηκα έτσι) θα έπαιρνες ας πούμε με βελάκια που θα σου έλεγαν προς τα που να πας. Τέλος πάντων, είχα διαβάσει ένα άρθρο στο PC Master πριν αρκετά χρόνια (ίσως και 4) και είχα ενθουσιαστεί. Από τότε το ονειρεύομαι αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν έμαθα ποτέ να κυκλοφόρησε κάτι που να έχει αυτό το concept. Και αναρωτιέμαι και γιατί. Μου είχε φανεί φανταστική ιδέα. Και γι' αυτόν που παίζει το strategy μέρος, αλλά και γι' αυτόν που παίζει το action.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω ήταν κάποιο mod του Half Life 1; Δεν θυμάμαι όνομα όμως, θα σε γελάσω...
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Υπήρχε κι ένα στρατιωτικό σε αυτό το στυλ. Πάντως ναι, και το NS έπαιζε έτσι. Βγαίνει και το 2 είπαμε στο μέλλον.
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 αμην και ποτε να βγει...αλλαξανε και μηχανη προσφατα
Bigi444444 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Manuel, μήπως λες την ατελείωτη παιχνιδάρα το savage battle for newerth? Νομίζω πως το Pc master είχε κάνει κάποια αναφορά.Αν λες αυτό πάντως είναι δωρεάν πλέον, αφού έχει κυκλοφορήσει και το savage 2: a tortured soul. Δες στο : http://www.s2games.com
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά, κάτι από αυτά θα είναι, λογικά το Savage γιατί δε θυμάμαι να ήταν mod. Όπως φαίνεται όμως, δεν είχε τόση απήχηση όση περίμενα. Ίσως η υλοποίηση δεν ήταν πολύ καλή. Κρίνοντας όμως από το θετικότατο σχόλιο του Bigi444, μάλλον θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Μάλλον όμως τη θέλει την παρέα, να παίζεις με γνωστούς...
Bigi444444 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 To savage 2 μόλις είδα ότι έγινε και αυτό free εντελώς.Δεν είανι ότι δεν είναι καλά παιχνίδια.Τουναντίον.Απλά ο κόσμος πάει σαν το πρόβατο εκεί που τον σπρώχνουν και εκεί που πάνε όλοι.Εγώ πάντως το savage το θεωρώ αβασάνιστα το πιο καλό online παιχνίδι που έχω παίξει.Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα, δεν ήξερα ότι υπήρχε και το βρήκα εντελώς τυχαία.Με το δεύτερο δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου γιατί δεν έχω προλάβει. Το savage το βρήκα το 2004 εντελώς τυχαία σε μια σελίδα που είχε γενικώς ψιλοπαράνομα λινκ.Από την εικόνα κιόλας το νιωσα αλλιώς και όταν δούλεψε κιόλας online δεν το πίστευα!Αν και ήμουν εντελώς αδαής τότενες από online παιχνίδια και έκανα καιρό να μπω στο κλίμα, από την αρχή με τρέλανε.Πέρασα πολλές ώρες παίζοντας χωρίς να έχω πληρώσει τίποτα και έτσι θεώρησα χρέος μου να προαγοράσω το δεύτερο, στηρίζοντας έτσι μια μικρή εταιρεία που με είχε διασκεδάσει απίστευτα με το παιχνίδι της.Και όλα αυτά ξεκινώντας εντελώς τυχαία.Καμιά φορά μπαίνω πάντως και τώρα να κρατιέμαι σε φόρμα.Υπάρχει και τώρα αρκετός κόσμος που παίζει.Δεν το έχουν παρατήσει δηλαδή επειδή βγήκε το δεύτερο.150mb είναι να κατεβάσετε, δοκιμάστε το... Έχει και ωραία μουσικά θέματα.Όχι πολλά μεν, αλλά πολύ λουσάτα.Ειδικά αυτό των μενού τσαπίζει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.