warewolf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 ενδεχεται να εχει κοπει καπου εσωτερικα το καλωδιο. ? κοιταξε τα φις στην ακρη αν ειναι συνδεδεμενα και ΚΥΡΙΩΣ μηπως βραχυκυκλωνει ο κεντικος αγωγος με το μπλενταζ απ'εξω. και για αυτο οταν το κουνας επηρεαζεται. 1)κοιταξε τα φις και στις 2 ακρες για σωστη συνδεσμολογια. 2)προσπαθησε να απομακρυνεις το καλωδιο της κεραιας απο καλωδια ρευματος και γενικοτερα απο ηλεκτρομαγνητικα πεδια. 3)αν παιρνεις σημα απο κεντρικη κεραια, πιθανον η κεραια να εχει απορυθμιστει, τσεκαρε αν η κυρια tv δειχνει καλα. 4)ισως εχει προβλημα η πριζα στον τοιχο απο οπου παιρνεις σημα, δοκιμασε να συνδεσεις εκει την τηλεοραση του σπιτιου σου, αλλα αν εχεις απο τα ετοιμα 2μετρα καλωδια κεραιας που συνηθως ειναι γεφυρες απο dvd-vhs αν εχεις για να βεβαιωθεις οτι φταιει (ή δεν φταιει) η πριζα. κανε αυτα και επανερχομαστε.
agrb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Κάνω μόνο ένα τελευταίο post για το θέμα του ενισχυτή. Αν θέλεις να τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο ενισχυτή τότε σίγουρα το σωστό σημείο δεν είναι η έξοδος από την πρίζα σου. Το σωστό είναι να μπει εκεί που ξεκινάει το κεντρικό καλώδιο προς τα σένα (αυτό που έβγαλες) και να είναι ισχύος (κεντρικός) για να μην κρεμάσει με τα πολλά φορτία (εξαρτάτε από πολούς παράγοντες). Επίσης η είσοδος σήματος πρέπει να είναι ρυθμιζόμενης εξασθένισης για να μην μπουκώσει (αυτό εξαρτάτε και από το πόσο ποιοτική σχεδίαση έχει η είσοδός του) από τα δυνατά σήματα. Τέλος απόλυτη ισοροπία στάθμης σημάτων δεν υπάρχει λόγω συνεχόμενης αλλαγής συνθηκών διάδοσης της ραδιοσυχνότητας. Σου προτείνω να αποτανθείς σε ειδικό ο οποίος θα πρέπει να ελέγξει όλη την εγκατάση για ανωμαλίες αλλά και για ατασταλίες.
johnykim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Εγώ που είχα πρόβλημα με την κεραία μου έβαλα ένα κατσαβιδάκι πάνω στο καλώδιο αντί να το βάλω στην πρίζα και έχω μια χαρά σήμα Υ.Γ. Το ίδιο γίνεται και με ψαλίδι και βίδες και ότι σχετικό έχει με μέταλλο.
agrb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Εγώ που είχα πρόβλημα με την κεραία μου έβαλα ένα κατσαβιδάκι πάνω στο καλώδιο αντί να το βάλω στην πρίζα και έχω μια χαρά σήμα Υ.Γ. Το ίδιο γίνεται και με ψαλίδι και βίδες και ότι σχετικό έχει με μέταλλο. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις αν απογυμνώσεις τον κεντρικό αγωγό του καλωδίου από τη μόνωση και τον αφήσεις να προεξέχει κατά λ/4 (όπου λ είναι το μήκος κύμματος της μέσης συχνότητας (μέσος γεωμετρικός όρος) των καναλιών UHF). Αλλά αυτό μόνο όταν είσαι πολύ κοντά στην κεραία εκπομπής και αρκετά ψηλά, που εσύ μάλλον είσαι. Καλό όμως ε; Να λαμβάνεις με το κατσαβιδάκι!
johnykim Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Το μόνο κακό είναι οτι ήταν βολικό κατσαβιδάκι και τώρα δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ
Stam28303 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Κοostas_theo: Μαγκες ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα τα δοκιμάσω το άυριο πρωί και θα ξαναποστάρω!
xristoforos25 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Εγώ που είχα πρόβλημα με την κεραία μου έβαλα ένα κατσαβιδάκι πάνω στο καλώδιο αντί να το βάλω στην πρίζα και έχω μια χαρά σήμα Υ.Γ. Το ίδιο γίνεται και με ψαλίδι και βίδες και ότι σχετικό έχει με μέταλλο. ετσι εβλεπα 2ολοκληρα χρονια τηλεοραση στην αθηνα οταν ημουν φοιτητηςμετα μου εκανα δωρο μια εσωτερικη κεραια,αλλα εβλεπα χειροτερα και αναλογος εβαζα κατσαβιδακι:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.