Προς το περιεχόμενο

Κάρτα τηλεόρασης και σήμα

kostas_theo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω μια καρτα τηλεόρασης εγκατεστημένη στο pc μου που δειχνει η μάλλον έδειχνε κανόνικά εικόνα, μέχρι που αποφάσισα να μετακινήσω το pc μακρυά από την πρίζα της καραίας. Πριν την είχα συνεδέσει με καλώδιο μήκους 2m και τώρα με ενα γύρω στα 7m. Όταν κουνάω το καλώδιο το σήμα αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο χωρίς όμως να είναι ποτέ ικανοποιητική η εικόνα...

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να γίνει ώστε να μην πάιρνει θόρυβο από το καλώδιο ή για να δυναμώσει το σήμα;

Τhanks...

Δημοσ.

Μήπως το 7μετρο καλώδιο που έχεις έχει κάποιο εσωτερικό σπάσιμο και δεν κάνει καλή επαφή;

Δοκίμασέ το και σε μια τηλεόραση να δεις αν φταίει αυτό.

Δημοσ.

Φαίνεται σαν να μην έχεις καν επαφή με την κεραία.

Η διαφορά σε db μεταξύ των 2m και των 7 m είναι αστεία ακόμη και στο χειρότερο καλώδιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει καμία ορατή αλλαγή σε σταθμούς με στάθμη σήματος άνω του κατωφλίου θορύβου, δηλαδή σε απλή γλώσσα σε αυτούς που κανονικά λαμβάνονται χωρίς χιόνια.

Έλεγξε παντού τις επαφές (με κίνηση όπου μπορείς) και του κεντρικού αγωγού αλλά και του πλέγματος (γείωση σήματος), από το PC μέχρι την κεραία. Κάπου πρέπει να βρεις μια τουλάχιστον διακοπή.

Ελπίζω να βοήθησα. :|

Δημοσ.

Το καλώδιο είναι κομπλέ, το θέμα είναι ότι είναι μεγάλο ή ότι είναι ασθενές το σήμα που έρχεται από την κεραία.. Να αναφέρω ότι και όταν είχα το 2μετρο καλώδιο αν δεν έβαζα σε σχήμα 8 αυτό που περίσσευε πάλι δεν έδειχνε ικανοποιητικά το σήμα. Σε αντίθεση με τώρα που αυτό δεν πιανει. Επίσης να ρωτήσω αν παίζει ρόλο το ότι το έχω πιάσει μαζί με ένα καλώδιο ρεύματος;

Δημοσ.

Είναι προφανές ότι δεν λαμβάνεις σήμα από την κεραία και αναγκάζεσε να κάνεις το καλώδιο κεραία.

Φώναξε ένα έμπειρο τεχνικό κεραιών, πτυχ. ραδιοηλεκτρολόγο ή πτυχ. ριαδιοερασιτέχνη, που να καταλαβαίνει τι είναι κεραία τι ενισχυτής τι γραμμή μεταφοράς κλπ. για να στο φτιάξει.

Η ραδιοσυχνότητα δεν είναι το ρεύμα του σπιτιού μας. Απαιτεί φοβερές και εξειδικευμένες γνώσεις. Οι κεραίες δε φαντάσου απαιτούν ανώτερα μαθηματικά για να κάνεις το παραμικρό! Πχ. ακόμα και για το ύψος τοποθέτησης!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις μόνος σου είναι να δεις τις επαφές και για τυχόν βραχυκύκλωμα μεταξύ πλέγματος και κεντρικού αγωγού.

Δημοσ.

Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά και (στο περίπου) τι παίζει ως φοιτητής πληροφορικής πηγμένος στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα κλπ.. Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν παίρνω αρκετά δυνατό σήμα από την κεραία, αφού όταν αποσυνδέσω (πάνω στην ταράτσα) το καλώδιο που αφορά την πρίζα στο σπίτι μου, από τον κεντρικό ενισχυτή που είναι για όλη την πολυκατοικιά και πάει στην κεραία τότε χάνεται εντελώς το σήμα. Αν έβαζα έναν ενισχυτή θα βελτιωνόταν ή δεν μπορείς να ξέρεις χωρίς να δεις την συγκεκριμένη περίπτωση;

Δημοσ.

να βαλεις ενα εσωτερικο ενισχυτη σηματος,αυτο που βαζουμε οταν εχουμε κεντρικη κεραια για να δυναμωσουμε το σημα μας!αυτο εκανα και εγω!ειχα μετρια εικονα και μολις εβαλα τον ενισχυτη σηματος ολα μια χαρα!

Δημοσ.

Ελπιζω οτι οι απωλειες δεν προερχονται απο το καλωδιο, καλυτερα να δοκιμασεις με ενα πολυμετρρο απο φιλ οσου ηλεκτρονικο αν εχει σημα η κεραια...

Δημοσ.
Τhanks για τις απαντήσεις! Πόσο έχει ένας ενισχυτής; Με μια εσωτερική κεραία μήπως είναι καλύτερα;

με εσωτερικη κεραια (και με καλο μοντελο) θα πιανεις καλα απο 4 οροφο και πανω.

στις πολυκατοικιες με κεντρικη κεραια, αρα και κεντρικο ενισχυτη, αν βαλεις εχτρα ενισχυτη μεσα στο σπιτι σου θα εισπραξεις πολλα ειδωλα στην εικονα.

η τηλεοραση σου με την κεντρικη κεραια παιζει καλα ?

η καρτα tv ειναι προσφατο μοντελο, ή παλιο ?

Δημοσ.

Μένω στον τρίτο και τελευταίο όροφο και τριγύρω δεν έχει και πολλές πολυκατοικίες. Αγόρασα έναν ενισχυτή αλλά δεν είδα αισθητή αλλαγή... Μάλλον με βλέπω να παίρνω εσωτερική κεραία!

Με την κεντρική κεραία έπαιζε πολύ καλά πριν βάλω μεγαλύτερο καλώδιο (έβαλα μακρύτερο γιατί απομάκρυνα το pc από την πρίζα της κεραίας)

Η κάρτα τηλεόρασης είναι σχετικά καινούργια (κανά 6μηνο την έχω).

Δημοσ.
Έχω εγκατεστημένα τα windows xp home edition. To πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να διαβάσω ελληνικούς χαρκτήρες στο notepad και συνεπώς δεν μπορεί κανένα player να διαβάσει τα srt με αποτέλεσμα να μην βλέπω και τους σωστούς υπότιτλους. Υπάρχει κάποια λύση πέρα του να εγκαταστήσω greek version windows;

χμμ, άσχετο.... :mrgreen: wellcome, και έχε λίγο το νου σου πού ανοίγεις νέα θέματα... η λύση στο πρόβλημα σου πιθανότατα βρίσκεται εδώ-->> http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=152878 (στο 4 post)...

Δημοσ.

μη κανεις το κοπο να παρεις εσωτερικη κεραια,δε νομιζω να σε καλυψει!αν ειναι παρε απο κανενα φιλο να δοκιμασεις πρωτα ή αν εχεις κανενα γνωστο που πουλαει εσωτερικες κεραιες να σου τη δωσει να δοκιμασεις αν σου κανει.

μου κανει εντυπωση που δε δουλεψε ο εσωτερικος ενισχυτης!

Δημοσ.

Τελικά μάζεψα λίγο τα καλώδια από και προς την κεραία και είναι κάπως καλύτερη η εικόνα με τον ενισχυτή πάνω, αλλα όχι το ίδιο ικανοποιητική σε όλα τα κανάλια... Αν κόψω το καλώδιο που περισσεύει και το ξανανέσω λέτε να το αχρηστέψω εντελώς ή θα βοηθήσει;

Δημοσ.
Τελικά μάζεψα λίγο τα καλώδια από και προς την κεραία και είναι κάπως καλύτερη η εικόνα με τον ενισχυτή πάνω, αλλα όχι το ίδιο ικανοποιητική σε όλα τα κανάλια... Αν κόψω το καλώδιο που περισσεύει και το ξανανέσω λέτε να το αχρηστέψω εντελώς ή θα βοηθήσει;

ποσο να βελτιωθει αμα το κοψεις?ουτε ο κοπος σου!αν εχεις ορεξη κανε μια δοκιμη,δε χανεις τιποτα εκτος απτη ψυχικη σου ηρεμια:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...