sapphire Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 1. Η φωτογραφία της πρώτης σελίδα, απεικονίζει διακλαδωτή (και όχι splitter, splitter είναι ο διαχωριστής), που σημαίνει ότι παίρνει στερεοφωνικό σήμα από το αρσενικό βύσμα και βγάζει στερεοφωνικό σήμα και στις 2 υποδοχές, για να συνδέσεις ό,τι θέλεις. 2. Δεν το είχα διαβάσει για την τηλεόραση, ομολογώ όμως ότι όντως αυτό που ακούγεται αν συνδέσεις την τηλεόραση με ηχεία 2.1 δεν είναι και το καλύτερο, επειδή υπάρχει ένας βόμβος στο subwoofer, ο οποίος προκαλείται από τον ενισχυτή της κεραίας (αυτός ο βόμβος ακούγεται και από τα ηχεία της τηλεόρασης, αλλά σε πολύ μικρότερη ένταση, αφού τα ηχεία της τηλεόρασης δεν μπορούν να παίξουν τόσο χαμηλές συχνότητες όσο το subwoofer). 3. Όλα τα συστήματα ηχείων 4.0 και 4.1 έχουν δικό τους crossover για το subwoofer. Δε νομίζω να υπήρξε ποτέ σύστημα ηχείων με 2 στερεοφωνικές εισόδους (μία για τα εμπρός και μια για τα πίσω ηχεία) + 1 μονοφωνική για το subwoofer. Μόνο στα 5.1 ηχεία υπάρχουν 3 στερεοφωνικές είσοδοι, μια για τα μπροστινά, μία για τα πίσω και μια για το subwoofer και το κεντρικό ηχείο. 4. 2.1 = 2.0 για την κάρτα ήχου σου (το .1 όπως σωστά ειπώθηκε το κάνουν τα ηχεία) άρα 2.1 + 2.1 = 2.0 αν χρησιμοποιήσεις τον διακλαδωτή ενώ 2.1 + 2.1 = 4.0 εάν κάνεις αυτό που σου λέω (ορίζεις στην κάρτα ήχου σου τετραφωνικά ηχεία, και συνδέεις το ένα ζευγάρι στη front και το άλλο στη rear). Και στην ρύθμιση του 2.0 και στη ρύθμιση του 4.0 οι χαμηλές συχνότητες θα οδηγούνται στη ηχεία σου και τα ηχεία θα τις ξεχωρίζουν και θα τις στέλνουν μόνο στα woofer τους. Ακόμη κι αν ενεργοποιήσεις 5.1, πάλι η κάρτα θα στέλνει όλα το φάσμα του ήχου στους 5 δορυφόρους και θα στέλνει μόνο τα μπάσα στην έξοδο του woofer. (το λέω επειδή η μητρική μου έχει την C-Media 8738 ως ενσωματωμένη και την δούλευα για 1 χρόνο με 5.1 ηχεία). Ρύθμιση για crossover δεν νομίζω να βρεις, σ' εμένα δεν έχει.
vegito Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 δεν τα διαβασα ολα τα ποστ γιατι ειδα κατι κουλα και τρελαθηκα.δεν χρειαζεσαι κανενα εξαρτημα απο ενα minijack σε δυο.θα τα συνδεσεις κανονικα στην καρτα σου και θα επιλεξεις αντι για stereo speakers quadraphonic speakers. εγω το ειχα κανει και λειτουργουσε κανονικα το sub.το μονο εκνευριστικο ειναι οτι οταν θελεις να αλλαξεις την ενταση θα πρεπει να τα σκαλιζεις και τα δυο μεχρι να ειναι και τα δυο στην ιδια
EddieObscurant Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Ρε παιδιά κανα λινκ για το πού μπορούμε να βρούμε το διακλαδωτή παίζει? Γιατι ψάχνω και δεν το βρίσκω.
Em_Zed Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά τζίφος η δουλειά.. Δοκίμασα τη λύση 'χωρίς διακλαδωτή' αλλά δεν έβγαλα άκρη. Η κάρτα έχει 4 εξόδους : R-out F-out Line (1;) Mic και άλλη μία που είναι σαν του εκτυπωτή, κίτρινη. Τα κανονικά τα έχω στο R-out, τα'βαλα να παίζουν και έβαλα το σετ ηχείων στα Τετραφωνικά Ηχεία. Τα χαμήλωσα και ψήλωσα τα άλλα, τα σύνδεσα στο F-out, τίποτα.. Στις άλλες θύρες, πάλι τίποτα.. Έκανα το σετ ηχείων στερεοφωνικό (2.1), έκανα τα ίδια, πάλι τίποτα. Απ' τη στιγμή που η κάρτα δίνει 4 κανάλια απ' ότι λένε τα specs, γιατί δε δουλεύει το κολπάκι; Υπάρχει ένας χειροπιαστός τρόπος να δω από καπου στον πίνακα ελέγχου τις εξόδους της κάρτας; Γιατί δεν είναι και καμιά γ@μάω, 17 έουρος την είχα πάρει, η μητρικά είναι από την εποχή του Νώε, μήπως κάτι άλλο δε πάει καλά; Λέτε αν βάλω την ρύθμιση για 5.1 να παίξει; Τες πα..θα πάρω διακλαδωτή αύριο και θα ξαναπροσπαθήσω. Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Akira_mpx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 μεσανατολινκο εγινε το θεμα!!! Θα παρεις το ανταπτορακι(διακλαδωτη) ,που μπορεις να βρεις σε οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρονικα-καταστηματα ηχου, θα το βαλεις στο line out δηλαδη στο πρασινο θυληκο βυσμα(mini jack) της καρτας ηχου σου και ετσι θα σου παιζουν και τα 2 σετ ηχειων!!!
sapphire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 έβαλα το σετ ηχείων στα Τετραφωνικά Ηχεία Από τις ρυθμίσεις των windows το έκανες αυτό; Αν ναι, είναι λογικό να μην ακούγονται τα πίσω όταν ακούς mp3. Θα ψάξεις στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου σου να βρεις επιλογή για stereo expander ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Θα το βρεις μέσα στην έναρξη, στο φάκελο Προγράμματα --> PCI Audio Application (εμένα έτσι το έλεγε). Στον ίδιο φάκελο βρίσκεις και το mixer.
Em_Zed Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Από τις ρυθμίσεις των windows το έκανες αυτό; Ναι, απότον πίνακα ελέγχου -> Ήχος, από ένα κουμπί που έλεγε για προχωρημένους, επιλογή σετ ηχείων. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία αφού ούτε η λύση με τον διακλαδωτή δούλεψε. Ακούγονται και τα 4 ηχεία αλλά αν δυναμώσεις και τα 2 χάνονται τελείως τα woofer, σαν ο ένας ήχος να σκεπάζει τον άλλον και οι χαμηλές εξαφανίζονται. Κάποιος είχε πει ότι η κάρτα μπορεί να δίνει το .1 σε ξεχωριστή έξοδο και όχι στα ηχεία. Λέτε να παίζει κάτι τέτοιο; Δύο ερωτήσεις : -υπάρχει περίπτωση με μια καλύτερη κάρτα να παίζουν σωστά ; -αυτό που είπες με το mixer το έχει και σε μένα και ανοιγει κάθε φορά που μπαίνω στα win. Δεν το'χω κοιτάξει ποτέ μου, δεν ξέρω τι κάνει. Μπορώ να τσεκάρω κάτι απο εκεί;
vagpap Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία αφού ούτε η λύση με τον διακλαδωτή δούλεψε. Ακούγονται και τα 4 ηχεία αλλά αν δυναμώσεις και τα 2 χάνονται τελείως τα woofer, σαν ο ένας ήχος να σκεπάζει τον άλλον και οι χαμηλές εξαφανίζονται. Κάποιος είχε πει ότι η κάρτα μπορεί να δίνει το .1 σε ξεχωριστή έξοδο και όχι στα ηχεία. Λέτε να παίζει κάτι τέτοιο; Η εξαφάνιση των μπάσων μάλλον οφείλεται στο ότι τα woofer παίζουν σε "αντίθετη φάση", συνεπώς το ένα καλύπτει το άλλο...
sapphire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Η εξαφάνιση των μπάσων μάλλον οφείλεται στο ότι τα woofer παίζουν σε "αντίθετη φάση", συνεπώς το ένα καλύπτει το άλλο... Σωστό, αν και μου κάνει εντύπωση αφού τα ηχεία είναι της ίδιας εταιρίας... Κάποιος είχε πει ότι η κάρτα μπορεί να δίνει το .1 σε ξεχωριστή έξοδο και όχι στα ηχεία. Λέτε να παίζει κάτι τέτοιο; Γίνεται μόνο για ηχεία 5.1 αυτό. Αλλά ακόμη και να ενεργοποιήσεις 5.1 ηχεία, τα 2.1 ηχεία που έχεις τώρα δεν δέχονται σήμα μόνο για το subwoofer, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, δέχονται μόνο το κλασσικό στερεοφωνικό σήμα (1 στερεοφωνικό mini jack ή 2 rca) -υπάρχει περίπτωση με μια καλύτερη κάρτα να παίζουν σωστά; Δυστυχώς, όχι, αν τα woofer δεν συγχρονίζονται, και δεδομένου ότι δεν μπορούν να ελεγθχούν από την οποιαδήποτε κάρτα ήχου, κι επίσης δεν διαθέτουν ρυθμιστή της φάσης, τότε δε γίνεται με 2 διαφορετικά συστήματα ηχείων να πετύχει καλό αποτέλεσμα. αυτό που είπες με το mixer το έχει και σε μένα και ανοιγει κάθε φορά που μπαίνω στα win. Δεν το'χω κοιτάξει ποτέ μου, δεν ξέρω τι κάνει. Μπορώ να τσεκάρω κάτι απο εκεί; Όταν παίζεις ένα τραγούδι mp3, αυτό εξ' ορισμού ακούγεται μόνο από τα 2 εμπρόσθια κανάλια ήχου. Άρα, θα ψάξεις για μια επιλογή (ίσως είναι στο mixer) που θα αναλαμβάνει να στείλει τον ήχο του Mp3 και στα πίσω κανάλια. Αλλά πλεόν αφού έχεις πάρει τον διακλαδωτή, δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις. Λύση: Θα χαμηλώσεις τελείως τα μπάσα από το ένα σύστημα ηχείων (αυτό με το πιο αδύναμο subwoofer) και θα ακούς μόνο από το 1 subwoofer (κατά προτίμηση το μεγαλύτερο/δυνατότερο). Μόνο αν τα συστήματα ηχείων σου ήταν ίδια μεταξύ τους θα μπορούσες να πετύχεις συχρονισμό των subwoofer, και πάλι δεν είναι σίγουρο αυτό 100%.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.