Em_Zed Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 vazeis to ena set ixion sto line-out front kai to alo sto line-out rear (sinithos ena portokali visma) kai exeis souround ixo 4 Βασικά πήγα(με) προς τη λύση με τον splitter / διαχωριστή, γιατί η κάρτα μου δεν έχει αυτό που λες. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, αφού δεν θυμάμαι να έχω δει πορτοκαλί βίσμα.. Αλλά θα το ξανακοιτάξω για να σιγουρευτώ. Αν το έχει τότε κανένα πρόβλημα !
Sorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Πάντως το 2.1+2.1=2.1 πάλι. Με κανέναν τρόπο δεν δημιουργούντε 2 επιπλέον κανάλια. Και .1 είναι πάλι ψεύτικο. Αφού όπως σωστά αναφέρθηκε στην αρχή δεν είναι ξεχωριστό κανάλι για το γούφερ, απλά το σύστημα των ηχείων χωρίζουν τα μπάσα απο τα πρίμα. Στην ουσία έχεις ένα σύστημα 2.0 Χ 2.
Dark_son20 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 an stis epiloges tis kartas ixou exeis na dialekseis 5.1 kai tetia simenei tote oti metatrepei kapio apo ta ala vismata to CMI8738 ipostirizei 6/4 kanalia... pio einai to mobo sou?
vagpap Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Τα χαρακτηριστικά για το chip που έχει η κάρτα σου, (εδώ) αναφέρουν ότι η κάρτα ανάλογα με την έκδοση δίνει 4 ή 6 κανάλια εξόδου. Συνεπώς από τις ιδιότητες και το software μίκτη που σου δίνει μπορείς να ορίσεις 2 ή 3 εξόδους (συνήθως σου έχουν και σχηματάκι για το ποια είναι ποιά). Οπότε συνδέεις το ένα ζευγάρι στη μία έξοδο και το άλλο στην άλλη. Και έχεις 4 διακριτά κανάλια. Συνδέοντας τα ηχεία με διακλάδωση στη μία έξοδο έχεις 2 μόνο διακριτά κανάλια ήχου, απλά οδηγείς 4 μεγάφωνα με αυτή. Προτίμησε τα 4 διακριτά κανάλια ήχου.
oasisAthens Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Ρε παιδιά....Όσου και διακλαδωτές, όσα splitter να βάλει το παιδί πάνω σε ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΗ έξοδο της κάρτας του θα πάρει 2 ηχεία (στέρεο). Δεν είναι δυνατόν ότι και να συνδέσει επάνω εαν η κάρτα δεν βγάζει 4 κανάλια αυτός με ένα βίσμα να πάρει 4. Το πολύ - πολύ όπως πολύ σωστά ανέφερε προηγουμένος ο SORATH να αποκτήσεις 2.1 χ 2 δλδ απλώς 2 ζεύγη στερεοφωνικών ηχείων. Όταν μιλάς για 4.1 δεν μιλάς για τέσσερα ηχεία εκ των οποίων τα "μπροστά" παίζουν τον ίδιο ήχο με τα "πίσω" αλλά μιλάς για 4 ξεχωριστά κανάλια ήχου!!!
Sorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Όταν μιλάς για 4.1 δεν μιλάς για τέσσερα ηχεία εκ των οποίων τα "μπροστά" παίζουν τον ίδιο ήχο με τα "πίσω" αλλά μιλάς για 4 ξεχωριστά κανάλια ήχου!!! Ακριβώς αυτό! Αν έχει option να παίζει η κάρτα με περισσότερα κανάλια, τότε με την χρήση 2ης εξόδου μπορεί να αποκτήσει 4 διακριτά κανάλια απλώς συνδέοντας το δεύτερο ζευγάρια ηχεία εκεί. Και όπως είπαμε, το .1 που διαφημίζουν όλα τα πακέτα 2.1 ηχείων ειναι κανονικά ψέμα. Αφού το ξεχωριστό κανάλι για τις χαμηλές συχνότητες δεν υπάρχει. Απλά γίνεται ο διαχωρισμός των συχνοτήτων απο τον "ενισχυτή" των ηχείων.
skullman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Ακριβώς αυτό! Αν έχει option να παίζει η κάρτα με περισσότερα κανάλια, τότε με την χρήση 2ης εξόδου μπορεί να αποκτήσει 4 διακριτά κανάλια απλώς συνδέοντας το δεύτερο ζευγάρια ηχεία εκεί. Και όπως είπαμε, το .1 που διαφημίζουν όλα τα πακέτα 2.1 ηχείων ειναι κανονικά ψέμα. Αφού το ξεχωριστό κανάλι για τις χαμηλές συχνότητες δεν υπάρχει. Απλά γίνεται ο διαχωρισμός των συχνοτήτων απο τον "ενισχυτή" των ηχείων. Προκύπτει ένα μικρό πρόβλημα σε 4.1 νομίζω Sorath. Αν δεν κάνω λάθος, σε 4.1 χρησιμοποιούνται 3 βύσματα. Front left - front right, Rear left - rear right, Sub. Ίσως κάνω λάθος, δεν είχα συνδέσει ποτέ 4.1, πήγα κατευθείαν σε 5.1 (και είμαι ηχολήπτης φαντάσου!). Αν ισχύει όμως αυτό, ο διαχωρισμός των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται από την κάρτα ήχου, και αυτές οι συχνότητες αποκόπτονται από τα υπόλοιπα κανάλια. Οπότε βάζοντας 2 ζεύγη 2.1 μόνο, δεν παίρνεις τις χαμηλές συχνότητες, ώστε να αναπαραχθούν από το subwoofer. Για αυτόν το λόγο, θα πρότεινα την σύνδεση με διακλαδωτή, η οποία θα του δώσει το ίδιο πλήρες σε συχνότητα σήμα και στις 2 εξόδους. Δηλαδή κάθε βύσμα από τις 2 εξόδους του διακλαδωτή, θα χει Left και Right και όχι το ένα Left και το άλλο Right όπως είπε ο φίλος Dark_son20.
Sorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 skullman σωστά τα λές. Αν όντως σε λειτουργία 4.1 η κάρτα δίνει πραγματική έξοδο για .1, τότε απλά αυτά τα ηχεία δεν θα τον καλύπτουν τον φίλο μας γιατί δεν θα έχει να συνδέσει βύσμα στην έξοδο της κάρτας για το woofer. H λύση που προτίνεις δεν καλύπτει το πρόβλημα. Για να ακούει πραγματικά 4.1 ή 5.1 ήχο θα πρέπει να έχει το κατάλληλο εξοπλισμό ηχείων. Βέβαια τελευταία έχουν καταργηθεί οι πολλαπλές εξόδους και όταν θες να ακούσεις πολυκάναλο ήχο, απλά η μία line-out γίνεται ψηφιακή οπότε με ένα καρφί (εφώσον υποστηρίζεται και απο το σύστημα των ηχείων σου) ακούς τον σωστό ήχο σε όλο το φάσμα του. Συνεπώς εγώ θα πρότινα στο φίλο μας να σετάρει την κάρτα ήχου του ως απλή στερεοφωνική και με ένα διακλαδωτή στην Line-out να βάλει τα 2 ζευγάρια ηχεία. Φυσικά ο ήχος θα είναι πάντα stereo αλλά αν βάλει το 2ο ζευγάρι πίσω απλά θα έχει πιο γεμάτο ήχο στον χώρο του. Προσωπικά έτσι ακούω κι εγώ ( η διαφορά είναι οτι ακούω απο στερεοφωνικό ενισχυτή που βγάζει ήχο για δύο ζευγάρια ηχείων)
Em_Zed Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Χαμός ! Τι τα'θελα τα δεύτερα ηχεία ; Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσω τι έχω καταλάβει : - Όπως είπε ο vagpap, τα χαρακτηριστικά για το chip της κάρτας μου, αναφέρουν ότι η κάρτα ανάλογα με την έκδοση δίνει 4 ή 6 κανάλια εξόδου. Επομένως η κάρτα έχει την δυνατότητα να βγάλει 4 διακριτά κανάλια. -Σύμφωνα με τον Dark_Son αν μπορώ να επιλέξω είδος ηχείων (τετραφωνικά, 5.1, 5.1 οικιακού σινεμά) η κάρτα θα κάνει κάποια από τις θύρες την δεύτερη line out για το δεύτερο σετ ηχείων. - Αν χρησιμοποιήσω διακλαδωτή, δεν πετυχαίνω συνδεσμολογία surround 4.1 (ή εστω χωρίς το .1! ) αλλά στην ουσιά οδηγώ τον ήχο 2 καναλιών σε 4 ηχεία. Επομένως, αν η κάρτα μπορεί να υποστηρίξει 4 εξόδους, τότε απλά συνδέω το ένα στο 'βασικό' line in και το δεύτερο στην θύρα που η κάρτα θα μετατρέψει σε 'δεύτερο' line in. Πείτε μου ότι το΄χω πιάσει το νόημα, δεν μπορώ να ξαναδιαβάζω τα ποστ απ' την αρχή !
skullman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 - Όπως είπε ο vagpap, τα χαρακτηριστικά για το chip της κάρτας μου, αναφέρουν ότι η κάρτα ανάλογα με την έκδοση δίνει 4 ή 6 κανάλια εξόδου. Επομένως η κάρτα έχει την δυνατότητα να βγάλει 4 διακριτά κανάλια. Σωστό. -Σύμφωνα με τον Dark_Son αν μπορώ να επιλέξω είδος ηχείων (τετραφωνικά, 5.1, 5.1 οικιακού σινεμά) η κάρτα θα κάνει κάποια από τις θύρες την δεύτερη line out για το δεύτερο σετ ηχείων. Σωστό. - Αν χρησιμοποιήσω διακλαδωτή, δεν πετυχαίνω συνδεσμολογία surround 4.1 (ή εστω χωρίς το .1! ) αλλά στην ουσιά οδηγώ τον ήχο 2 καναλιών σε 4 ηχεία. Σωστό, αλλά θα δουλεύουν κανονικά και τα 2 subwoofers. Η διαφορά είναι οτι αντί να σου κάνει διαχωρισμό η κάρτα θα κάνει το crossover του εκάστοτε ζευγαριού ηχείων. Επομένως, αν η κάρτα μπορεί να υποστηρίξει 4 εξόδους, τότε απλά συνδέω το ένα στο 'βασικό' line in και το δεύτερο στην θύρα που η κάρτα θα μετατρέψει σε 'δεύτερο' line in. Ναι, αλλά δεν θα δουλεύουνε τα subwoofers. Ναι μεν θα χεις κανονικά τα 4 κανάλια, αλλά χωρις τις χαμηλές τους συχνότητες που θα οδηγούνται σε άλλη έξοδο της κάρτας ήχου και οχι στο crossover των ηχείων.
skullman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 H λύση που προτίνεις δεν καλύπτει το πρόβλημα. Για να ακούει πραγματικά 4.1 ή 5.1 ήχο θα πρέπει να έχει το κατάλληλο εξοπλισμό ηχείων. Δεν είπα οτι θα καλύψει το πρόβλημα ή οτι θα έχει πολυκαναλικό ήχο! Την πρότεινα σαν πιο ολοκληρωμένη ηχητικά. Προσωπικά έχω μια αδυναμία στις χαμηλές συχνότητες, κάτι που φαίνεται σε όλες τις μίξεις μου. Δεν θα διάλεγα ποτέ 4 κανάλια κουτσουρεμένα αντί 2 ολόκληρων!
Em_Zed Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Ναι, αλλά δεν θα δουλεύουνε τα subwoofers. Ναι μεν θα χεις κανονικά τα 4 κανάλια, αλλά χωρις τις χαμηλές τους συχνότητες που θα οδηγούνται σε άλλη έξοδο της κάρτας ήχου και οχι στο crossover των ηχείων. Μια χαρά το πήγαινες με τα σωστά, σ'αυτό το τελευταίο μου τα χάλασες! Έτσι όπως το λες, βλέπω δύο επιλογές. 'Η συνδέω τα ηχεία με διακλαδωτή και δουλεύουν τα woofer αλλά ο ήχος δεν είναι πια surround 4.1 ή συνδέω τα ηχεία σε 2 θύρες της κάρτας, έχω 4κάναλο ήχο αλλά δεν έχω woofer ? Aυτό που γράφεις, ότι οι χαμηλές θα οδηγούνται σε άλλη έξοδο της κάρτας, δεν μπορώ να το εκμεταλευτώ κάπως, να συνδέσω κάτι σ' αυτή την έξοδο για να έχω και τις χαμηλές; Αλλά θα μου πεις, που θα πηγαίνει αυτό το κάτι, ε; :$ Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, μου κάνει το όλο πράμα. Πρέπει να επιλέξω αν θέλω surroun ήχο χωρίς τα woofer ή αν θέλω πιο ΄δυνατό' ήχο, αλλά όχι 4.1.
Sorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Em_Zed σωστά τα έχεις καταλάβει. Το θέμα μας είναι αν όντως το .1 το δίνει σε ξεχωριστή έξοδο όταν ενεργοποιείς το 4.1 σύστημα της κάρτας σου. Αν δίνει έξοδο μόνο σε δύο line-out τότε σωστά συνδέεις το κάθε ζευγάρι ηχείων σου και είσαι μια χαρά! Βασικά δοκίμασέ το και αν δεις οτι τα μπάσα σου είναι πολύ χαμηλά ως ανύπαρκτα τότε problem, αλλιώς απόλαυσε τον ήχο σου!
Em_Zed Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 ΟΚ, sorath.. το πιασα τώρα. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα. Αυτά που θα κάνω είναι τα εξής : - Θα τσεκάρω την κάρτα να δω αν έχει από μόνη της 2η line out, πχ. line out front/rear, αυτή με το πορτοκαλί βύσμα που είπε και ο Dark_son. Αν έχει τότε αλλάζω τα ηχεία σε 4φωνικά. Τα woofer θα λειτουργούν ; -Αν δεν έχει αυτό το βύσμα, κάνω τα ηχεία 4φωνικά και τσεκάρω αν η κάρτα έχει κάνει κάποια από τις θύρες 2ο line out. Aν έχει, τότε συνδέω και τα 2, αλλά ...δεν θα δουλεύουνε τα subwoofers. -Αν δεν γίνεται ούτε αυτό, τότε χρησιμοποιώ τον διακλαδωτή και προχωράω από εκεί. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Sorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Απλά θα διαβάσεις το manual της κάρτας σου. Πιστεύω οτι όταν ενεργοποιείς το 4καναλο ήχο, απλά βγάζει ήχο απο δύο και μόνο εξόδους (μπροστά και πίσω ηχεία). Οπότε τα woofer θα λειτουργούν κανονικά. Μόνο στην περίπτωση που ισχύει το παραπάνω αλλά συν οτι υπάρχει και 3η έξοδος για woofer δεν θα παίξουν τα wooferάκια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.