Προς το περιεχόμενο

Φαγητά/τρόφιμα απο το εξωτερικό που σας αρέσουν


Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπιστεκα Φλωρεντιας απο τις πιο ωραιες κρεατικες απολαυσεις.

Γενικα Sushimi, γιατι Ελλαδα εκτος απο το Nobu ειμαστε πολυ πισω.

 

Kit Kat με ασπρη σοκολατα και lime, που Ελλαδα δεν τα εχω δει πουθενα και καποτε ηταν καθημερινη μου απολαυση στην Αγγλια.

 

Tartare ειναι αρκετα επικινδυνο φαγητο παντως, που πρεπει να τρωγετε σε ΠΟΛΥ επιλεγμενα εστιατορια. Πρεπει κ ο μαγειρας να εχει πληρη γνωση της ποσοτητας των μπαχαρικων που βαζει γιατι λιγο πανω λιγο κατω βγαινει τραγικη η γευση στο τελος

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

Από τότε που ανακάλυψα στον Βασιλόπουλο τις κονσερβούλες με το τουρσί από Jalapenos έχω εθιστεί...

Τρελή κατανάλωση και μπαίνουν παντού, από την Pizza μέχρι στις σαλάτες... Σε ένα εστιατόριο πέτυχα και τυροκροκέττες που στο κέντρο είχαν και μια ροδέλα Jalapeno!

 

B)

Δημοσ.
Για ποτά λέμε τελικά;

Τεσπα, εγώ θα πω.

Vodka Żubrówka εκ Πολωνίας. Ηδονή.

 

Εντάξει, το ξέρω ότι το έχεις γράψει πολύ καιρό, αλλά ρώτησα και έμαθα:

 

Η Πολωνοί προτιμούν Finlandia ή Absolut :-D

 

Να αναφέρω τα πιρόγκι, που είναι φρέσκο χειροποίητο ζυμαρικό που το τρώνε συμήθως το Πάσχα, αλλά θα το βρείτε όλο τον χρόνο σε εστιατόρια. Δοκιμάστε μανιταρόσουπα και σούπα ζούρεκ επίσης (σερβίρεται συνήθως μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί!). :-)

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Gravedigging ftw! Bασικά δεν είχα παρακολουθήσει αυτό το θέμα και θαρρώ θέλει μια ανάδυση στην πρώτη σελίδα

 

Το γαλλικό steak tartare (στο Βέλγιο το λένε Fillet Américain) για ελαφρύ βραδινό: ωμός κιμάς ανακατεμένος με ωμό αυγό, αλάτι, πιπέρι, κάπαρι, λάδι, κρεμμυδάκι. Απλώς πανδαισία, δεν μπορώ να περιγράψω.

 

Σλουρπ. :)

me want it desperately now:cry:

... ιαπωνικα ραμενς με αποκοριφομα το tonkatsu ramen με ζωμο απο χοιρινο, και την ταιλανδεζικη Tom yum σουπα.

ααα και ταιλανδεζικη σαλτσα τσιλι και την απιστευτα βρωμερη αλλα πεντανοστιμη fish sauce.

εγώ έφαγα miso ramen που απότι κατάλαβα είχε βοδινό ζωμό, τρέλα

Είναι ένα σαν πεινιρλί που φτιάχνουν στο Βόλο και αλλού και μέσα βάζουν πατάτες και ουγκαρέζα. Πατάτες+ουγκαρέζα=παταούγκα.

Είναι ελαφρύς μεζές, ιδανικός για πρωινό και πάει τέλεια με τσίπουρο.

το εκλαμβάνω ως ειρωνία:P, καθώς η παταούγκα είναι από αυτά που ένα τεμάχιο είναι ικανό να προσθέσει ψηφίο στην χοληστερίνη σου

 

ερώτηση, Αθήνα, ιαπωνικό που προτείνετε? Σε μια άλλη κουβέντα κατάλαβα ότι φθηνό δεν βρίσκεις, αλλά έστω, που? μου χει κολλήσει άσχημα τελευταία και νοέμβρη κατεβαίνω οπότε...;)

 

επίσης, sake που θα βρω? έχουν γενικώς διάφορες κάβες ή υπάρχουν japan-shops:-)?

Δημοσ.

Ξεκινώ από Ινδία:

Murgh Kali Mirgh (Well marinated char grilled boneless chicken leg pieces

with crushed black pepper and green coriander)

Dal Makhani (οι καλύτερες φακές που έχω δοκιμάσει)

Jeera Aloo (Stir fried potato with cumin)

Onion Bagi (μπαλάκια από κρεμμύδι) και

Chickpea Pulao (ρύζι μπασμάτι με ρεβύθια)

Κίνα

Prawn Toast (ψωμί του τόστ με γαρίδα και σουσάμι)

Pepper Spare Ribs (παϊδάκια με spicy σάλτσα και πιπεριές)

Lemon/Orange Chicken

Chicken Fried Rice (για τις μεγάλες πείνες)

Τουρκία

Tavuc Dolmasi (φιλέτα κοτόπουλου γεμιστά με καβούρι στη σχάρα με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης). Στην άρχη ξενέρωσα όταν μου ήρθε το πιάτο γιατί δεν ειχά πάρει χαμπάρι το καβούρι στο κατάλογο αλλά όταν το έφαγα είχα πολλάπλους οργάσμους στον ουρανίσκο.

 

Αυτά προς το παρόν :)

Δημοσ.

Καθώς με ταλαιπωρεί ένα γαμωκρύωμα, είπα να μαγειρέψω κάτι ελαφρύ και τονωτικό για βράδι, κι έκανα την παρακάτω σούπα:

 

sopa%20alentejana.JPG

 

Acorda Alentejana λέγεται, είναι δημοφιλής παραδοσιακή συνταγή στην Πορτογαλία, και υπήρχε στα τραπέζια των φτωχών χωρικών αλλά και των πλουσίων αρχόντων.

Τα κύρια συστατικά της είναι σκόρδο, αλάτι, κόλιανδρο, ελαιόλαδο, ψωμί και αβγά ποσέ (και ίσως ψιλοκομμένο σπανάκι, αλλά δεν έβαλα). Εξαιρετική μπορώ να πώ, έφαγα 2 πιάτα.

Υπάρχει και μια Αυστριακή παραλλαγή της, την οποία θα δοκιμάσω μελλοντικά.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Καθώς με ταλαιπωρεί ένα γαμωκρύωμα, είπα να μαγειρέψω κάτι ελαφρύ και τονωτικό για βράδι, κι έκανα την παρακάτω σούπα:

 

sopa%20alentejana.JPG

 

Acorda Alentejana λέγεται, είναι δημοφιλής παραδοσιακή συνταγή στην Πορτογαλία, και υπήρχε στα τραπέζια των φτωχών χωρικών αλλά και των πλουσίων αρχόντων.

Τα κύρια συστατικά της είναι σκόρδο, αλάτι, κόλιανδρο, ελαιόλαδο, ψωμί και αβγά ποσέ (και ίσως ψιλοκομμένο σπανάκι, αλλά δεν έβαλα). Εξαιρετική μπορώ να πώ, έφαγα 2 πιάτα.

Υπάρχει και μια Αυστριακή παραλλαγή της, την οποία θα δοκιμάσω μελλοντικά.

 

ο κολιανδρος (ο φρεσκος) ειναι απο τα πραγματα που με ενοχλουν, μπορω να το φαω αλλα δεν ειναι καθολου του γουστου μου :P

Δημοσ.

Λοιπον μαγκες ισως να παρεξηγηθω αλλα μιας και συμπληρωσα 3 χρονια επαναπατρισμου προσφατα (Σπουδαζα στην Αγγλια για 5 χρονια) λεω πως στην παρουσα φαση ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑ για ενα μιξ κεμπαπ με τοματα, μαγιονεζα, πατατες με τσενταρ τυρι και ενα γεμιστο σκορδοψωμο με τυρι και μανιταρια απο το Pizza City στο μεγαλο Liverpool. Τηλεφωνο παραγγελιων 01512939394 (Ακομα το θυμαμαι).

Επισης θα σκοτωνα και για κανα 2 φρεσκα κρουασαν βουτυρου απο τα Τεσκο, συνοδευομενα απο Finest Tesco μελι με ανθη πορτοκαλιας απο το Μεξικο.

Μελαγχολησα παλι.

Δημοσ.

τι μου λετε τωρα..... να δω τι θα κανω αν ποτε γυρισω στην ελλαδα..... που θα βρισκω βελγικες σοκολατες και μπυρες.... τα ντουρουμ με τα λαδια που οποιος τα μυριζει πρωτη φορα του φαινονται βρωμερα αλλα μετα απο 4 χρονια σου μυριζουν σαν τον παραδεισο.... πατατες τηγανιτες με ανταλουζ (σαλτσα ειναι). κρουασαν απο το GB η το delhaize να μυριζει παντου βουτυρο, αχ και αυτα τα ψωμια τους απο τα ιδια μαγαζια. τελος δεν προκειται να φυγω ποτε μονο και μονο για το φαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...