Προς το περιεχόμενο

case cables

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια από τα καλώδια του κουτιού είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει ο Η/Υ?

Το Reset SW και το Power SW φαντάζομαι είναι τα πιο απαραίτητα. Αν δεν συνδέσω τα power και hdled θα ξεκινήσει ο υπολογιστής?

Το λέω αυτό επειδή έχω ένα ασύμβατο power led, female 3-πινο ενώ η μητρική μου έχει male 2πινο... και δεν θέλω να το ανοίξω (το power-led) χωρίς λόγο.

Δημοσ.

Το Power led σου παρα τα 3 pin θα εχει μονο 2 καλωδια. το τοποθετεις ετσι ωστε τα 2 pins να ειναι σωστα, και με σωστη πολικοτητα. Σε περιπτωση που το αδειο pin εμποδιζει, με ενα κοφτακι προσεκτικα κοφτο κατα μηκος, να στενεψει το βυσμα. Και ναι, ακομα και χωρις power led δουλευει κανονικα το PC.

Δημοσ.

και χωρίς κανένα καλώδιο μπορεί να λειτουργήσει :) ψυχολογικό είναι το θέμα μονο πάρε ένα κατσαβίδι και βραχυκύκλωσε τα 2 pin που είναι για το power και θα δεις ότι θα ανοίξει μια χαρά ;) κατά τα αλλα για το led όπως σου είπε και το παιδί από πάνω :)

Δημοσ.

το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να συνδεσω σωστα τα καλωδια του κουτιου μου (της υπογραφης) με την μητρικη (της υπογραφης). δηλαδη παταω τερματισμο (ή shut down) και μου σβηνει ο υπολογιστης αλλα τα ανεμιστηρακια δουλευουν ακομα + τον επεξεργαστη... αν πατησω hibernate (στα ελληνικα πρεπει να ειναι η "αναμονη") κλεινει κανονικα ο υπολογιστης αλλα μετα οταν τον ανοιγω μου γραφει στην οθονη "system restore" (επαναφορα συστηματος). επισης και με τους 2 τροπους (κυριως με τον 1ο αλλα καμια φορα κ με τον 2ο) αναγκαζομαι να κραταω το κουμπι power πατημενο 5" για να κλεισει το PC.

επισης δεν ξερω τι και πως αλλα κανονικα στο stacker 832 που εχω δεν θα επρεπε να αναβει και ενα (μπλε νομιζω) φως γυρο απο το power και ενα πορτοκαλι δεξια απο το reset για τον σκληρο και καλα οτι κανει "δουλειες"??

ενα σχεδιαγραμμα κατι, θα ηταν οτι επρεπε για να ενωσω σωστα τα καλωδια του κουτιου στη μητρικη και να ησυχασω μια κ καλη... :-(

πιστευω πως το προβλημα ειναι στο power led... επισης τα γραμματα πρεπει να ειναι στην πανω μερια ή στην κατω?

Δημοσ.

το πρόβλημα σου είναι με το ACPI των Windows για αυτό δεν σου κλείνει το pc το έχουν πάθει πολλοί :) όσο για το stacker το έχω και εγώ και ότνως το κουμπί δεν ανάβει για τον λόγο γιατί σε πολλά board εκεί που δίνει τα pin για το power δίνει και ρεύμα για να ανάψει το κουμπάκι ε σε σένα και σε μένα δεν δίνει :) σιγά το πρόβλημα :) διπλα από το reset το λαμπάκι είναι μπλε όχι πορτοκαλι :) λογικά αυτό το έχεις βάλει ανάποδα και δεν ανάβει :)

Δημοσ.

το ACPI πως το φτιαχνω και απο πουυυυυυυυυυ??? Vista εχω..

επισης στα καλωδια του κουτιου, τα γραμματα πρεπει να ειναι απο την πανω μερια, σωστα?

ωστε μπλε ειναι το reset!? αααααχαχαχα ειδες αν δεν το εχεις δει ποτε αναμενο τι γινεται... αααχαχαχαχα

θα το κοιταξω μολις παω σπιτι...

Δημοσ.

στο stacker τα κουμπιά τα έχει τα χρωματιστά καλώδια είναι τα + και τα maura τα - αυτό πως θα τα βάλεις θα δεις το board σου γραφει κάτω από τα header πχ +reset swt- για Σβηστά και ACPI δεν έχω ιδέα sorry :(

Δημοσ.

οκ...

ACPI τουλαχιστον ξερεις τι σημαινει για να το ψαξω ή ξερεις καποιον με το ιδιο προβλημα που το ελυσε να μου πεις να ζητησω διευκρυνησεις?

Δημοσ.

http://www.google.gr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&channel=s&hl=el&q=Define+ACPI&meta=&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google

;) γραφεις στο google Define "και τον ορο που θες" και σου λέει αυτό τι είναι :)

το έχω πάθει και εγώ σε Χρ κάνα 2 φορες και δεν έβγαζα άκρη ποτε και έκανα format αλλα εμενα μου έκατσε και σε περίοδο που το pc δεν το χρειαζόμουν και είχα χρόνο και για format :)

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ Vatos_locos! Παω να δω αυτο που μου ειπες και ελπιζω να λυθει επιτελους το προβλημα μου...

Δημοσ.
Το Power led σου παρα τα 3 pin θα εχει μονο 2 καλωδια. το τοποθετεις ετσι ωστε τα 2 pins να ειναι σωστα, και με σωστη πολικοτητα. Σε περιπτωση που το αδειο pin εμποδιζει, με ενα κοφτακι προσεκτικα κοφτο κατα μηκος, να στενεψει το βυσμα. Και ναι, ακομα και χωρις power led δουλευει κανονικα το PC.

και χωρίς κανένα καλώδιο μπορεί να λειτουργήσει :) ψυχολογικό είναι το θέμα μονο πάρε ένα κατσαβίδι και βραχυκύκλωσε τα 2 pin που είναι για το power και θα δεις ότι θα ανοίξει μια χαρά ;) κατά τα αλλα για το led όπως σου είπε και το παιδί από πάνω :)

Ευχαριστώ, αφού δεν είναι απαραίτητο το led κανένα πρόβλημα, θα του κάνω καμιά mod-ιά ετσι για ψυχολογικούς λόγους.

Δημοσ.
ότνως το κουμπί δεν ανάβει για τον λόγο γιατί σε πολλά board εκεί που δίνει τα pin για το power δίνει και ρεύμα για να ανάψει το κουμπάκι ε σε σένα και σε μένα δεν δίνει :)

μηπως το ενωνουν πουθενα αλλου ή ειναι θεμα m/b μ κανει εντυπωση γιατι κ σε μια σχετικα ακριβη μ/β για 4πυρινο ισχυει το ιδιο...

Δημοσ.

καθαρά θέμα board είναι νομίζω το ξεκαθάρισα και πιο πριν ;) ο κατασκευαστής αποφασίζει αν θα δίνει και ρεύμα στο power header η αν θα σου δίνει ξεχωριστό header για power led

Δημοσ.

Παντως στην περιπτωση κοινου header για power/switch με ενα κοφτακι και 10 ποντους θερμοσυστελομενο 3 χιλιοστα το φτιαχνεις τζιτζι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...