Προς το περιεχόμενο

Format σε FAT32

8515

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Εχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο WD 80g και θέλω να τον κάνω format σε fat32 για να μπορώ να τον συνδέω με το dvp5980/12 της philips αλλά όταν πάω να κάνω το format μου βγάζει επιλογή μόνο για ntfs. Μπορώ να κάνω κάτι;

Δημοσ.

Εννοώ καταρχάς εάν είναι σκληρος δίσκος που απο εσωτερικό τον έκανες εξωτερικό βάζοντας τον σε κουτί. Τον ξανακάνεις εσωτερικό, και κάνεις boot το pc με δισκέτα boot για windows 98. Και κάνεις κανονικά format. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά εγώ αυτόν βρίσκω πιο εύκολο.

Δημοσ.

Εσωτερικός είναι και τον έβαλα σε κουτί. Δεν θέλω να τον ξαναβάλω μέσα. Εξω τον θέλω για να τον συνδέω με το dvp. Άλλη λύση δεν υπάρχει;

• Super Moderators
Δημοσ.
Εσωτερικός είναι και τον έβαλα σε κουτί. Δεν θέλω να τον ξαναβάλω μέσα. Εξω τον θέλω για να τον συνδέω με το dvp. Άλλη λύση δεν υπάρχει;

Άκου τι σου λέει το μέλος JohnnyDragon, έχει δίκιο:

Το πιο εύκολο να γίνει format ένας δίσκος σε FAT32 είναι να τον συνδέσεις σε εσωτερικό καλώδιο (IDE ή SATA) και να τον κάνεις format από εκεί. Μετά τον βγάζεις και τον έχεις για εξωτερικό. Τα WindowsXP δεν επιτρέπουν να γίνει format σε FAT32 εξωτερικός δίσκος - δεν ξέρω γιατί, έτσι είναι, δίνουν επιλογή μόνο NTFS.

Δημοσ.

Τα Windows XP και 2000 δεν σου βγαζουν επιλογη γιατι μπορουν να φορμαρουν μεχρι 32GB σε partition Fat32. Παλίοτερα windows δεν ηχαν τετοιο περιορισμο.

Αν το σπασεις σε 32Gb partitionς θα μπορεσεις να το κανεις format

Μπορεις να το φορμαρεις σε fat32 με χρηση καποιου live cd linux και να ειναι ενα partition

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα Windows XP και 2000 δεν σου βγαζουν επιλογη γιατι μπορουν να φορμαρουν μεχρι 32GB σε partition Fat32. Παλίοτερα windows δεν ηχαν τετοιο περιορισμο.

Αν το σπασεις σε 32Gb partitionς θα μπορεσεις να το κανεις format

Μπορεις να το φορμαρεις σε fat32 με χρηση καποιου live cd linux και να ειναι ενα partition

Νομίζω ότι η λύση που εισέφερε το μέλος JohnnyDragon είναι πιο πρακτική από το να σπάσει έναν δίσκο σε partitions των 32GB...

Σε WD 320άρη που είχα αγοράσει προ 2ετίας, τα WindowsXP δεν μου έβγαζαν επιλογή να τον κάνω format σε FAT32 όταν τον είχα εξωτερικό, μόνο NTFS. Μόλις τον συνέδεσα εσωτερικά, μπόρεσα να τον κάνω format σε FAT32 αφού έκανα boot από Windows98 Installation δισκέτα.

Σύμφωνα με τη δική σου λύση, θα έπρεπε να κάνω δέκα (!) partitions των 32GB...

Δημοσ.
Sorry αλλά είμαι λίγο άσχετος. Πως κάνω τα partitions;

Μια απάντηση σας παρακαλώ. Ο δικός μου είναι 80γιγα οπότε μπορώ να τον κάνω σε 3 partitions.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...