Προς το περιεχόμενο

Περι ασφαλιστικου ο λογος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα επικαιρο θεμα των ημερων μας.

Ακουω (οπως κι εσεις διαφορα) στην TV.

Τι γνωμη εχετε θα βρεθει ακρη ή θα μας παρει και θα μας σηκωσει? :???:

Δημοσ.

βεβαίως και θα βγει άκρη. Θα χορεύουμε στον ρυθμό που μας χτυπάν το ντέφι. Θα δουλέψουμε και στα 65, και στα 70. Και θα καταργηθούν και οι πρόωρες, κλπ κλπ. Όπως πάντα. Διαμαρτυρίες, διαμαρτυρίες, και στο τέλος όπισθεν με την ουρά στα σκέλια. Και κάθε που θα μας καλούν να εκλέξουμε τα αφεντικά του τόπου, εμείς θα κουνάμε τα σημαιάκια και θα βγάζουμε στην εξουσία εναλλάξ την γαλάζια δεξιά και την πράσινη δεξιά.

Δημοσ.
Θα δουλέψουμε και στα 65, και στα 70.
Mα ηδη εχουμε απο τα μεγαλυτερα ορια συνταξιοδοτησης.

Γιαυτο ακουσα (αντε να το δουμε) :? οτι δεν προκειται να αυξηθουν τα ορια αυτα. Ομως διαφαινεται οτι οι 40δες (και κατω) θα πληρωσουν τη νυφη.

Και θα καταργηθούν και οι πρόωρες, κλπ κλπ. .
Εδω σκεπτονται να βαλουν αντι-κινητρα. Δηλαδη θα παιρνεις συνταξη πεινας αν τυχον θες να φυγεις νωριτερα.
Δημοσ.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=707322&lngDtrID=251

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστο Κόκκαλη, αν αυτά τα δυο βασικά προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί, τα οικονομικά του Ιδρύματος θα ήταν ισοσκελισμένα και δεν θα υπήρχε κανένας παράγων ανησυχίας.

Ολα αυτα τα προβληματα θα ειχαν λυθει στο μεγαλυτερο μερος τους, αν οι ελληναρες "κολλουσαν" κανονικα τα ενσημα στους εργαζομενους τους.

Αλλα ειναι πολυ κουραστικο για το κρατος να δημιουργησει λειτουργικους μηχανισμους για να παταξει το φαινομενο, οποτε η ευκολη λυση ειναι αυτη που προτεινει ο κος Αναλυτης και οι ομοιοι του "ειδημονες"...

Δημοσ.

Μόνη λύση να γίνουμε Αμερική.

Επενδύει το ασφαλιστικό σου ταμείο στην πολεμική βιομηχανία.

Μπουκάρει μετά ο στρατός να εκδημοκρατίσει τη χ χώρα.

Ξεπουλάει η πολεμική βιομηχανία και κάνει limit up.

Οι επενδυτές κονομάνε, οι δουλειές ανοίγουν, και χιλιάδες μαλάκες μισθοφόροι βρίσκουν δουλειά στο στρατό.

Παίρνεις μετά μετοχές στις αμερικάνικες εταιρείες που πάνε να επενδύσουν στην εκδημοκρατισμένη μπανανία.

Και όταν βγει στη σύνταξη ο αμερικάνος, παίρνει τα μερίσματα και κάνει διακοπές σα βασιλιάς στη χώρα εκείνη, ενώ του κάνουν αέρα οι εκδημοκρατισμένοι.

Νομίζω ότι είναι ένα βιώσιμο μοντέλο. Και ταιριάζει και στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έβλεπα χθες την ταινία "Thank you for smoking" (εξαιρετική, την προτείνω).

Τι σχέση έχει η ταινία με το ασφαλιστικό, ρωτάει ο κύριος στην τρίτη σειρά;

Λοιπόν, κάποια στιγμή ο πατέρας (Άαρον Έκχαρτ) εξηγεί στο γιο του (Κάμερον Μπράιτ) ότι η εργασία που τους έβαλε η δασκάλα στο σχολείο είναι φόλα, γιατί το αρχικό ερώτημα είναι αναπόδεικτο και δεν επιδέχεται λογικού σχολιασμού. Τελικά του προτείνει να γράψει ό,τι του καπνίσει (pun intended) γιατί μέσα θα είναι.

Αυτήν ακριβώς τη σκέψη έκανα διαβάζοντας το ερώτημα που θέτει ο MrSeanKon στο αρχικό του μήνυμα. "Θα βρεθεί λύση ή θα μας πάρει και θα μας σηκώσει;"

Τι σημαίνει λύση; Λύση είναι να δουλεύουμε ως τα 80, ας πούμε. Λύση είναι να τριπλασιαστούν οι εισφορές. Λύση είναι να μειωθούν οι συντάξεις. Και ταυτόχρονα, όλα αυτά "μας παίρνουν και μας σηκώνουν".

Έχει και άλλες λύσεις ο μπαξές. Να γεννάμε περισσότερο. Να πεθαίνουμε νωρίτερα. Να μη βγαίνουμε στη σύνταξη από τα 49, όπως καλή ώρα η μητέρα μου, που ζωή να έχει θα ζήσει περισσότερα χρόνια ως συνταξιούχος παρά ως εργαζόμενη.

Οπότε, αν δεν πάρει πολιτική διάσταση το thread, απλώς θα μπαχαλοποιηθεί. Ας δεχτούμε κάποια στιγμή ότι ορισμένα θέματα δεν προσφέρονται για το μπλα-μπλα του insomnia.

Με κάθε σεβασμό, απολύτως ειλικρινά, προς το MrSeanKon που έχει κάνει πολλά και χρήσιμα posts στο insomnia και έχει βοηθήσει πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

@ Snoob: Προσκυνώ. Εξαιρετική τοποθέτηση, εξαιρετικό post, ας μου επιτραπεί να προσυπογράψω.

Δημοσ.

Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω τώρα που δεν έχω αλλά θέλω να έχω πολλά, για τα γεράματα που θα έχω αλλά δεν θα θέλω να έχω περισσότερα?

Ιδιωτικές ασφάλειες λοιπόν , Όποιος θέλει ας πάει,

Λιγο απλοϊκό βέβαια αλλά έτσι είναι. Οι ευκαιρίες πρέπει να δίνονται στα νιάτα.

Ο παππούς μου λέει όταν ήμουν νέος στερήθηκα πολλά γιατί δεν είχα, ακόμη και το βουτυράκι. Τώρα παίρνει μια ψωροσύνταξη και δεν ξέρει τι να την κάνει, αφού οι γιατροί του τα απαγορεύουν, σχεδόν όλα. έτσι είναι:mrgreen:

Δημοσ.
"Θα βρεθεί λύση ή θα μας πάρει και θα μας σηκώσει;"
Αυτο το ειπα ορμωμενος διοτι απο του 2009 θα αρχισει να δινεται η εθνικη συνταξη (650Ε μηνιαιως).

Αρα ενας ο που θα τη λαβει ειναι σε καλυτερη μοιρα απο οτι ενας αγροτης ο οποιος δουλεψε για να τρωμε.

Οπότε, αν δεν πάρει πολιτική διάσταση το thread, απλώς θα μπαχαλοποιηθεί.
Ορθως (ασχετως πολιτικων τοποθετησεων) δε θα ηθελα κατι τετοιο για να μην ελθουν οι Admins σε δυσκολη θεση κι ειλικρινα σκεπτομουν να ανοιξω ή οχι ενα τετοιο θεμα.
Με κάθε σεβασμό, απολύτως ειλικρινά, προς το MrSeanKon που έχει κάνει πολλά και χρήσιμα posts στο insomnia και έχει βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστω :) οτι μπορω κανω (αρκει να μου το επιτρεπει ο χρονος).
Δημοσ.
Οπότε, αν δεν πάρει πολιτική διάσταση το thread, απλώς θα μπαχαλοποιηθεί. Ας δεχτούμε κάποια στιγμή ότι ορισμένα θέματα δεν προσφέρονται για το μπλα-μπλα του insomnia.

@ Snoob: Προσκυνώ. Εξαιρετική τοποθέτηση, εξαιρετικό post, ας μου επιτραπεί να προσυπογράψω.

Εγώ που μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι, δυσκολεύομαι να προσκυνήσω :P

Και συνεπώς θα διαφωνήσω με το αξιόλογο μέλος και τον εύκαμπτο smod.

Υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Δεν ξέρω από πότε δεν μπορούμε να συζητάμε κοινωνικά προβλήματα στο Μπλα Μπλα. Και στην τελική, τί δεν είναι πολιτικό από αυτά που συζητάμε;

Πιστεύω πως μπορεί να γίνει κουβέντα χωρίς να παρεκτραπεί κομματικά.

Υπάρχει μια πραγματικότητα εδώ. Ένα πρόβλημα.

Και υπάρχει και ένα αξίωμα που λέει ότι τίποτα στη ζωή δε γίνεται χωρίς κόστος.

Το ερώτημα είναι λοιπόν τι είναι διατεθειμένη να κάνει αυτή η γενιά εργαζομένων, για την ίδια αλλά και για τους επόμενους που είναι τα παιδιά της. Κάποιοι θα πληρώσουμε το μάρμαρο. Πόσο, με τι τρόπο και ποια είναι οι βέλτιστη λύση, θα μπορούσε να συζητηθεί νομίζω.

Δημοσ.

Λοιπόν με τον κολλητό μου εδώ στη Γερμανία οι μεγαλύτεροι αποροία που έχουμε πάντα γι'αυτό το θέμα είναι γιατί θέλει όλος αυτός ο κόσμος στην Ελλάδα να πάρει σύνταξη στα 40 ? Τι θα κάνει όταν δεν έχει τίποτα να κάνει όλη μέρα ?

Δημοσ.

Μμμ, για να διευκολύνω και εσάς και το μέλλον οίδημά μου, αποφεύγουμε φράσεις όπως "τωρινή/προηγούμενη κυβέρνηση", "τα τελευταία χ χρόνια", "ο κύριος τάδε", "η τάδε παράταξη" και γενικά ό,τι μπορεί να χρωματίσει την κουβέντα και να το πιάσει σα λαβή για φλέημ ο επόμενος.

Ναι;;;;

Δημοσ.

OK Lucifer εγω οπως ξερεις ειμαι καλο παιδακι (ελπιζω να τηρηθει το αναλογο κι απο τους υπολοιπους).

punky ορθως τα ειπες.

Typhoon αυτο δεν εχει να κανει σχεση με το ραχατι των Ελληνων.

Ο τωρινος υπουργος απασχολησης το ανεφερε οτι θα καταρρευσει το συστημα.

Το κακο ειναι οτι τοσα χρονια (ενω το προβλημα υφιστατο) δεν εγινε κατι και τωρα συζητειται στο παραπεντε.

Δημοσ.

Κάποιες από τις πιθανές λύσεις πάντως τις περιέγραψε ο Snoob.

Όλες δυσάρεστες είναι. Για αυτό δεν έχει κανένα νόημα να πάμε την κουβέντα εκεί που φοβάται ο Lucifer. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε ποιο κόμμα μας έφερε πιο κοντά στο χάλι αυτό.

Η όποια λύση θα είναι στάνταρ δυσάρεστη. Αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί, είναι ότι θα πρέπει να είναι "δίκαιη" όχι μόνο μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των επαγγελματικών συντεχνιών (πχ τραπεζικοί), αλλά "δίκαιη" και ανά τις γενιές των εργαζομένων. Ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων με κομβικό σημείο το 1993.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...