Προς το περιεχόμενο

Καταδίωξη Με Αμάξι Από Αστυνομικούς - Επιπτώσεις

Gibs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Και μπαίνω κατευθίαν στο θέμα.Η ερώτηση μου είναι η εξής : Σε περίπτωση που κάνεις "παράβαση" (φτου φτου φτου..:)) πχ.περάσεις κανα φανάρι με κόκκινο και σε κυνηγήσουν τα "στρουμφάκια" αλλά τελικά τους ξεφύγεις (δεν είναι δα και ο Ayrton Senna:twisted:),τι επιπτώσεις ενδέχεται να έχω?Δηλαδή γίνεται να μου κάνουν τίποτα αν έχουν τον αριθμό πινακίδας,τύπο αυτοκινήτου και την δικιά τους μαρτυρία -Σιγά τα αξιόπιστα άτομα δηλαδή αλλά ας το αφήσουμε αυτό!:evil:-?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο κατοχος του αυτοκινητου, θα δικαστει. Δεν ισχυει οτι και στο Need for Speed Underground, bonus, ωραιες γυναικες και τετοια...

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

Και μπαίνω κατευθίαν στο θέμα.Η ερώτηση μου είναι η εξής : Σε περίπτωση που κάνεις "παράβαση" (φτου φτου φτου..:)) πχ.περάσεις κανα φανάρι με κόκκινο και σε κυνηγήσουν τα "στρουμφάκια" αλλά τελικά τους ξεφύγεις (δεν είναι δα και ο Ayrton Senna:twisted:),τι επιπτώσεις ενδέχεται να έχω?Δηλαδή γίνεται να μου κάνουν τίποτα αν έχουν τον αριθμό πινακίδας,τύπο αυτοκινήτου και την δικιά τους μαρτυρία -Σιγά τα αξιόπιστα άτομα δηλαδή αλλά ας το αφήσουμε αυτό!:evil:-?

Η δική τους μαρτυρία (είτε τους θεωρείς αξιόπιστους είτε όχι) μετράει αποφασιστικά στο δικαστήριο.

Αν κάνεις λοιπόν κάτι τέτοιο όπως το περιγράφεις, έχεις διαπράξει παράβαση του ΚΟΚ για μη συμμόρφωση σε σήμα τροχονόμου. Παράλληλα θα κατηγορηθείς για απείθεια (άρθρο 169 του Ποινικού Κώδικα) και, αν καταδικαστείς, μπορεί να σου επιβληθεί ποινή έως έξι (6) μήνες φυλακή.

Ο κατοχος του αυτοκινητου, θα δικαστει. [...]

Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου τι σχέση έχει; :-?

Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα δικαστεί.

Δημοσ.

Αν τον βρούνε, αν δεν τον βρούνε θ'απευθυνθούν στο ιδιοκτήτη για να διαπιστώσουν ποιος οδηγούσε, αν τελικά όλοι αρνούνται συμμετοχή και γνώση όμως τι γίνεται ;;; O ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να ξέρει ;;;

Δημοσ.

Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου τι σχέση έχει; :-?

Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα δικαστεί.

Αρχικα θα κληθει ο κατοχος του Ι.Χ. απο το Αστυνομικο Τμημα, αν προκυψει οτι ηταν αλλος ο οδηγος θα δικαστει ο αλλος και οχι ο κατοχος του Ι.Χ.

Δημοσ.

Να πω και εγω τη 8εωρία μου.

Ειναι δυσκολο να τους ξεφιγεις μέσα στην πολη. εκτός αν μιλάμε για ξημερώματα 2-3 το πρωί οπου οι δρόμοι ειναι ανοιχτοι. Οπου και παλι πρεπει να εχεις πολυ γκαζι.

Για μηχανη μεσα στην πολη παιζει να την γλυτωσεις αρκεί να μην μπλεξεις με Ζητάδες γιατι οδηγούν και αυτοι γρήγορη μηχανη. Τοτε 8ες κανενα χιλιάρι και να εισαι ακροβατης για να ξεφιγεις.

Το καλύτερο για μενα αν κανεις μαλακία είναι να σταματήσεις. Να είσαι ευγενικός και να παραδεχτείς το λα8ος σου. Εγω αυτο εχω κανει 4 φορες με τη μηχανη και εφυγα με 30ευρώ πρόστιμο κα8ε φορα (αντι για 400).

Εκτός αν κουβαλάς πρέζες μεσα στο αμάξι...χαχα

ΥΓ: ειχα δει στην εθνική οδό να προσπα8εί octavia καταδιοκτηκο, να πλησιάσει μηχανες, και αυτοι να το γραφουν στα @@ τους. LoooooooooooooooooL

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν τον βρούνε, αν δεν τον βρούνε θ'απευθυνθούν στο ιδιοκτήτη για να διαπιστώσουν ποιος οδηγούσε, αν τελικά όλοι αρνούνται συμμετοχή και γνώση όμως τι γίνεται ;;; O ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να ξέρει ;;;

Ε ναι, μην τρελλαθούμε! Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να ξέρει ποιός οδηγεί το αυτοκίνητό του - αλλιώς ας δηλώσει κλοπή.

Αρχικα θα κληθει ο κατοχος του Ι.Χ. απο το Αστυνομικο Τμημα, αν προκυψει οτι ηταν αλλος ο οδηγος θα δικαστει ο αλλος και οχι ο κατοχος του Ι.Χ.

Σύμφωνοι.

Αυτό που γράφεις τώρα είναι σαφώς καλύτερο από την αρχική σου τοποθέτηση που ήταν "Ο κατοχος του αυτοκινητου, θα δικαστει.". ;)

Δημοσ.

Χε χε, μας ειχε παρει ενα περιπολικο απο πισω πριν απο κατι χρονια στα λιμανακια (οδηγουσε ενας ψυχακιας φιλος μου). Δυο στροφες πιο κατω εκανε στην ακρη (το περιπολικο), φαινεται δεν ειχε ορεξη να μπει σε ολες τις στροφες με 120km/h :mrgreen:

Εναν φιλο μου τον ειχαν πιασει (αφου τον κυνηγουσαν καμποση ωρα μαζι με ενα Audi S3 που καναν κοντρα), του κοψαν κληση 1.000+ ευρω (δεν πηγε δικαστηρια κτλ. μαλλον "παραδεχτηκε" οτι εκανε κοντρα με το S3 και δεν τους ειδε).

Δημοσ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση αναζήτησης πάντως η ιδιοκτήτρια του αυτοκινητου και μάνα του κωλόπαιδου που είχε χτυπήσει με λοστό έναν φίλο μου μετά απο διαπληκτισμό και την είχε κοπανήσει αρνήθηκε ότι είχε καν γιο και κανείς δεν της έκανε τίποτε, νομίζω έχει δικαίωμα συγγενής πρώτου βαθμού να σε "καλύψει" με κάποιο τρόπο, στο περιστατικό που αναφέρω βέβαια υπήρχαν μαρτυρίες και περιγραφές για συγκεκριμμένο πρόσωπο οπότε δεν μπορούσαν να της ρίξουν εκ των πραγμάτων την ευθύνη, απλά τσεκάρανε και τον βρήκανε τελικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σε αντίστοιχη περίπτωση αναζήτησης πάντως η ιδιοκτήτρια του αυτοκινητου και μάνα του κωλόπαιδου που είχε χτυπήσει με λοστό έναν φίλο μου μετά απο διαπληκτισμό και την είχε κοπανήσει αρνήθηκε ότι είχε καν γιο και κανείς δεν της έκανε τίποτε, νομίζω έχει δικαίωμα συγγενής πρώτου βαθμού να σε "καλύψει" με κάποιο τρόπο, στο περιστατικό που αναφέρω βέβαια υπήρχαν μαρτυρίες και περιγραφές για συγκεκριμμένο πρόσωπο οπότε δεν μπορούσαν να της ρίξουν εκ των πραγμάτων την ευθύνη, απλά τσεκάρανε και τον βρήκανε τελικά.

1. Εντάξει, με την ίδια λογική μπορείς να αρνηθείς ότι έχεις αυτοκίνητο. :)

Αν θέλει η Αστυνομία να το κυνηγήσει, πάει και βγάζει πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών μέσω του Δήμου και της το κολλάει στα μούτρα. Και την τραβάει κι αυτήν για ψευδή ανώμοτι κατάθεση.

2. Δεν υπάρχει "δικαίωμα να καλύψεις" κάποιον συγγενή - απλώς η 'κάλυψη' συγγενή δεν θεωρείται υπόθαλψη εγκληματία. Δεν τιμωρείται δηλαδή. Αλλά όχι ότι είναι και δικαίωμα. :)

Δημοσ.

Επειδη τυχαινει να τα ξερω απο πρωτο χερι...

μη νομιζετε οτι επειδη ο ζητας ή το περιπολικο σας αφησε να φυγετε το κανε γιατι φοβηθηκε το σουπερ ντουπερ γρηγορο εργαλειο σας ή κατι τετοιο....

απλα σας λυπηθηκε μη σκοτωθειτε στις παρακατω στροφες ή σκοτωσετε κανα κακομοιρο πεζο. Αυτες ειναι και οι εντολες απτους πανω αλλωστε.

Δημοσ.
Επειδη τυχαινει να τα ξερω απο πρωτο χερι...

μη νομιζετε οτι επειδη ο ζητας ή το περιπολικο σας αφησε να φυγετε το κανε γιατι φοβηθηκε το σουπερ ντουπερ γρηγορο εργαλειο σας ή κατι τετοιο....

απλα σας λυπηθηκε μη σκοτωθειτε στις παρακατω στροφες ή σκοτωσετε κανα κακομοιρο πεζο. Αυτες ειναι και οι εντολες απτους πανω αλλωστε.

Σωστός.

Για να μην καρφωθείτε εσείς ή καρφώσετε άλλον σας άφησε. Αν ήθελε να σας σταματήσει πίστεψε με θα το έκανε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...