volter_1024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Γειά σας, είμαι κάτοχος ενός σκληρού δίσκου Western Digital 80GB s-ATA. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όταν ανοίγω το PC ακούγεται ένα χτύπημα από το εσωτερικό του δίσκου και δεν bootάρει. 'Ενω στο device check τον αναγνωρίζει μολις περνάει στην επόμενη οθόνη σταματάει το boot και μένει έτσι. Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε δυο ερωτήσεις. Αν υπάρχει περίπτωση να ξαναλειτουργήσει και αν σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει θα μπορέσω να σώσω τα δεδομένα μου.
DomenicA Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 auta pou tha ekana sti thesi sou dokimase me safe mode ama ginete tpt (an kai de nomizo) kai i ali epilogi ine na pas se kanena filo, na valis to skliro sto PC tou (os devtero skliro) kai na dokimasis na to aniksis eno ta windows ta trexis me tou filou sou to skliro (kai se auti ti periptosi ama de gini tpt simeni pos "kolise" o skliros kai de tha ksana-doulepsi)
agrb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 volter_1024, Όταν χτυπάει ο σκληρός τότε ο ήχος που ακούς έρχεται από την πύλη της κολάσεως. Πρώτα βάλε Hiren's Boot CD μην τυχόν και σώσεις την κατάσταση. Αλλιώς ψάξε σε κάποιο πολυσύχναστο service, αν υπάρχει ίδιος σκληρός (μάρκα, μοντέλο, revision) και ζήτησέ τους να σου αλλάξουν την πλακέτα του σκληρού με αυτή του ίδιου δίσκου. Αν είσαι τυχερός και ξεκινήσει (πιθ. ~ 5%) πάρε τα δεδομένα και μετά αν είσαι σε εγγύηση ζητάς καινούργιο αλλιώς στα σκουπίδια. Αν δεν βρεθεί πλακέτα ή δεν ξεκινάει και θέλεις οπωσδήποτε τα δεδομένα σου, τότε υπάρχουν σημεία service στο εξωτερικό που κάνουν ανάκτηση δεδομένων από χαλασμένους σκληρούς, αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Για Ελλάδα δεν γνωρίζω, αλλά ίσως να ξέρει κάποιος άλλος από εδώ. Ελπίζω να βοήθησα. :|
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα και απο εμένα. Δυστυχώς είμαι και εγώ θύμα της παραπάνω περίπτωσης( ελπιζω να μην ειμαι ,αλλά αυτό περιμένω να μου το πείτε εσείς). Λοιπόν αρχικά έχω 3 σκληρούς εναν seagate(λειτουργικό) εναν WD caviar se16 250GB( το θύμα) και εναν maxtor. Ενώ όλα πηγαίναν καλά πάω να κάνω εναν unrar ενα αρχειο στο WD όταν παρατηρώ ότι διαρκεί πάρα πολύ ώρα, μετά απο αρκετά ctrl+alt+del εμφανίζει μνμ το winrar error reading file... και το σύστημα κολλημένο. μετα ακολούθησε reset όπου και ακούστηκε ο παρακάτω θόρυβος απο τον δίσκο. Έχω δοκιμάσει να τον συνδέσω με όλα τα καλώδια τροφοδοσίας και sata αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο "ο ήχος της κολλάσεως" και το BIOS δεν τον "βλέπει". υπάρχει κάποια λύση που να μπορει να γίνει στο σπίτι? (παλιά είχα διάβασει σε ενα περιοδικό ότι αν μπεί στην κατάψυξη ο δίσκος λογο συστωλών παίζει να δουλέψει για λίγη ώρα ισχύει?) Thanks για την βοήθεια >http://rapidshare.com/files/63464533/MIC-2009-10-09_22h35m24s.wav
agrb Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα και απο εμένα. Δυστυχώς είμαι και εγώ θύμα της παραπάνω περίπτωσης( ελπιζω να μην ειμαι ,αλλά αυτό περιμένω να μου το πείτε εσείς). Λοιπόν αρχικά έχω 3 σκληρούς εναν seagate(λειτουργικό) εναν WD caviar se16 250GB( το θύμα) και εναν maxtor. Ενώ όλα πηγαίναν καλά πάω να κάνω εναν unrar ενα αρχειο στο WD όταν παρατηρώ ότι διαρκεί πάρα πολύ ώρα, μετά απο αρκετά ctrl+alt+del εμφανίζει μνμ το winrar error reading file... και το σύστημα κολλημένο. μετα ακολούθησε reset όπου και ακούστηκε ο παρακάτω θόρυβος απο τον δίσκο. Έχω δοκιμάσει να τον συνδέσω με όλα τα καλώδια τροφοδοσίας και sata αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο "ο ήχος της κολλάσεως" και το BIOS δεν τον "βλέπει". υπάρχει κάποια λύση που να μπορει να γίνει στο σπίτι? (παλιά είχα διάβασει σε ενα περιοδικό ότι αν μπεί στην κατάψυξη ο δίσκος λογο συστωλών παίζει να δουλέψει για λίγη ώρα ισχύει?) Thanks για την βοήθεια >http://rapidshare.com/files/63464533/MIC-2009-10-09_22h35m24s.wav Πρώτα προμηθεύσου ένα σπρέυ ισχυρής ψύξης από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Τοποθέτησέ τον σε πλαστική αντιστατική σακούλα και κλείστη αεροστεγώς. Μετά σε κατάψυξη (-18 έως - 24) για 4 ώρες. Βγάλτον από τη σακούλα και τοποθέτησέ τον στο PC. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού του PC και ιδαίτερα των σκληρών πρέπει να δουλεύουν για να μην πιάσει υγρασία η πλακέτα του σκληρού. Το ανάβεις και ταυτόχρονα ψεκάζεις την πλακέτα ανά διαστήματα για να τη διατηρήσεις παγωμένη. Αν είσαι τυχερός και ξεκινήσει ο δίσκος πάρε τα αρχεία άμεσα. Αλλιώς ξέρεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 σε ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. κάτι άλλο, ο δίσκος κυκλοφορεί ακόμα στην αγορα(65€) αξίζει να τα δώσω και να αλλάξω την πλακέτα? και κάτι τελευταίο αν κανω την παραπάνω διαδικασία(ψύξη) και μετά θέλω να το πάω για data recovery υπάρχει πιθανότητα να εχει γίνει επιπλέον ζημιά απο την είδη υπάρχουσα? και πάλι σε ευχαριστώ
agrb Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 σε ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. κάτι άλλο, ο δίσκος κυκλοφορεί ακόμα στην αγορα(65€) αξίζει να τα δώσω και να αλλάξω την πλακέτα? και κάτι τελευταίο αν κανω την παραπάνω διαδικασία(ψύξη) και μετά θέλω να το πάω για data recovery υπάρχει πιθανότητα να εχει γίνει επιπλέον ζημιά απο την είδη υπάρχουσα? και πάλι σε ευχαριστώ Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι η πλακέτα και έτσι πρέπει να πάρεις απόφαση με βάση το πόσο κρίσιμα είναι αυτά τα δεδομένα. Κάνε πρώτα τη δοκιμή και μετά βλέπεις. Επιπλέον ζημιά από ψύξη σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν γίνεται (ιδίως αν δεν ξεπεράσεις κατά πολύ αυτή τη χρονική διάρκεια) γιατί οι πυκνωτές των νέων σκληρών δεν είναι ηλεκτρολυτικοί και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος από το πάγωμά του (ηλεκτρολύτη). Στους παλιούς όμως που έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές θα πρέπει να βγάλεις την πλακέτα πριν την ψύξη τους και μετά να τη βάλεις πάλι. Καλή συνέχεια...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι η πλακέτα και έτσι πρέπει να πάρεις απόφαση με βάση το πόσο κρίσιμα είναι αυτά τα δεδομένα.Κάνε πρώτα τη δοκιμή και μετά βλέπεις. Επιπλέον ζημιά από ψύξη σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν γίνεται (ιδίως αν δεν ξεπεράσεις κατά πολύ αυτή τη χρονική διάρκεια) γιατί οι πυκνωτές των νέων σκληρών δεν είναι ηλεκτρολυτικοί και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος από το πάγωμά του (ηλεκτρολύτη). Στους παλιούς όμως που έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές θα πρέπει να βγάλεις την πλακέτα πριν την ψύξη τους και μετά να τη βάλεις πάλι. Καλή συνέχεια... Τα δεδομένα δεν ειναι κρίσιμα με την έννοια οτι εξαρτάται η ζωη μου απο αυτά, αλλά μόνο και μόνο που έχω χάσει όλα μου τα mp3 :cry: . Τέλος έβγαλα μια φότο την πλακέτα του σκληρού όπου κάτι δεν μου πάει καλά, σε μερικά σημεία φαίνεται σαν να υπάρχει σκουριά ή σαν να έχει καεί κάτι. Οπότε λέω να ρισκάρω τα 65€ για νεο σκληρο και αν δεν πετύχει... με βλέπω να μαζεύω κανα 300αρι€ για επαναφορά
JOHNNYHOMEBOY Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 polla tora teleytaia ta provlimata me tous wester digital...exo kai ego provlima me ton deytero skliro m...m exei kaei i plaketa reymatos kai trexo kai den ftano...oso gia na anaktiseis ta dedomena sou edo stin ellada apoti xero den yparxoun tetoies etairies...an to as se kapoio magazi i den tha ston analavoun oi tha sou poun na vreis skliro allo kai na ton steiloun exo...fysika gia anaktisi dedomenon plironeis polla....sta leo ola ayta giati kai ego ta idia travao....
agrb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Τα δεδομένα δεν ειναι κρίσιμα με την έννοια οτι εξαρτάται η ζωη μου απο αυτά, αλλά μόνο και μόνο που έχω χάσει όλα μου τα mp3 :cry: . ... Οπότε λέω να ρισκάρω τα 65€ για νεο σκληρο και αν δεν πετύχει... με βλέπω να μαζεύω κανα 300αρι€ για επαναφορά Από τη φωτό που βλέπω καλό είναι να το ρισκάρεις. Αν δεν έχουν βαχυκυκλώσει σπείρες από οποιοδήποτε εωτερικό πηνίο, το πιθανότερο είναι να δουλέψει. Η δοκιμή θα σε πείσει και φυσικά θα σου μείνει ο καινούργιος.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Το δοκίμασα και απογοητεύτικα... Όλα ειναι ίδια στον καινούργιο δίσκο, ακριβές μοντέλο, ιδιο LBA,ιδια χώρα κατασκευής ακόμα και η πλάκετα με το μάτι ειναι ολόιδια. αλλά.... δυστυχώς τπτ. Η μόνη διαφορά είναι ότι με την παλιά πλακέτα έκανε 3 φορές αυτό το "τακ-τακ" ενώ τώρα το κάνει 6 φορές, πιθανόν λόγο καινούργιου firmware. θα παω απο εβδομάδα για μια εκτίμηση του κόστους επαναφοράς δεδομένων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.