xpapias Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Ίσως θα είχε νόημα να αναφερθεί κανείς σε θέματα καθημερινότητας. Πχ -μια φρατζόλα ψωμί (1+ Ευρώ το 0.5 kg) -γάλα (1+ Ευρώ / λίτρο) -εφημερίδα (1 Ευρώ) -τσιγάρα (~3 Ευρώ) -εισιτήρια για συγκοινωνίες (~ 0.8 Ευρώ αν δεν είσαι φοιτητής) -καφές 2,5 Ευρώ (πολύ συχνά >3-3.5) -εμφιαλωμένο νερό 0.5 λίτρο (0.5 Ευρώ) Αυτά περίπου. Στην Ισπανία;
pappous_soulis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 -εισιτήρια για συγκοινωνίες (~ 0.8 Ευρώ αν δεν είσαι φοιτητής) Πέρνα μια βόλτα Πάτρα να δεις τους παρακμιακούς που το έχουν 1.15...
afentiko7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δηλαδη, αν ειστε στο Πανεπιστημιο ή δουλευετε πια, Θασου μιλήσω πως βλέπω εγώ τους υπόλοιπους.Εγώ είμαι μια εξαίρεση.Πολλοί φοιτητές δουλεύουν όχι γιατί δε τα βγάζουν πέρα (ένα φαι νερό και την έξοδο την έχουν όλοι) αλλά γιατί τώρα έχουν 1) αμάξι 2) κινητό 3) καμιά 10αριά diesel jeans με 150 euros το ένα.Αυτά για μένα είναι πολυτέλεια δεδομένου ότι το βράδυ στις 10 ο μπαμπάς σου δίνει το αμάξι του ενώ πλέον έχουν βελτιωθεί πολύ οι συγκοινωνίες αλλά στην Ευρώπη αν δεν έχεις λαμαρίνα (αμάξι ελληνιστί) δε φτουράς.Το ίδιο ισχύει στις ΗΠΑ με τα suv.2ον κινητά με sms με εικόνες και βίντεο πλέον είναι πάμφθηνα αλλά όλοι και κυρίως οι κοπέλες προτιμούνε τα φανταχτερά χρώματα 300 ευρώ το εξάμηνο (πρεπει να χουν δυο κινητά το χρόνο βλέπεις). Ειναι δύσκολο να Βγαζεις περα στην Ελλαδα? Αν δεν είσαι καταναλωτικός όχι. αν μενετε με την οικογενεια σου ή νοικιάζετε σπιτι. Σου απαντώ με ερώτηση Αν βγάιναν τα φιλαράκια τώρα και όχι στη δεκαετία του 90 νομίζεις ότι θα έπιαναν το σφυγμό της εποχής?
Helm21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Να τα φάω όλα, να γίνω άνθρωπος, να ζήσω για πάντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 zaleia τα πράγματα είναι απλά: Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο που δεν μπορείς να τα οικονομήσεις. Είτε στην Βολιβία, είτε στο Ζαίρ, είτε στην Ελλάδα και την Ισπανία, αυτό εξαρτάται από την διάθεσή σου να τα οικονομήσεις καθώς και από την διάθεσή σου να πεις "αντίος" στους γονείς σου στα 18 και όχι στα 35. Άνθρωποι ξυπόλητοι πήγαν στην Αφρική κάποτε και γύρισαν βαθύπλουτοι ενώ οι αράπηδες είναι εκεί που ήταν και πριν 3000 χρόνια, ουδεμία πρόοδος. Και νερό να θέλουνε να πιούνε πρέπει οι άλλοι να τους βάλουνε να σκάψουνε, αλλιώς από μόνοι τους καπούτ. Χρειάζεται και τύχη αλλά όταν αυτή σε προσπερνά και διστάζεις να κάνεις κίνηση, τότε πραγματικά είσαι άξιος της μοίρας σου και σίγουρα η τύχη κάνει την εμφάνισή της τουλάχιστον μιά φορά για κάθε ανθρώπινη ζωή. Το θέμα είναι με τι συμβιβάζεις εσύ τον εαυτό σου και όχι σε ποια χώρα ζεις. Ότι κυνηγά ο καθένας στην ζωή του στο τέλος το αποκτά, άλλος κυνηγά ναρκωτικά και έχει ναρκωτικά, άλλος κυνηγά γκόμενες και έχει γκόμενες, άλλος κυνηγά τεμπελιό στο δημόσιο και έχει τα 700 το μήνα και άλλος μπορεί να έχει σκοπό να ανοίξει αεροπορική εταιρεία και τελικά καταλήγει με αεροπορική εταιρεία. Δεν υπάρχει μαγεία στην υπόθεση, απλώς έτσι λειτουργεί το σύμπαν.
SL9S9 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Για παράδειγμα, ενα σπιτι σε μια πολυκατοικια με τρια υπνωδοματια κοστιζει περιπου 280.000 ευρω... και ακομα πολλά, εξαρταται. Εχουμε τρελαθει στην Ισπανία :| Και εδώ τόσο κοστίζει αλλά με λιγότερα (150.000) παίρνεις καλή μεζονετα στα προάστια... H απορία μου είναι η εξής: Για να βαζουν τετοιες τιμές σημαίνει ότι τα πουλάνε. Ετσι δεν είναι; Αλλιώς θα ρίχνανε τις τιμές. Εχω ακούσει οτι το κοστος ειναι 850ευρώ το τετραγωνικό (σε πολυκατοικία) και τα πουλάνε 2500 και 3500! (αντί για 1200 που θα ήταν λογικό). Αν αυτοί που τα αγοράζουν σταματήσουνε να το κάνουν (για 2-3 χρόνια) θα πέσουν οι τιμές.
Houston Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Και δω τόσο πουλάνε 2000 – 2500 παντού τα ίδια μετρο: τα ανθρώπινα όρια παντού και πάντα
Mithrantir Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Ίσως θα είχε νόημα να αναφερθεί κανείς σε θέματα καθημερινότητας. Πχ -μια φρατζόλα ψωμί (1+ Ευρώ το 0.5 kg) -γάλα (1+ Ευρώ / λίτρο) -εφημερίδα (1 Ευρώ) -τσιγάρα (~3 Ευρώ) -εισιτήρια για συγκοινωνίες (~ 0.8 Ευρώ αν δεν είσαι φοιτητής) -καφές 2,5 Ευρώ (πολύ συχνά >3-3.5) -εμφιαλωμένο νερό 0.5 λίτρο (0.5 Ευρώ) Αυτά περίπου. Στην Ισπανία; Φίλε μου δε ξέρω που παίρνεις ψωμί αλλά σίγουρα σε κλέβουν. Το μισό κιλό (που δεν είναι μισό κιλό αλλά περίπου 350 γρ) κοστίζει 0,70 περίπου με τις πρόσφατες αυξήσεις συμπεριλαμβανόμενες. Όσο για το καφέ αν πας στο κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις κάτω από 3 σε καφετέρια. Εκτός αν μιλάμε για καφενεία, ή τίποτα παρακμιακές καφετέριες. Οι trendy καφετέριες σεβόμενες τον εαυτό τους και θέλοντας να βάλουν χέρι στη τσέπη μας, τον βάζουν τουλάχιστον 3 EU. Επίσης οι τιμές καφέ, νερού όπως και διαφόρων snack (σάντουϊτς, τυρόπιτες κτλ) εξαρτώνται άμεσα από το μέρος. Άλλη τιμή έχουν πχ στο αεροδρόμιο ή στο Βενέτη ή στα Everest κτλ, και άλλη τιμή στο τυροπιτάδικο της γειτονιάς πχ.
zaleia Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Ίσως θα είχε νόημα να αναφερθεί κανείς σε θέματα καθημερινότητας. Πχ -μια φρατζόλα ψωμί (1+ Ευρώ το 0.5 kg) -γάλα (1+ Ευρώ / λίτρο) -εφημερίδα (1 Ευρώ) -τσιγάρα (~3 Ευρώ) -εισιτήρια για συγκοινωνίες (~ 0.8 Ευρώ αν δεν είσαι φοιτητής) -καφές 2,5 Ευρώ (πολύ συχνά >3-3.5) -εμφιαλωμένο νερό 0.5 λίτρο (0.5 Ευρώ) Αυτά περίπου. Στην Ισπανία; mmm δεν ειναι πολύ διαφορετικό στην Ισπανία... ισως οι καφεδές δεν ειναι τοσο ακριβοί... θα ειναι μεταξύ 1 και 2 ευρώ , εξαρταται απο πού τον πινεις τον καφέ. Τα εισιτηρια λεωφορειων ειναι λιγο ακριβότερα...1 ευρώ. θα βαλω τιμές εδώ , σε αλλη στιχμή (βιαζομαι λιγο τωρα !!!)
zaleia Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Σου απαντώ με ερώτηση Αν βγάιναν τα φιλαράκια τώρα και όχι στη δεκαετία του 90 νομίζεις ότι θα έπιαναν το σφυγμό της εποχής? Ευχαριστώ τη απαντηση σου Απλά... δεν ξερω τι ειναι "φιλαρακια" :oops::oops:
SGP Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοεί την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά 'friends'.
1980 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Προσπαθω να μην εχω καθολου σχεδια και να αυτοσχεδιαζω αναλογα με το πως παει το θεμα γιατι αν κανω σχεδια και δεν πραγματοποιηθουν θυμωνω παρα πολυ . ειδικα αν καποιος μου χαλασει τα σχεδια γινετε εχθρος μου κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.