Προς το περιεχόμενο

ποια ειναι τα σχεδια σας για το μελλον??

zaleia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μου άρεσε να μαθω κατι, ετσι γενικά σε σχεση με τη κατάσταση των νεών στην Ελλαδα.

Δηλαδη, αν ειστε στο Πανεπιστημιο ή δουλευετε πια,

αν μενετε με την οικογενεια σου ή νοικιάζετε σπιτι.

Ειναι δύσκολο να Βγαζεις περα στην Ελλαδα?

Εδώ στην Ισπανία, έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις τιμες των σπιτιων.. :( ειναι αρκετά δύσκολο να κάνεις τη ζωη σου, γιατί οι μισθοι ειναι μικροι, αλλα τα έξοδα, μεγάλα...

Γενικά ο κοσμος που εχει παει στο Πανεπιστημιο αρχιζει να δουλευει στα 25 του, και ειναι κανονικό να μενεις στο σπιτι με τους γονεις σου ως τα 30 περιπου (ακομα και μεγαλοτερο)..

Συμβαινει και αυτό στην Ελλαδα?

Για παράδειγμα, ενα σπιτι σε μια πολυκατοικια με τρια υπνωδοματια κοστιζει περιπου 280.000 ευρω... και ακομα πολλά, εξαρταται.

Εχουμε τρελαθει στην Ισπανία :| :cry:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γενικά ο κοσμος που εχει παει στο Πανεπιστημιο αρχιζει να δουλευει στα 25 του, και ειναι κανονικό να μενεις στο σπιτι με τους γονεις σου ως τα 30 περιπου (ακομα και μεγαλοτερο)..

Συμβαινει και αυτό στην Ελλαδα?

Εδω να δεις...:mrgreen:

Δημοσ.

Τα ίδια ακριβώς και στην Ελλάδα. Και όλα ξεκίνησαν με το ευρώ.

Είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα στην Ελλάδα,τα πάντα έχουν πάρει αύξηση στην τιμή τους απο 50% μέχρι και 300% μπορώ να πω. (μην πω παραπάνω γιατί αρχίζω και τσατίζομαι)

Οι πιο πολλοί απ'τους νέους πάνε σε δημόσια δωρεάν πανεπιστήμια,και σε σχολές κατώτερες των πανεπιστημίων που τις ονομάζουμε Τ.Ε.Ι.

Υπάρχουν και ιδιωτικά ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτησης και λοιπές μπούρδες.

Τώρα,εγώ προσωπικά έχω μπει σε ένα πανεπιστήμιο,αλλά σε πολη διαφορετική απ'αυτή που μένω τώρα,και θέλω να δώσω πάλι εξετάσεις για να μπω σε μια συγκεκριμένη στην πόλη μου.

Θα πήγαινα στην σχολή που έχω περάσει φέτος αν δεν ήταν ο οικονομικός παράγοντας στην μέση.

Για να νοικιάσεις ένα μικρό διαμέρισμα να φανταστείς οτι 300 ευρώ είναι "λογικη" τιμή...:?

Δημοσ.

Αχ και να ξερες....

Θες τιμές σε σπίτια?

Λήστεψε μια τράπεζα πρώτα και μετά το συζητάμε.

Θες να μιλήσουμε για μισθούς??

Θες να μιλήσουμε για την ηλικία που μπορείς να μείνεις μόνος σου??

Είμαι 24 χρονών με δική μου δουλειά, και πάλι το να μείνω μόνος μου, το να βγάλω ένα μέσο μηνιάτικο, ακόμα και το να πάω για επισκευή το αυτοκίνητο μου, φαντάζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα στην Ελλάδα,τα πάντα έχουν πάρει αύξηση στην τιμή τους απο 50% μέχρι και 300% μπορώ να πω. (μην πω παραπάνω γιατί αρχίζω και τσατίζομαι)

Οι πιο πολλοί απ'τους νέους πάνε σε δημόσια δωρεάν πανεπιστήμια,και σε σχολές κατώτερες των πανεπιστημίων που τις ονομάζουμε Τ.Ε.Ι.

Υπάρχουν και ιδιωτικά ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτησης και λοιπές μπούρδες.

Τώρα,εγώ προσωπικά έχω μπει σε ένα πανεπιστήμιο,αλλά σε πολη διαφορετική απ'αυτή που μένω τώρα,και θέλω να δώσω πάλι εξετάσεις για να μπω σε μια συγκεκριμένη στην πόλη μου.

Θα πήγαινα στην σχολή που έχω περάσει φέτος αν δεν ήταν ο οικονομικός παράγοντας στην μέση.

Για να νοικιάσεις ένα μικρό διαμέρισμα να φανταστείς οτι 300 ευρώ είναι "λογικη" τιμή...:?

Αθηνα και 2 αρι θα βρης με 300 ευρω.

Δημοσ.
Αχ και να ξερες....

Θες τιμές σε σπίτια?

Θες να μιλήσουμε για μισθούς??

Θες να μιλήσουμε για την ηλικία που μπορείς να μείνεις μόνος σου??

Είμαι 24 χρονών με δική μου δουλειά, και πάλι το να μείνω μόνος μου, το να βγάλω ένα μέσο μηνιάτικο, ακόμα και το να πάω για επισκευή το αυτοκίνητο μου, φαντάζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Καλες δουλειες φιλε, δεν μπορουν να εχουν δικη τους δουλεια.

Δημοσ.

πέρα από την αγορά σπιτιού στην Ισπανία,

με τα έξοδα της καθημερινότητας, έχετε το ίδιο πρόβλημα;

γενικά είναι ακριβή η ζωή;

εμείς εδώ... όπως τα είπαν οι πρωλαλήσαντες.. ΖΟΡΙ!

εγώ σκέφτομαι και στοχεύω στο να φύγω εξωτερικό

για λίγο ή πολύ

Δημοσ.

Το ιδιο το ιδιο με την Ισπανια, τοτε.

Δημοσ.
Αθηνα και 2 αρι θα βρης με 300 ευρω.

Εδώ ειναι ακριβοτερο... 300 ευρω μου φαινεται αρκετά καλή τιμή :|

Δημοσ.
πέρα από την αγορά σπιτιού στην Ισπανία,

με τα έξοδα της καθημερινότητας, έχετε το ίδιο πρόβλημα;

γενικά είναι ακριβή η ζωή;

εμείς εδώ... όπως τα είπαν οι πρωλαλήσαντες.. ΖΟΡΙ!

εγώ σκέφτομαι και στοχεύω στο να φύγω εξωτερικό

για λίγο ή πολύ

Ναι, το φαινομενο ειναι γενικό, άλλα ειπα σπιτια γιατι το προβλημα με αυτό ειναι ιδιατερα σοβαρό.

Εγώ νόμιζα το ιδιο, το οτι να παω στο εξοτερικό θα ηταν λυση... άλλα οι τιμες σε αλλες χωρες ειναι ισως ακριβότερο, και άλλαξε τη γνωμη μου, ειδικά, φαντάζομαι, γιατι στο τελος θα ηθελα παντα να γυρισω σπιτι.. Αλλα πρεπει να ειναι πολυ καλή εμπειρια, να μενεις στο εξοτερικό να κάνεις τη ζωη σου κ τα λοιπά.

Δημοσ.

Τα ενοίκια στην Ελλάδα είναι φθηνά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό γίνεται γιατί η ζήτηση είναι ελεγχώμενη λόγω της συγκατοίκησης με γονείς και των γενικά χαμηλών μισθών. Ανάλογα με τον κλάδο που θα ασχοληθείς υπάρχουν δουλειές αλλά καμία δεν αμοίβει αυτό που θα έπρεπε, ιδίως στα πρώτα χρόνια, εκτός αν είσαι τυχερός. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου σχετικά τυχερό σε αυτό το θέμα, υπάρχει μία τρέλα στην Ελλάδα για μεταπτυχιακά, οι γονείς δίνουν 30-50000? το χρόνο για να πάει το παιδί έξω (στην Αγγλία κυρίως) να σπουδάσει και να πάρει μεταπτυχιακό. Οι Έλληνες είμαστε όλοι σπουδαίοι επιστήμονες και για αυτό αγνοούμε ωραία επαγγέλματα τεχνικά τα οποία δίνουν πολύ καλά λεφτά και καθόμαστε σε γραφεία κάνοντας πράγματα που γενικά δεν είναι ενδιαφέροντα απλά για να πάρουμε τα 700-800? το μήνα με τα οποία μετά τις αγορές σε παπούτσια και τσάντες (για γυναίκες) και βελτιώσεις στο αυτοκίνητο και ποτά (για άντρες) μένουν προφανώς ελάχιστα και έτσι δε νοικιάζουμε σπίτι να μείνουμε μόνοι καθώς άλλωστε η μητέρα σιδερώνει καλά τα πουκάμισα και μαγειρεύει ωραία. Οι γυναίκες είναι πλέον ανεξάρτητες μέχρι που ξυπνάνε μία μέρα 35 χρονών με ένα τρελό άγχος να κάνουν παιδιά και βρίσκουν τον χωρισμένο 50άρι που θα τους εξασφαλίσει και την οικογένεια και ας έχει και μία γενιά διαφορά και παιδιά που θα μπορούσαν να είναι αδέρφια μας, χαλάλι. Οι άντρες από την άλλη είναι μαμούχαλοι και μαμόθρευτοι, τους φταίνε οι άλλοι και κυρίως τα ζάρια στην καφετέρια. Φτάνουν τα 30 και δεν μπορούν ούτε μιά βίδα να βιδώσουν, ένα καζανάκι που τρέχει να φτιάξουν και για να μείνουν μόνοι τους ούτε συζήτηση. Κάποια στιγμή κοντά στα 40 τους θα τους τα έχει πρήξει τόσο η γκόμενα (10 χρόνια μικρότερη τουλάχιστον) οπότε θα δεχτεί να παντρευτεί και θα ξυπνήσει ένα χρόνο μετά με ένα πράγμα που κλαίει όλο το βράδι και θα αναγκαστεί να "μεγαλώσει".

Οι νεο-Έλληνες είναι άτομα χωρίς φαντασία που βολεύονται με τα λίγα και παραπονιούνται γιατί τους οφείλουν περισσότερα (οι αμερικάνοι κυρίως).

Δημοσ.

:| :cry:

Και στην Ελλάδα μένουμε στο σπίτι με την μαμά, αλλα για τα γεμιστά, οχι για τα λεφτα:-P

Πάντος εδω δεν εχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο της Ισπανίας. Οι πόλεις δεν επεκτείνοντε τόσο γρήγορα , με αποτέλεσμα τα νέα σπίτια που χτίζονται να είναι λίγα. Ακόμα οι άνθρωποι στριμόχνωνται στα κέντρα των πόλεων και όχι σε περιφερειακές πόλεις-δορυφόρους. Αποτέλεσμα είναι οι τιμές να κρατιούντε σχετικά χαμηλά.

Στο μέλλον ισως αλλάξουν όλα αυτά, αλλα προς το παρόν ο τρόπος οικοδόμησης των πόλεων μας βοηθάει να κρατιούντε χαμηλα οι τιμές, έστω και αν το ''επίπεδο ζωής'' σε σχέση με τα ευρωπαικά πρότυπα πάει περίπατο.

Δημοσ.
η κλασσική νοοτροπία ''θέλω να τα οικονομίσω, αλλά βαριέμαι να δουλέψω''...

Το θέμα είναι και πως με τη δουλειά δεν βγάζεις λεφτά σε αυτή τη χώρα...

Απο δουλειά? Ε δεν κανω και τιποτε άλλο στη μέχρι τώρα ζωή μου. Θα μου πεις ειμαι νεος ακομα...Οκ...Αλλα δουλευω απο τα 13 μου. και οχι στη δουλεια του μπαμπα....Πριν ένα χρόνο κατάφερα να κάνω κάτι δικό μου μαζί με ένα φιλο που δουλεύαμε μαζί 7 χρόνια στην Ελευθεροτυπια, και το κάναμε αυτό πιστεύοντας σαφώς σε ένα καλύτερο μέλλον. Αλλα που? στην Ελλάδα? χαχαχα!!! Με τη ΔΕΗ να κανει "λάθος" και να πρεπει να πληρώσουμε 1.400 ευρώ λογαριασμο (και ας παραδέχτηκαν το λάθος τους)? Η με τον οτε που σου πετάει και καλά πάγιο μονο 30 ευρώ, αλλα για κάποιον περίεργο λόγο ενω στη γραμμη δεν είχε ΚΑΝ συσκευη (!!!) ήρθε ένα μηνα ξαφνικα 350 ευρώ! Με τα ενοικιά καταστηματων? Εδω γελαμε. 50 τ.μ. πολύ έξω απο Αθηνα,στα μεσογεια, το φτινοτερο και σε αξιοπρεπη κατάσταση (μην ανοιξουμε και σε τσαντιρι) 1000 ευρουλάκια το μήνα. Τυχαία περιστατικα? Όχι! Καθημερινη πραγματικότητα. ΤΕΒΕ? χαχαχα!

Δουλευουμε σαν τα σκυλια απο το πρωι εως 3-4 το βράδυ και οι δυο. Δουλεια έχουμε ναι και πολυ μαλιστα. Λεφτα όμως φιλοι μου δεν μενουν ουτε για δείγμα. Πάντα βρίσκετε ενας μαγικος τρόπος και στα πέρνουν ΟΛΑ. Στη Ελλαδα δουλεύεις σαν γαιδουρι αλλα λεφτά δεν βγάζεις ούτε για να τα αυτονοητα. Λυπάμαι που το κατάλαβα στην πράξη αυτο αλλα έτσι ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...