ntisco Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Εχω 2 υπολογιστες και τους εχω βαλει ενα καλωδιο δικτυου...παρα το οτι τους κανω εγκατασταση δικτυου δεν μπορω να τους κανω να δουνε ο ενας τον αλλον..Ο ενας μπαινει και στο ιντερνετ..Καποιος μου ειχε γραψει κατι για μια ip που θα εγραφα αλλα δεν θυμαμαι ουτε αυτο αλλα ουτε την διαδικασια..Εαν μπορει κανενας να βοηθησει!!! Ευχαριστω
Bspus Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Καταρχην το να βαλεις απλως ενα καλωδιο δικτυου (τι καλωδιο? Straight through ή crossover?) δεν αρκει. Πρεπει να ρυθμισεις και το ip address. Αυτος που μπαινει στο ιντερνετ μπαινει με ρουτερ στον οποιο συνδεεται με καρτα δικτυου ή μοντεμ με usb? και θες να μοιραζεις το ιντερνετ? Η εντολη για να βλεπεις τον αλλο υπολογιστη ειναι απο start - run \\x.x.x.x οπου x.x.x.x η ip του υπολογιστη στον οποιο θα συνδεθεις. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει. Δεν μας εχεις πει αν εχεις pro η home και αν εχεις pro αν εχεις ενεργοποιημενο το simple file sharing
ntisco Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Το ολο συστημα δουλευε αλλα αλλαξα θεση στους υπολογιστες οσο αφορα το ιντερντ..Πριν ηταν μια χαρα μολις εβαλα το modem στον αλλον χαθηκε και η συνδεση!!Εχω home και στα δυο και απλο καλωδιο δικτυου
ntisco Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Μου ειχανε πει να αλλαξω το IP με συγκεκριμενο νουμερο(δεν το γραφω για ευννοητους λογους) και μια μασκα...μονο που δεν θυμαμαι σε ποια επιλογη πρεπει να το κανω αυτο!Μπορει καποιος να μου πει που πρεπει να γινει αυτο και πως θα δουλεψει? Υπενθυμιζω οτι το θεμα ειναι να συνδεσω με δικτυο 2 υπολογιστες στον ιδιο χωρο και να εχω ιντερνετ και στους δυο (ο ενας σαν κεντρικος και ο αλλος σαν να παιρνει απ'αυτον)
Bspus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Καταρχην, αν εχεις απλο καλωδιο δικτυου αποκλειεται να συνεδεσες τη μια ακρη στον ενα και την αλλη στον αλλο και να δουλεψε. Η εχεις cross η τα συνδεεις με switch, αλλα τοτε θα ειχες 2 απλα καλωδια. Το ip δεν υπαρχει λογος να το κρυβεις. Αν ηταν τυπου 192.168.χ.χ η 10.χ.χ.χ (και οχι μονο), ειναι ιδιωτικες διευθυνσεις που ολοι μπορουν να τις εχουν. Απο μονη της η πληροφορια αυτη ειναι αχρηστη. Η συνηθισμενη μασκα ειναι 255.255.255.0 για σπιτικα δικτυα αλλα και αλλη να εβαζες δεν θα ειχες προβλημα. control panel - network connections - local area connection (συνηθως), properties - tcp/ip απο τη λιστα - properties Κανε και ενα show icon when connected γιατι βοηθαει. Αν δουλεψει, μπες και στο ιντερνετ και παλι απο network connections διαλεξε και τη συνδεση στο modem και την καρτα δικτυου (με ctrl) και κανε bridge connections. Φανταζομαι εννοεις adsl και οχι απλο τηλεφωνο. Σε αυτην την περιπτωση δεν σου επιτρεπει bridge connections και εχει αλλη διαδικασια που δεν θυμαμαι.
ntisco Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Ναι αυτο με τα ip εκει το ειχα κανει..Και μαλιστα ειχα βαλει σε αυτον που μπαινει στο ιντερνετ 1 στο τελος και τον αλλον 2.Και στο DNS απο κατω εβαλα την ιπ του υπολογιστη που μπαινει στο ιντερνετ και σε αυτον που μπαινει του αλλου..Αλλα και παλί τιποτα!!! Και πριν που δουλευε ενα καλωδιο του ειχα και ηταν μια χαρα..
ntisco Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Καμια βοηθεια?? Για να σας ξεμπερδεψω λιγο θα σας πω οτι εχω δυο υπολογιστες και θα ηθελα να εχω δικτυο μεταξυ τους..αλλα και οταν ειναι ο ενας στο ιντερνετ να ειναι και ο αλλος!!
merkoutio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Το είδες αυτό το sticky Networking - Windows 2000, XP, 2003;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.