Jojos170304 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Επιτέλους πραγματικοί ροκ καλλιτέχνες συμπεριφέρονται ροκ, γνωρίζοντας ότι μπορούν να "βιοπορήσουν" με τα έσοδα των live τους (από πραγματική εργασία δηλαδή) κ όχι από τα νταβατζιλίκια των πολυεθνικών δισκογραφικών με τις μπαρούφες των "πνευματικών δικαιωμάτων". Μην ξεχνάμε ότι ως ροκ ερμηνεύεται κυρίως η συμπεριφορά του καλλιτέχνη κ πολύ λιγότερο το ύφος της μουσικής του (βλ. πουλημένους Metallica). Long Live RNR - Long Live P2P
Dude_ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Και 45 λεπτά μιας drone νότας να έβγαζε ένα συγκρότημα τόσο μεγάλο σαν τους Radiohead θα βρισκόταν εταιρία να το κυκλοφορήσει (και πωρωμένοι fans να δηλώσουν ότι είναι ο,τι καλλίτερο έχουν βγάλει ποτε) οπότε ας μην υπερβάλλουμε... Το οτι μάλλον είναι ο καλύτερος δίσκος που έχουν βγάλει δεν το λένε μόνο οι πωρωμένοι φανς, αλλωστέ δεν είναι άδικα μεγάλο συγκρότημα.
ferongr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Το οτι μάλλον είναι ο καλύτερος δίσκος που έχουν βγάλει δεν το λένε μόνο οι πωρωμένοι φανς, αλλωστέ δεν είναι άδικα μεγάλο συγκρότημα. Χμμμ, 1,5 δις προβατα που ακουνε οτι τους πασσαρουν απο τα ραδια και το κυκλωμα της βιομηχανιας δεν μετρανε. The more you know...
doubleh Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Το θέμα είναι να δώσουν και αναφορά κερδών. Όχι μόνο δηλαδή πόσους δίσκους πούλησαν και πόσα εισέπραξαν αλλά και το καθαρό κέρδος Edit: ουπς! απάντησα σε ποστς της πρώτης σελίδας!!!! λολ
ferongr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Το θέμα είναι να δώσουν και αναφορά κερδών. Όχι μόνο δηλαδή πόσους δίσκους πούλησαν και πόσα εισέπραξαν αλλά και το καθαρό κέρδος Εφοσον οι μεσαζοντες εφυγαν απο τη μεση, τα καθαρα κερδη προ φορων τους θα ειναι αρκετα. Αντιθετα, μεσω δισκογραφικης θα καρπωνονταν γυρω στο 5% απο την τιμη του CD, δηλαδη γυρω στο 1$ ανα δισκο
porco_rosso21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 πραγματικοί ροκ καλλιτέχνες ....:fear: Το οτι μάλλον είναι ο καλύτερος δίσκος που έχουν βγάλει δεν το λένε μόνο οι πωρωμένοι φανς Σιγα μην ειναι κ το αλμπουμ της δεκαετιας...,νταξει,πλακα εχει,αλλα οι raidohead εχουν,προσωπικα μιλοντας,πεθανει εδω κ πολλα χρονια,τωρα κανουν κινησεις εντυπωσιασμου μπας κ ανεβουν λιγο στα ματια του κοσμου...τι να πω...για μενα ειναι κακο αλμπουμ,η αληθεια ειναι,ακομα κ για τα μετρα αυτων των συγκεκριμενων radiohead...μια μπαντα που εχει κυκλοφορησει paranoid android,pyramid song,karma police,no surprises,high and dry,my iron lung κ βαλε,ε,ενα τετοιο,πειραματικο παλι,αλμπουμ μου φανταζει πολυ μικρο!!οταν φευγεις,απο τα ροκ πλαισια που ειχες θεσει,κ αρχιζεις να πειραματιζεσαι συνεχως,καπου θα την φας την σφαλιαρα...εμενα μου αρεσε αρκετα το kid A k AMNESIAC,αλλα νομιζω πως αυτο ειναι χειροτερο κ απο το HAIL TO THE THIEF(αισχος δλδ)...για να πω κ μια μεγαλη κακια,το αλπμπουμ ειναι τοσο χαλια,που γιαυτο το δινουν κ τζαμπα,κ μετα θα το παιζουν κ καλλιτεχνες,αντι να στρωθουν να βγαλουν κανα σωικο cd... Χμμμ, 1,5 δις προβατα που ακουνε οτι τους πασσαρουν απο τα ραδια και το κυκλωμα της βιομηχανιας δεν μετρανε. The more you know... +100000:mrgreen:
ferongr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 ...για να πω κ μια μεγαλη κακια,το αλπμπουμ ειναι τοσο χαλια,που γιαυτο το δινουν κ τζαμπα,κ μετα θα το παιζουν κ καλλιτεχνες,αντι να στρωθουν να βγαλουν κανα σωικο cd... Εγω προσωπικα τους παραδεχομαι γι' αυτην την κινηση. Ασχετως ποιοτητας του album, ειναι καλη κινηση. Αν ειναι να επικρατησει η online διανομη, τουλαχιστον καλυτερα τα $$$ να πηγαινουν μονο στους καλλιτεχνες παρα στους μεγαλοκαρχαριες μου διαμορφωνουν μουσικες συνειδησεις. Σε αντιθετη περιπτωση, οχι, καλυτερα το CD παρα να βγαζουν ΠΑΡΑΠΑΝΩ $$$ οι δοσκογραφικες απο το μηδενικο αναλογικα κοστος διανομης (καθε CD κοστιζει με τα μεταφορικα γυρω στα 3,5?, ενω αντοιστιχα το κοστος του bandwidth και του χωρου αποθηκευσης στους servers ειναι υποπολλαπλασιο). Αυτα
porco_rosso21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Εγω προσωπικα τους παραδεχομαι γι' αυτην την κινηση. Ασχετως ποιοτητας του album, ειναι καλη κινηση. Αν ειναι να επικρατησει η online διανομη, τουλαχιστον καλυτερα τα $$$ να πηγαινουν μονο στους καλλιτεχνες παρα στους μεγαλοκαρχαριες μου διαμορφωνουν μουσικες συνειδησεις. Σε αντιθετη περιπτωση, οχι, καλυτερα το CD παρα να βγαζουν ΠΑΡΑΠΑΝΩ $$$ οι δοσκογραφικες απο το μηδενικο αναλογικα κοστος διανομης (καθε CD κοστιζει με τα μεταφορικα γυρω στα 3,5?, ενω αντοιστιχα το κοστος του bandwidth και του χωρου αποθηκευσης στους servers ειναι υποπολλαπλασιο). Αυτα δεν διαφωνω σε αυτα,απλα μου φαινεται καπως περιεργο κ υποπτο,απο ενα ξοφλημενο συγκροτημα μουσικα,για μενα τουλαχιστον,να το κανει αυτο...αν ειχαν επιτυχια,ή αν ο δισκος ηταν τοσο καλος,δε νομιζω πως θα εκαναν τετοια κινηση...παντως θα ειναι θετικο να δουμε αλλα μεγαλα συγκροτηματα να κανουν κατι παρομοιο,τωρα που ειναι στην ακμη τους,να δουμε κ τελικα ποσο ειλικρινεις ειναι δλδ...
Bougas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 δεν τους ξερω τους κυριους,(δεν τους ακουω δηλαδη),αλλα θα δωσω ενα 5ευρω.ειμαι περιεργος να δω πως θα παει,αν και ειμαι σιγουρος πως θα σκισει,γιατι η κινηση που κανουνε ειναι ολα τα λεφτα. μακαρι να γινει ετσι το συστημα για ολους.
Toufas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 rofl ksoflimeno sigkrotima oi radiohead.... porcorosso malon den ksereis gia to ti pezei apo to ok computer kai meta mesa sto sigrotima..
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 τι παίζει ρε Toufas ρίξε ενημέρωση! εμένα πάντως εξακολουθεί να είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες, και μετά το ok computer...
petesoulis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 εξακολουθεί να είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες, και μετά το ok computer... Μα ειδικά από τότε έγιναν τεράστια μπάντα...
Toufas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 gia emena einai apo ta kalitera groups ever, afto pou thelo na po, oti pote den kriftikane kai panta legane tin gnomi tous, apo tous gamatous piramatismous tou kid a os kai to hail to the thief gia ton bush den akousane kamia etairia sto ti tha valoune stous diskous tous.
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 α, οκ, έτσι όπως το είπες, ή μάλλον έτσι όπως το διάβασα, παρερμήνευσα.. @petesoulis : οι συγκεκριμένοι νομίζω πως ξεχώρισαν από το πρώτο κιόλας album, και καταξιώθηκαν με το bends. Το ok computer είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία, και συγχρόνως το στοίχημα για το αν θα κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους μετά από αυτό. Ε, το κερδίσαν, και με το παραπάνω..
petesoulis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 οι συγκεκριμένοι νομίζω πως ξεχώρισαν από το πρώτο κιόλας album, και καταξιώθηκαν με το bends. Το ok computer είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία, και συγχρόνως το στοίχημα για το αν θα κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους μετά από αυτό.Ε, το κερδίσαν, και με το παραπάνω.. Exω εντελώς αντίθετη άποψη. Με το Bends ολοκληρώθηκε η προσπάθειά τους να ακουστούν. Μετά από αυτό άρχισαν να γράφουν αυτά που ήθελαν... Ακόμα και σαν αναλογία στο σύνολο του έργου τους να το δεις, μέχρι το Bends είχαν άλλο ένα άλμπουμ, δηλαδή το... Creep. Aπό το Οk Computer κάνουν μεγάλη στροφή στο ύφος τους, την οποία σε γενκές γραμμές, ακολουθούν - μετά από 5 άλμπουμ (μαζί με το live, που δεν έχει κανένα κομμάτι από τα δύο πρώτα) μέχρι σήμερα (αντε μέχρι προχθές, μια που δεν έχω ακούσει ακόμα το καινούργιο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.