Προς το περιεχόμενο

Αγορά συστήματος Intel Xeon Double QuadCore X5365 3GHz

Krokodilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εφερα την καταστροφη γιατι υπηρχε καταστροφη. Στο δικο σου ποστ ομως δεν υπηρχε, αλλα την εφερες....:-D

Profanos o kathenas mporei na krinei tin katastrofi opos thelei. Parola auta, an den eixa kai douleia na kano, poli tha ithela na mou to eksigouses auto sou to simperasma. Me pm kata protimisi.

Δεν ειμαι αλαθητος και παντογνωστης αλλα εσυ μου συμπεριφερθηκες σαν να ημουν. Thanks for that αλλα με υπερτιμησες.:-D

Oute alathitos, oute pantognostis eisai. Sigoura omos eisai apo autous pou krazoun xoris logo kai meta den kseroun pos na ta mazepsoun.

Επισης το 1ο μου ποστ δεν νομιζω να ειχε κανενα υφος παρα μονο ο τιτλος ηταν υπερβολικος....

E, entaksei. Des ligo ti grafeis, se parakalo poli:

Θελω να αγορασω ενα συστημα Intel Xeon Double QuadCore X5365 3GHz, το οποιο ειναι απλα ενα συστημα Xeon X5365 2 CPU με 4 Cores ανα CPU δηλαδη συνολικα 8 Cores = 8·3 = 24 GHz.

Ωραια ως εδω. Ανθρωποι που ξερω απο Γερμανια, Αγγλια, Αμερικη, Καναδα το θεωρουν πολυ απλο να το κανω και να παω να το αγορασω.

Αμ δε! Στην Ελλαδα αλλα και ειδικοτερα στη Θεσσαλονικη που ζω, με λυπη μου διαπιστωσα οτι δεν υπαρχει αυτο που ζηταω να αγορασω!

Και οχι μονο αυτο αλλα δεν υπαρχει ουτε και ενας απλος Intel Xeon X5365!

Και οχι μονο αυτο αλλα ουτε και το παλαιοτερο του μοντελο Intel Xeon X5355!

Τι μπορω να κανω? Που μπορω να διαμαρτυρηθω επισημα για να ακουσουν οι "επισημοι" οτι ειμαστε ακομη πολλα χρονια πισω?

Μπορει να μου πεις κανεις αν μπορω να αγορασω αυτο απο κανενα καταστημα στην Ελλαδα?

Απο ebay φαινεται οτι ειναι η μονη μου επιλογη(και η καλυτερη απο αποψη τιμων) αλλα ειναι ασφαλες?

Παντως εχω κανει ρεζιλι τη χωρα μας για αυτο το θεμα αφου το εχω κανει ποστ, σε πολλα ξενα sites. Ετσι πρεπει!

Και μερικοι ξενοι δεν με πιστευουν και με συμβουλευουν να παω σε καμια κεντρικη πολη της Ελλαδος.

Αχ και να ξεραν! Ζω στην περιφημη συμπρωτευουσα της Ελλαδας και τιποτα!

Auta ta oliga.

Ασκοπη συζητηση κατεληξε οποτε εγω το ληγω εδω.

Peace anyway...B)

Kai eis aurion ta spoudaia. :twisted:

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Gia des edo loipon...

Επειδή το link δεν δουλεύει (μάλλον για κάποιο λόγο θα θέλει σαν refferer κάποιο site της ίδιας της Dell), το παρακάτω screenshot το οποίο είναι 1 click μακριά από την σελίδα που ήταν η αρχική του μηχανήματος.

dellgrlv7.th.png

@Krokodilos: Στο παραπάνω screenshot θα βρεις μέσα στις πολλές άλλες επιλογές και το CPU που αναφέρεις.

Δημοσ.
Εφερα την καταστροφη γιατι υπηρχε καταστροφη.

Πω πω το καημένο το κροκοδειλάκι .... (που λέει και το ανέκδοτο ...)

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς το 8πύρηνο Xeon .... μέγιστη καταστροφή ...

Σαν Θεσσαλονικιός θα σου πω ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο (από όσο γνωρίζω και αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας με διαφωτίσει) που έχει συμπρωτεύουσα. Αυτό εμένα μου κάνει κάτι σε κομπλεξισμό και όχι κάτι σε μεγαλείο. Και για να σου αποδείξω πόσο χωριό είμαστε και πόσο μας αξίζει να ΜΗΝ έχουμε ετοιμοπαράδοτα Xeon για τους λίγους αριστροκράτες θα σου πω απλά ότι εδώ και πολύ καιρό εκλέγουμε Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο για να μας κυβερνάνε .... γι αυτό μη τρελλαίνεσαι.

Αυτό μας αξίζει αυτό παίρνουμε. Και η έλλειψη Xeon είναι και αυτή αποτέλεσμα του ευρύτερου επιπέδου που δείχνουμε ως καταναλωτές. Φτιάξε όλα τα άλλα πρώτα και μετά να παραπονιέσαι για τους Xeon. Και σκέψου τι γράφεις γιατί ο καημένος ο georgepetrou δε χρωστάει τίποτα να μείνει καραφλός ο άνθρωπος ...

Με τις υγείες σου ...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εχει γραφτει ξανα.Ειναι πολυ λογικο το συγκεκριμενο προιον να μην υπαρχει.Λογω κοστους ουτε ο προμηθευτης θα το φερει , ποσο μαλλον το καταστημα λιανικης .Δεν ειναι ενας επεξεργαστης 6600 η κανας core2duo η celeron που ερχονται κατα χιλιαδες στην αγορα και αγοραζονται συνεχεια.Ειναι πολυ εξηζητημενο προιον και πρεπει να γινει ειδικη παραγγελια πρωτα , για να μην σου πω οτι μπορει να χρειαστει να δωσεις και προκαταβολη

Δημοσ.

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς το 8πύρηνο Xeon .... μέγιστη καταστροφή ....

:-D

Δεν ειπα καταστροφη για αυτο. Ειπα καταστροφη που δεν μπορουσα να το βρω ευκολα στην Ελλαδα....

Σαν Θεσσαλονικιός θα σου πω ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο (από όσο γνωρίζω και αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας με διαφωτίσει) που έχει συμπρωτεύουσα. Αυτό εμένα μου κάνει κάτι σε κομπλεξισμό και όχι κάτι σε μεγαλείο.

Αν αναφερεσε στο "περιφημη συμπρωτευουσα" που ειπα, φυσικα και το ειπα ειρωνικα! Φυσικα και το ειπα ειρωνικα!

Για να δειξω οτι ο γελοιος ορος συμπρωτευουσα, υπαρχει για να μας κανει εμας τους Θεσ/κιους να αισθανομαστε κατι, οτι δεν ειναι μονο η Αθηνα αλλα και εμεις. Αμ δε! (Δεν μιλαω για τους Xeon ετσι?:-D)

Και για να σου αποδείξω πόσο χωριό είμαστε και πόσο μας αξίζει να ΜΗΝ έχουμε ετοιμοπαράδοτα Xeon για τους λίγους αριστροκράτες θα σου πω απλά ότι εδώ και πολύ καιρό εκλέγουμε Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο για να μας κυβερνάνε .... γι αυτό μη τρελλαίνεσαι.

!!!! Αυτο που λεω παντα!

100% συμφωνος.

Για να μην βγαλει καποιος λαθος συμπερασματα παλι: Δεν λεω οτι δεν βρισκω Xeon επειδη ειναι δημαρχος ο Παπαγεωργοπουλος και νομαρχης ο Ψωμιαδης.

Επισης να δου πω οτι οι Xeon δεν ειναι για αριστοκρατες μονο. Εγω δεν ειμαι σε υψηλα κλμακια πλουτου, ουτε εχω οικονομικη ανεση μεγαλη. Ανηκω στον μεσο πολιτη οικονομικα....

Οσο για το τι θα κανω τον Xeon και συμπεριφερομαι σαν Xeon-obsessed, δεν θελω να αναφερω ακριβως τους λογους γιατι πρεπει να γραψω αρκετα μεγαλο κειμενο, απλα να πω οτι οι πιθανοτητες να εχω εξτρα 40-50 ? τη μερα για 3 μηνες καθε χρονο εχοντας Xeon, αυξανονται.

Ακομη οι πιθανοτητες για να κερδισω ~16000? 2 φορες καθε χρονο εχοντας 8x Xeon, αυξανονται δραματικα!

Και αυτοι οι 2 δεν ειναι οι κυριοι λογοι....:)

Δημοσ.
Οσο για το τι θα κανω τον Xeon και συμπεριφερομαι σαν Xeon-obsessed, δεν θελω να αναφερω ακριβως τους λογους γιατι πρεπει να γραψω αρκετα μεγαλο κειμενο, απλα να πω οτι οι πιθανοτητες να εχω εξτρα 40-50 ? τη μερα για 3 μηνες καθε χρονο εχοντας Xeon, αυξανονται.

Ακομη οι πιθανοτητες για να κερδισω ~16000? 2 φορες καθε χρονο εχοντας 8x Xeon, αυξανονται δραματικα!

Και αυτοι οι 2 δεν ειναι οι κυριοι λογοι....:)

1ον: δε μας λες αυτά που πρέπει και λες αυτά που δεν πρέπει. Οσο εσύ θα λες ότι ανήκεις στους μέσους Ελληνες που χρειάζονται Xeon και δεν είναι αριστοκράτες τόσο θα λέω εγώ ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται. Αυτό που ζητάς να κάνεις ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνεται μόνο με το μηχάνημα που ψάχνεις ...

2ον: αν θα βγάλεις χρήματα από αυτό να το πληρώσεις όσο σου ζητάνε ...

Δημοσ.
1ον: δε μας λες αυτά που πρέπει και λες αυτά που δεν πρέπει. Οσο εσύ θα λες ότι ανήκεις στους μέσους Ελληνες που χρειάζονται Xeon και δεν είναι αριστοκράτες τόσο θα λέω εγώ ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται. Αυτό που ζητάς να κάνεις ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνεται μόνο με το μηχάνημα που ψάχνεις ...

Επειδη ειπες αυτο το τραγικο αποκλειεται και ακομα επειδη ειπες "Οσο εσύ θα λες ότι ανήκεις....ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται.", θα σταματησω εδω τη συζητηση.

Αφου νομιζεις οτι τα ξερεις ολα, τοτε συνεχισε.... Τα ξερεις ολα.

Αφου νομιζεις οτι οι υψηλες ταχυτητες ειναι πολυτελεια και ειναι αχρειαστες αφου υπαρχουν οι μικροτερες, τοτε καλα κανεις και το νομιζεις και συνεχισε να το νομιζεις....

Ευχαριστω σε ολους οσους πραγματικα βοηθησαν για να βρω λυση και σε αυτους που αντιμετωπισαν αυτα που ειπα με σοβαροτητα και οχι με προκαταληψη και ειρωνια....

Και μερικους απο αυτους βεβαια τους ευχαριστω γιατι παροτι ο τροπος τους ηταν αποτομος και απολυτος, προσεφεραν στη συζητηση....

Δημοσ.

Ρε συ Krokodilos μας δουλεύεις; Μας λες ότι με ένα μηχάνημα μπορείς με 8*Xeon από αυτούς που λες θα σου δίνει ~32k Euros/Χρόνο; Τι δουλεία είναι αυτή που θα κάνει το μηχάνημα;

1. Web server (ή οτιδήποτε έχει να κάνει με web hosting), με τίποτα... δεν μπορεί να αποφέρει τόσο πολλά κέρδη πιστεύω.
  2. Χμ... Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλη υπηρεσία που να απαιτεί τρομερή υπολογιστική ισχύ και να αποδίδει χρήματα με το μήνα.

Είναι πολύ περίεργα αυτά που λες και μου φαίνεται μετά από τόσα post ότι δεν υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις την δουλεία σου με κάτι άλλο εκτός από το ότι "πείσμωσες" και ντε και καλά τώρα θες το συγκεκριμένο μοντέλο επεξεργαστή.

Αυτό το λέω γιατί δεν είδα να απαντάς θετικά σχετικά με την πρόταση που σου έγινε σχετικά με τον κοιτάξεις το site της Dell Hellas που έχει αρκετές αν όχι πάρα πολλές επιλογές.

Δημοσ.
Ρε συ Krokodilos μας δουλεύεις; Μας λες ότι με ένα μηχάνημα μπορείς με 8*Xeon από αυτούς που λες θα σου δίνει ~32k Euros/Χρόνο; Τι δουλεία είναι αυτή που θα κάνει το μηχάνημα;

Δεν ειπα οτι θα μου δινει!

Δεν ειπα δηλαδη οτι αν παρω Xeon θα μου δινει αυτα που ειπα, κατα 100%.

Ειπα οτι απλα αυξανει τις πιθανοτητες....

Θα σου πω με ΠΜ τι ακριβως εννοω οταν βρω χρονο(σημερα-αυριο)....

Αυτό το λέω γιατί δεν είδα να απαντάς θετικά σχετικά με την πρόταση που σου έγινε σχετικά με τον κοιτάξεις το site της Dell Hellas που έχει αρκετές αν όχι πάρα πολλές επιλογές.

Κοιταξα!

Το site αυτο ειναι πολυ καλο οπως προειπα και σχεδον αυτο που εψαχνα.

Δημοσ.

Αντε βρε krokodilos, τωρα που εβγαλες ακρη με την DELL καλο ειναι να βάλεις και μια φωτο με το μηχάνημα που θα παραλάβεις, ετσι ωστε τουλάχιστον να φανει οτι δεν λες λόγια του αέρα.

PS:8 Cores = 8·3 = 24 GHz καλά αυτή η εξίσωση που έφτιαξες σπάει κόκκαλα

• Super Moderators
Δημοσ.
PS:8 Cores = 8·3 = 24 GHz καλά αυτή η εξίσωση που έφτιαξες σπάει κόκκαλα

oute h Intel den ta upologizei etsi wste na peis oti mporei na ta ekmetaleutei ws diafhmistiko trik :P

Δημοσ.
Επειδη ειπες αυτο το τραγικο αποκλειεται και ακομα επειδη ειπες "Οσο εσύ θα λες ότι ανήκεις....ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται.", θα σταματησω εδω τη συζητηση.

Αφου νομιζεις οτι τα ξερεις ολα, τοτε συνεχισε.... Τα ξερεις ολα.

Αφου νομιζεις οτι οι υψηλες ταχυτητες ειναι πολυτελεια και ειναι αχρειαστες αφου υπαρχουν οι μικροτερες, τοτε καλα κανεις και το νομιζεις και συνεχισε να το νομιζεις....

Πάμε πάλι από την αρχή ... (γιατί διαβάζεις και καταλαβαίνεις μόνο αυτό που σε βολεύει).

1ον: πουθενά δεν είπα ότι οι ταχύτητες είναι αχρείαστες. είπα ότι αποκλείεται να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

2ον: δεν είπα πουθενά ότι τα ξέρω όλα. Είπα ότι εσύ δε ξέρεις τι σου γίνεται. Η διαφορά είναι τεράστια για όσους μπορούν να την αντιληφθούν ... Το ότι υπολογίζεις ότι 8 * 3 = 24 GHz χωρίς να λαμβάνεις υπ'οψη σου το πως το λειτουργικό θα διαχειριστεί αυτό το μηχάνημα και χωρίς να υπολογίζεις πως η εφαρμογή που θα τρέξεις θα διαχειριστεί τους 8 πυρήνες, αποδεικνύει ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται

3ον: αφού έχεις αποφασίσει εξ'αρχης ότι θα εξηγήσεις τι θέλεις να κάνεις μόνο σε επιλεγμένους χρήστες και μέσω πμ να περιμένεις ότι θα παίρνεις απαντήσεις όπως οι δικές μου ...

Πολλές φορές ένα cluster δουλεύει καλύτερα από ένα υπερμηχάνημα .... και αυτό το ξέρω από τη δουλειά μου ... που κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται πολύ περισσότερη υπολογιστική ισχύ από αυτή που ψάχνεις εσύ ...

Τα σέβη μου ... και πρόσεχε να τα ψιθυρίσεις αυτά που θα πεις μη σε ακούσει κανένας τοίχος .... :-D

Δημοσ.
Πάμε πάλι από την αρχή ... (γιατί διαβάζεις και καταλαβαίνεις μόνο αυτό που σε βολεύει).

1ον: πουθενά δεν είπα ότι οι ταχύτητες είναι αχρείαστες. είπα ότι αποκλείεται να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

2ον: δεν είπα πουθενά ότι τα ξέρω όλα. Είπα ότι εσύ δε ξέρεις τι σου γίνεται. Η διαφορά είναι τεράστια για όσους μπορούν να την αντιληφθούν ... Το ότι υπολογίζεις ότι 8 * 3 = 24 GHz χωρίς να λαμβάνεις υπ'οψη σου το πως το λειτουργικό θα διαχειριστεί αυτό το μηχάνημα και χωρίς να υπολογίζεις πως η εφαρμογή που θα τρέξεις θα διαχειριστεί τους 8 πυρήνες, αποδεικνύει ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται

3ον: αφού έχεις αποφασίσει εξ'αρχης ότι θα εξηγήσεις τι θέλεις να κάνεις μόνο σε επιλεγμένους χρήστες και μέσω πμ να περιμένεις ότι θα παίρνεις απαντήσεις όπως οι δικές μου ...

Πολλές φορές ένα cluster δουλεύει καλύτερα από ένα υπερμηχάνημα .... και αυτό το ξέρω από τη δουλειά μου ... που κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται πολύ περισσότερη υπολογιστική ισχύ από αυτή που ψάχνεις εσύ ...

Τα σέβη μου ... και πρόσεχε να τα ψιθυρίσεις αυτά που θα πεις μη σε ακούσει κανένας τοίχος .... :-D

Θα συμφωνήσω απολύτως με τον προλαλήσαντα.

Δημοσ.

Σωστα. Μπορω και να τα κανω και με ταχυτερο.:-D

2ον: δεν είπα πουθενά ότι τα ξέρω όλα. Είπα ότι εσύ δε ξέρεις τι σου γίνεται. Η διαφορά είναι τεράστια για όσους μπορούν να την αντιληφθούν ...

Οχι δεν το ειπα για αυτο το λογο.

Το ειπα γιατι ειπες:

1)"Οσο εσύ θα λες ότι ανήκεις στους μέσους Ελληνες που χρειάζονται Xeon και δεν είναι αριστοκράτες τόσο θα λέω εγώ ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται."

Δεν ειπα πουθενα οτι οι μεσοι Eλληνες χρειαζονται Xeon. Ειπα οτι εγω ανηκω στον μεσο οικονομικα Ελληνα και θελω να αποκτησω(και οχι χρειαζομαι) Xeon.

Αλλα κυριως το ειπα γιατι:

2)Αυτό που ζητάς να κάνεις ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνεται μόνο με το μηχάνημα που ψάχνεις ...

Επειδη δεν ηξερες για τι πραγμα μιλουσα, παρολα αυτα:

Ησουν σιγουρος (γραφωντας το "αποκλειεται") για κατι, χωρις να ξερεις τις παραμετρους αυτου του κατι.

Πχ μπορει να μου ειχε καποιος υποσχεθει να μου δινει 16000? και ολα αυτα που ειπα μονο αν αποκτησω αυτο το μηχανημα που ειπα. Πως το ηξερες εσυ οτι αποκλειεται να γινεται μονο με αυτο το μηχανημα? Δεν το ηξερες 100%!

Για αυτο και εγω ειπα οτι μιλας σαν να ξερεις τα παντα....

Αν ελεγες "κατα πασα πιθανοτητα" αντι για "αποκλειεται" τοτε δνε θα ειχα καμια αντιρρηση και διαφωνια μαζι σου....

Το ότι υπολογίζεις ότι 8 * 3 = 24 GHz χωρίς να λαμβάνεις υπ'οψη σου το πως το λειτουργικό θα διαχειριστεί αυτό το μηχάνημα και χωρίς να υπολογίζεις πως η εφαρμογή που θα τρέξεις θα διαχειριστεί τους 8 πυρήνες, αποδεικνύει ότι δε ξέρεις τι σου γίνεται

Και που ξερεις εσυ τι λαμβανω υποψιν μου και τι οχι?

Απορω δηλαδη!:confused:

Φυσικα και λαμβανω υποψιν μου ολα αυτα και εχω πληρη γνωση επι του θεματος....

Την αποφαση αυτη την πηρα γιατι οπως εξηγησα και πιο πανω εδειξες μια αλαζονεια οτι ξερεις καποια πραγματα στα σιγουρα, ενω οπως απεδειξα και πιο πανω θα μπορουσες να εισαι λαθος.

Πχ αν κρατουσες εστω και μια μικρη επιφυλαξη αντι να πεις το "αποκλειεται", τοτε θα ενεργουσα και εγω αλλιως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...