Hamurabi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 παιδια μια απορια...οταν πορτιερης σου ριχνει πορτα...(για τον κλασσικο λογο οτι εισαι με αντροπαρεα ας πουμε).. ποιον νομο παραβιαζει και τι επιπτωσεις μπορει να εχει; κατι αλλο...τους νομους μπορω να τους δω καπου στο ιντερνετ; π.χ. να γραφω "νομος ταδε" και να μου βγαζει τι ακριβως προβλεπει.
kostastnt Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Παράνομοι είναι οι πορτιέρηδες αλλά για εμένα προσωπικά καλύτερα που υπάρχουν. Θυμάμαι ένα ρεπορτάζ την εποχή που έβλεπα ακόμα τηλεόραση (πριν από 2 χρόνια τουλάχιστον) που έλεγε ότι μπορείς να φωνάξεις αστυνομία και να βάλουν πρόστιμο στο μαγαζί. Αλλά στην Ελλάδα η αστυνομία έχει πολύ καλές σχέσεις με τα μαγαζία, καταλαβαίνεις. Αν έγραφε τους νόμους στο internet, οι δικηγόροι τι θα κάναν τότε? Υπάρχει η σελίδα της κυβερνήσεως με τα ΦΕΚ αλλά είναι επί πληρωμή.
tolis_01 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Απορια: Αμα δεν γουσταρει ο αλλος την φατσα σου στο μαγαζι του, γιατι να θες να μπεις με το ζορι? Προσωπικα θα το εβλεπα προσβλητικο.
JohnnyDragon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 ΠΙστεύω πως αντί για πορτιέρι, πιο καλό θα ήταν να υπάρχουν 2-3 τούμπανοι ως προσωπικό ασφαλείας όμως, και να υπάρχουν στο χώρο ΜΟΝΟ για περίπτωση τσακωμού. Όχι για face control όμως. Αυτό είναι απαράδεκτο. Προσβλητικό για τους πελάτες που πάνε στην τελική να δώσουν τα λεφτά τους.
Hamurabi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Τελικα ξερει κανεις ποιο νομο ακριβως παραβιαζουν οταν ριχνουν πορτα; και τι ποινη προβλεπεται;
Lomar Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Νομίζω οτι σε προσβάλλουν προσωπικά, συγκεκριμένο νόμο δεν ξέρω, αλλά θίγουν την υπόσταση σου, την αξιοπρέπεια σου στη τελική. Ρατσισμός ενα πράγμα. Θα σου πω το κλασσικό για να μην τρώς πόρτα. θα προχωράς με αέρα και όταν πάει να σε σταματήσει ο μπράβος θα τον κοιτάς λες και έκανε κάτι εντελώς άκυρο, ΑΛΛΑ μην τον προσβάλλεις, απλά το κομμάτι του κάνει. Μετά θα σου πει δεν μπορείς να μπεις επειδή είναι γεμάτο το μαγαζί, θα του πείς ωραία, μόλις βγούν τα ανάλογα άτομα θα μπουμε. Σε περίπτωση που επιμένει για την πόρτα και πει κάτι για το ντύσιμο σου, του λές ήρεμα και χαμογελαστά, χωρίς ειρωνία: "θέλεις να δούμε και η αστυνομία τι γνώμη έχει για τα ρούχα μου;" Αν πάει να μπλοφάρει και σου την πει, και καλά οτι έχει τα κονέ με τους μπάτσους κτλ. τότε μην συνεχίσεις τις απειλές, πήγαινε πιο πέρα ήρεμα και πάρε τηλέφωνο. Στην αρχή κάνε οτι μιλάς ανήσυχα σε κάποιον άλλο, όχι στην αστυνομία. Μετά κλείσε το τηλέφωνο, χαμογέλα κοίτα προς το μαγαζί και πάρε κανονικά τους μπάτσους. Το παραπάνω το έκανε γνωστός μου και πέτυχε! Ακόμα και κονέ με τους μπάτσους να έχει ο πορτιέρης. Το γεγονός οτι μίλησες με κάποιον που δεν ήξερε και σε καθησύχασε, θα ανησυχήσει εκείνον. Δεν ξέρει τι είναι αυτός που κάλεσες, άσε που όση ώρα θα είσαι στο τηλέφωνο, αυτός θα βγάζει τα δικά του καμμένα σενάρια και θα αρχίσουν να τον ζώνουν τα φίδια. Επίσης όταν πας απο την αρχή να το παίξεις ιστορία και αρχίσεις τα ξέρεις ποιος είμαι εγώ και λοιπές άλλες καγκουριές ο πορτιέρης μπορεί να πει και στην αστυνομία οτι σε είχε να περιμένεις για λίγο και εσύ άρχισες μανούρα. Επίσης όταν είστε πουλαρία (δλδ πάνω απο 10 άντρες), πολύ απλά "διασπάστε" σε 3 ομάδες των 3 ατόμων και ο τελευταίος μπαίνει μόνος του. Χαρακτηριστικό δικό μου παράδειγμα: Όλο το καλοκαίρι που ήμουν Ρόδο όσες φορές πήγα στο κορυφαίο Paradiso, ήμουν χύμα, κοντό παντελόνι, απλή μπλούζα, παντόφλα (με διχάλα και σχεδιάκια ). Ποτέ ούτε μια υπόνοια δεν υπήρξε για πόρτα. Έσκαγα τα 15? και έμπαινα. Τέλος. Πήγα τον Σεπτέμβρη να μπω στο Zigolo της Λάρισας με κοντό παντελόνι και κυριλέ μπλούζα πόλο. Μου λέει ο πορτιέρης να περιμένω. Τον ρωτάω αν είναι γεμάτο. Δεν απαντάει. Σε μια φάση βγαίνουν 2 άτομα και πάω να μπω. Μπαίνει απο μπροστά μου, μου λέει που πας, γελάω και του λέω βγήκαν 2 άτομα άρα μπαίνουμε εμείς, αν υπάρχει άλλο πρόβλημα μπορώ να περιμένω άλλα 5 λεπτά, παραπάνω δεν παίζει θα πάω στο Kasbah (άλλο μαγαζί πάλι εκτός πόλης, άρα κατάλαβε οτι δεν έχω πρόβλημα - και καλά - με τα λεφτά). Μου λέει οτι και καλά δεν είδε οτι βγήκαν 2 άτομα (απο μπροστά του πέρασαν και τους χαιρέτησε), μου χαμογέλασε και με συνόδευσε μαζί με τον φίλο μου μέχρι την υποδοχή. Τόσο απλά. Υπάλληλοι είναι και πρέπει να το καταλάβουν. Στην τελική θέλω να δω αν μάθει ο ιδιοκτήτης οτι έριξαν πόρτα σε εναν "κακοντυμένο" λεφτά πιτσιρικά κατα πόσο θα χαρεί... :twisted: Μην πεταχτεί τώρα κανένα wannabe party animal και αρχίσει τα εγώ στη Μύκονο, στην ibiza κτλ και ήμουν μούρη κ έτσι κ αλλιώς. Στην Ιταλία που έχει κλαμπάρες και δεν υπάρχει το σκηνικό της πόρτας. Στη Γερμανία ρίχνουν πόρτα γιατί απαιτείται πολύ συγκεκριμένο dress-code, αλλά αν είσαι ντυμένος όπως θέλει το club τότε και ο πιο άσχημος-μη τρέντουλας-μη "αεράτος" να είσαι θα μπείς χωρίς πολλά-πολλά.
kage Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=183832
Lomar Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Για το prive ok. Αλλά για το γεμάτο; Του λες οτι θα περιμένεις και οτι μόλις βγούν τα ανάλογα άτομα μπάινεις. Τι πιο απλό, λογικό και νόμιμο.
Nomikaria Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Σε περιπτωση που απαγορευεται σε καποιον η εισοδος σε δημοσιο χωρο χωρις να συντρεχει καποιος λογος,προσβαλλεται το δικαιωμα στην προσωπικοτητα συμφωνα με το αρ.57 του Αστικου Κωδικα....Σ'αυτη την περιπτωση ο θιγομενος μπορει να απαιτησει ασκωντας αγωγη στα πολιτικα δικαστηρια,αρση της προσβολης και παραλειψη της στο μελλον.... Ακομα,αναλογικα με την περισταση,δεν αποκλειεται και αποζημιωση βασει αδικοπρακτικης ευθυνης(αρ.914 ΑΚ) Επισης,βασει αρ.59 ΑΚ το δικαστηριο μπορει να καταδικασει τον υπαιτιο να ικανοποιησει την ενδεχομενη ηθικη βλαβη που εχει προκληθει.Η ικανοποιηση συνισταται σε πληρωμη χρηματικου ποσου,σε δημοσιευμα ή σε ο,τιδηποτε επιβαλλεται απο τις περιστασεις. Μαλιστα,υπαρχει και νομολογια επι του θεματος,περσι νομιζω ειχε εκδοθει δικ/κη αποφαση μετα απο αγωγη που ασκησε καποιος λογω.."πορτας" και ειχε επιδικαστει κι ενα ποσο ως αποζημιωση.Αν τη βρω,θα βαλω και λινκ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Paredwse....your lights...please.... Το γεγονός ότι μερικοί θεωρείτε ότι έχω απαντήσεις για όλα κολακεύει τον ήδη υπέρμετρο εγωισμό μου... ... δυστυχώς όμως δεν ξέρω πάντα τι να πω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δύο αντιτιθέμενες απόψεις: - Από τη μία, έχω ακούσει ότι εκδόθηκαν αποφάσεις δικαστηρίων που θεωρούν την απαγόρευση εισόδου σε καταστήματα διασκέδασης ως προσβολή της προσωπικότητας του πελάτη. Μάλιστα λέγεται ότι έχουν επιδικαστεί και κάποια ποσά. - Από την άλλη, υφίσταται η άποψη ότι σε ιδιωτικό χώρο (όπως είναι το μπαρ μου, το club μου, το σπίτι μου) μπορώ να επιτρέπω ή να απαγορεύω την πρόσβαση σε όποιον γουστάρω και με όποια κριτήρια γουστάρω εγώ. Βέβαια, εδώ υπάρχει η ανταπάντηση ότι το μπαρ ή η καφετέρια δεν είναι ακριβώς ιδιωτικός μου χώρος αφού είναι προσβάσιμος σε αόριστο αριθμό ατόμων - όχι όπως το σπίτι μου, στο οποίο ελέγχω αυστηρά την πρόσβαση. Πάντως αυτά περί prive είναι μπούρδες. ΑΝ είναι ιδιωτική λέσχη, οφείλει να το λέει ξεκάθαρα στην είσοδο "Ιδιωτική Λέσχη - Είσοδος μόνο για μέλη". Το μόνο στο οποίο "πατάνε" οι ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων είναι ο αριθμός των πελατών. Λένε "είμαστε γεμάτοι" και ψιλοκαθάρισαν. Αν όμως δείτε να βγαίνει κάποιος... Θα προσπαθήσω να το ψάξω λίγο παραπάνω πάντως, είναι ενδιαφέρον θέμα.
Hamurabi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Nomikaria, εσυ λες τι προβλεπεται για "δημοσιο χωρο" πραγμα που δεν ειναι φυσικα ενα club. PAreDwse περιμενω νεα σου!!
Ather Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Κάποιος είπε για το εθνικό τυπογραφίο. Τους νόμους τους δίνει όλους (εκτός από τους πολύ παλιούς) δωρεάν.
kostastnt Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Με τους πορτιέρηδες διαμορφώνεις το στυλ των ατόμων που θέλεις στο μαγαζί σου. Αν ρίχνεις πόρτα σε οποιονδήποτε κάτω των 25 χρονών, απλά θέλεις ένα μαγαζί χωρίς "πιτσιρικάδες". Αν επιτρέπεις την είσοδο μόνο σε κωλ0-trendo-φατσες, τότε θέλεις ένα μαγαζί μόνο για trendy άτομα. Είναι το ίδιο πράμα με τις τηλεοράσεις στις καφετέριες. Κάποιες έχουν γιγαντοθόνες και τον σχολιασμό του αγώνα στα ηχεία του μαγαζιού θέλωντας να προσελκύσουν ποδοσφαιρόφιλους που γκαρίζουν, ενώ άλλα δεν έχουν καθόλου γιατί θέλουν ένα πιο ήσυχο μαγαζί.
kostastnt Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Κάποιος είπε για το εθνικό τυπογραφίο. Τους νόμους τους δίνει όλους (εκτός από τους πολύ παλιούς) δωρεάν. Κάπου κάνεις λάθος. Δίνει κάποια συγκεκριμένα πράματα δωρεάν. Το μεγαλύτερο μέρος των νόμων, ΦΕΚ, κτλ είναι επί πληρωμή. Για να σε πείσω μπορείς να δεις τον τιμοκατάλογο τους ΕΔΩ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.