Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ATI Radeon Mobility 9000 σε Fujitsu Siemens Laptop:Amilo D 7830!ΕΠΕΙΓΟΝ!!

run2thehills

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξαφνικά εκεί που είχα το laptop μου και έβλεπα ταινία,το κλείνω κανονικά και το ξανανοίγω μετά από 2 ώρες.Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι,από την ώρα που το άνοιξα μου βγάζει στην οθόνη κάτι μπλε γραμμές ,τετραγωνάκια,τελείτσες,γραμμούλες, που μάλιστα "παίζουν" όλη την ώρα.Επίσης σα να έχουν χαλάσει τα χρώματα ολής της οθόνης (πχ. το άσπρο φαίνεται κιτρινο και τρεμοπαίζει)Κατά τα άλλα ο υπολογιστής παίζει μιά χαρά!Α, επίσης να σας πω ότι το πρόβλημα το εμφανίζει και πριν την εκκίνηση των Windows,αμέσως από το boot του bios.Πείτε μου,τι φταίει είναι η κάρτα γραφικών ή η οθόνη. Επίσης επειδή το πήγα στο εξουσιοδοτημένο service και μου ζητάγανε περιπου 420ευρώ μόνο για αυτό μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο online store για να παραγγείλω μια καινουρια κάρτα γραφικών;(αν φταίει αυτη...)(στο service μου είπαν ότι φταίει αυτή)Τελευταίο να πω ότι εκείνη τη μέρα που έγινε το κακό είχαμε καποιες αυξομειώσεις της τάσης στο σπίτι αλλά το Laptop ήταν στην μπρίζα και off.)Θα περιμένω απαντήσεις και συμβουλές.Eυχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

χμμ αυτές οι αυξομειώσεις της τάσης μυρίζουν άσχημα αλλά κ ο μετασχηματιστής θα της άντεχε λογικά...420 ευρω να σου αλλαξουν τι?

Δημοσ.

Καλά δεν το συζητάω...Το service της Alman είναι για τα μπάζα!Άλλη φορά αν ξαναπάρω λαπτοπ μονο turbo X.

Στο σερβις μου ζητησαν ακούστε!:

Για την παραπάνω κάρτα γραφικών:150,32

για το πανω καπάκι της οθόνης:31,46 (μου έχει σπάσει η βάση του αριστερού μεντεσέ,αλλά η οθόνη έπαιζε έτσι εδώ και 6 μήνες μια χαρά!)

για το μπροστινό bezel γύρω απο την όθόνη:28,05

για τους 2 μεντεσέδες:56,44 (εδώ να σας πω ότι μόνο ο αριστερός είχε σπάσει και μάλιστα στο σέρβις δεν τον είχαν κοιτάξει καν. Είχα βάλει κάτι τσιρότα για στήριξη και δεν είχαν κουνηθεί απο τη θέση τους!)

για τροφοδοτικό:76,22

για μπαταρία:129

για dvd writer:130 (γιατί το dvd combo που είχε μέσα απο το εργοστάσιο δεν παίζει επανεγγράψιμα dvds και φυσικά ούτε γράφει,αν και το τελευταίο το ήξερα...)

ΕΡΓΑΣΙΑ!!!!:90ΕΥΡΩ!!!

ΦΠΑ!!!!:131,42ΕΥΡΩ!!!!

ΣΥΝΟΛΟ!!!!:823,11!!!!

Και τελικά απλά το πήρα πίσω χωρίς να κάνω τίποτα με την ελπίδα ότι θα βρω τα ανταλλακτικά online και θα τα βάλω μόνος μου.

Το καλύτερο μου το είπε η ΑΛΜΑΝ όταν για τον παραπάνω λόγο ζήτησα μια λεπτομερή λίστα με τα ανταλλακτικά και τους τύπους τους.(για να τα googlarw)Λέει η εταιρία που τους προμηθεύει τα ανταλλακτικά τους έχει απαγορεύσει να δίνουν τέτοια στοιχεία στους πελάτες!

Άκουσον άκουσον!Για να δημιουργούν μονοπώλιο και να σε ριμαζουν στις τιμες για εναν υπολογιστη 6 ετών που με τα λεφτα για το σερβις θα μπορούσα να πάρω ένα καινούριο λαπτοπ που θα πέταγε κιόλας!

Δημοσ.

Κοίταξε έχεις άδικο φίλε μου..επειδή ο φορητός σου έχει γίνει κυριολεκτικά κομμάτια και χάλασε μετά από 6 χρόνια δεν νομίζω πως φταίει το service...τώρα να δώσεις πάνω από 50 σε οτιδήποτε έχει σχέση με pc που είναι 6 χρονών δεν αξίζει....επίσης το κόστος των ανταλλακτικών δεν πέφτει ούτε cent στις εταιρείες..δεν βλέπω λοιπόν κάποιον για τα μπάζα τρέχα στους λόφους..:) μήπως πρέπει σκέφτεσαι πάρεις καινούργιο laptop..?

Δημοσ.

exei dikio o filos Venisk....

den mporeis na ta xwneis se mia etairia otan exeis kanei kommatia ton forhto sou... gia na ta exei pathei auta pou les kapou ton kopanhses, h exei faei saboura..

kai to wraio einai oti den ta grafeis kai sto arxiko sou post....oti kserete paidia mou eixe simbei kai to tade tote...

twra pas gia kainourio...

Δημοσ.

paidia anti na arxisete na xwnete na rwtate prwta.

o enas medeses espase apo aplo anoikse kleise ths othonhs kai malista spanio giati h battaria moy eixe teleiwsei apo to 1o 6mhno kai giauto den ton metakinousa kai polu.Sun oti an ton deite ton forhto mou ektos apo auto to rahsma tou medese ekswterika fainetai sa nanai enos etous!Ta pc mou egw ta frodizw kai ta prosexw.Oute saboures oute tpt den eixe to laptop mou!

Oso gia thn alman,nomizw oti auto pou den mou dinan oute tous kwdikous twn antallaktikwn htan kataptisto.Giati gia na mporw na ta brw mono mesw autwn dhl?Auto einai anithiko

Twra gia to an einai 6 etwn to laptop emena den mou leei kati.Ti dhl an sou leei mia etairia oti exeis px 1 xrono egguhsh ti shmainei auto oti meta ton ena xrono prepei na ton petakseis?H karta grafikwn giati xalase?O texnikos kserete ti mou eipe gia auto?Tou lew den pairnei episkeuh e?Mou leei:Ti episkeuh,auta pane gia allagh.Kai tou apantaw:Dhl kseroume ama kahke, ti epathe na kserw an eftega egw na to proseksw thn epomenh fora.

Alla autos den thn eixe koitaksei kan!(ennow me kapoio benchmark)Einai auth mhpws epaggelmatikh apanthsh?

Gia to medese den tapa analutika.mou exei spasei o aristeros kai autoi mou xrewnane kai to deksi. Lew:giati re paidia?exei xalasei kai o dekshs?

Oxi,mou lene,alla auta ta allazoume panta mazi.Meta apo ligo kairo tha sou spasei kai o allos!

Dhl eleos.Teleutaio, oi times antiproswpias einai kata polu auksimenes.Px.thn mpataria thn exw brei 30 euro kainouria,to dvd writer 35!Ti allo thelete gia na xaraktirhsete ena service "oxi kai toso kalo"?!

Δημοσ.

πολλά ρε φίλε ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο παλιό..τα κομμάτια που ψάχνεις δυστυχώς είναι συλλεκτικά..και δεν χώσαμε τίποτα..μακάρι να σου κρατούσε άλλη μια 10ετια..αλλά δεν γίνεται..μάζευε λεφτά και ζήτα γνώμες για κανένα φτηνό καινούριο..

Δημοσ.
Tou lew den pairnei episkeuh e?Mou leei:Ti episkeuh,auta pane gia allagh.Kai tou apantaw:Dhl kseroume ama kahke, ti epathe na kserw an eftega egw na to proseksw thn epomenh fora.

Alla autos den thn eixe koitaksei kan!(ennow me kapoio benchmark)Einai auth mhpws epaggelmatikh apanthsh?

Αν με το που ανοίγεις τον φορητό η οθόνη βγάζει "σκουπίδια" όπως λες και το ίδιο βγάζει και σε εξωτερική οθόνη δεν χρειάζεται να βάλεις κανένα benchmark.Είναι καθαρά πρόβλημα VGA.

Δημοσ.
Καλά δεν το συζητάω...Το service της Alman είναι για τα μπάζα!Άλλη φορά αν ξαναπάρω λαπτοπ μονο turbo X.

Στο σερβις μου ζητησαν ακούστε!:

Για την παραπάνω κάρτα γραφικών:150,32

για το πανω καπάκι της οθόνης:31,46 (μου έχει σπάσει η βάση του αριστερού μεντεσέ,αλλά η οθόνη έπαιζε έτσι εδώ και 6 μήνες μια χαρά!)

για το μπροστινό bezel γύρω απο την όθόνη:28,05

για τους 2 μεντεσέδες:56,44 (εδώ να σας πω ότι μόνο ο αριστερός είχε σπάσει και μάλιστα στο σέρβις δεν τον είχαν κοιτάξει καν. Είχα βάλει κάτι τσιρότα για στήριξη και δεν είχαν κουνηθεί απο τη θέση τους!)

για τροφοδοτικό:76,22

για μπαταρία:129

για dvd writer:130 (γιατί το dvd combo που είχε μέσα απο το εργοστάσιο δεν παίζει επανεγγράψιμα dvds και φυσικά ούτε γράφει,αν και το τελευταίο το ήξερα...)

ΕΡΓΑΣΙΑ!!!!:90ΕΥΡΩ!!!

ΦΠΑ!!!!:131,42ΕΥΡΩ!!!!

ΣΥΝΟΛΟ!!!!:823,11!!!!

Και τελικά απλά το πήρα πίσω χωρίς να κάνω τίποτα με την ελπίδα ότι θα βρω τα ανταλλακτικά online και θα τα βάλω μόνος μου.

Το καλύτερο μου το είπε η ΑΛΜΑΝ όταν για τον παραπάνω λόγο ζήτησα μια λεπτομερή λίστα με τα ανταλλακτικά και τους τύπους τους.(για να τα googlarw)Λέει η εταιρία που τους προμηθεύει τα ανταλλακτικά τους έχει απαγορεύσει να δίνουν τέτοια στοιχεία στους πελάτες!

Άκουσον άκουσον!Για να δημιουργούν μονοπώλιο και να σε ριμαζουν στις τιμες για εναν υπολογιστη 6 ετών που με τα λεφτα για το σερβις θα μπορούσα να πάρω ένα καινούριο λαπτοπ που θα πέταγε κιόλας!

και λιγα σου ζητησαν!!! σοβαρολογω,καταρχας ειναι εξη χρονων το λαπτοπ και εισαι και τυχερος που υπαρχουν τα ανταλλακτικα να το αγορασεις ,διοτι οι εταιριες ειναι υποχρεωμενες να παρεχουν ανταλλακτηκα ΜΟΝΟ για πεντε χρονια,διασταυρωμενο και νομικα, ειναι το ιδιο πραγμα σαν να πηγενεις ενα αυτοκινητο εξαετιας για ρεκτιφιε ,ολα ειναι ακριβα,

εξαλλου στο φορητο σου δεν υπαρχει και κατι που να δουλευει ολα τα ακριβα ανταλλακτικα ειναι χαλασμενα στον φορητο σου και θελουν αντικατασταση

Εξαλου γιατι τα εβαλες με την Αλμαν και την καθε αλμαν ,το ξερεις οτι εαν ησουν στο εξωτερικο ουτε καν θα μπαινανε στον κοπο να σου δωσουν τημη για να στο φτιαξουν,θα σου λεγανε κατυεθειαν την πραγματικοτητα πετα το και παρε καινουργιο.

λυσε μου και μια απορια γιατι οτι χαλαγε δεν το πηγενες για να στο γτιαξουν κατευθειαν,διοτι να σου χαλασανε ολα μονο μιας αποκλειετε

Δημοσ.
Καλά δεν το συζητάω...Άλλη φορά αν ξαναπάρω λαπτοπ μονο turbo X.

και να σε ρωτισω κατι αλλο εαν χαλασει το τουρμπο εξ μετα απο δυο χρονια νομιζεις οτι θα στο φτιαξουν????

ειμαι πολλυ περιεργος να το μαθω αυτο

Δημοσ.

οπως τα λενε ολοι ετσι ειναι και παλιο ειναι το μηχανημα και δεν αξιζει να το επισκευασης και κατι αλλο τα χρηματα για τα ανταλακτικα δεν τα ζηταει η αλμαν αλλα η fujitsu siemens η αλμαν περνει μονο την εργασια οσο γιατον φιλο με την καρτα γραφικων τοσο στοιχιζει η καρτα σαν ανταλακτικο και αν την βρεις απο αλλου ποιο φθηνα παρτην αλλοιως μαζι με την εργασια δεν αξιζει την επισκευη και κατι ακομα δεν εργαζομαι στην αλμαν αυτο γιατι απαντησα για την επισκευη που πηγε να κανει ο φιλος εκει

Δημοσ.

pwwww re c exw vare8ei ton ka8e asxeto na mpenei k na grafei to makri tou kai to konto tou...nai r c maga run2thehills krazeis ta service mesa sta forum i alman 8a sou parei ta lefta oxi i fujitsu...pas kala re c?Kai to kalitero ....pare turbo-x ayta sas a3izoun ,rwta re maga kanena pou exei turbo-x na sou pei...RWTA kanena na sou pei an to exei 2 xronia xoris na exei skasei ta malia tis kefalis tou sto service....pare ta tivanezika turbo-x...sto lew ipeu8ina kai as me diapsesei kapios ....afou pareis to turbo -x kai to pas 3-4 fores mesa stin egiisi sto service meto pou teleiwsei o xronos les kai einai sinenoimena "skane" ti na pw ...ayta sas a3izoun REEEEE

Δημοσ.
οπως τα λενε ολοι ετσι ειναι και παλιο ειναι το μηχανημα και δεν αξιζει να το επισκευασης και κατι αλλο τα χρηματα για τα ανταλακτικα δεν τα ζηταει η αλμαν αλλα η fujitsu siemens η αλμαν περνει μονο την εργασια οσο γιατον φιλο με την καρτα γραφικων τοσο στοιχιζει η καρτα σαν ανταλακτικο και αν την βρεις απο αλλου ποιο φθηνα παρτην αλλοιως μαζι με την εργασια δεν αξιζει την επισκευη και κατι ακομα δεν εργαζομαι στην αλμαν αυτο γιατι απαντησα για την επισκευη που πηγε να κανει ο φιλος εκει

συμφωνω μαζι σου η καθε αντιπροσωπεια δεν περνει ολα τα χρηματα απλα τα παλαια ανταλλακτικα ειναι ποιο ακριβα διοτι ειναι λιγοτερα στο στοκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...