parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δες αυτήν την εικόνα, προέκυψε από μία συζήτηση σε άλλο φόρουμ...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δες αυτήν την εικόνα, προέκυψε από μία συζήτηση σε άλλο φόρουμ... Den einai kaki san statistiki..Hmmmm ok! Fujitsu 8a parw!
elerfalahst Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 fujitsu ftw!!! parsifal pantos, i statistiki afti de leei tipota... ama mou eixes 100 WD kai 100 SG (pou palli einai ligoi) na po entaksei... ase pou exei thema kai poso poli xrisimopieis ton kathena pantos apoti eidate kiollas, oloi WD pairnoune :D:D i win!
parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Άμα σου είχα 100 WD και 100 ST θα μου έλεγες «Άμα μου είχες 1000 WD και 1000 ST... » και ούτω καθ' εξής...
elerfalahst Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 oxi, apla me 60 deigmata apo to ena kai 17 apo to allo den ftiaxneis statistiki, alla mia mpourda kai misi opos apo to fujitsu den mporeis na vgaleis simperasmata giati einai mono enas. vasikoi nomoi tis statistikis
mihalakis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Όπως τα είπαν παραπάνω, δεν είναι καθόλου ασφαλή τα συμπεράσματα από την παραπάνω εικόνα... Απότι βλέπω στις τιμές η τιμή ανα γιγαβίτιο είναι πάνω κάτω στα 21-23 λεπτά ανάλογα με τη μάρκα. Αυτή τη στιγμή έχω έναν εξωτερικό 250 μάξτορα σχεδόν 1 1/2 χρόνο και πάει μια χαρά και ας είναι ide. έχω και έναν 320 σηγεητ που πήρα πριν 2 εβδομάδες που τον έκανα εξωτερικό (σατα 2) και έναν ίδιο που τον έβαλα στο κυτίο του άθλου μου. Το λοιπόν βλέπω οτι παραδόξως όταν φορτώνει ο σηγεητ κάνει λίγο παραπάνω (αλλά και πιο πορωτικό θόρυβο, ένα πράμα σαν μια ήσυχη τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας πετρελαιοκινητήρα) θόρυβο, αλλά σε λειτουργία και κατα το seek είναι πιο ήσυχος από τον μαξτορ. Επέλεξα τον σηγεητ λόγω καλής προιστορίας μου με τη μάρκα αλλά και της 5ετους εγγύησης. Κρίνοντας από τη μητρική σου που έχει usb2 να ξέρεις οτι όταν μεταφέρεις αρχεία μεγάλα από τον έξω προς τα μέσα η ταχύτητα σου θα κυμαίνεται από 28-33 περίπου μεγαβύτια το δευτερόλεπτο. Το ίδιο ισχύει και για τον μάξτορα και για τον σηγεητ γιατί απλούστατα περιορίζεται από το υσβ. Ωστόσο δεν είναι καθόλου μικρές ταχύτητες. Ενδεικτικά μετέφερα τις προάλες 160 περίπου γίγα σε περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά. Αν οι σκληροί είναι εσωτερικοί τότε εκεί από δική μου εμπειρία βλέπω οτι απο τον έναν στον άλλο οι ταχύτητες μπορούν να ανέβουν και στα 43-48 μβ/δευτ. ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων. Θεωρώ ασφαλέστερη λυση τον εσωτερικό αλλά εγώ θα προτιμούσα τον εξωτερικό για λόγους μεταφοράς απο ενα πιτσι σε άλλο. Πραγματικά με έχει σώσει. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό τότε πηγαίνεις βουρ για εσωτερικό που ίσως να σου κρατήσει και παραπάνω λόγω των μικρότερων κραδασμών κινήσεων του κουτιού και άλλα συναφή (έχω καταφέρει να ρίξω εξωτερικό στο πάτωμα την ώρα που έγραφε). Επίσης θα προτιμούσα κάτι που θα με καλύψει για ικανό χρονικό διάστημα,ήτοι έναν 320. Αν στο μέλλον θέλω κάτι παραπάνω πέρνω έναν μεγαλύτερο ακόμα όταν και αν τον χρειαστώ, που σημαίνει οτι θα πάρω πολύ περισσότερα γβ, μεγαλύτερη ταχύτητα,και θα είναι και καινούριος. Αν δεν γεμίζεις με τραγικά γρήγορους ρυθμούς τους σκληρούς σου τοτε γιατί να πάρεις 500γβ?Για να τα γεμίσεις σε 3-4 χρόνια;Πάρε 320 και σε 3 χρόνια βάζεις και 1 τέρας άμα λάχει. έτσι το βλέπω,είπα και λάλησα
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 eleharlafast exei kapio dikio.. H swsti statistiki einai mazikes gnwmes kai peristatika .. Parsifal sto google dn 8a eiparxei kamia tetia?? Dn mporei ..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 soz gia kapio logo dn eida to post tou.. Όπως τα είπαν παραπάνω, δεν είναι καθόλου ασφαλή τα συμπεράσματα από την παραπάνω εικόνα... Απότι βλέπω στις τιμές η τιμή ανα γιγαβίτιο είναι πάνω κάτω στα 21-23 λεπτά ανάλογα με τη μάρκα. Αυτή τη στιγμή έχω έναν εξωτερικό 250 μάξτορα σχεδόν 1 1/2 χρόνο και πάει μια χαρά και ας είναι ide. έχω και έναν 320 σηγεητ που πήρα πριν 2 εβδομάδες που τον έκανα εξωτερικό (σατα 2) και έναν ίδιο που τον έβαλα στο κυτίο του άθλου μου. Το λοιπόν βλέπω οτι παραδόξως όταν φορτώνει ο σηγεητ κάνει λίγο παραπάνω (αλλά και πιο πορωτικό θόρυβο, ένα πράμα σαν μια ήσυχη τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας πετρελαιοκινητήρα) θόρυβο, αλλά σε λειτουργία και κατα το seek είναι πιο ήσυχος από τον μαξτορ. Επέλεξα τον σηγεητ λόγω καλής προιστορίας μου με τη μάρκα αλλά και της 5ετους εγγύησης. Κρίνοντας από τη μητρική σου που έχει usb2 να ξέρεις οτι όταν μεταφέρεις αρχεία μεγάλα από τον έξω προς τα μέσα η ταχύτητα σου θα κυμαίνεται από 28-33 περίπου μεγαβύτια το δευτερόλεπτο. Το ίδιο ισχύει και για τον μάξτορα και για τον σηγεητ γιατί απλούστατα περιορίζεται από το υσβ. Ωστόσο δεν είναι καθόλου μικρές ταχύτητες. Ενδεικτικά μετέφερα τις προάλες 160 περίπου γίγα σε περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά. Αν οι σκληροί είναι εσωτερικοί τότε εκεί από δική μου εμπειρία βλέπω οτι απο τον έναν στον άλλο οι ταχύτητες μπορούν να ανέβουν και στα 43-48 μβ/δευτ. ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων. Θεωρώ ασφαλέστερη λυση τον εσωτερικό αλλά εγώ θα προτιμούσα τον εξωτερικό για λόγους μεταφοράς απο ενα πιτσι σε άλλο. Πραγματικά με έχει σώσει. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό τότε πηγαίνεις βουρ για εσωτερικό που ίσως να σου κρατήσει και παραπάνω λόγω των μικρότερων κραδασμών κινήσεων του κουτιού και άλλα συναφή (έχω καταφέρει να ρίξω εξωτερικό στο πάτωμα την ώρα που έγραφε). Επίσης θα προτιμούσα κάτι που θα με καλύψει για ικανό χρονικό διάστημα,ήτοι έναν 320. Αν στο μέλλον θέλω κάτι παραπάνω πέρνω έναν μεγαλύτερο ακόμα όταν και αν τον χρειαστώ, που σημαίνει οτι θα πάρω πολύ περισσότερα γβ, μεγαλύτερη ταχύτητα,και θα είναι και καινούριος. Αν δεν γεμίζεις με τραγικά γρήγορους ρυθμούς τους σκληρούς σου τοτε γιατί να πάρεις 500γβ?Για να τα γεμίσεις σε 3-4 χρόνια;Πάρε 320 και σε 3 χρόνια βάζεις και 1 τέρας άμα λάχει. έτσι το βλέπω,είπα και λάλησα Koitakse..Sxedon KA8OLOU dn me endiaferei na pernw ton skliro apo edw kai apo ekei sta alla pc..Opws zousa 8a zw kai twra..8elw 3 pragmata? DvD 8a grapsw stous filous m..Ase p dn mou aresei na mirazw ta pragmata/siloges m Kai gia mia metafora pou mono mouri einai, 8a xalalisw na kanw 10 ores na metaferw mia 700mb tainia..Amfivalw ean 8a kanei to 1/3 tis taxititas enws SATA2 .. kai giafto fovame kai dn pernw ekswteriko :/ Twra afto p les me ton 320 anti tou 500 .. ksereis poso polu me trwei?? =/ Den exw idea ean 8a eftana 500 kai pote .. :/ Alla fovame min 8elw kai allo skliro kapia stigmi dunno =/
parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 oxi, apla me 60 deigmata apo to ena kai 17 apo to allo den ftiaxneis statistiki, alla mia mpourda kai misi opos apo to fujitsu den mporeis na vgaleis simperasmata giati einai mono enas. vasikoi nomoi tis statistikis Ο μόνος που μίλησε για Στατιστική είσαι εσύ. Εγώ έδωσα το link ως ένα ενδεικτικό στοιχείο, όχι ως απόδειξη ότι οι WD είναι μάπα. :-?
elerfalahst Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 1. to gegonos oti exei % kato 2. to gegonos oti ONTOS den simainei kati i eikona, eno esi tin evales gia na deikseis kati, oti kai an einai afto, pragma pou sou eksigisa me statistiki. ama den mporeis na to katalaveis /care eleharlafast i lolled...
mihalakis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Κοίτα, ένα δβδ 4.7 γβ το μεταφέρει σε περίπου 4 λεπτά ένας υσβ σκληρός. ένας εσωτερικός σαφώς και θα το κάνει γρηγορότερα αλλά και πάλι δεν το θεωρώ καθόλου άσχημο. το θέμα είναι οτι από τι στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει τότε θα ψάξεις για εσωτερικό και να σου μείνει και κανένα φράγκο στην άκρη. πχ απο τα 86 του σηγεητ320 (77 είχε μέχρι πριν 10 μέρες που τους πήρα.μάλλον αναθάρρησαν με την παραγγελία μου και τους ακρίβυναν.Ζητώ συγνώμη στην κοινότητα) μεχρι τα 107 του σηγεητ 500 ειναι 21 ευρω. Υπάρχει όμως και ο γουεστερν στα 320 που έχει 68 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε 21.4 λεπτά ανα γβ (όσο και στον 500αρι). Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά πάντως γιατί από τα 68 ευρώ στα 320 ανεβαίνουμε στα 107 του 500αρι που δεν είναι και λίγη διαφορά εδώ που τα λέμε. Οι 500αρηδες θα πέσουν αλλά είναι λίγο νωρίς ακόμα.Με 320 κάνω άνετα τη δουλειά μου...Έχω 15000 άσματα μέσα, 10 σεζόν τοπ γκηαρ,11 σαουθπαρκ,2 λοστ,τα απειρα ντοκιμαντέρ, 7-8 γβ φωτογραφίες κάποια iso παιχνιδιών. Σε 1-2 χρόνια (αν δεν του βάλω φωτιά) θα έχουν πέσει τρελά οι τιμές και έχουν ανεβεί οι χωρητικότητες, λογικά θα έχω γεμίσει και θα πάω σε μια μεγαλύτερη και ταχύτερη λύση...
parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Έννοια σου και αρχές Στατιστικής γνωρίζω, δεν περίμενα να μάθω σε fora. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω και θέλω να μου εξηγήσεις είναι το εξής: αφού δεν πρόκειται στο παρόν thread να συγκεντρωθεί στατιστικά σημαντική μάζα posts με γνώμες/μαρτυρίες ώστε να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα, γιατί μπήκες στον κόπο: emena pantos oi 5/8 sklirous einai Wester Digital. o 6os einai seagate, o 7os enas 8GB seagate (doro apo ena filo mou gia ena server project), kai o 8os enas pampalaios WD (nomizo 6GB) pou pira "doraki" apo ena magazi kai tou evgala ta matia Πιστεύεις ότι ενα διάγραμμα που συγκεντρώνει στοιχεία από 10-20 χρήστες, συνολικά έχει μικρότερη αξία από τη δική σου μαρτυρία... ;
mihalakis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Παρεπιπτόντως σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστείς παραπάνω.Όσο και να έχεις. Ωστόσο έτσι που τρέχει το πράμα με τους υπολογιστές πιστεύω οτι το καλύτερο value for money το προσφέρουν οι μέσες λύσεις και όχι οι κορυφαίες. Το να πάρω κάτι με τη λογική να μου κρατήσει πάνω από 2 χρόνια το απορρίπτω στους υπολογιστές. Ενδεικτικά επειδή είσαι της amd θυμάσαι τις τιμές που είχαν οι FX? Χτυπούσαν 9 με 10 κατοστάρικα. 2 χρόνια μετά παίρνεις διπύρηνο πολύ ανώτερο στο 1/4 της τιμής.
elerfalahst Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 mihalaki, ennoeitai. mi sou po oi pio fthines (afti ti stigmi pairneis ipologisti me 200 euro, kai einai polli kaliteros (2 kai 3 fores) apo to mixanima mou pou pira 600 prin 3 xronia... tha mporousa na paro 3 ipologistes 200 euro se afti tin periodo kai na eixa kai mia xara pc tora parsifal, ego ipa ti xrisimopio ego... opos kai esi eipes ti protimas, kai o mihalakis... se afto pou eimai antithetos einai na pas na parousiazeis "stoixeia" pou den vgazoun noima prospathontas na peiseis kapion gia otidipote. giati ti thes na mas deikseis sto diagrama? oti oi perisoteroi exoun wd? oti osoi exoun 5-6 wd exoun kai 1-2 sg? oti oi sg exoun mikrotero pososto dialisis? oti mono enas exei fujitsu? na ksero kai ego diladi... anyway, kante oti thelete den asxoloumai allo
parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 se afto pou eimai antithetos einai na pas na parousiazeis "stoixeia" pou den vgazoun noima prospathontas na peiseis kapion gia otidipote. giati ti thes na mas deikseis sto diagrama? oti oi perisoteroi exoun wd? oti osoi exoun 5-6 wd exoun kai 1-2 sg? oti oi sg exoun mikrotero pososto dialisis? oti mono enas exei fujitsu? na ksero kai ego diladi... Άντε πάλι. Με το διάγραμμα δεν προσπαθώ να «δείξω» τίποτα, γιατί δεν το έφτιαξα εγώ. Απλά έδωσα το link χωρίς κανένα σχολιασμό από μέρους μου. Αν ήθελες να το δεις ανοιχτόμυαλα, είναι σαν να ποστάρανε τα συγκεκριμένα άτομα εδώ, λέγοντας τις εμπειρίες τους με συγκεκριμένες μάρκες. Εσύ επέλεξες τον άλλο δρόμο: να μπλέξεις Στατιστική με νεφελώδεις προθέσεις και να το πας σε συνομωσιολογία. Καλή φάση, δε λέω. Ψαρώνεις τον άλλον εύκολα. Εμένα θα με συγχωρέσετε τώρα, πηγαίνω να πάρω το έμβασμα που μου 'χει έρθει από: Seagate Technology 920 Disc Drive Scotts Valley, CA 95066 United States of America
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.