Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία ανεμιστήρων και θερμοκρασία επεξεργαστή

nikosfree12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο θέλω να συνδέσω 2 ανεμιστηράκια στο pc μου. Βέβαια τα είχα βάλει στην τύχη. Αλλά η κοινή λογική λέει άλλα. Λοιπόν το ένα από εμπρός και το άλλο από πίσω στο case tower.

1)Όμως το ένα πρέπει να βάζει αέρα και το άλλο να βγάζει ή και τα 2 να βγάζουν;

2)Επείσης αν αφήσω ανοικτό το pc από τη μία πλευρά είναι καλύτερα για τη θερμοκρασία;

3)Τέλος η μέτρηση του AMD Athlon 2200 που έχω είναι στα 60cel και του συστήματος στα 46cel. Είναι καλά ή μήπως πρέπει να την ρίξω λιγάκι!

Δημοσ.
3)Τέλος η μέτρηση του AMD Athlon 2200 που έχω είναι στα 60cel και του συστήματος στα 46cel. Είναι καλά ή μήπως πρέπει να την ρίξω λιγάκι!

Αυτό είναι O.k.. Αν έχεις την εργοστασιακή ψύκτρα είναι πολύ καλή η θερμοκρασία, τόσο φτάναν τότε οι Athlon XP, εμένα ο δικός μου 3,5 χρόνια δούλευε 70-75 βαθμούς και δεν έπαθε τίποτα.

Δημοσ.

Ναι την εργοστασιακή ψύκτρα έχω.θα του βάλω όμως και λίγη πάστα που θα αγοράσω (2,5 ευρώ) γιατί η παλιά έχει ξεραθεί. Το πως ξεράθηκε είναι άλλο θέμα. Τον έχω βάλει - βγάλει 5-6 φορές για καθάρισμα από τις σκόνες οπότε η μισή έφυγε και η άλλη μισή ξεράθηκε.

Δημοσ.

Προσοχή!

Η παροχή του ανεμιστήρα που βάζει τον αέρα στο κουτί θα πρέπει να είναι τόση όσο το άθροισμα της παροχής του ανεμιστήρα που βγάζει αέρα από το κουτί συν την παροχή αέρα του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.

Γενικά όσος αέρας μπαίνει με μηχανικά μέσα τόσος πρέπει και να βγαίνει με τέτοια.

Καλή συνέχεια ... :-D

Δημοσ.
Τον έχω βάλει - βγάλει 5-6 φορές για καθάρισμα από τις σκόνες οπότε η μισή έφυγε και η άλλη μισή ξεράθηκε.

Συνηθίζεται όταν βγάζεις-βάζεις την ψύκτρα να αλλάζεις και πάστα...

Προσοχή!

Η παροχή του ανεμιστήρα που βάζει τον αέρα στο κουτί θα πρέπει να είναι τόση όσο το άθροισμα της παροχής του ανεμιστήρα που βγάζει αέρα από το κουτί συν την παροχή αέρα του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.

Γενικά όσος αέρας μπαίνει με μηχανικά μέσα τόσος πρέπει και να βγαίνει με τέτοια.

Why???

Δημοσ.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό.

Το περισσότερα κουτιά έχουν 1 ανεμιστήρα πίσω + 1 ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, και μπροστά δεν έχουν τίποτα. Αρκούν αυτοί οι 2 ανεμιστήρες για να δημιουργηθεί ροή αέρα. Δηλαδή ρουφάει αέρα από μπροστά κι ας μην υπάρχει ανεμιστήρας.

Το μόνο που είναι σημαντικό είναι οι μπροστινοί να βάζουν αέρα και οι πίσω να βγάζουν. Το πόσους θα έχεις μπροστά και πόσους πίσω δεν νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Δημοσ.
Προσοχή!

Καλή συνέχεια ... :-D

μαλλον θες να πεις ο ογκος αερα που μπαινει να περιπου ισως με αυτον που βγαινει....και ο λογος ειναι αν βγαινει μεγαλυτερος απο αυτον που μπαινει τοτε ο αερας αναγκαζεται να εισερχεται απο οποιδηποτε τρυπα βρει ανοικτη...πχ drive, δηλαδη κατασρτοφικο για το λειζερ που γεμιζει σκονες.

Δημοσ.
μαλλον θες να πεις ο ογκος αερα που μπαινει να περιπου ισως με αυτον που βγαινει....και ο λογος ειναι αν βγαινει μεγαλυτερος απο αυτον που μπαινει τοτε ο αερας αναγκαζεται να εισερχεται απο οποιδηποτε τρυπα βρει ανοικτη...πχ drive, δηλαδη κατασρτοφικο για το λειζερ που γεμιζει σκονες.

Και μια μικρή υπερπίεση ποτέ δεν βλάπτει. :wink:

Ιδίως για τη σκόνη.

Καλά είναι και τα φίλτρα αέρα στην εισαγωγή. Μια πολύ καλή σχεδίαση μηχανολογικά είναι της Coolermaster το Cosmos.

Αλλά καλό είναι να μην έχουμε υποπίεση για να μην ζορίζουμε χωρίς λόγο το θερμοκρασιακά ευαίσθητο εξάρτημα που λέγεται τροφοδοτικό ρεύματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...