1980 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 αγιος πετρος και αγιος μητσος και οτι να ναι. αλλου ζουνε 100 χρονια και δεν εχουν ζησει τιποτα. αλλοι ζουνε 20 και εχουνε κανει σχεδον τα παντα. ολα εδω ειναι. αμα βγει η μπριζα τελειωσε το παιχνιδι.
Fidelio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Πως μπορουμε να αλλαξουμε αυτο σε αλλους??? Μπορεί να του δείξεις εναλακτικές λύσεις .. να κάνεις τις δικές σου προτάσεις - ιδέες ! Το τι θα επιλέξει όμως είναι δικό του θέμα , δική του απόφαση ... και εντάξει για πιο πράμα είναι απαισιόδοξος , δεν πιστέυω τίποτα για παγκόσμια ειρηνη ή κάτι τέτοια; ...
Mp0u Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 δε μασαει αυτος μωρε! δικος μας ειναι φιλε μ ο Αγιος Πετρος δεν ειναι ο κερβερος οπως τον παρουσιαζει η εκκλησια!! Προσωπικα εχω αλλη αποψη περι του ορθοδοξου χριστιανισμου(δε παυω να παραμενω oρθοδοξος χριστιανος ομως)....βγαινουμε ομως εκτος θεματος
Mithrantir Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Γενικεύετε. Υπάρχουν απαισιόδοξοι και απαισιόδοξοι.Υπάρχουν οι ποτέ_δεν_ξεπέρασα_την_εφηβεία θλιβεροί goth τύποι που τα βλέπουν όλα μαύρα και κλαίγονται και παραιτούνται και γενικά, παρασιτούν μέχρι να γίνουν σαπούνια. Υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που ναι μεν παραδέχονται πως όλα είναι σκατά και μαύρα, αλλά δεν τους παίρνει από κάτω. Όλα τα προσωπικά μου "δόγματα" είναι μαύρα και σκατόψυχα, αλλά αυτό ίσα-ίσα μου δίνει κίνητρο να το γλεντάω και να μην έχω και τύψεις μιας και τίποτα δν έχει νόημα. Σωστός. Επίσης είσαι ένα άτομο που θα ήθελα να γνωρίσω. Πολύ ενδιαφέρον τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης της ζωής.
flo1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Κολλητικη δεν ειναι αν εισαι ο ιδιος αισιοδοξος. Αλλα αν εισαι καθημερινα με τετοια ατομα που το μονο που σκεφτονται ειναι τα καθημερινα προβληματα σου ριχνουν λιγο την ψυχολογια ειναι η αληθεια. προσωπικα ευτυχως δεν επηρρεαζομαι ευκολα...
Fidelio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Υπάρχει πάντως ένας τρόπος για να "κολλήσεις ", αναγκαία συνθήκη αν σε νοιαζει το άτομο που έχεις απέναντί σου : ...Empathy
flo1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 ...μπορεις ομως να κανεις αυτο να ξεκολλησει και οχι αυτο να κολλησει εσενα.
Helm21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Η 'απαισιοδοξία' συνήθως είναι μια κραυγή για προσοχή. Ένα συνεχές "...ΠΕΣ μου ότι έχω άδικο!" Οι πραγματικοί απαισιόδοξοι δεν λένε τίποτα απαισιόδοξο για την ποιότητα της ζωής (τους) έχω προσέξει. Αυτός που ελπίζει στα χειρότερα, σε τι να ελπίζει από μια συζήτηση περί των απόψεων του με έναν τρίτο? Ούτε οι κυνικοί είναι κάτι παραπάνω από επιφανειακοί είρωνες-καταφερτζήδες υπερικανοποιημένοι με την κοινωνική τους δεξιότητα, συνήθως. Κόλπο για πάρτι. Άνθρωποι με αρνητική διάθεση δεν είναι απαισιόδοξοι εμπεριστατωμένα πάντα, επίσης. Ο απαισιόδοξος έχει εντάξει τις ατυχίες του σε ένα γενικότερο θεωρητικό σχήμα το οποίο προβλέπει την σταθερή δυστυχία του (και είναι συχνά self-fulfilling prophecy) ενώ άλλοι άνθρωποι που τους έχουν συμβεί χίλια-μύρια μπορεί να έχουν αρνητική διάθεση, αλλά ακόμα ελπίζουν για το καλλιτερο. Ναι πιστεύω ότι η πολλή παρέα με ανθρώπους που όντως περιμένουν τα χειρότερα από το μέλλον τους επηρεάζει και την ιδιοσυγκρασία του τρίτου.
Hippo-campus Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Πιστεύω ότι αν νοιάζεσαι για το άτομο(το απαισιόδοξο)κ θα σε επιρεάσει κ θα τον-την επιρεάσεις.Εξαρτάται ποιός είναι πιό δυνατός ο αισιό η ο απαισιό?
Lucifer Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Ούτε οι κυνικοί είναι κάτι παραπάνω από επιφανειακοί είρωνες-καταφερτζήδες υπερικανοποιημένοι με την κοινωνική τους δεξιότητα, συνήθως. Κόλπο για πάρτι. Χμ, ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά κάποιου ανθρώπου που θεωρεί (στατιστικά) δυσοίωνη την έκβαση του μέλλοντος και δεν τον θεωρείς "τσαρλατάνο";
flo1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Πιστεύω ότι αν νοιάζεσαι για το άτομο(το απαισιόδοξο)κ θα σε επιρεάσει κ θα τον-την επιρεάσεις.Εξαρτάται ποιός είναι πιό δυνατός ο αισιό η ο απαισιό? Αναμεσα στα δυο νομιζω οτι η αισιοδοξια ειναι αυτη που μεταδιδεται και οχι η απαισιοδοξια. (οταν λεμε απαισιοδοξια εννοουμε την ταση που εχει το ατομο να βλεπει τα πραγματα και να δινει περισσοτερο σημασια στα δυσαρεστα παρα στα ευχαριστα,σωστα? αλλο να συγκρινεις ενα ατομο που περναει μια δυσκολη φαση και εχει προβληματα, λογικο να δινει βαση σαυτα..εκει υπαρχει Empathy φυσικα)
Helm21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Χμ, ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά κάποιου ανθρώπου που θεωρεί (στατιστικά) δυσοίωνη την έκβαση του μέλλοντος και δεν τον θεωρείς "τσαρλατάνο"; Κάποιος ο οποίος είναι πολύ στενοχωρημένος, κλεισμένος στον εαυτό του, και περιμένει ο αργός θάνατος που λέει ζωή να τελειώσει. Άνευ όρων παράδοση. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ κάτι πιο αδιέξοδο και καταθλιπτικό. Χίλιες φορές να ήταν τσαρλατάνος. Η απαισιοδοξία δεν είναι παράσημο μαγκιάς.
Lucifer Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Χμ, δεν το έθεσα σωστά, ποιον θεωρείς ειλικρινώς απαισιόδοξο και ταυτόχρονα με αξιοπρεπή στάση απέναντι στη ζωή;
Φρού-Φρού Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Ετσι.Υπαρχει ο σκατοψυχος που θελει γενναιοδωρα να μοιρασει τη μιζερια του, υπαρχει και ο λατρεμενος σκατοψυχος, που με την κυνικοτητα του δινει μια ποικιλλια στο γενικοτερο ζουζουνισμα μιας παρεας. Σε γενικες γραμμες, καπου ανεχεσαι απαισιοδοξη φαση οταν ο αλλος εχει προβληματα. Αν το προβλημα του αναγεται σε φθονερα τιτιβισματα γιατι εσυ εχεις κατι που αυτος δεν διαθετει, η γιατι γενικως του φταιει η κακη κενωνια και ο ιδιος δεν εχει κουνησει δαχτυλακι απο τοτε που γεννηθηκε, αφηστε τον να ανεβαζει βιντεακια leave britney alone στο youtube, και συνεχιστε τη ζωουλα σας. +1000 Αχ δώστε μου προσοχή,αχ πείτε μου πόσο όμορφη είναι ή ζωή μου και πόσο καλά τα έχω καταφέρει θέλω να τ' ακούω... Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Είναι θέμα χαρακτήρα, αντίληψης, βιωμάτων και φιλοδοξιών και κυρίως ανασφαλειών. Εγω θεωρώ τον εαυτό μου άκρως κυκλοθυμικό. Παράλληλα όμως τον θεωρώ και αισιόδοξο γιατί υπάρχουν φάσεις που μιζερέυω με την πάρτη μου, με την ζωή μου, με τα όνειρα που χάθηκαν, με τα πράγματα που δεν έκανα γιατί τεμπέλιασα, για τις αποφάσεις που δεν πήρα γιατί δείλιασα, για τα λεφτά που πάντα είναι λίγα, για την φράτζα μου που δεν πέτυχε σήμερα... wtf? that' s life όμως ... Σαν "φυσική 'αμυνα" όμως κάποιος που είναι αισιόδοξος ή έστω νοήμων, αξιολογεί τις καταστάσεις και αυτόματα μέσα στην μιζέρια του βρίσκει ή καμιά φορά εφευρίσκει τρόπους για να νιώθει καλύτερα... Με κουράζουν λοιπόν αφάνταστα οι "απαισιόδοξοι" άνθρωποι και ειδικά εκείνοι που γουστάρουν να έχουν ένα μόνιμο προφίλ επιτηδευμένης κατάστασης ημι-καταθλιψης με τρομάζουν... Πιστεύω οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ικανοί στο να μανιπιουλάρουν εναν "αισιόδοξο" και να τον τραβήξουν στον βούρκο για να πλατσουρίζουν παρέα παρά το αντίθετο...
kallair Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Θα συμφωνήσω με την φρου- φρου και το quote της. Γενικά και εγώ είμαι αισιόδοξο άτομο και κρατάω την θετική πλευρά μιας κατάστασης(αν δεν εχει βεβαια θετική πλευρά λέω "So what?" και προχωράμε παρακάτω). Το ερώτημα που θέλω να θέσω για την οικονομία της συζήτησης είναι το εξής: κατα πόσο θα μπορούσατε να κάνετε παρέα με ένα άτομο μονίμως απαισιόδοξο και καταθληπτικό; γιατί άλλο πράμα να είναι ο άλλος απλώς απαισιόδοξος(γιατί το να είσαι απαισιόδοξος μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στις δυνάμεις σου και φοβάσαι το κάθε τι) και άλλο να το εξωτερικεύει βγάζοντας μια αρνητική ενέργεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.