Προς το περιεχόμενο

Καμμένα Pixels: Απόψεις για την όλη κατάσταση.. Διόρθωση γίνεται;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο πολύ όλους μας απασχολούν τα πιθανά καμμένα Pixels στις LCD οθόνες. Ιδιαίτερα αν πάρεις οθόνη πάνω από 19" και την ανοίξεις καινούρια και δεις καμμένο Pixel σίγουρα θα "φρικάρεις" και θα καταριέσαι τη κακοτυχία σου. Αυτό που κάνουν πάντως οι εταιρίες με τα 3-5-7 καμμένα Pixels, που "χρειάζονται" για να σου αλλάξουν μια καινούρια οθόνη που είναι μέσα στην εγγύηση, είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο. Ποιον λογικό άνθρωπο δεν τον ενοχλεί έστω και 1 καμμένο Pixel να το βλέπει καθημερινά πάνω στη καινούρια του οθόνη ειδικά αν έχει πληρώσει και αρκετά χρήματα για να αποκτήσει μια οθόνη αρκετών ιντσών; Είναι σαν να παίρνεις ένα καινούριο αυτοκίνητο με γρατζουνιές πάνω, ή σαν να αγοράζεις ένα καινούριο έπιπλο και να είναι χτυπημένο!! Ή, για να επιστρέψουμε στους υπολογιστές και να μην ξεφεύγουμε, είναι σαν να αγοράζεις ένα σκληρό που να έχει μέσα 1 bad sector(!) με το οποίο μπορεί να δουλέψει ο σκληρός, ή μια κάρτα γραφικών με ελαττωματικό fan στο cooler που κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο αλλά μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις! Ή ένα καινούριο motherboard με μια χαλασμένη θύρα USB, που πάλι δεν είναι άχρηστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί!

Και ρωτάω πάλι: Ποιός λογικός άνθρωπος θα κρατήσει το αυτοκίνητο, το έπιπλο, τον σκληρό, τη κάρτα γραφικών, το motherboard, αν έχουν προβλήματα και ας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για κάποιο αρκετό καιρό χωρίς να χαλάσουν ή και για.. πάντα; Θα ήταν κανείς ευχαριστημένος με τέτοιες αγορές;; Πόσο μάλλον σε καινούρια προιόντα; Δε νομίζω... Απορώ πως οι εταιρίες αυτές λοιπόν που παράγουν οθόνες δεν μπορούν ή δε θέλουν να κατανοήσουν το αυτονόητο: Όταν ένα καινούριο προιόν που είναι στην εγγύηση παρουσιάζει πρόβλημα και δεν εξυπηρετεί το σκοπό του όπως προβλέπεται (σωστή εικόνα χωρίς κανένα ελάττωμα κατασκευαστικό ώστε να δίνει τα αναμενόμενα και προβλεπόμενα οπτικά αποτελέσματα στη περίπτωση που συζητάμε), τότε πρέπει να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ άμεσα ή να ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ αν αυτό είναι δυνατόν. Εφόσον φυσικά δεν γίνεται να επισκευαστεί τότε λογικά πρέπει να αντικατασταθεί.

Και εδώ έρχονται και μερικά εύλογα ερώτηματα:

1) Είναι δυνατόν να επισκευαστούν τα καμμένα Pixels από τις εταιρίες;;

2) Εφόσον είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, μπορεί ο αγοραστής να ζητήσει διόρθωση των καμμένων Pixels, έστω και με κάποια χρέωση, ή πρέπει να υπάρχουν αυτά τα π.χ. 3, 5, 7 καμμένα Pixels για να "δεχτεί" η όποια εταιρία να κάνει επισκευή ή αντικατάσταση;;

3) ** Εμείς μπορούμε να κάνουμε τίποτα από μόνοι μας;; Υπάρχει software για αυτή τη δουλειά;; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας παραθέσει κάποια links για να κατεβάσουμε/αγοράσουμε το εν' λόγω software. Αν όχι software υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος πατέντα που να μπορούμε να κάνουμε και ίσως να διορθώσει το πρόβλημά μας;; Πάλι θα ήταν χρήσιμα κάποια links και για αυτό.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω αυτό το topic να βοηθήσει πολλούς να βρουν λυση στο "δράμα" τους (καμμένα Pixels) και ίσως να αλλάξει και κάποια δεδομένα για όλους μας, να μας βάλει σε σκέψεις και.. ποτέ δε ξέρεις! Μπορεί να πιέσουμε με το τρόπο μας και καταστάσεις. Εφόσον δίνουμε τα λεφτά μας δικαιολογούμαστε να είμαστε και λίγο απαιτητικοί, δε νομίζετε;;;;

Δημοσ.

Και η LG όμως δεν καλύπτει τις πάνω από 19" LCD οθόνες! Π.χ. η LG L245WP-BN, αν την αγοράσω καινούρια και έχει καμμένο Pixel τότε θα πρέπει να περιμένω να καούν άλλα 4 Pixels για να μου την αλλάξουν με άλλη καινούρια. Έτσι δεν είναι;;

Δημοσ.

μια λυση ειναι αυτη εδω:http://www.widowpc.com/2005/08/fix_dead_pixels.php

Τωρα να επισκευαστουν οι οθονες γινεται,αλλα ειναι πολυ δαπανηρο για τις εταιριες..Κατι τετοιο θα εκτοξευε και τις τιμες των καινουριων οθονων στα υψη..Γιαυτο το λογο γινεται αντικατασταση με καποιο αριθμο καμμενων pixel ή ακομα και με 1 (π.χ.LG) διοτι τους ερχεται πιο φθηνη η αντικατασταση...

Δημοσ.

Με την πολιτική των 7-10 καμμένων, εμένα μου πηγαίνει στο μυαλό πως να βρούμε τρόπο-αφού έχουμε 1-2 καμμένα-να κάψουμε τα υπόλοιπα ώστε να μας την αλλάξουν...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΡΟΠΟΣ;

• Super Moderators
Δημοσ.

ok pes oti vriskeis tropo...apo 1-2 na kapseis kai ta upoloipa wste na sthn alla3oun...ti ginetai an h epomenh exei 3-4 kamena? 8a kais synexeia mexri na petyxeis monitor xwris kameno pixel? :P

Δηλαδη η LG κανει αντικατασταση η επισκευη στο 1ο καμμενο pixel ας πουμε; Μιλαμε παντα για 20+ ιντσων οθονες

oxi mono ews 19 intses kanei...

Δημοσ.
ti ginetai an h epomenh exei 3-4 kamena? 8a kais synexeia mexri na petyxeis monitor xwris kameno pixel? :P

Μην τα μηδενίζεις όλα, τόσο γκαντέμης θά`μαι; Πάντως δεν είναι άσχημη σκέψη...:twisted::twisted::twisted:

Δημοσ.

Γιατί όχι;;; ;)

Αν μας παίζουν βρώμικα καιρός να ανταποδώσουμε και εμείς το ίδιο! Για να μην εκθέσουμε όμως το forum, αν ξέρει κάποιος τρόπους.. PLEASE PM!!!! ;)

Κατά τα άλλα software ή πατέντα άλλη για να κάνουμε κάτι μόνοι μας ίσως δεν υπάρχει;;;; H widowpc λύση δεν δούλεψε. :(

ok pes oti vriskeis tropo...apo 1-2 na kapseis kai ta upoloipa wste na sthn alla3oun...ti ginetai an h epomenh exei 3-4 kamena? 8a kais synexeia mexri na petyxeis monitor xwris kameno pixel? :P

oxi mono ews 19 intses kanei...

• Super Moderators
Δημοσ.
Μην τα μηδενίζεις όλα, τόσο γκαντέμης θά`μαι; Πάντως δεν είναι άσχημη σκέψη...:twisted::twisted::twisted:

egw pantws me 3 kamena pixels edw kai 4-5 xronia sxedon eimai mia xara (se 19 intses e oxi se 20+ pou fainontai akoma pio dyskola/ektos an einai TN panel :P )...me to zori ta vlepw AN katsw na ta psa3w... :P

Δημοσ.

Κι εγώ είχα παλιά σε μια 17άρα καμμένο πίξελ αλλά όπως λέει κι ο thresh, το θυμόμουν μόνο όταν το έβλεπα! Δε νομίζω οτι είναι ΤΟ πρόβλημα...

Δημοσ.

και παλι οταν πληρωνεις για κατι, θες να ειναι τελειο.. ακομα και ενα πιξελ στη δινει στα νευρα οπως και να εχει... βεβαια τα ενα-δυο πιξελ δε φαινονται αν δεν ψαξεις

Δημοσ.

Ακριβώς! Και αν το ξέρεις που είναι το καμμένο Pixel δυστυχώς το μάτι σου πάει πάντα και εκεί αρκετές φορές μέσα στη μέρα... Είναι ψυχολογικό.

και παλι οταν πληρωνεις για κατι, θες να ειναι τελειο.. ακομα και ενα πιξελ στη δινει στα νευρα οπως και να εχει... βεβαια τα ενα-δυο πιξελ δε φαινονται αν δεν ψαξεις
Δημοσ.

Εγώ είμαι εδώ και 3-4 χρόνια με την eizo 17" L550 και δεν ξέρω πως να ψάξω για καμμένα πίξελ...κάποιο software?

Σκέφτομαι για 22"άρα αλλά περισσότερο σκέφτομαι μη βρω κάποιο καμένο...(θα πάω infosystem να τις δω όλες για να αποφασίσω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...