Προς το περιεχόμενο

Συνεχη και εκνευριστικα restart και προβλημα με usb..

Mafias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.... Κατ' αρχας να σας αναφερω πως εχω εναν AthlonXP 2400+ με m/b Asus A7N8X-X,memory 2x512Mb,graphic card GForce 6600Gt,hdd WD250Gb + WD160Gb,tvtuner AverMedia,τροφοδοτικο 400αρι.

Το προβλημα με τα restart ξεκινησε πριν απο πολλους μηνες,οταν εβγαλα τη cpu για να προσθεσω θερμοαγωγημη παστα(δεν γνωριζω αν φταιει αυτο για τα restart).Μετα την εγκατασταση της cpu αρχισαν τα restart,συνηθως κατα την εκινηση του συστηματος(2-3 φορες restart και μετα εισοδος στα windows).Το προβλημα παρεμενε αλυτο σκεπτομενος πως θα λυθει με ενα format....(ποσο λαθος εκανα!!). Πριν απο 3 μερες παρελαβα ενα Palm T|X το οποιο εκτος των αλλων συνοδευοταν και με καλωδιο usb για συγχρονισμο με τον υπολογιστη.Ολα εγιναν οπως επρεπε,φορτισα τη συσκευη οπως αναφεροταν στις οδηγιες,εβαλα το καταλληλο software στο pc και ημουν ετοιμος να ξεκινησω συγχρονισμο βαζοντας το καλωδιο usb σε μια αντιστοιχη θυρα στο pc.Τοτε..με το που ξεκιναγε να αναγνωρισει το palm εκανε restart το pc..Σκεφτηκα,ευκαιρια να κανω εκεινο το format,κι ετσι εγινε.Ολα καλα (αν αφαιρεσουμε ενα ακομα restart κατα την 1η εισοδο στα windows).Δοκιμασα παλι να βαλω το palm σε usb...τα ιδια restart.Κατεβασα τους τελευταιους drivers για το chipset (NForce) και ξαναπροσπαθησα...Το μονο αποτελεσμα σε αυτη τη περιπτωση ηταν προσωρινα να ψαχνει για drivers για το palm...χωρις ποτε να το αναγνωρισει...και μετα κλασσικα restart.Το ιδιο palm εγκατεστησα στο αλλο pc (Intel Celeron 1000Mhz) χωρις ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανενα προβλημα... Καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει???

Υ.Γ: Συγγνωμη για την εκταση του κειμενου και σας ευχαριστω εκ των πρωτερων..

Δημοσ.

τωρα που το λες κι εγω εχω προβλημα...ολο επανεκκινησεις κανει εδω κ 2-3 μηνες... ελεος. κ δεν εβγαλα τπτ... (Plato εχω.. ) τι να πω...ευχομαι να βρεθει λυση

Δημοσ.

Η θερμοκρασια που ειδα τελευταια φορα απο bios για την cpu ηταν στους 68 βαθμους...

Δοκιμασα και το memetest86+ v1.65 για να τσεκαρω τις μνημες και τις τελευταιες 12 ωρες που δουλευει,δεν εχει βγαλει καποιο προβλημα..

Δημοσ.

68 από bios, δλδ δεν είχε καν boot-άρει το pc!

κάτι μου λέει πως σε full load θα 100ρίζει ...

βάλε κάτι τύπου (everest) να τις δεις μέσα από win...

Δημοσ.

Σας παραθετω και μια εικονα απο everest με τις θερμοκρασιες..

tempsqa6.th.png

Την ιδια στιγμη στο bios μου δειχνει cpu temp 68 βαθμους...

Δημοσ.

Μάλλον έγινας default οι ρυθμίσεις στο BIOS και γυρίσαν οι μνήμες στα 2,5volts.

Μπες στο BIOS και βάλτες στα 2,6 volts. Ίσως σταματήσουν οι επανεκκινήσεις.

Δημοσ.

Φιλε sapphire,μολις το κοιταξα αυτο,και οι μνημη ηταν στα 2,6volts. Ξαναδοκιμασα να συνδεσω το palm και ξανα restart ηταν το αποτελεσμα...

Δημοσ.

Τσέκαρε τις μνήμες. Μπορεί κάποιο από τα 2 dimmάκια να έχει "παραδώσει" το πνεύμα. Τσέκαρε και το τροφοδοτικό. Μπορεί και αυτό να τα έχει παίξει...

Δημοσ.

Δοκιμασα και το memetest86+ v1.65 για να τσεκαρω τις μνημες και τις τελευταιες 12 ωρες που δουλευει,δεν εχει βγαλει καποιο προβλημα.. Οσο για το τροφοδωτικο...πως δηλαδη να το τσεκαρω?

Δημοσ.

Καποιο προβλημα φανταζομαι οτι υπαρχει με τις θυρες USB.Μήπως εχει παθει καμια ζημια ο controller.Αν εχεις USB μπροστινες για δοκιμασε μηπως συνδεθει εκει.Αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος

Το προβλημα στο εκανε και παλιοτερα με τις USB θύρες οταν συνεδεες κατι??

Αν οχι ειναι πολυ πιθανο το Καλώδιο USB που συνοδευει το Palm να ειναι βραχυκυκλωμενο..

Πηγαινε το εκει που το αγορασες και πεστους να το ελεγξουν σε ενα δικο τους pc.

Δημοσ.

To palio diko mou pc pou ekane kati tetoia "magika" to diorthosa katharizontas tin vash tis CPU kai tin bash tis RAM me ena pinelo (Kainourgio ennoeite) me sklirh vourtsa. To pc epaize meta kanonika xwris problimata.

Δημοσ.
Καποιο προβλημα φανταζομαι οτι υπαρχει με τις θυρες USB.Μήπως εχει παθει καμια ζημια ο controller.Αν εχεις USB μπροστινες για δοκιμασε μηπως συνδεθει εκει.Αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος

Το προβλημα στο εκανε και παλιοτερα με τις USB θύρες οταν συνεδεες κατι??

Αν οχι ειναι πολυ πιθανο το Καλώδιο USB που συνοδευει το Palm να ειναι βραχυκυκλωμενο..

Πηγαινε το εκει που το αγορασες και πεστους να το ελεγξουν σε ενα δικο τους pc.

Το παραξενο ειναι,πως λειτουργει κανονικοτατα στο παλιο μου pc.Απο εκει κανω συγχρονισμο του palm μεσω usb!! Επισης οι usb του παλιου μηχανηματως ειναι 1.1,ενω του Athlon ειναι 2.0...Λετε να παιζει κανενα ρολο?? Οσο για υπολοιπες συσκευες που συνεδεα..ποτε δεν εχει υπαρξει προβλημα.Το palm το συγχρονιζω με τον Athlon μεσω usb bluetooth και παλι δεν υπαρχει προβλημα...

Υ.Γ: Μου το φερανε απο Dubai...οποτε ειναι δυσκολο να παω να το ελεγξουν... :)

Δημοσ.
To palio diko mou pc pou ekane kati tetoia "magika" to diorthosa katharizontas tin vash tis CPU kai tin bash tis RAM me ena pinelo (Kainourgio ennoeite) me sklirh vourtsa. To pc epaize meta kanonika xwris problimata.

Και cpu εβγαλα και καθαρισα,και μνημες,και modem εβγαλα για να δω μηπως κανει καποιο conflict,και tvtuner εβγαλα,και cd/dvd roms αποσυνδεσα....Σε ολες τις περιπτωσεις ειχα το ιδιο αποτελεσμα...restart...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...