Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση το να έχεις κάρτα ανεργίας από την στιγμή που δεν εργάζεσαι είναι καλό καθώς όπως έχει ήδη αναφερθεί στο παρόν thread υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να βρεις εργασία επειδή έχεις κάρτα ανεργίας.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

ειχα καρτα ανεργιας αλλα συνεχισα μεταπτυχιακο και τωρα που τελειωσα το μεταπτυχιακο θα πρεπει να ξαναγραφτω  ;  ( με ολα τα χαρτια που χρειαζεται για να γραφτει καποιος ;   )

Επισης , ερωτηση φίλου :  η ανανεωση της καρτας ανεργιας γινεται 5 μερες πριν λήξη ;

Δημοσ.

στο site του οαεδ γραφει τα χαρτια.

ναι η ανανεωση μπορει να γινει απο 5 μερες πριν μεχρι 5 μερες μετα την ημερομηνια που ληγει.

Δημοσ.

ειχα βγαλει καρτα ανεργιας με το που τελειωσα τις σπουδες μου και μετα απο τρεις μηνες γραφτηκα σε μεταπτυχιακο . μετα ομως δεν ανανεωση την καρτα ανεργιας μου διοτι ειχα την ιδιοτητα του  φοιτητη -  συμπληρωσα δηλαδη τρεις μηνες ανεργιας.

Τωρα χρειαζεται να κανω εγγραφη στον ΟΑΕΔ απο την αρχη με ολη την χαρτουρα που θελουν για να βγαλω εκ νεου καρτα; διοτι ειχα κανει ηδη μια φορα εγγραφη απλα δεν ανανεωσα την καρτα ανεργιας μου...

Δημοσ.

πως μπορω να αλλαξω τα στοιχεια της καρτας?

πχ το χαρτι που εδωσαν γραφει οτι δεν εχω παει φανταρος, ενω εχω παει

Δημοσ.

πως μπορω να αλλαξω τα στοιχεια της καρτας?

πχ το χαρτι που εδωσαν γραφει οτι δεν εχω παει φανταρος, ενω εχω παει

πρεπει να πας στον οαεδ και να τους ζητησεις να το αλλάξουν

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια εγω εβγαλα πριν ενα μηνα καρτα ανεργιας ξανα υστερα απο 2 χρονια δουλειας.

Το θεμα ειναι οτι ολα ειναι ηλεκτρονικα τωρα, δεν υπαρχει καρτα επιδειξης οπως παλια πχ σε θεατρα ή σε αλλες υπηρεσιες τι γινεται γι αυτο;

Δημοσ.

Παιδια εγω εβγαλα πριν ενα μηνα καρτα ανεργιας ξανα υστερα απο 2 χρονια δουλειας.

Το θεμα ειναι οτι ολα ειναι ηλεκτρονικα τωρα, δεν υπαρχει καρτα επιδειξης οπως παλια πχ σε θεατρα ή σε αλλες υπηρεσιες τι γινεται γι αυτο;

φιλε , πρεπει να ξαναπας με ολη τη χαρτουρα για να βγαλες ξανα καρτα ;

Δημοσ.

Ναι οχι πολυ χαρτουρα

• §Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Οι άνεργοι που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.
  • §Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • §Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
  • §Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ
  • §Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
  • §Η Υπηρεσία (ΚΠΑ2) διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας».
Δημοσ.

Επισης καπου διαβαζα αν σε 3 μηνες μετα που αποφοιτησεις βγαλεις καρτα ανεργιας δικαιουσε καποιο επιδομα καπουυ στα 300€ ?

χρειαζεται και να συμπληρωσει 12 μηνες ανεργιας για κατι τετοιο ;

EDIT : το βρηκα εδώ τελικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης καπου διαβαζα αν σε 3 μηνες μετα που αποφοιτησεις βγαλεις καρτα ανεργιας δικαιουσε καποιο επιδομα καπουυ στα 300€ ?

χρειαζεται και να συμπληρωσει 12 μηνες ανεργιας για κατι τετοιο ;

Nαι μετα απο σπουδες 'η 60 ενσημα εργασιας μεσα στον χρονο.

Νομιζω ειναι 72 € τον μηνα και τα παιρνεις ανα 3μηνια οπως περιμενω και γω (το λεγομενο βοήθημα)

Πηγαινε ρωτα βεβαια.

Edit: Δες και αυτο http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/ta-duo-epidomata-toy-oaed-poy-den-xreiazetai-na-apolytheis-gia-pareis.2639779.html

Επεξ/σία από aris1986
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με συγχωρειτε για την ενοχληση! Μπορει μηπως καποιος να μου πει ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του να βγαλεις καρτα ανεργιας? Εδωσα πανελληνιες και δεν περασα ουτε και δουλευω καπου. Σε τι θα με οφελησει να βγαλω καρτα ανεργιας? Ακουσα κατι για επιμορφωτικα σεμιναρια. Δεν καταλαβα ομως περι τινος προκειται. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια! Ντορινα

Δες εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...