Physics_Rulez Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Με συγχωρειτε για την ενοχληση! Μπορει μηπως καποιος να μου πει ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του να βγαλεις καρτα ανεργιας? Εδωσα πανελληνιες και δεν περασα ουτε και δουλευω καπου. Σε τι θα με οφελησει να βγαλω καρτα ανεργιας? Ακουσα κατι για επιμορφωτικα σεμιναρια. Δεν καταλαβα ομως περι τινος προκειται. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια! Ντορινα Ντορίνα, καλό είναι να βγάλεις. Συνήθως οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν πλεονεκτήματα σε επιδοτούμενα προγράμματα ή αποτελούν δέλεαρ για πρόσληψη από εργοδότες. Έβλεπες δηλαδή σε ένα πρόγραμμα ότι περιλαμβάνει όσους έχουν σε ισχύ κάρτα ανεργίας την τάδε περίοδο, ή επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για απασχόληση ανέργων κτλ.
le Gaulois57 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Αθάνατε Αλέντζο,όλοι μαζί τα τρώγατε τότε,γι αυτό και τα ψάχνουμε τώρα...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Με συγχωρειτε για την ενοχληση! Μπορει μηπως καποιος να μου πει ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του να βγαλεις καρτα ανεργιας? Εδωσα πανελληνιες και δεν περασα ουτε και δουλευω καπου. Σε τι θα με οφελησει να βγαλω καρτα ανεργιας? Ακουσα κατι για επιμορφωτικα σεμιναρια. Δεν καταλαβα ομως περι τινος προκειται. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια! Ντορινα Επειδή και πολλοί γνωστοί μου κάνουν συχνά αυτήν την ερώτηση: έχετε τίποτα να χάσετε; Γιατί το ψειρίζετε τόσο πολύ; Κάντε το εκεί και βλέπετε. Εκτός από το λόγο που αναφέρει ο Physicz_πώς_γράφεται_τέλος_πάντων, εγώ για παράδειγμα, κάποια στιγμή πήρα επίδομα θέρμανσης. Α, ναι. Νομίζω πως σε κάποια ΜΜΜ υπάρχει έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 και η wind έχει κάτι προσφορές, όπως και μερικά supermarkets
panosno1com Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Το βιβλιαριο ΙΚΑ που ρωταει ο παραπανω συνφορουμιτης τι ακριβως ειναι; Επειδη ακουσα πως οταν κλεισεις τα 23 σταματας να θεωρείσαι προστατευομενο μελος στο ΙΚΑ απ το...πατρικο βιβλιαριο ... γενικα εχω μπερδευτει με το/τα βιβλιαριο/α του ΙΚΑ , οποιος μπορει με λιγα λογια να με διαφωτισει,ευχαριστω εκ των προτερων!
Porg Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 @panosno1com μπορεί να σε βοηθήσει αυτό: http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfm αν θες κάτι συγκεκριμένο ρώτα
giannissketos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας, ενδιαφέρομαι να βγάλω κάρτα ανεργίας. Είμαι φοιτητής και την θέλω γιατί μπορώ να πάρω ecdl δωρεάν. Είμαι ασφαλισμένος πάνω στον πατέρα μου και έχω και ένα ακίνητο στο όνομα μου. Θα μπορέσω να βγάλω την κάρτα για να κάνω την δουλειά μου αν πω ότι δεν είμαι φοιτητής ή θα έχω προβλήματα μετά...
black_widow Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας, ενδιαφέρομαι να βγάλω κάρτα ανεργίας. Είμαι φοιτητής και την θέλω γιατί μπορώ να πάρω ecdl δωρεάν. Είμαι ασφαλισμένος πάνω στον πατέρα μου και έχω και ένα ακίνητο στο όνομα μου. Θα μπορέσω να βγάλω την κάρτα για να κάνω την δουλειά μου αν πω ότι δεν είμαι φοιτητής ή θα έχω προβλήματα μετά... To ότι είσαι ασφαλισμένος στον πατέρα σου είναι θέμα ( ως έμμεσος ασφαλισμένος εννοείς στο βιβλιάριο)...Υποθέτω σε έχει βάλει και στην φορολογική δήλωση ως προστατευόμενο μέλος. Από τη στιγμή που είσαι προστατευόμενος ως φοιτητής πώς γίνεται να θεωρηθείς άνεργος ; Ζητάνε και ΑΜΚΑ πλέον στις εκδόσεις και στις ανανεώσεις κάρτας. Όσους φοιτητές ξέρω που βγάλαν κάρτα ανεργίας ή παίρναν και επίδομα κάνανε δική τους φορολογική και δεν ήταν προστατευόμενοι. Εγώ προσωπικά δε θα το επιχειρούσα... Υπάρχει ακόμα voucher για ECDL ;
dimitra_m3 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 το αν είσαι φοιτητής, προπτυχιακός-μεταπτυχιακός-διδάκτορας, δεν φαίνεται πουθενά....ζωντανό παράδειγμα εγώ!! υποτίθεται γράφεσαι στους καταλόγους των ανέργων για επιμορφωτικά σεμινάρια (σε πληρώνουν κιόλας!!!) και για διάφορες προκηρύξεις σε δήμους - κοινότητες κτλ στις οποίες προσμετράτε με μοριοδότηση το χρονικό όριο της ανεργίας σου... Υ.Γ αυτό το voucher για το δωρεάν ECDL που σε πληρώνουν και από πάνω δεν είναι για όλους τους ανέργους...έγινε κλήρωση και υπήρχανε συντελεστές όπως η ηλικία και το διάστημα κατοχής της κάρτας ανεργίας. άρα το "είμαι φοιτητής και μπορώ με την κάρτα ανεργίας να βγάλω δωρεάν ECDL" είναι λιγάκι σχετικό. να ξέρετε σε ότι προκηρύξεις βγαίνουν και παίρνουν άτομα με κάρτα ανεργίας μοριοδοτείται η διάρκεια κατοχής της κάρτας ανεργίας. οπότε όσο πιο σύντομα την βγάλετε τόσο καλύτερα θα'ναι για εσάς Απλά κάθε τρίμηνο πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ και την ανανεώνεις, ορίζεται ημερομήνια ανανέωσης η οποία πρέπει να τηρηθεί αλλιώς διαγράφεσαι και ξανά φτου από την αρχή για να γραφτείς. (έχεις περιθώριος 5μέρες πρίν ή 5μέρες μετά από την ορισμένη απο τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ ημερομηνία) μην μπερδεύτε την Καρτα ανεργίας από το Ταμείο Ανεργίας, είναι διαφορετικά! το μόνο επίδομα (μέσω ΕΣΠΑ) που παραχωρείται για τους κατόχους της κάρτας ανεργίας είναι για τους απόφοιτους ακαδημαϊκών σχολών, οι οποίοι αποκτούν κάρτα ανεργίας με το που πάρουν το πτυχίο τους (μέσα σε 3μήνες από την απόκτηση του πτυχίου πρέπει να βγάλεις την κάρτα αλλιώς το χάνεις το επίδομα ) αλλά τα λεφτά δεν τα παίρνουν!!! Πρέπει να μείνουν άνεργοι για 1 (έναν) ολόκληρο χρόνο για να πάρουν το επίδομα, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 300€ για 1 (έναν) μονάχα μήνα. Επίσης δίνονται και για τους χρόνια άνεργους ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια επιδόματα.... Τέλος, όσον αφορά το ΙΚΑ και τους έμμεσα ασφαλισμένους σε οικογενειακό βιβλιάριο το όριο ηλικίας είναι τα 26 ενώ αν τα ξεπεράσουν και εξακολουθήσουν να ΄ναι άνεργοι ασφαλίζονται από τον ΟΑΕΔ (όντας εγγεγραμένοι με κάρτα ανεργίας) έως τα 29 τους ( απλά ασφαλίζουν το βιβλιάριο υγείας ανά 6μηνο)
REDODIN7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω ρε παιδια αν και ενα χρονο ανεργος δεν εχω βγαλει ακομα γιατι δεν πιστευω οτι μπορει να μου βρει δουλια ο ΟΑΕΔ και περισοτερο εχω ακουσει οτι αν εισαι μηχανικος ΤΕ δεν μπορεις να βγαλεις καρτα ανεργειας αφου θεωρησε ελευθερος επαγγελματιας. Ισχυει ???
Angelo_24 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Συμφέρει να βγάλεις κάρτα ανεργείας σε περίπτωση που βγει κάποια προκύρηξη για μια θέση δουλειάς και θες να μαζέψεις μόρια. τώρα με τους μηχανικούς δεν ξέρω τι γίνετε. αλλά ένας γνωστός(Μηχανικός) ήθελε να πάρει μέρος σε ένα σεμινάριο για ανέργους και του ζητήσανε κάποια έξτρα χαρτιά. τελικά πήρε μέρος, αλλά δεν ξέρω αν του δώσανε κάρτα ανεργείας ή κάποιο άλλο χαρτί για να μπορεί να πάρει μέρος. Ψάξτο πάντος. αν μπορείς να βγάλεις, βγάλε. ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρησημέψει To ότι είσαι ασφαλισμένος στον πατέρα σου είναι θέμα ( ως έμμεσος ασφαλισμένος εννοείς στο βιβλιάριο)...Υποθέτω σε έχει βάλει και στην φορολογική δήλωση ως προστατευόμενο μέλος. Από τη στιγμή που είσαι προστατευόμενος ως φοιτητής πώς γίνεται να θεωρηθείς άνεργος ; Ζητάνε και ΑΜΚΑ πλέον στις εκδόσεις και στις ανανεώσεις κάρτας. Όσους φοιτητές ξέρω που βγάλαν κάρτα ανεργίας ή παίρναν και επίδομα κάνανε δική τους φορολογική και δεν ήταν προστατευόμενοι. Εγώ προσωπικά δε θα το επιχειρούσα... Δηλαδή αυτός που έχει κλείσει τα 18 και θέλει να βγάλει κάρτα ανεργείας πρέπει να φύγει απο την ασφάλεια των γονιών του? Για πιο λόγο? για να μείνει ΚΑΙ ανεργος ΚΑΙ ανασφάλιστος? Και αν δεν έχει δουλέψει ποτέ του τη φορολογική δήλωση να κάνει? Εγω όταν έβγαλα κάρτα ανεργείας(στα 21) ήμουν ακόμα φοιτητής και είχα και την ασφάλεια των γονιών μου. τώρα όμως δεν ξέρω τι παίζει. Αλλά υποτίθετε ότι πας στο ΟΑΕΔ για να σε βοηθήσει επαγγελματικά, όχι να σου κάνει την ζωή πιο δύσκολη.
eidikos33 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Η καρτα ανεργιας τωρα με τους κλειδαριθμους πως ανανεωνεται ? στο σαιτ του οαεδ δεν βρισκω πουθενα κατι που να αναφερεται σε ανανεωση μεσω ιντερνετ!
gokuthelegend Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 παιζει το σκηνικο οτι πρεπει να δουλευεις τουλ ενα 6 μηνο καθε χρονο για να πληρωνεσαι τους υπολοιπους 6? Πρέπει να έχεις μαζέψει 125 ένσημα τον τελευταίο χρόνο. Αν δουλεύεις 8ωρο και σε καθημερινή βάση (και όχι ημιαπασχόληση), αντιστοιχούν 25 ένσημα τον μήνα, οπότε τα 125 ένσημα τα μαζεύεις σε 5 μήνες.
GreyHorse Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Πρέπει να έχεις μαζέψει 125 ένσημα τον τελευταίο χρόνο. Αν δουλεύεις 8ωρο και σε καθημερινή βάση (και όχι ημιαπασχόληση), αντιστοιχούν 25 ένσημα τον μήνα, οπότε τα 125 ένσημα τα μαζεύεις σε 5 μήνες. Πρέπει να το είχε μεγάλο άγχος 7 χρόνια τώρα 4
firewalker Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 BTW. Είναι 125 ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δύο τελευταίοι μήνες από την ημερομηνία απόλυσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα