magoufisa Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 το ποστ αυτο απευθυνεται σε οσους εχουν βαρεθει την αθηνα.δν εννοω την αθηνα σαν πολη γιατι την αθηνα γενικα την λατρευω αλλα το αγχος,τη κινηση κ τον πανζουρλισμο που επικρατει.ειλικρινα σας μιλαω δν θελω να ξαναπαρω μεσα συγκοινωνιας ουτε να ξαναδω αυτοκινητο στη ζωη μου.ευχομαι να ζουσα σε αλλη εποχη η σε αλλη χωρα ισως κ σε χωριο.εχω σιχαθει αυτη τη κατασταση.σκεφτομαι μαλιστα να μετακινουμαι με ποδηλατο παντου αν κ με τς μαλακες οδηγους που κυκλοφορουν ειναι δυσκολο.αυτα ηθελα να πω οντας απηυδησμενη απο τη τρελα της πολησ κ γενικα της εποχης μας.
Fidelio Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 ....θα συμφωνήσω σε οτι αφορά το ποδήλατο και μάλιστα εν θερμώ ! μην μασας με τους οδηγούς , μην μασας καθόλου !
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Το ποδήλατο στην Αθήνα είναι επικίνδυνο. Το δοκίμασα κι έχω πικρή πείρα, άσε που σε κάτι γειτονιές θες και γερά πνευμόνια στις ανηφόρες. Στην Αγγλία πήγαινα μια χαρά με ποδήλατο, αλλά εκεί ήταν αλλιώς και η παιδεία των οδηγών επίσης διαφορετική. Έχω εφτά κλεισμένα χρόνια στην Αθήνα, κοντεύω τα οκτώ και συχνά λέω να μπορούσα να γυρίσω στην επαρχία. Αλλά και η επαρχία, όπως τη ζω πια ως επισκέπτης σε γιορτές και διακοπές, μια μικρή Αθήνα γίνεται σε θέματα κυκλοφοριακού χάους. Τελικά, όπου δεν είμαστε μας φαίνεται καλύτερα, αλλά από κοντά θα δεις τα στραβά. Δρομολόγια λεωφορείων τραγικά, λεωφορεία άλλων εποχών, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, πάρκινγκ που έπρεπε να είναι έτοιμα από χρόνια να είναι ακόμη στα μπετά. Για ποδήλατο, δεν το συζητάω. Όπως εδώ, έτσι κι εκεί. Και άγχος και αποστάσεις. Η κλίμακα, βέβαια, μικρότερη αλλά...Μιλάω για μεγάλες επαρχιακές πόλεις, Λάρισα, Γιάννενα, Ηράκλειο. Το χωριό ακούγεται ωραία ιδέα αλλά αν έχεις παιδιά ή καμιά δουλειά γραφείου, δύσκολο. Πάντως, σε καταλαβαίνω. Νομίζω πως και χίλια χρόνια να μπορούσα να ζήσω, αυτή την πόλη δε θα την ένοιωθα ποτέ για πόλη μου.
Fidelio Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Η αλήθεια είναι οτι για να κυκλοφορήσεις με ποδήλατο στην Αθήνα , θα πρέπει να το οδηγήσεις περισσότερο ενεργητικά και λιγότερο παθητικά . Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η προοπτική αυτή μετακίνησης στην πόλη με πολλές προεκτάσεις για το κωλοχανείο της Αθήνας ... ...πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το θέμα γίνονται στο φορουμ του cyclist.gr http://www.cyclist-friends.gr/ , μπείτε και διαβάστε απο πολίτες ποδηλάτες τις εμπειρίες τους και την προοπτική τους για την πόλη που ζουν. Εγώ προσωπικά κυκλοφορώ με ποδήλατο στην αθήνα πολλές φορές και για πολλούς λόγους , είτε για δουλειά είτε για κάθε άλλο λόγο μετακίνησης.
Typhoon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ όποτε έρχομαι ως τουρίστας πια, μπορώ να πω ότι την ψιλοβρίσκω με τον όλο πανικό που επικρατεί, αλλά μόνο και μόνο επειδή διαρκεί για κάποιες μέρες και μετά επιστρέφω στον πολιτισμό. Πιστεύω ότι η συμπεριφορά μας στους δρόμους και στα ΜΜΜ αντικατοπτρίζει τη γενικότερη συμπεριφορά μας. Δηλαδή έχουμε γίνει απίστευτά παρτάκηδες, δεν μας νοιάζει τίποτα πέρα από τη μύτη μας και έχουμε ένα φοβερό άγχος να φτάσουμε κάπου γρήγορα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όμως να ποδοπατήσουμε την μισή πόλη στο δρόμο... Πάντως θα συμφωνήσω με το Snoob ότι στην επαρχία καταλήγει να είναι χειρότερη η κατάσταση χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο και είναι κάπως χαζό γιατί μιλάμε για πολείς οι οποίες θα μπορούσαν να είναι πάρα πολύ ωραίες και όμως καταλήγουν να πνίγονται στα αυτοκίνητα και στο τσιμέντο από την χαζή νοοτροπία μας...
mamatecuba Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 υπομονή και γερά νεύρα... εγω είμαι ικανοποιημένος με την επαρχία μου όποτε πάω εκεί...
j.Silver Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Ποδήλατο ε? Πολύ ώραια θα ήταν αν το παίρναμε λίγο στα σοβαρά το θέμα και μάλιστα να το κάναμε πράξη! Πέρισυ θυμήθικα να κάνω μια 2η αρχή για να μετακινούμε εύκολα και γρήγορα στην Αθήνα με Inline Skates.. που είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν, όμως συνειδιτοποίησα ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ και ειδικά στο κέντρο της Αθήνα όπου και μένω! Για να κάνεις κάτι τέτοιο με τα πατίνια είναι να έχεις πολλά χρόνια πείρα και άμεσα αντανακλαστικά έτσι ώστε να μετακινείσαι γρήγορα και με ασφάλεια. Όποτε επειδή η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να γυμναστώ με κάποιον τρόπο (δουλειά γραφείου..!) θα ήθελα να γυμνάζομαι αλλα και να καλύπτω μικρές αποστάσεις εύκολα και γρήγορα, οπότε κλείνω προς την αγορά ποδηλάτου.. όμως το φοβάμαι όπως είπα γιατί δεν σου παρέχει ασφάλεια, ειδικά για το ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνα που μένω και το χρειάζομαι! Πάντως Ξετρελάθηκα στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα αν δεν κάνω λάθος, που είχα πάει για διακοπές και έβλεπα Ποδηλατόδρομους δίπλα στους δρόμους ακόμα και στα στενά, φανάρια για ποδήλατα.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Δηλαδή το θαύμασα και μακάρι να μπορούσα να παρατήσω την ζωή μου για έναν τέτοιο τρόπο μετακίνησης.. είναι θέμα υγείας πάνω απ'ολα νομίζω Α, ρε Αθήνα..
Fidelio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Που να πας σε καμιά σοβαρή πολη της κεντρικής ευρωπης να δεις τι γίνεται , δεν θα θες να γυρήσεις πισω...
χάπι Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Που να πας σε καμιά σοβαρή πολη της κεντρικής ευρωπης να δεις τι γίνεται , δεν θα θες να γυρήσεις πισω... στα μουτρα σου ΑΣΦΑΛΩΣ και θα θες να ξαναγυρίσεις γιατί, όσο αξιοζήλευτο κι αν είναι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Άμστερνταμ, ή της Πάρμας, δεν εχουν τέτοιο ήλιο, δεν εχουν Αναφιώτικα (Πλάκα γενικώς), Θησείο, Παρθενώνα, δεν έχουν θάλασσα, που να παίρνει τόσο όμορφα χρώματα, δεν έχουν ρε παιδί μου ... Δεν έχουν οι άνθρωποι !
freedubus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Ναι, καλά... Και οι Αθηναίοι που τα έχουν, το 90% δεν τα βλέπει...
Lucifer Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Χάπι ελπίζω να αστειεύεσαι και να μη με αναγκάσεις να πληγώσω την Αθήναμ με συγκρίσεις με τις εξωτικές Ευρωπαϊκές ομορφιές.
Fidelio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 στα μουτρα σου ΑΣΦΑΛΩΣ και θα θες να ξαναγυρίσεις γιατί, όσο αξιοζήλευτο κι αν είναι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Άμστερνταμ, ή της Πάρμας, δεν εχουν τέτοιο ήλιο, δεν εχουν Αναφιώτικα (Πλάκα γενικώς), Θησείο, Παρθενώνα, δεν έχουν θάλασσα, που να παίρνει τόσο όμορφα χρώματα, δεν έχουν ρε παιδί μου ... Δεν έχουν οι άνθρωποι ! Ακου να σου πω δεσποινής , μην μου λες εμένα για ελληνική θάλασσα γιατί δεν ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ !!!! Πάρε μια συλογή απο φώτο απο την ιδιωτική σπηλιά μου (έχω ξαναποστάρει στο παρελθον φώτο απο το πραγματικό σπίτι μου ) : Εδώ μια πανοραμική : Εδώ είμαι με το όχημα μου , με το οποίο παω και έρχομαι απο το σπηλιά μου : και εδώ είναι πως φαίνεται η θέα απο μέσα : ...να και ένα γειτονικό παρκο διπλα μου , ....μια γωνιά του : ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΕ !!!!
KWSN_Men Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Εμένα πιο πολύ απ' ολα με συγκίνησε πάντως η ημερομηνία γέννησης της topic starter που είναι 1989 σε συνδιασμό με τον τίτλο...
MiltoZ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 στα μουτρα σου ΑΣΦΑΛΩΣ και θα θες να ξαναγυρίσεις γιατί, όσο αξιοζήλευτο κι αν είναι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Άμστερνταμ, ή της Πάρμας, δεν εχουν τέτοιο ήλιο, δεν εχουν Αναφιώτικα (Πλάκα γενικώς), Θησείο, Παρθενώνα, δεν έχουν θάλασσα, που να παίρνει τόσο όμορφα χρώματα, δεν έχουν ρε παιδί μου ... Δεν έχουν οι άνθρωποι ! Σαν πόλη θα διαφωνήσω γιατί βρίσκεις εξίσου όμορφα μέρη σε πολλές πόλεις και μάλιστα πολύ καλύτερα διατηρημένα, αλλά σαν χώρα θα συμφωνήσω ότι η Ελλάδα είναι ξεχωριστή. Αν και είναι μερικές φορές που συχτιριάζω τόσο πολύ που σκέφτομαι ότι θα παρατούσα άνετα όλα αυτά για καλύτερες υπηρεσίες, οργάνωση, αξιοκρατία, ποιότητα ζωής κλπ αλλά θα κάνει καμιά καλή μέρα ή θα πάω καμιά εκδρομή και μου περνάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.