Προς το περιεχόμενο

Τα φωτα σας για θεμα στρατου

thief7710

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Μπορεις απο σωμα υλικου πολεμου,τεχνικο κτλ να παρεις μεταθεση σε μοναδα πεζοναυτων (οπως καλη ωρα αυτη στην νεα ιωνια του Βολου).Η ερωτηση μου ειναι η εξης.

Ειναι νομιμο το να σου επιβαλουν να περασεις την εκπαιδευση (3 βδομαδες ΠΕΝ) των πεζοναυτων?Το να ακολουθεις τους πεζοναυτες σε 12ημερες ασκησεις στα βουνα σε πορειες και γενικα σε αλλες τετοιες ευχαριστες δραστηριοτητες?

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι εννοείς "νόμιμο"; Πήρες μετάθεση σε μονάδα, ή μετατάχτηκες; Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, συμμετέχεις κανονικά στα της μονάδας σου.

Η εκπαίδευση δεν τελειώνει με τη βασική/ειδική στα κέντρα εκπαίδευσης. Παράδειγμα, εγώ στη μονάδα στον Έβρο εκπαιδεύτηκα ως οδηγός βαρέων οχημάτων. Πενηντάτονα γομάρια, η χαρά του οδηγού στους μαχαλάδες του Διδυμότοιχου.

Δημοσ.

Για αυτό το θέμα γίνετε γενικά μεγάλη συζήτηση.Αμα πας στους πεζοναύτες θα εκπαιδευτείς σαν πεζοναύτης ότι και να είσαι. Δεν γίνετε οι μονάδες ΠΖ να έχουν φαντάρους 2 ταχυτήτων.

Τώρα αν είναι νόμιμο να σε πέρνουν απο την μονάδα σου και να σε κάνουν ΠΖ χωρίς να το δηλώσεις εθελοντικά είναι ενα διαφορετικό θέμα.

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει έστω και ένα βυσματάκι για να συμπληρώσει την καλή σου τύχη γίνεται και παραγίνεται, φίλος υπηρετεί για παράδειγμα πυροβολικό στον Έβρο αυτή την περίοδο ενώ έκανε βασική μηχανικό.Το σώμα μπορεί ν'αλλάξει επίσης και μετά απο αναβολή, είτε έχεις υπηρετήσει λίγο καιρό είτε την πάρεις πριν καταταγείς, εγώ ήμουνα για υλικού πολέμου και μετά ήρθε τεθωρακισμένα ας πούμε.

Δημοσ.

Βασικά ο φίλος πρέπει από ΥΠ να μετατάχτηκε για τους γνωστούς λόγους μη βύσματος όπως γίνεται με πολλούς ΥΠολεμίτες μετά το κέντρο και να πηγε πεζοναύτης. Και ναι, γίνεται. :)

Δημοσ.

Δε μετατάχθηκε... όπως πολλοί νομίζουν. Το χαρτί της κατάταξης έχει ένδειξη και όχι ειδικότητα. Συνήθως μένει η ένδειξη (δηλαδή δίνεται και η αντίστοιχη ειδικότητα) όπως είναι αλλά γίνεται να αλλάξει (όπως πχ με χρήση η μη βύσματος). Επίσης είναι δυνατό κάποιος να πάει σε μία ειδικότητα και στην ευνοϊκή μετάθεση να πάρει και δεύτερη ειδικότητα, δηλαδή να είναι ΠΖ στα σύνορα και να επιστρέψει ΥΠ για παράδειγμα στην Αθήνα, λόγω δεύτερης ειδικότητας. Για το θέμα Πεζοναύτης... μου ακούγεται το λιγότερο εξωφρενικό. Από όσο θυμάμαι οι ειδικές δυνάμεις έχουν πληθώρα εθελοντών και δεν παίρνουν "με το ζόρι" κόσμο. Ακόμη και εκεί που θα πας μπορείς να ζητήσεις να φύγεις. Ποτέ δεν παρακαλάνε.

Δημοσ.

παιδιά στον στρατό δεν υπάρχει νόμιμο ή μη....υπάρχει μόνο η μαγική κουβέντα που τα κουκουλώνουν όλα...."υπηρεσιακές ανάγκες"....σου λένε και δεν μπορείς να πείς τίποτα..(αν δεν έχεις βίσμα πάντα)...

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή υπηρέτησα στη μονάδα του Βόλου, άκου πως έχουν τα πράγματα. Εκεί μέσα θα βρείς όλες τις ειδικότητες επειδή και μόνο σε περίπτωση πολέμου δεν γίνεται να περιμένουν οι πεζοναύτες πότε θα ξυπνήσει και θα μεταφερθεί το μηχανικό, το τεχνικό κλπ. Από κει και πέρα, από την ώρα που πας σε μια μονάδα εκεί μέσα, ΕΙΣΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ. Πάει και τελείωσε. Λαμβάνεις μέρος σε όλες τις ασκήσεις και δραστηριότητες των πεζοναυτών. Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μου πμ...

Δημοσ.

ειχαμε στο ΣΥΠ 3-4 άτομα οι οποίοι πήγαν στην μονάδα που λες και πέρασαν και ΠΕΝ κτλ,αλλά σαν υλικοπόλεμοι.Δεν πήραν μετάταξη.Μάλιστα γυρισαν πίσω για ΛΥΒ σε κάποια φάση .

Φυσικά υπήρχαν και περιπτώσεις που από ΣΥΠ πήραν μετάταξη για μαύρους , για πεζικό κτλ κτλ

οπότε ναι γίνεται,αν και νομίζω ότι μιλάς για την πρώτη περίπτωση

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι στο Βόλο βρίσκεται η 1η ΤΑΞΑΣ (Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία) η οποία Προφανώς εκτός από τις Μάχιμες Μονάδες, έχει και τις υποστηρικτικές είτε αυτές είναι ΥΠ, Μηχανικό ή Διαβιβάσεις.

Όλοι Αυτοί ως μέλη της Ταξιαρχίας συμμετέχουν στην Εκπαίδευση και στις Ασκήσεις της Ταξιαρχίας και υποχρεώνονται καλά ή κακά δεν τογνωρίζω να περάσουν από ΠΕΝ και διάφορες άλλες @@ για να φορέσουν το μπερέ.

Φίλος μου από διαβιβάσεις τον φορούσε πάντως χωρίς να έχει περάσει από ΠΕΝ για λόγους ομοιομορφία. Βέβαια την άσκηση για κατάληψη στόχου με αποβίβαση από ελικόπτερα και πραγματικά πυρά δεν τη γλύτωσε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δημοσ.

Τα ΠΕΝ είναι ειδική αρχέγονη τελετή ενηλικίωσης. Κανονικά θα πρέπει να τους ευχαριστείς που σου έκαναν την τιμή.

Δημοσ.
παιδιά στον στρατό δεν υπάρχει νόμιμο ή μη....υπάρχει μόνο η μαγική κουβέντα που τα κουκουλώνουν όλα...."υπηρεσιακές ανάγκες"....σου λένε και δεν μπορείς να πείς τίποτα..(αν δεν έχεις βίσμα πάντα)...

Ετσι είναι, δεν υπάρχουν νόμοι και δικαιώματα στον στρατό... αν υπάρχουν «υπηρεσιακές ανάγκες» μπορούν να σε χρήσουν γιατρό,κομάντο,μάγειρα,επιλοχία και οτι άλλο θέλουν αυτοί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...