Προς το περιεχόμενο

Ποιο σκληρο δισκο για το laptop να αγορασω;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλα ε θα τρελαθω! Ουτε στην εξωτερικη θηκη που αγορασα ταιριαζουν τα pins! Τι αγορασα; Θα τρελαθω τωρα..

Μλκ εκανα.. Γραφει Ata/ide και οχι SATA. Γινεται να το παω πισω; Μου ειναι αχρηστο!!

Δημοσ.

Πηρες ΑΤΑ/IDE αντι για Sata..

Δες αν μπορεις να τον πας πισω.

Πως μπερδευτηκες ετσι,αφου τα ειχαμε πει:

Προσοχη να ειναι sata το μοντελο που θα παρεις!(οι παλιοι - seagate momentus 7200.1 και οι hitachi 7k100 - εβγαιναν και σε ide , ενω οι καινουριοι - seagate momentus 7200.2 και hitachi 7k200 - μονο σε sata)

Δημοσ.

Αρε γμτ.. Δεν το παρατηρησα καθολου.. Πως την πατησα ετσι.. Τωρα παιρνουμε τηλεφωνα να δουμε τι μπορει να γινει..

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα να στο αλλάξουν..σκληρός δίσκος είναι..πρόσεχε όμως τι θα πάρεις σε αντάλλαγμα..γιατί τα λεφτά δεν νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα να τα πάρεις πίσω..

Δημοσ.

Μας ειπαν οτι αφου ανοικτηκε απο την συσκευασια ( η οποια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, bulk ηταν.. ) δεν γινεται να το αλλαξουμε..

Δημοσ.

Λοιπον για να μην την ξαναπατησω. Σκεφτομαι να παρω αυτον εδω. Θα ταιριαζει στο laptop; Ειναι sata2.

Επισης για εξωτερικη θηκη για τον Ata (IDE) δισκο σκεφτομαι αυτη εδω. Θα ταιριαζει;

Δημοσ.

Παιδια πειτε λιγο, για να ξερω να τα παραγγειλω μεχρι σημερα το μεσημερι..

Δημοσ.

Και ο σκληρος και η θηκη σου κανουν, αλλα καλυτερα να περιμενεις να αγορασεις εναν σκληρο στις 7200 στροφες που θα δεις μεγαλη διαφορα.

Αυτος που σκεφτεσαι ειναι στις 5400 στροφες.

Π.χ.: Καποιον απο αυτους:

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=54052&ext=skroutz

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=8563

(Ειναι 7200 και sata)

Τελος θα μπορουσες να μην παρεις θηκη για τον 7200 ατα που καταλαθως αγορασες και να επεμενες πιο πολυ για επιστροφη ή να τον πουλαγες εδω στο φορουμ με αγγελια.

Δημοσ.

Ιδιοι ακριβως ειναι οι σκληροι.

Και μαλιστα ειναι οτι πιο γρηγορο κυκλοφορει για σκληρο φορητου.

Παρτον με κλειστα ματια!

O υπολογιστης σου εχει sata σκληρο οποτε ειναι συμβατος.

Μαλιστα παιζει να εχει και σκληρο στις 4200 στροφες (ο 160 GB που εχει ο sony τετοιος νομιζω ειναι) οποτε θα δεις μεγαλη-τεραστια διαφορα.

Συγκεκριμενα η διαμεταγωγη θα ειναι διπλασια!!

Προσεξε ομως γιατι η αλλαγη σκληρου στους φορητους της sony ειναι πιο δυσκολη διαδικασια.Διαβασε πρωτα στο ιντερνετ πως να κανεις προσεκτικα την αλλαγη.

Δημοσ.
Ιδιοι ακριβως ειναι οι σκληροι.

Και μαλιστα ειναι οτι πιο γρηγορο κυκλοφορει για σκληρο φορητου.

Παρτον με κλειστα ματια!

O υπολογιστης σου εχει sata σκληρο οποτε ειναι συμβατος.

Μαλιστα παιζει να εχει και σκληρο στις 4200 στροφες (ο 160 GB που εχει ο sony τετοιος νομιζω ειναι) οποτε θα δεις μεγαλη-τεραστια διαφορα.

Συγκεκριμενα η διαμεταγωγη θα ειναι διπλασια!!

Προσεξε ομως γιατι η αλλαγη σκληρου στους φορητους της sony ειναι πιο δυσκολη διαδικασια.Διαβασε πρωτα στο ιντερνετ πως να κανεις προσεκτικα την αλλαγη.

Δυστυχως ειναι στις 4200 οπως καταλαβες....Τον αγορασα περισυ τον σεπτεμβριο και δεν ειχα προβλημα μεγαλο τοτε!Τωρα ομως παιζω παιχνιδια και οταν κανει το γνωστο κλικ που κανουν οι δισκοι σε αυτα τα μοντελα της σονυ, κολλαει στιγμιαια η εικονα για πολυ λιγο και συνεχιζει κανονικα μετα!Οποτε δεν αντεχω αλλο!!Τον εχω ανοιξει τον φορητο, στο σημειο του σκληρου, αλλα δεν εχω ασχοληθει με την συνδεσμολογια του(να τον συνδεσω ή να τον αποσυνδεσω).Η εγγυηση παντως εχει τελειωσει. Αν καταλαβα καλα εννοεις να προσεξω την συνδεσμολογια ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.
Τον εχω ανοιξει τον φορητο, στο σημειο του σκληρου, αλλα δεν εχω ασχοληθει με την συνδεσμολογια του(να τον συνδεσω ή να τον αποσυνδεσω).Η εγγυηση παντως εχει τελειωσει. Αν καταλαβα καλα εννοεις να προσεξω την συνδεσμολογια ετσι δεν ειναι?

Ναι τη συνδεσμολογια να προσεξεις..Γιατι απο οτι ξερω κοντα στο σκληρο των σονυ υπαρχει και ενα αλλο καλωδιακι που ειναι ευκολο να κοπει.

Υ.Γ.:Αυτο που ειπες για το κλικ:Ιδεα μου ή ειχαν θεωρηθει οτι ειχαν προβλημα καποια φορητα και τα διορθωνε η σονυ δωρεαν?

Δημοσ.
Ναι τη συνδεσμολογια να προσεξεις..Γιατι απο οτι ξερω κοντα στο σκληρο των σονυ υπαρχει και ενα αλλο καλωδιακι που ειναι ευκολο να κοπει.

Υ.Γ.:Αυτο που ειπες για το κλικ:Ιδεα μου ή ειχαν θεωρηθει οτι ειχαν προβλημα καποια φορητα και τα διορθωνε η σονυ δωρεαν?

Αυτο με το καλωδιακι με φοβιζει καπως, αλλα θα το κοιταξω....Για το κλικ ειχε παρει κατι το ματι μου σε φορουμ της σονυ οτι δεν γινεται κατι με την εγγυηση και εκτοτε δεν ξανασχοληθηκα!!Ισως να ηταν βλακεια μου, αλλα δεν το εκανα. Να σε ρωτησω και κατι αλλο: Υπαρχει καταστημα να παω κατευθειαν και να αγορασω τον σκληρο χωρις να περιμενω να μου το στειλουν?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...