PiratX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Na doume pos tha perasoume k to paketo na ginoun ola ellhnika.. einai k auto etoimo!
georginaouas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 yparxei kai ellinko T9 gia to iphone???
firewalker Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Καλά, όταν έρθει Ελλάδα δεν θα έχει υποστήριξη για Ελληνικά;
Hal9000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Ανανέωσα το πρώτο μήνυμα με τις νέες και πολύ εύκολες οδηγίες για εγκατάσταση του πληκτρολογίου μέσα από τον Installer Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου τον HAL9000 και φυσικά τον Slava Karpenko! Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια επόμενη έκδοση θα υποστηρίζονται καλύτερα οι τόνοι, όμως δεν μπορούσα να περιμένω... Στο τέλος του μηνύματος υπάρχει ένα αρχείο που περιέχει 3 εικόνες και ένα αρχείο διάταξης του πληκτρολογίου για να γράφει κανείς και τόνους. Τα αρχεία αυτά πρέπει να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα που παρέχει το ρωσικό πληκτρολόγιο στο μονοπάτι /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men. Τα κουμπιά είναι πιό στενά αλλά με λίγη συνήθεια μπορεί κάποιος να γράφει αρκετά καλά. Μετά την αντικατάσταση χρειάζεται reboot. Πολύ καλό lmak. Εμένα δε με βόλεψε πάντως γιατί είναι μικρά τα πλήκτρα και πατάω πολλές φορές λάθος. Αν κάποιος θέλει το συγκεκριμένο με τους τόνους για να δοκιμάσει και έχω την άδεια σου, μπορώ να το ανεβάσω ώστε να βγαίνει και αυτό σαν επιλογή εγκατάστασης από τον installer.
nick_gr2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Όταν στέλνεις με μικρά και τόνους έχεις πάλι 160 χαρακτήρες για το κάθε μήνυμα? Στα ΝΟΚΙΑ υπάρχει μια ρύθμιση για να μπορείς να στέλνεις 160 χαρακτήρες ανά sms, αλλά νομίζω πως για να γίνει αυτό, κατά την αποστολή μετατρέπει όλους του χαρακτήρες σε κεφαλαία. Ή τουλάχιστον έτσι το δέχεται ο παραλήπτης. Αν ΔΕΝ γίνει αυτή η ρύθμιση, χρεώνεσαι 1 μήνυμα ανά 70 χαρακτήρες. Στα NOKIA βρίσκεται στις "Ρυθμίσεις" για τα σύντομα μηνύματα και αναφέρεται ως "Κωδικοποίηση χαρακτήρων". Οι επιλογές είναι "Πλήρης υποστήριξη" και "Περιορισμένη υποστήριξη". Εδώ τί ακριβώς συμβαίνει? Επίσης, αν στο Settings->General->Keyboard κάνουμε on το "Enable Caps Lock", στο πληκτρολόγιο με τους λατινικούς χαρακτήρες, αν κάνουμε "double-tap" το shift, κλειδώνει στα κεφαλαία για να μπορούμε να γράφουμε μόνο κεφαλαία. Στο ελληνικό πληκτρολόγιο το double-tap δεν πιάνει.
lmak Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Βεβαίως και μπορείς να το βάλεις στον installer Hal9000. Αν φτιάξω κάποια καλύτερη version θα σου την στείλω και αυτή με pm.
nick_gr2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Απ'ότι κατάλαβα, το κάθε sms με ελληνικά από το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο χρεώνεται ανά 70 χαρακτήρες. Προσοχή λοιπόν!
georgeadams Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Όταν στέλνεις με μικρά και τόνους έχεις πάλι 160 χαρακτήρες για το κάθε μήνυμα? Στα ΝΟΚΙΑ υπάρχει μια ρύθμιση για να μπορείς να στέλνεις 160 χαρακτήρες ανά sms, αλλά νομίζω πως για να γίνει αυτό, κατά την αποστολή μετατρέπει όλους του χαρακτήρες σε κεφαλαία. Ή τουλάχιστον έτσι το δέχεται ο παραλήπτης. Αν ΔΕΝ γίνει αυτή η ρύθμιση, χρεώνεσαι 1 μήνυμα ανά 70 χαρακτήρες. Στα NOKIA βρίσκεται στις "Ρυθμίσεις" για τα σύντομα μηνύματα και αναφέρεται ως "Κωδικοποίηση χαρακτήρων". Οι επιλογές είναι "Πλήρης υποστήριξη" και "Περιορισμένη υποστήριξη". Εδώ τί ακριβώς συμβαίνει? Επίσης, αν στο Settings->General->Keyboard κάνουμε on το "Enable Caps Lock", στο πληκτρολόγιο με τους λατινικούς χαρακτήρες, αν κάνουμε "double-tap" το shift, κλειδώνει στα κεφαλαία για να μπορούμε να γράφουμε μόνο κεφαλαία. Στο ελληνικό πληκτρολόγιο το double-tap δεν πιάνει. Εδώ η apple δεν έβαλε ελληνικό πληκτρολόγιο από μόνη της. Λες να είχε βάλει και υποστήριξη για το περίεργο 7-bit character set που χρειάζεται ώστε να έχουμε 160 ελληνικούς χαρακτήρες σε ένα SMS ? χεχε Οτιδήποτε έχει να κάνει με γραμματοσειρές στο iPhone είναι σε Unicode. Άρα μιλάμε για 70 ελληνικούς χαρακτήρες.
nick_gr2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Οτιδήποτε έχει να κάνει με γραμματοσειρές στο iPhone είναι σε Unicode. Άρα μιλάμε για 70 ελληνικούς χαρακτήρες. Τί εννοείς "οτιδήποτε"? Του αγγλικούς χαρακτήρες πώς τους στέλνει 7-bit? Αφού στο 7-bit περιλαμβάνονται και κεφαλαία ελληνικά, γιατί να μη μπορεί να στείλει 160 κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες?
georgeadams Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Το "7-bit" ίσως να μην είναι σωστός όρος. Δεν θυμάμαι που το είδα. Το γεγονός είναι πως οι πρώτοι 256 χαρακτήρες κάθε character set, ακόμα και του UNICODE καταλαμβάνουν 1 byte ο καθένας. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες (πχ τα ελληνικά) χρειάζονται 2 byte, γι' αυτό και πέφτουμε στους 70 χαρακτήρες ανά SMS. Στο UNICODE, τυχαίνει οι αγγλικοί χαρακτήρες να είναι μέσα στους 256 πρώτους, άρα δεν έχουμε πρόβλημα.
nick_gr2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Τα απλά sms 160 χαρακτήρων δε στέλνονται ποτέ με unicode.
geovass Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Παιδια, εμενα μου γαρφει "Safari Cant download this file" Τι κανω λαθος ? AppInstaller εχω βαλει...
bbgk79 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Έχει δει κανείς την σελίδα: http://greek-iphone.sytes.nethttp://greek-iphone.sytes.net Λένε ότι έχουν έτοιμο ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο, αλλά ακόμα δεν έχω δει τίποτα. Αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ας το πει.
Hal9000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Ανανέωσα το πληκτρολόγιο με καθαρότερα πλήκτρα όπως ακριβώς είναι το αγγλικό. Δείτε τις εικόνες και διαβάστε τις οδηγίες πάλι στο πρώτο post όσοι έχετε το 1.0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.