nasmania Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω ενα wireless link μεταξύ 2 WAG54G (είναι gateway,έχει modem/router) WRT54GL (router) με εναλλακτικό firmware. Το WRT54G είναι φλασαρισμένο με το Tomato firmware που του δίνει δυνατότητα λειτουργίας ως : 1)Access Point, 2)Access Point+WDS, 3)Wireless Client, 4)Wireless Ethernet Bridge και 5)WDS. Εχει κάποιος ιδέα αν γίνεται το παραπάνω και πως ? Αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι να έχω το WAG54G σαν modem που θα συνδέεται στο internet με το account μου και ότι pc συνδεόνται εκει ενσύρματα η ασύρματα να έχουν πρόσβαση στο Internet και αντίστοιχα το ίδιο και στο WRT54GL(συνδεμένα pc ασύρματα ή ενσύρματα που θα "βλέπουν" internet).
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 stin praxi to wag354 tha paraminei opos ine kai apla to wrt54 tha pexei os wds koinos oso xero an kano lathos diorthoste me tha kanei san repeater tou ssid.kati allo den mporo na boithiso ego.
Eusebius Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Υποστηρίζει WDS το WAG54G; http://www.google.com/search?q=wag54g+wds http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?p=289402 http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/467328.html Λένε ότι η v2 δεν υποστηρίζει. Ποια έκδοση έχεις;
nasmania Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Eλα Eusebius πολλα χρόνια θα ζήσεις !! Ειχα δεί και καποια άλλο post σου για DD-WRT και ήθελα να σου στείλω P.M. να τα πούμε σχετικά με τα ρουτέρια μας WDS γραφω οτι υποστηρίζει το WRT54GL και όχι το WAG54G ! Μάλλον δεν το είδες καλά ! Εχεις δοκιμάσει εσυ κάτι τέτοιο ?
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 to wag54g ine propaleo kai mou fenetai diskolo na pexei wds.oso ida se ena post grafoun gia to wap kai oi alloi gia to wrt.oso xero ta adsl router tis linksys den kanoun wds
Eusebius Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Eλα Eusebius πολλα χρόνια θα ζήσεις !!Ειχα δεί και καποια άλλο post σου για DD-WRT και ήθελα να σου στείλω P.M. να τα πούμε σχετικά με τα ρουτέρια μας WDS γραφω οτι υποστηρίζει το WRT54GL και όχι το WAG54G ! Μάλλον δεν το είδες καλά ! Εχεις δοκιμάσει εσυ κάτι τέτοιο ? Χεχε! Το DD-WRT είναι πολύ βολικό. Έχει κάτι μικρά εκνευριστικά bugs, ιδίως όταν το ρυθμίζεις, αλλά κατά τʼ άλλα πάει μια χαρά (v23 SP2). Για το WAG54G και το WDS, ρωτάω επειδή στο πρώτο λινκ λένε ότι η v1 (και μόνο η v1) υποστηρίζει WDS από ένα firmware κι έπειτα. Για το v2 λένε και στα δύο λινκ ότι δεν υποστηρίζει. Εγώ τώρα έχω δύο WRT54G (και τα δύο με DD-WRT) συνδεδεμένα με WDS (που είναι εύκολο). Wireless bridge είχα στήσει μία φορά αλλά είχα κάτι προβλήματα και μου έσπασε τα νεύρα. Μάλλον φταίει το ότι είμαι άσχετος από δίκτυα. :-P Είχα βρει κάτι οδηγούς στο διαδίκτυο, αλλά κανείς δεν ήταν ικανοποιητικά σαφής. Πιο πολύ μπερδευόμουνα παρά καταλάβαινα...
nasmania Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Τελικά τα κατάφερα !!!! Για να μαθαίνουν οι νέοι και για οποιον ενδιαφέρεται η λύση είναι η εξής : WAG54G (Modem/router) π.χ. Δινουμε στον router IP 192.168.1.1 Subnet 255.255.255.0 Gateway 192.168.1.1 WRT54G (Router) Δινουμε την επιλογή να λειτουργεί ως Wireless Ethernet Bridge Του δίνουμε IP του ίδιου subnet π.χ. 192.168.1.2 Subnet 255.255.255.0 Gateway 192.168.1.1 (την διευθυνση του modem/router) Σαν SSID πρέπει να έχουμε δηλώσει τα ίδια και στους 2 routers,όπως επίσης πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο κανάλι επικοινωνίας. Εννοείται φυσικά για να μην γίνει της μουρλής απενεργοποιούμε το DHCP απο τον ένα απο τους 2 routers!! Στο tomato firmware κανουμε scan και βρίσκει το κανάλι και το όνομα του άλλου router... Save setting και voila ! Οι 2 routers έχουν συνδεθεί ασύρματα και ότι pc βρίσκονται συνδεμένα ασύρματα ή ενσύρματα επικοινωνούν με τα άλλα και έχουν σύνδεση internet )) P.S. Πάμε για άλλα ! Eusebious έχεις ασχοληθεί καθόλου με το κομμάτι overclocking ,ρυθμίσεις ισχύς και κεραίες στο DD-WRT ? Poulino ευχαριστώ πολύ που απάντησες αν και μάλλον το WDS απαιτεί και οι 2 routers να το υποστηρίζουν σαν δυνατότητα,πράγμα που δεν ίσχυε στην δικιά μου περίπτωση.
Eusebius Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Ωραία! Τώρα μου μπαίνουν κι εμένα ιδέες να βάλω Tomato, αλλά προς το παρόν τα DD-WRT δουλεύουν μια χαρά σε WDS και δεν έχω όρεξη να τα σκαλίζω... :-P Eusebious έχεις ασχοληθεί καθόλου με το κομμάτι overclocking ,ρυθμίσεις ισχύς και κεραίες στο DD-WRT ? Overclocking δεν έχω κάνει. Η ισχύς είναι από τους λόγους που έβαλα «εναλλακτικό» firmware, για να μην μπλέκω με αναμεταδότες. Την έχω ανεβάσει από τα 28 στα 42mW (καμιά φορά και στα 56) και δουλεύει μια χαρά. Το ίδιο έχουν κάνει και δυο φίλοι που ήθελαν λίγο μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς αναμεταδότη, και δουλεύει κι εκεί καλά. Με κεραίες δεν έχω ασχοληθεί. Πάντως εδώ στο Ινσόμνια δεν θα βρεις πολύ κόσμο να χρησιμοποιεί αυτά τα ρούτερ (WRT54G/WRT54GL/WRT54GS). Στο AWMN νομίζω ότι θα βρεις πολύ περισσότερους. Κάποιοι βέβαια είναι μέλη και εδώ.
Ventrix Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 DD-wrt δαγκωτό. ΠΡΟΣΟΧΗ με τα wrt αν ανεβάσετε πολύ την ισχυ τους, ζεστένονται υπερβολικά και βαράνε ΤΡΕΛΟ τιλτ. (έχουμε κοπανίσει wrts στο ασύρματο ναυπάκτου:-p:-p:-p)
nasmania Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δείτε και ενα φοβερό feature του tomato και με έκανε να αλλαξοπιστίσω απο το DD-WRT Βασικά περι κεραιών ισχύς θέλω να ρωτήσω τα εξής αν ξέρει κάποιος... - Ποια είναι η antenna 1 και ποια η 2 στο WRT ? - Εστω οτι έχω τις εργοστασιακές κεραίες που π.χ. είναι 2-3 dBi η κάθε μία και ο router στην default ρυθμιση mW πιάνει σε ακτίνα π.χ. 50 m..Αν αυξήσω την ισχύ χωρίς να αλλάξω κεραίες μεγαλώνει και η ακτίνα ? -Πως μπορώ να δω ή να μετρήσω την "δυνάμωση" του σήματος ? -Πήρα μια κεραία 8 dbi εσωτερικού χώρου που βιδώνει αλλά ενω την εβαλα δεν βλέπω ή δεν ξέρω να δω την διαφορά.. - Τι μπορεί να κερδίσω στο περίπου απο αλλαγή 42mW σε 70 π.χ. και τι απο κεραία που απο 2-3dBi γίνεται 7-8dBi ?
poulinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 to net stumbler sou leei pola kai poso snr exei ktl. b.mono me allagi kereas se linksys kai ebala ton 7 db dne ida kati to tromero. c.ego proxtes ekana na pexei san repeater ena level one to opoio eperne to sima apo ena belkin access point.parolo pou edosa allo ssid sto level one kaiallo sto belkin auto katalave oti ego zitisa expand kai stin praxi kanei broadcast mono to ena ssid kai oxi to allo.tora ti ip tou edosa kai an eklisa ton dhcp den thimame. alla nomizo edosa sto level one na pernei ip to idio apo to belkin.
nasmania Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Thanks poulinos To eixa dokimasei to net stumbler alla ektos oti den katalava kai polla parathrhsa ayto pou les kai esy...mikrh diafora. Tha to dokimaso pali paizontas kai me thn isxy eksodou kai blepoume Kamia oikonomikh lysh gia keraia/es exeis na proteineis gia ton WRT54G ?
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 me kerea pou exo dokimasei se paromoio montelo den ida tin diafora.egrafe bebeaminumum requirements 8 metra apo ena kalodio.mpas kai ennnoousan oti ama baleis kalodio apla tin pigeneis ekei pou thes.pantos an tin baleis etsi apla ego den ida kamia diafora.dokimase na auxisei isxy exodou arkei na min ginei kati.iparxoun panta kai repeaters gia epektasi simatos.
Toufas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 μια ερωτηση....στο DMZ για το port forwarding, Destination Address βαζω την ip που θελω να εχει ολα τα ports ανοιχτα?
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 μια ερωτηση....στο DMZ για το port forwarding, Destination Address βαζω την ip που θελω να εχει ολα τα ports ανοιχτα? nai kai prosexe min se kopsei kana firewwall sto pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.