Προς το περιεχόμενο

Το δωματιο σας σε ms paint

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράτησα το Paint τελικά. Εγκατέστησα το Google SketchUp (btw, εξαιρετικό προγραμματάκι, πολύ εύχρηστο και με ομαλότατη καμπύλη εκμάθησης!) και ορίστε τα αποτελέσματα μέσα σε λίγη ώρα!

Το δωμάτιο σε ισομετρική προβολή, από ψηλά και μακριά:

MyRoom-IsoFromAfar.png

Από την αντίθετη γωνία:

MyRoom-IsoOppositeCorner.png

Close-up στο γραφείο:

MyRoom-DeskClose-up.png

Λείπουν ακόμη μερικά πραγματάκια, όπως μία καρέκλα κι ένα σκαμπό επιπλέον, τηλέφωνο, router και switch, ηχεία και καλώδια, πολύπριζα. Α, και σωστός χρωματισμός+σκίαση φυσικά!

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γινεται αυτο με το google sketch up? :o

Παω να το κατεβασω να ξαναφτιαξω και εγω το δωματιο μου :D

Πωπω λεπτομερεια που εφτιαξες στην αφισα :mrgreen: :D

Δημοσ.

Κουλάρετε ρε παιδιά! Πολλά (σχεδόν όλα δηλαδή) είναι έτοιμα models που κατέβασα από Google, σιγά μην τα έφτιαχνα στο χέρι γραμμούλα-γραμμούλα!

Πάντως, για ενασχόληση τριών τετάρτων της ώρας, μπορώ να πω ότι είναι πολύ ακριβής αναπαράσταση του υπνοδωματίου μου...

Δημοσ.

Γιατί να μή τα έφτιαχνες γραμμούλα-γαμμούλα? Έτσι τα σχεδίασα εγώ.

Όλα θέμα χρόνου είναι.

Πάρα ταύτα όμως, το προγραμματάκι αυτό φαίνεται άκρως ενδιαφέρον. Θα του ρίξω μιά ματιά....

Εdit: Κρίμα, το πρόγραμμα είναι μόνο για παρουσιάσεις....

Δημοσ.
Γιατί να μή τα έφτιαχνες γραμμούλα-γαμμούλα? Έτσι τα σχεδίασα εγώ.

Γιατί για να τελειώσουν όλες οι γαμμούλες, θα μου είχαν γαμ**ει το Σαββ/κό μου! :twisted:

Δημοσ.
Γιατί για να τελειώσουν όλες οι γαμμούλες, θα μου είχαν γαμ**ει το Σαββ/κό μου! :twisted:

Ναί, αλλά έτσι θα αποκτήσεις εμπειρία που μπορεί να σου φανεί χρήσιμη επαγγελματικά ;) Ποτέ δεν ξέρεις.

Το καλό του είναι ότι υπάρχουν έτοιμα μοντέλα στο δίκτυο. Το κακό του όμως ότι όλα είναι 3D graphics. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από προγράμματα βιομηχανικής χρήσης :(

Δεν πειράζει, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, το Google Sketchup είναι αρκετά καλό πρόγραμμα για παρουσιάσεις. Αν και έχει αρκετά bugs, ειδικά για τη τρισδιάστατη απεικόνηση αρχιτεκτονικών σχεδίων προσφέρει μιά αρκετά γρήγορη λύση.

Μου ανέθεσαν στη δουλειά να προβάλλω σε 3D ένα σπίτι που θα κατασκευάσουμε και το δοκίμασα στο Google Sketchup. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά ( χρόνος υλοποίησης/αποτέλεσμα).

1-3.jpg

2-4.jpg

3-3.jpg

4-2.jpg

5-2.jpg

housecomple.jpg

H τελευταία εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί με πρόγραμμα rendering για να φανεί η διαφορά μεταξύ raw εικόνας του προγράμματος σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η υλοποίηση πήρε μόλις 10 ώρες. Με προγράμματα όπως το Solid Edge, Solid Works, Chief Architect etc θα έπαιρνε αρκετά περισσότερο χρόνο.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα αυτό, πέρα από το ότι είναι free, είναι πολύ εύχρηστο για αρχάριους και όπως μας υπέδειξε ο Parsifal, μεσα σε ένα μισαωράκι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να το μάθει και να κάνει κάποιες πρώτες παρουσιάσεις. Στη περίπτωση του τόπικ το δωμάτιό του.

Από κεί και πέρα, αν ασχοληθείς ελάχιστα περισσότερο μαζί του, είσαι σε θέση για επαγγελματικές παρουσιάσεις αρκετά υψηλής λεπτομέρειας.

Δημοσ.

Είναι ευχάριστο από ένα θέμα που ξεκινά ως χαβαλές να βλέπεις κάποιον να αποκομίζει κάτι (κάπου, κάπως, κάποτε :P), πιθανόν χρήσιμο στη δουλειά του... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...