Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..πράγματι είναι πολύ αιρετικό για μια κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις ανάλογες των συμπερασμάτων της για το κοινό καλό.

Φαντάζομαι οτι τότε θα προκαλούσαν μια πραγματική επανάσταση όπου σύσσωμοι όλoι οι καπνιστές θα κατέβαιναν με λάβαρα στους δρόμους.

edit: ok χαπι , δεσποινις Χάπι :) !

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οπότε λοιπόν, όλοι οι καπνιστές καπνίζουν και ενοχλούν/βλάπτουν τους μη καπνιστές επειδή δεν κλείνουν οι καπνοβιομηχανίες.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Φαντάζομαι ότι αν τις έκλειναν, αυτόματα όλοι θα το έκοβαν.

Το Κράτος, όπως κι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ενδιαφέρεται για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Το κάπνισμα είναι βλαπτικό για τους παθητικούς καπνιστές όσο είναι και για τους ενεργητικούς ! Γιατί δε λαμβανουν μέτρα να προστατεύσουν και τους ενεργητικούς ? Αντίστροφα : γιατί δε νομιμοποιούν την πρέζα και την κόκα, που βλάπτουν ΜΟΝΟ το χρήστη ?

Δημοσ.
Οπότε λοιπόν, όλοι οι καπνιστές καπνίζουν και ενοχλούν/βλάπτουν τους μη καπνιστές επειδή δεν κλείνουν οι καπνοβιομηχανίες.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Φαντάζομαι ότι αν τις έκλειναν, αυτόματα όλοι θα το έκοβαν.

χμμμμ... μαύρη αγορά το λένε??? μούμπλε μούμπλε παραοικονομία το λένε???? χμμμ..

Δημοσ.

:) ..λοιπον έτσι όπως και σε πολλά "άλλα" φυτικά προιοντα , ο καθένας να μπορεί να καλιεργεί τις δικές του ποσότητες για την δικιά του χρήση , έτσι και για το καπνό μπορεί κάλλιστα στον κήπο του (στο χωριό του για τον πρωτευουσιάνο) να φυτέψει τον σπόρο και να στρίβει το τσιγαράκι του σε γιορτές και σχόλες ...

..για να καταπολεμήσουμε την μαυρη αγορά του καπνού , επιτρέπουμε την νομιμη παραγώγή του χαχαχαχα :P

Δημοσ.

Αν απαγορευτούν τα τσιγάρα το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι να πωλείται παράνομα (σαν τα υπόλοιπα ναρκωτικά) σε ποιο ακριβές τιμές. Το κράτος δεν θα βγάζει τίποτα (απο φόρους) και τα δικαστήρια θα έχουν καθημερινά δίκες για κατοχή και παράνομη χρήση καπνού :)

Εγώ θα σας ζητήσω να σκεφτήτε και κάτι άλλο...

Προκαλώ τον οποιονδήποτε μένει κέντρο αθήνας ή θεσ/νίκης να πάει και να κάνει μια ακτινογραφία θώρακος....φίλος το 91 που έμενε εξάρχεια με το που πέρασε στο πανεπιστήμιο πήγε να βγάλει την συγκεκριμένη ακτινογραφία για να την προσκομίσει στο πανεπιστήμιο και ο γιατρός που την κοίταξε του είπε να κόψει το κάπνισμα γιατί τα πνευμόνια του ήταν μαύρα....και έμεινε κάγκελο όταν ο φίλος μου του είπε οτι δεν καπνίζει. "Που μένεις?" τον ρώτησε, και όταν του είπε εξάρχεια του απάντησε "καλά τότε..."

Με αυτό θέλω να πώ οτι υπάρχουν αρκετά πράγματα (πλέον) στο περιβάλλον που επιβαρύνουν την υγεία μας (καυσαέρια, ηλιακή ακτινοβολία, χημικά μέσα στο νερό που πίνουμε κλπ, ακτινοβολία απο κινητά, επικίνδυνα συντηρητικά στο φαγητό μας κ.ο.κ), το τσιγάρο μέσα σε όλα αυτά. Με το να κόψουμε το κάπνισμα (ενεργο ή και παθητικό) δεν σημαίνει οτι αυτομάτως θα γίνουμε υγιέστατοι... - αλήθεια πόσοι απο μάς γυμνάζονται τακτικά και προσέχουν τι τρώνε?

Aν και καπνιστής (κατα καιρούς κάνω φιλότιμες προσπάθειες να το κόψω...) συμφωνώ με κάποιον περιορισμό στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Αλλά νομίζω οτι αν κάποια επιχείρηση/μαγαζί έχει προβλεπόμενο χώρο για καπνιστές (χωρίς φυσικά να φεύγουν τα ντουμάνια και να πηγαίνουν σε χώρο μη καπνιστών) με τον κατάλληλο κλιματισμό/φίλτρο τότε νομίζω οτι δεν θύγονται οι μη καπνιστές.

Δημοσ.
Αν απαγορευτούν τα τσιγάρα το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι να πωλείται παράνομα (σαν τα υπόλοιπα ναρκωτικά) σε ποιο ακριβές τιμές. Το κράτος δεν θα βγάζει τίποτα (απο φόρους) και τα δικαστήρια θα έχουν καθημερινά δίκες για κατοχή και παράνομη χρήση καπνού

το πρόβλημα του Κράτους δηλαδή είναι να μη θιγεί η υγεία των μη καπνιστών ? Δεν το απαγορεύουν γιατί θα χάσουν λεφτά από τους φόρους ? Τότε γιατί δε νομιμοποιούν και τους μπάφους, να βγάζουν και παραπάνω λεφτά σπό τους φόρους και να γλιτώνουν και τις δίκες για χρήση / κατοχή χασίς ?

έντιτ : είναι οι "ΠΙΟ ακριβές τιμές" κι όχι οι "ΠΟΙΟ ακριβές τιμές"

Δημοσ.
Αν απαγορευτούν τα τσιγάρα το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι να πωλείται παράνομα (σαν τα υπόλοιπα ναρκωτικά) σε ποιο ακριβές τιμές. Το κράτος δεν θα βγάζει τίποτα (απο φόρους) και τα δικαστήρια θα έχουν καθημερινά δίκες για κατοχή και παράνομη χρήση καπνού :)

Εγώ θα σας ζητήσω να σκεφτήτε και κάτι άλλο...

Προκαλώ τον οποιονδήποτε μένει κέντρο αθήνας ή θεσ/νίκης να πάει και να κάνει μια ακτινογραφία θώρακος....φίλος το 91 που έμενε εξάρχεια με το που πέρασε στο πανεπιστήμιο πήγε να βγάλει την συγκεκριμένη ακτινογραφία για να την προσκομίσει στο πανεπιστήμιο και ο γιατρός που την κοίταξε του είπε να κόψει το κάπνισμα γιατί τα πνευμόνια του ήταν μαύρα....και έμεινε κάγκελο όταν ο φίλος μου του είπε οτι δεν καπνίζει. "Που μένεις?" τον ρώτησε, και όταν του είπε εξάρχεια του απάντησε "καλά τότε..."

Με αυτό θέλω να πώ οτι υπάρχουν αρκετά πράγματα (πλέον) στο περιβάλλον που επιβαρύνουν την υγεία μας (καυσαέρια, ηλιακή ακτινοβολία, χημικά μέσα στο νερό που πίνουμε κλπ, ακτινοβολία απο κινητά, επικίνδυνα συντηρητικά στο φαγητό μας κ.ο.κ), το τσιγάρο μέσα σε όλα αυτά. Με το να κόψουμε το κάπνισμα (ενεργο ή και παθητικό) δεν σημαίνει οτι αυτομάτως θα γίνουμε υγιέστατοι... - αλήθεια πόσοι απο μάς γυμνάζονται τακτικά και προσέχουν τι τρώνε?

Aν και καπνιστής (κατα καιρούς κάνω φιλότιμες προσπάθειες να το κόψω...) συμφωνώ με κάποιον περιορισμό στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Αλλά νομίζω οτι αν κάποια επιχείρηση/μαγαζί έχει προβλεπόμενο χώρο για καπνιστές (χωρίς φυσικά να φεύγουν τα ντουμάνια και να πηγαίνουν σε χώρο μη καπνιστών) με τον κατάλληλο κλιματισμό/φίλτρο τότε νομίζω οτι δεν θύγονται οι μη καπνιστές.

Eίναι μια πολύ καλή αρχή όμως ...

Δημοσ.
το πρόβλημα του Κράτους δηλαδή είναι να μη θιγεί η υγεία των μη καπνιστών ? Δεν το απαγορεύουν γιατί θα χάσουν λεφτά από τους φόρους ? Τότε γιατί δε νομιμοποιούν και τους μπάφους, να βγάζουν και παραπάνω λεφτά σπό τους φόρους και να γλιτώνουν και τις δίκες για χρήση / κατοχή χασίς ?

έντιτ : είναι οι "ΠΙΟ ακριβές τιμές" κι όχι οι "ΠΟΙΟ ακριβές τιμές"

Πω πω εμμονή με τη νομιμοποίηση της νταφού :P

Δημοσ.

Μετά από όλα αυτά που διαβάζω, ελπίζω να περιοριστεί και στους υπαίθριους χώρους όπως στο Αμέρικα.

'Εεεελα μωρέ, έτσι κι αλλιώς τα πνευμόνια σου μαύρα είναι, τι σε πειράζει αν ρουφάς και τον καπνό από το τσιγάρο μου'

Δημοσ.

...ναι η ταμπακερα όμως δεν είναι αν το καπνισμα βλάπτει ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ , είναι παράλογο σε ένα χώρο σαν ένα μπαρ ή ένα κλαμπ να θέλεις να απαγορέψεις το κάπνισμα , είναι πλέον προκλητικό και υποκριτικό ...θα έλεγα είναι βλακώδες !

Δημοσ.
nick[;1806612'']Πω πω εμμονή με τη νομιμοποίηση της νταφού :P

:mrgreen: μέσω του αντιπαραδείγματος προσπαθώ να κάνω πιο σαφή τη θέση μου, την οποία κάποιοι (προσποιούνται πως) αδυνατούν να καταλάβουν ! ;-)

Δημοσ.

Η ταμπακέρα είναι ότι το δικό μου δικαίωμα στην υγεία είναι μεγαλύτερο από το δικό σου δικαίωμα να ικανοποιείς τον εθισμό σου.

Για όλους τους άλλους έξυπνους, 9 στους 10 είμαι σίγουρος ότι θα κατεβαίνατε στους δρόμους αν απαγορεύονταν.

Δημοσ.

kwsn men να πω κάπου εδώ οτι δεν καπνίζω , απλά δεν μπορώ να καταλάβω την πολιτική αυτή , ειλικρινά γιατί δεν τις κλείνουν τις βιομηχανίες , γιατί δεν περιορίζουν την διαφήμηση , γιατί τουλάχιστον δεν μειώνουν την παραγωγή κάτι πιο λογικό τέλος πάντων ....

Δημοσ.
Η ταμπακέρα είναι ότι το δικό μου δικαίωμα στην υγεία είναι μεγαλύτερο από το δικό σου δικαίωμα να ικανοποιείς τον εθισμό σου.

Για όλους τους άλλους έξυπνους, 9 στους 10 είμαι σίγουροι ότι θα κατεβαίνατε στους δρόμους αν απαγορεύονταν.

ΑΝ σκεφτόσουν σοβαρά (=σε κοινωνικό επίπεδο) "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ" κι όχι μόνο το δικαιωμά ΣΟΥ στην υγεία (μικρέ παρτάκια), μάλλον θα καταφερόσουν εναντίον του ίδιου του Κράτους, που ενθαρρύνει όλα τα στάδια (από την καλλιέργεια ως την πώληση) και "τα βάζει" ταυτοχρόνως με τον καπνιστή...

FIDEL ό,τι μπορώ κάνω ! :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...