Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
χωρίς ίχνος χλευασμού, αυτό ισχύει στα αλήθεια ή το λες εσύ;

μπορούμε να βρούμε κάποια πηγή;

Ειναι γεγονος απο την βιβλιογραφια.

Φανταζομαι πως μια προχειρη ερευνα στον γουγλη θα σε βοηθησει.

Απλως οι ερευνες για το καπνισμα αρχισαν να προσανατολιζονται διαφορετικα οταν αρχισαν να υπαρχουν τα πρωτα συμπτωματα απο το καπνισμα, δηλ ασθενειες και θανατοι.

Για το κινητο ειναι νωρις ακομα καθως χρησιμοποιειται μαζικα μονο 10 χρονια περιπου.

Ισως στο μελλον τα πραγματα αλλαξουν.

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
....

Κατα τα άλλα τους πείραξε το τσιγάρο :evil:

....

σορρυ ρε παίδες αυτό δεν μπορώ να το ακούω!!!! (δε μιλάω για σένα μόνο αλλά όσους το έχουν χρησιμοποιήσει)

1002 χειρότερα υπάρχουν αλλα είναι δικαιολογία αυτή;

και όχι δεν είναι αδικία να βγαίνει ο καπνιστής έξω από το μαγαζί για να ανάψει τσιγάρο μέσα στο κρύο στη βροχή. είναι υποχρέωσή του γαμώ το.

το σωστό είναι να μην επιτρέπεται πουθενά, απλά έχουν καλομάθει οι καπνιστές που επιτρεπόταν παντού και τώρα μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα!

@Absinthe: κι εγώ φοβάμαι πως η γενιά μας θα πάει "νυχτα" από τα κινητά μέχρι να βρούμε τα πρώτα συμπτώματα από τη χρήση τους αλλά για το τσιγάρο μου μοιάζει παράξενο. ίσως επειδή ο καπνός είναι πιο "χειροπιαστός"

Δημοσ.
Οπότε ναι, παρατηρώ πως η αύξηση των τιμών σε απαγορευτικά επίπεδα σε συνδυασμό βέβαια με την αντικαπνιστική καμπάνια, φέρνει αποτελέσματα.

με αυτήν την λογική, πολλά πράγματα θα πρέπει να ανατιμολογηθούν. Το αλκοόλ, βλάπτει το ήπαρ. Οι παντσέτες και ο γύρος, φέρνουν χοληστερίνη. Τα γαριδάκια και οι τσίχλες των παιδιών, χαλάνε τα δόντια. Μόνο τα μήλα, τα κουνουπίδια, τα ρεπανάκια και το ψωμί σικάλεως να είναι φτηνά.

Όποτε οι φόροι του καπνού (και του αλκοόλ, πακέτο) ανεβαίνουν, ανεβαίνουν για να μαζευτούν λεφτά από τα σίγουρα θύματα.

ΟΚ, ο καπνιστής πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα κάποιου να μην μαυρίσει το πλεμόνι του. Και ο μη καπνιστής να σεβαστεί το δικαίωμά μου να πιώ την μπύρα μου καπνίζοντας.

Δημοσ.
σορρυ ρε παίδες αυτό δεν μπορώ να το ακούω!!!! (δε μιλάω για σένα μόνο αλλά όσους το έχουν χρησιμοποιήσει)

το σωστό είναι να μην επιτρέπεται πουθενά, απλά έχουν καλομάθει οι καπνιστές που επιτρεπόταν παντού και τώρα μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα!

Ισως να έχεις δίκιο....αλλα για ρώτα και εμάς που θέλουμε ένα πακετάκι όταν

βγένουνε για τα ξίδια μας....καθε 20λεπτο θα βγένουμε για τσιγάρο?

Αν έρθω σπίτι σου , και δεν γουστάρεις το τσιγάρο , θα προσαρμοστώ....αλλά όχι παντού ρε φίλε....δηλαδή , εγώ τώρα που θα ανέβω έχω δύο επιλογές

1 ) Να την αράζω σπίτι με παρέα , γιατί όλοι καπνίζουνε heavily

2 ) Να χαρμανιάζω 3 ώρες , λές και είμαι σε αεροπλάνο.

Δεν πάει έτσι...και στην τελική το bar/pub κλπ είναι κάτι μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου....Θα πάει και ο καπνιστής και ο μη καπνιστής....

Οι χώροι αυτόι συνήθως είναι σχετικα ανοιχτοί και με καλό κλιματισμό...

Οπότε το πρόβλημα ποιο ακριβώς είναι?

Δημοσ.
ΟΚ, ο καπνιστής πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα κάποιου να μην μαυρίσει το πλεμόνι του. Και ο μη καπνιστής να σεβαστεί το δικαίωμά μου να πιώ την μπύρα μου καπνίζοντας.

...παραδίνομαι.

Καληνύχτα.

Επίσης, άσχετο με το θέμα, αλλά όσοι δεν αντέχετε χωρίς τσιγάρο, δε σας πονάει ο εγωισμός ρε γμτ;

Δημοσ.
Ισως να έχεις δίκιο....αλλα για ρώτα και εμάς που θέλουμε ένα πακετάκι όταν

βγένουνε για τα ξίδια μας....καθε 20λεπτο θα βγένουμε για τσιγάρο?

Αν έρθω σπίτι σου , και δεν γουστάρεις το τσιγάρο , θα προσαρμοστώ....αλλά όχι παντού ρε φίλε....δηλαδή , εγώ τώρα που θα ανέβω έχω δύο επιλογές

1 ) Να την αράζω σπίτι με παρέα , γιατί όλοι καπνίζουνε heavily

2 ) Να χαρμανιάζω 3 ώρες , λές και είμαι σε αεροπλάνο.

Δεν πάει έτσι...και στην τελική το bar/pub κλπ είναι κάτι μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου....Θα πάει και ο καπνιστής και ο μη καπνιστής....

Οι χώροι αυτόι συνήθως είναι σχετικα ανοιχτοί και με καλό κλιματισμό...

Οπότε το πρόβλημα ποιο ακριβώς είναι?

καταλαβαίνω πως είναι το μεράκι σας, το πάθος σας κτλ

το σέβομαι όσο μπορώ αλλά ειλικρινά πιστεύω πως από εκεί και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία.

όπως το λες κι εσύ σκέψου το κι από την ανάποδη.

έχω προβ με τον καπνό.

έχω 1 επιλογή!

1) να μην πάω σε κανένα μπαρ/παμπ γιατί εκεί θα καπνίζουν.

και ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν απαράδεκτο εξαερισμό οπότε να το πρόβλημα.

δεν είναι δυνατόν το σεβαστό και αποδεκτό πάθος σας να περιορίζει άλλους επειδή εσείς δε μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό.

μπορούν να γίνουν χιλιάδες παραλληλισμοί αλλά δεν θα βγει άκρη.

κάντε κάτι να μην βγαίνει καπνός απ το τσιγάρο και να τον καταπίνετε όλον και να δεις πόσο ωραία θα είναι όλα μετά

Δημοσ.
με αυτήν την λογική, πολλά πράγματα θα πρέπει να ανατιμολογηθούν. Το αλκοόλ, βλάπτει το ήπαρ.

Ναι, έτσι πρέπει. Συμφωνώ.

Μη βάζεις όμως στην ίδια μοίρα τα τσιγάρα και το αλκοόλ με τις παντσέτες γιατί θα τα κάνουμε όλα μύλο.

Όποτε οι φόροι του καπνού (και του αλκοόλ, πακέτο) ανεβαίνουν, ανεβαίνουν για να μαζευτούν λεφτά από τα σίγουρα θύματα.

Μαγικό; Αυτό δε λέμε τόση ώρα; Είναι λάθος; Δεν είναι καλύτερα να έχουμε μεγάλες αυξήσεις στα τσιγάρα παρά στα είδη πρώτης ανάγκης; Να σας προλάβω: τα τσιγάρα δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, όσο και να γουστάρουμε το κάπνισμα.

Καληνύχτα κι από δω!

Δημοσ.
καταλαβαίνω πως είναι το μεράκι σας, το πάθος σας κτλ

το σέβομαι όσο μπορώ αλλά ειλικρινά πιστεύω πως από εκεί και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία.

όπως το λες κι εσύ σκέψου το κι από την ανάποδη.

έχω προβ με τον καπνό.

έχω 1 επιλογή!

1) να μην πάω σε κανένα μπαρ/παμπ γιατί εκεί θα καπνίζουν.

και ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν απαράδεκτο εξαερισμό οπότε να το πρόβλημα.

δεν είναι δυνατόν το σεβαστό και αποδεκτό πάθος σας να περιορίζει άλλους επειδή εσείς δε μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό.

μπορούν να γίνουν χιλιάδες παραλληλισμοί αλλά δεν θα βγει άκρη.

κάντε κάτι να μην βγαίνει καπνός απ το τσιγάρο και να τον καταπίνετε όλον και να δεις πόσο ωραία θα είναι όλα μετά

Γιατί δεν λέει κανένας "να επιβληθεί στα μαγαζιά να έχουν καλό εξαερισμό" αντί "να επιβληθεί στα μαγαζιά να διώχνουν τους καπνιστές";

Δημοσ.

βασικά πιστεύω ότι έχετε δίκιο....αλλα προσωπικά πιστέυω ότι έιναι

ευθύνη των μαγαζιών αποκλειστικα , να έχουνε αψογο εξαερισμό...

αυτό θα έλυνε πολλά....διοτι ένας καπνιστής , πως να το κάνουμε ρε παιδιά,

καπνιζει....

Το αν σε ενοχλεί , δεν είναι επειδή φταίει ο καπνιστής , ο καπνός η ξέρω γω τι,

αλλά τα μαγαζια που έχουνε ελάχιστο εώς καθόλου κλιματισμό, και όχι μόνο αυτό, αλλά υπερστοιβάζουνε τους πελάτες σε σημείο που δεν μπορείς να βήξεις.

Πχ . αν πάω σε καφετέρια να δω Γαυρο- Βαζελο , μέχρι και εγώ δεν αντέχω από

την καπνίλα και απο τον κόσμο.

Οπότε δεν πιστέυω ότι φταίει ο καπνιστής , αλλά τα μαγαζιά.

ΥΓ : Δεν εκπροσωπω το Κινημα Ελευθερου Καπνισματος , αλλά κάποια πράγματα μην τα ισοπεδώνουμε....

Δημοσ.

Άμα δεν καπνίσετε για 1 μήνα θα αρχίσεται να καταλαβαίνετε πόσο ενοχλητικός είναι ο καπνός... Και οκ, πες το ανέχομαι εκείνη τη στιγμή, έλα ντε που δεν είναι εκείνη η στιγμή, πας σπίτι και σκυλοβρωμάς, πρέπει να πλύνεις τον εαυτό σου και τα ρούχα σου κάτι που προφανώς δεν παίζει στις 3-4 τη νύχτα, πετάς κάπου στο δωμάτιο λοιπόν τα ρούχα και πέφτεις για ύπνο. Ξυπνώντας έχεις να πλύνεις σεντόνια και να ανοίξεις παράθυρα μπας και σώσεις τίποτα... Δεν μπαίνω καν σε θέματα υγείας (άμεσα ως προς τον ερεθισμό των ματιών λαιμού και τα λοιπά γνωστά μακροπρόθεσμα "οφέλη"), βάζω απλά πρακτικά θέματα, το πλύσιμο φθίρει τα ρούχα και πρέπει να παίρνω άλλα πιο συχνά:P

Προσωπικά δεν έχω βρεθεί σε μαγαζί με εξαερισμό τέτοιο που να μην υπάρχει πρόβλημα. Όταν καπνίζουν 100 άτομα γύρω σου δεν παίζει να σώσει κανένας εξαερισμός τα πράγματα. Όσοι καπνίζουν και έχουν χάσει εξαιτίας αυτό το 50% της όσφρησής τους (ad hoc νούμερο αυθαίρετο δικό μου) δεν τον καταλαβαίνουν τον καπνό, εγώ καταλαβαίνω έαν έχει καπνίσει το τελευταίο τέταρτο κάποιος που μου μιλάει από τα 2 μέτρα απόσταση...

Και ναι επιτέλους φίλε καπνιστή όταν λέω ναι δεν με ενοχλεί ο καπνός είναι αποκλειστικά από ευγένεια!:P

άσχετο: Αλήθεια, το να καπνίζεις είναι τόσο μεγάλη απόλαυση ώστε να το προτιμάς από το να καταλαβαίνεις τη γεύση στο φαγητό? Και μόνο η απώλεια όσφρησης... τες πα.

Δημοσ.

άσχετο: Αλήθεια, το να καπνίζεις είναι τόσο μεγάλη απόλαυση ώστε να το προτιμάς από το να καταλαβαίνεις τη γεύση στο φαγητό? Και μόνο η απώλεια όσφρησης... τες πα.

χεχε :D....

Γιαυτό και θέλω να το ελατώσω , καπνίζω απο 14 χρονών και είμαι 25.

Πνευμόνι Πάρνηθα έχω , παρόλα αυτα΄δεν έχω προβλημα όταν κάνω σπορτς

( ιδιαίτερο ενοώ , δεν βγάζω και 90λεπτο στο καραισκάκη)

ΚΑι το είχα πραγματικά σκοπο,να καπνίζω μόνο οταν βγένω έξω , για μπύρα και ποτό και μετά το φαγητό.Και τώρα με σκίσανε.

Παντως φίλε .... να δεν έχεις ανάψει τσιγάρο μετά το σέξ , πίστεψέ με

δεν έχεις βιώσει τι θα πει απόλαυση :mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
βασικά πιστεύω ότι έχετε δίκιο....αλλα προσωπικά πιστέυω ότι έιναι

ευθύνη των μαγαζιών αποκλειστικα , να έχουνε αψογο εξαερισμό...

αυτό θα έλυνε πολλά....διοτι ένας καπνιστής , πως να το κάνουμε ρε παιδιά,

καπνιζει....

Το αν σε ενοχλεί , δεν είναι επειδή φταίει ο καπνιστής , ο καπνός η ξέρω γω τι,

αλλά τα μαγαζια που έχουνε ελάχιστο εώς καθόλου κλιματισμό, και όχι μόνο αυτό, αλλά υπερστοιβάζουνε τους πελάτες σε σημείο που δεν μπορείς να βήξεις.

Από τα πιο αστεία πράγματα που έχω ακούσει/διαβάσει για το κάπνισμα.

Με την κακή έννοια.

Παντως φίλε .... να δεν έχεις ανάψει τσιγάρο μετά το σέξ , πίστεψέ με

δεν έχεις βιώσει τι θα πει απόλαυση :mrgreen::mrgreen:

Βάζεις τον άλλο σε σκέψεις για το κατά πόσον απολαμβάνεις το ίδιο το σεξ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...