Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι μεγάλος μύθος ρε φίλε... δεν υπάρχουν ακριβά-λιγότερο βλαβερά και φθηνότερα-περισσότερο βλαβερά τσιγάρα. Ούτε υπάρχει λίγο έγγυος και πολύ έγγυος.

Απλά. Για να μειωθεί η κατανάλωση των τσιγάρων απαιτείται μεγάλη αύξηση τιμής. Όπως και γίνεται.

Δηλαδη πιστευεις οτι το Marlboro εχει την ιδια ποιοτητα καπνου με ενα Leader? Εισαι γελασμενος. Δεν ειναι μονο οι τιμες νικοτινης και πισσας που βλεπεις στο πακετο. Απο την ποιοτητα του χαρτιου, μεχρι την καθαροτητα του καπνου υπαρχει τεραστια διαφορα, εξ ου και η διαφορα στην τιμη. Και εχω απειρα παραδειγματα οικογενειακων γνωστων και φιλων που μετα απο αλαγη μαρκας τους σταματησαν βηχας και "βρασιμο" στηθους. ΚΑι εγω ο ιδιος εχω καταλαβει τη διαφορα, μην λεμε και οτι θελουμε.

Οσον αφορα το περι υγιη πλυθησμου, δειξε μου μια μετρηση που να δειχνει οτι το καπνισμα εχει μειωθει απο τις αυξησεις τιμων. Περιμενω. Προφανως δεν εχεις κανει βολτα εξω απο κανενα γυμνασιο τελευταια. Πριν 8 χρονια που πηγαινα εγω, το καπνισμα το κανανε οι λεγομενοι "εξοριστοι" (δλδ ατομα περιθωριακα συμφωνα με τα μετρα και σταθμα του κοινοτοπου καθωσπρεπισμου). Αν πας σημερα εξω απο κανενα γυμνασιο, θα δεις οτι τουλαχιστον ενα 25% αναβει τσιγαρο με το σχολασμα. Πες μου εσυ για μειωση. Πουντη? Και δεν αισθανομαι περηφανα που το λεω, αλλα μερικες φορες νοιωθω λες και με αντιμετωπιζουν σαν παιδεραστη, απλως και μονο επειδη καπνιζω. Και με πνιγει το γαμημενο το δικιο μου. (Σορρυ)

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
όχι. Εγώ τώρα θα βγώ στο μπαλκόνι να καπνίσω. Γιατί το σπίτι είναι άκαπνο από τότε που γεννήθηκε ο μικρός. Και με τον μικρό παρέα, απλά δεν πάω σε μέρη με πολύ καπνό. Δεν πάω, δεν απαιτώ από κανέναν να μην καπνίζει εκεί που πάω.

Καταλαβαίνω την απαγόρευση σε νοσοκομεία. Σε δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά σε παμπ, όχι, δεν την καταλαβαίνω.

Γτ κ εγώ πάω σε παμπ κ μπορεί να μη γουστάρω να αναπνέω τον καπνό σου. Και επειδή εμένα είναι δικαίωμά μου αυτό, επειδή εσύ κάνεις κάτι που με βλάπτει, όχι το αντίστροφο, έχω την απαίτηση να βγεις έξω και να πάθεις μόνος σου καρκίνο, όπως εσύ έχεις την απαίτηση να μην χέζω στα μέρη που τρως, να μην σου κλείνω την είσοδο με το αμάξι και να μην κάνω φασαρία και κανείς δε σου λέει "μην τρως εκεί που χέζει ο άλλος, να βγεις από το παράθυρο αν θες, κλείσε τα αυτιά σου άμα δε γουστάρεις". Εσύ κάνεις το κάτι επιπλέον και εσύ βλάπτεις εμένα. Το να μου λες "εδώ καπνίζουμε, να πας αλλού" είναι το ίδιο με το "σε αυτή τη γειτονιά δέρνουμε περαστικούς, να περάσεις από αλλού τη νύχτα".

Δημοσ.
Γτ κ εγώ πάω σε παμπ κ μπορεί να μη γουστάρω να αναπνέω τον καπνό σου. Και επειδή εμένα είναι δικαίωμά μου αυτό, επειδή εσύ κάνεις κάτι που με βλάπτει, όχι το αντίστροφο, έχω την απαίτηση να βγεις έξω και να πάθεις μόνος σου καρκίνο, όπως εσύ έχεις την απαίτηση να μην χέζω στα μέρη που τρως, να μην σου κλείνω την είσοδο με το αμάξι και να μην κάνω φασαρία και κανείς δε σου λέει "μην τρως εκεί που χέζει ο άλλος, να βγεις από το παράθυρο αν θες, κλείσε τα αυτιά σου άμα δε γουστάρεις". Εσύ κάνεις το κάτι επιπλέον και εσύ βλάπτεις εμένα. Το να μου λες "εδώ καπνίζουμε, να πας αλλού" είναι το ίδιο με το "σε αυτή τη γειτονιά δέρνουμε περαστικούς, να περάσεις από αλλού τη νύχτα".

Indeed...

Και δεν αισθανομαι περηφανα που το λεω, αλλα μερικες φορες νοιωθω λες και με αντιμετωπιζουν σαν παιδεραστη, απλως και μονο επειδη καπνιζω.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να νιώθεις οτι σε αντιμετωπίζουν έτσι,απ'τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων καπνίζει.

Το μόνο πρόβλημα είναι οτι καταπατάς τα δικαιώματά μου ως καπνιστής,τίποτε άλλο.

Δημοσ.

+1 στο μέτρο κι από μένα

και +1 στον Λούσι για το πόστ.

νομίζω πάντως πως θα ήταν καλό να υπήρχαν παμπ που να επιτρέπεται το κάπνισμα ώστε να υπάρχει η επιλογή. βέβαια αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις άλλες μιας και όλοι εκεί θα πήγαιναν.

Δημοσ.

Ως συνηθως η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση.

Ναι μεν το τσιγαρο ειναι τρομερα ενοχλητικο σε κλειστους χωρους για ανθρωπους που δεν καπνιζουν αλλα απο την αλλη ειναι και δικαιωμα του καθενος να καπνιζει αν το επιθυμει και δεν μπορει κανεις να του το απαγορευσει για να μην ενοχλειται και να μην μυριζει τσιγαριλα ο διπλανος του.

Αν ειναι να μας απαγορευσουν με νομο και να "αεριζομαστε" γιατι μυριζει και ενοχλει τον διπλανο μας...:-D:-D:-D

Οσον αφορα το θεμα της υγειας και οτι το καπνισμα επιβαρυνει την υγεια του διπλανου μας που δεν φταιει σε τιποτα, ειναι σωστο μεν αλλα με ρωταει εμενα κανεις αν μου αρεσει που δεχομαι ολη την ακτινοβολια απο το κινητο του ιδιου διπλανου μου οταν αυτος τηλεφωνει?

Δηλαδη, αν προσπαθησει καποιος να κανει την ζωη σε κλειστους χωρους πιο υγιεινη, μπλεκεται πολυ η κατασταση.

Κατα την γνωμη μου θα επρεπε να ισχυει το "μετρον αριστον", να υπαρχουν δηλαδη ειδικοι χωροι για καπνισμα σε μαγαζια τυπου παμπ και κλαμπ για να καπνιζουν οι χαρμανηδες.

Δημοσ.
νομίζω πάντως πως θα ήταν καλό να υπήρχαν παμπ που να επιτρέπεται το κάπνισμα ώστε να υπάρχει η επιλογή. βέβαια αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις άλλες μιας και όλοι εκεί θα πήγαιναν.

Και γι' αυτό ακριβώς απαγορεύεται σε όλες, επειδή είτε θα πτώχευαν οι μη-καπνιστών, είτε οι μη-καπνιστές δε θα είχαν μέρος να πάνε.

Θα μπορούσε πάντως να υπάρξει κάποια τροπολογία για τον κλιματισμό.

Πχ στο εμπορικό επί της Κηφισίας στο ύψος του Ιασώ, δεν υπάρχει απαγόρευση. Αν μυρίσετε το τσιγάρο έστω και του διπλανού σας όμως, θα είστε λαγωνικό.

ειναι σωστο μεν αλλα με ρωταει εμενα κανεις αν μου αρεσει που δεχομαι ολη την ακτινοβολια απο το κινητο του ιδιου διπλανου μου οταν αυτος τηλεφωνει?

Δηλαδη, αν προσπαθησει καποιος να κανει την ζωη σε κλειστους χωρους πιο υγιεινη, μπλεκεται πολυ η κατασταση.

Βέβαια όλες οι μελέτες δείχνουν πως τα κινητά είναι μη βλαβερά. Οι αντίστοιχες μελέτες για το κάπνισμα, ξέρεις τι λένε ε;

Δημοσ.

δεν είναι καθόλου το ίδιο. Ο δρόμος ανήκει σε όλους. Η παμπ ανήκει σε κάποιον. Ναι, σε αυτήν την παμπ καπνίζουμε, αν σε ενοχλεί μπορείς να πας αλλού. Ή να πας στο τμήμα "μη καπνιζόντων". Όπως "σε αυτό το μπαρ παίζουμε σκύλους, αν θες ροκ να πας στο διπλανό".

edit sorry, πεσανε 4-5 ποστ μεχρι να παρω χαμπάρι. αυτό πάει στ ποστ 47

Δημοσ.

Βέβαια όλες οι μελέτες δείχνουν πως τα κινητά είναι μη βλαβερά. Οι αντίστοιχες μελέτες για το κάπνισμα, ξέρεις τι λένε ε;

Και για το καπνισμα τα πρωτα 20 χρονια, αβλαβες λεγανε πως ηταν.

Τι λενε τωρα ομως?

Δημοσ.

lefterman κοίτα. Πολύ απλά. Η επιλογή σου, με σκοτώνει.

Αυτό κάνει την επιλογή μου να μην χαραμίσω ούτε ένα κύτταρό μου επειδή εσύ δεν αντέχεις χωρίς τη νικοτίνη σου, κατά 1000000% επικρατέστερη.

Τόσο απλά, σε κλειστό, σε ανοιχτό, στο διάστημα, στο νερό, όσο δημιουργείς μέρη που εμένα με βλάπτουν, δε θα αποφεύγω εγώ τα μέρη αυτά, εσύ θα σταματήσεις να τα δημιουργείς.

Τι λενε τωρα ομως?

Τα πρώτα 20 χρόνια ήταν το 1500κάτι;

Δημοσ.

χωρίς ίχνος χλευασμού, αυτό ισχύει στα αλήθεια ή το λες εσύ;

μπορούμε να βρούμε κάποια πηγή;

Δημοσ.
Ως συνηθως η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση.

Αν ειναι να μας απαγορευσουν με νομο και να "αεριζομαστε" γιατι μυριζει και ενοχλει τον διπλανο μας...:-D:-D:-D

Οσον αφορα το θεμα της υγειας και οτι το καπνισμα επιβαρυνει την υγεια του διπλανου μας που δεν φταιει σε τιποτα, ειναι σωστο μεν αλλα με ρωταει εμενα κανεις αν μου αρεσει που δεχομαι ολη την ακτινοβολια απο το κινητο του ιδιου διπλανου μου οταν αυτος τηλεφωνει?

Κατα την γνωμη μου θα επρεπε να ισχυει το "μετρον αριστον", να υπαρχουν δηλαδη ειδικοι χωροι για καπνισμα σε μαγαζια τυπου παμπ και κλαμπ για να καπνιζουν οι χαρμανηδες.

Αει γεια σου....και εγώ δεν γουστάρω τις κραγμένες , δεν βγάζω νόμο που τους απαγορέυει να μου την πέφτουνε και να κουνιούντε....

Χαλάει την ψυχική μου υγεία....Και εγώ χαλιέμαι όταν βγένοντας στον δρόμο

βλέπω Άγγλους μεθυσμένους να ξερνάνε ,να κατουράνε και να πλακώνοντε ,

να πατάω πάνω σε ξερατά και αίματα , αλλά δεν το έκανα τόσο θέμα....:-D

Κατα τα άλλα τους πείραξε το τσιγάρο :evil:

Όσο για τις απόψεις σας , πιστέυω ότι είναι θέμα σεβασμού και μαγαζιού. Ο σωστός καπνιστής σέβεται τους δίπλα....Το σωστό μαγαζί έχει σωστό εξαερισμό , όχι σαν μερικά εδώ στην Ελλάδα που απο την τσιγαρίλα και την ιδρωτίλα κλπ κλπ λιποθυμας ( ναι έχει λιποθυμίσει κόσμος)....

Το ξαναλέω ,σε restaurants , net cafes , etc etc....συμφωνώ....

Αλλά στο μπαρ όχι ρε παιδια...έλεος δηλαδή....και δεν νομίζω πραγματικά,

ότι σε ένα μπαρ που σέβεται τον εαυτό του , ότι σας τρώει η τσιγαρίλα...διοτι ο χώρος είναι ανοιχτός , και έχει καλό purification ....

Τι να πω , σαν καπνιστης έχω αυτή την γνώμη....

Ασ το φουντώσω λοιπον και εγώ...:-D

Δημοσ.

Τα πρώτα 20 χρόνια ήταν το 1500κάτι;

Το 1500 δεν γινονταν τετοιου ειδους ερευνες.

Αρα, τα πρωτα 20 χρονια των επιστημονικων ερευνων, ητοι μετα τον β' παγκοσμιο πολεμο.

Εγω πχ δεν καπνιζω πλεον, αλλα θελω να εχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καπνισω ΑΝ το θελησω.

Δημοσ.
Δηλαδη πιστευεις οτι το Marlboro εχει την ιδια ποιοτητα καπνου με ενα Leader? Εισαι γελασμενος. Δεν ειναι μονο οι τιμες νικοτινης και πισσας που βλεπεις στο πακετο. Απο την ποιοτητα του χαρτιου, μεχρι την καθαροτητα του καπνου υπαρχει τεραστια διαφορα, εξ ου και η διαφορα στην τιμη. Και εχω απειρα παραδειγματα οικογενειακων γνωστων και φιλων που μετα απο αλαγη μαρκας τους σταματησαν βηχας και "βρασιμο" στηθους. ΚΑι εγω ο ιδιος εχω καταλαβει τη διαφορα, μην λεμε και οτι θελουμε.

Εντάξει κόλλησες στη λεπτομέρεια...

Για να σου δώσω να καταλάβεις, έστω οτι αυτό που λές ισχύει. Εγώ που κάνω ντάβιντοφ μαύρο θα πάθω καρκίνο -say- ένα εξάμηνο αργότερα απ οτι θα πάθει αυτός που κάνει leader :P

Αυτή είναι η διαφορά στην ποιότητα; (πέρα απ τη γεύση :mrgreen:) Πέρα απ αυτό, η διαφορά στην τιμή στο παράδειγμά σου οφείλεται κυρίως αλλού.

Οσον αφορα το περι υγιη πλυθησμου, δειξε μου μια μετρηση που να δειχνει οτι το καπνισμα εχει μειωθει απο τις αυξησεις τιμων. Περιμενω. Προφανως δεν εχεις κανει βολτα εξω απο κανενα γυμνασιο τελευταια. [...]

Εντάξει, μη μου φέρεις σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα τους μαθητές γυμνασίου... τα αίτια εκεί είναι διαφορετικά, και δεν έχουν να κάνουν με εισόδημα...

Σε άλλες χώρες λοιπόν, εκτός του οτι θεωρούν το κάπνισμα αδιανόητη συνήθεια, θεωρούν και την τιμή του απαγορευτική. Οπότε ναι, παρατηρώ πως η αύξηση των τιμών σε απαγορευτικά επίπεδα σε συνδυασμό βέβαια με την αντικαπνιστική καμπάνια, φέρνει αποτελέσματα.

Δημοσ.

Αν το μαγαζί έχει καλό εξαερισμό, δεν υπάρχει πρόβλημα και ας σκάνε και τετράφυλλα μέσα

~~ Νικ , μη καπνιστής. ~~

Βέβαια όλες οι μελέτες δείχνουν πως τα κινητά είναι μη βλαβερά.

Εχμ, ποιες ΟΛΕΣ ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...